Barcelona

Velkommen til Barcelona & Tarragona

Barcelona provins (Costa Maresme/Garraf)

Dette mangfoldige område ligger i det nordøstlige Spanien i regionen Catalonien og har flere forskellige klimaer og mikroklimaer, men hovedsageligt middelhavs vejr, der er kendetegnet ved varme, tørre somre og milde vintre. Catalansk det vigtigste sprog i provinsen, men spansk tales alle steder. Barcelona provinsen har en række kystområder eller ‘costas’ og er hjemsted for fire naturparker: Cadi Moixero, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l’Obac og Montseny. Desuden finder du også her det smukke Delta del Llobregat naturreservat.

Størsteparten af befolkningen er centreret i Barcelona der er den rigeste og mest industrialiserede by i Spanien, og dens Poblenou-distrikt er blevet et økonomisk knudepunkt.

Provinsen er hjemsted for Cavaen (det spanske svar på champagne) og man finder hele fire restauranter med 3 Michelin-stjerner og 3 af ‘verdens 50 bedste restauranter’ findes her. Det er en region med store naturlige ressourcer, heriblandt mandler, olivenolie, frisk frugt, middelhavs grøntsager og fisk.

Hvis du elsker vin, rådes du til at besøge Vinseum der er et vin og kultur museum beliggende i den smukke middelalderlige by Vilafranca del Penedès. Du kan også tage over til Sant Sadurni d’Anoia, hvor cava produceres på samme måde som den franske Champagne.

Fortsæt din rejse til den smukke kystby Badalona, hvor du finder det smukke kloster fra Sant Gerònim de la Murtra fra det 15. århundrede. Mens du er her, er det også værd at besøge en af byens 3 strande, som drager fordel af at være mindre overfyldt end dem i Barcelona. Hvis disse afslappende eftermiddage på stranden, efterlader dig med en trang til lidt spænding, så skal du blot tage til Circuit de Barcelona-Catalunya, som hvert år er vært for den spanske Formel 1 Grand Prix.

Naturligvis er provinsen Barcelona sandsynligvis bedst kendt for den by, hvorfra den har sit navn. Barcelona er berømt for sine banebrydende kunstnere, arkitekter og kokke, og hjem for nogle af de vigtigste værker af den legendariske spanske arkitekt Antoni Gaudi. Imidlertid er Barcelona by ikke den eneste kulturelle hotspot i provinsen. Hvis du elsker film, skal du bestemt besøge byen Sitges, som særligt er berømt for sin filmfestival. Det er også værd at tjekke det verdensberømte Sitges karneval, der finder sted i februar hvert år og byder på vilde kostumer, live musik, teaterforestillinger og dans.


Beliggenhed