4 Oct | 6 min læsning

Ung chef og dansk Blondine

I betragtning af, at Lotte Kristiansen kun er en purung kvinde på 26 år, er der overraskende meget autoritet
over hende, da hun sætter sig til rette i chef-stolen på det nye kontor i Fuengirola for at begynde interviewet.

Hun udstråler en frisk ’ukrukkethed’ og en hel del kant, som jeg senere skal finde ud af, har været medvirkende til, at hun på kort tid har fået både privat- og arbejdsliv til at fungere i et fremmed land.

Historien om Lotte og Costa de Sol begyndte i 2013, da hun som 21-årig søgte og fik
job som rejseleder i Bravo Tours og fik destinationen Costa del Sol stukket i hånden. – Tilfældigvis blev jeg sendt til et sted, som jeg kom til at elske, fortæller hun, og tilmed mødte jeg min kæreste, som jeg stadig er sammen med.

Efter de 10 måneder, som opholdet varede, tog jeg hjem til Danmark igen for at påbegynde min uddannelse som ejendomsmægler på Business Academy Aarhus. Men jeg kunne ikke glemme Costa del Sol og livet hernede, og derfor vendte jeg tilbage for et par år siden.

Mine forældre har altid sagt, at hvis noget skulle gå galt, kan man altid vende tilbage til, hvor man begyndte

Farvel til familie og venner

Lotte kommer fra en familie, hvor man bakker hinanden op, og hvor det er holdningen, at man skal prøve sine drømme af. – Mine forældre har altid sagt, at hvis noget skulle gå galt, kan man altid vende tilbage til, hvor man begyndte. Så der var faktisk ikke nogen, der for alvor prøvede at holde mig tilbage, da jeg tog afsted.

– De fleste tænkte at det bare var et flip, og at jeg snart ville komme hjem igen – og de har da også flere gange spurgt mig, om jeg ikke snart har fået nok og vender hjem. Men nu tror jeg, de er ved at forstå det, siger hun smilende. – Selvom jeg er sikker på, at de helst så, at jeg var blevet i Danmark.

Det kan have omkostninger for det sociale liv at flytte til et andet land. Og Lotte har da også oplevet, at der er røget nogle venner i svinget.

Ud med sproget

Det er meget svært, fortæller Lotte, at komme ind under huden på spanierne, hvis man ikke i det mindste prøver at tale deres sprog. Dels er de generelt ikke så gode til engelsk, og dels viser man, at man vil dem, hvis man prøver at tale sproget. Så gør det ikke noget, at man ikke kan det helt perfekt. Generelt oplever hun spanierne som meget åbne og gode til at byde udlændinge velkomne.

Jeg oplever generelt, at spanierne sætter meget stor pris på, at folk med meget lyst hår som mig, prøver at tale deres sprog og ikke bare slår over i engelsk, så snart det bliver lidt besværligt.

Lotte i Solkysten

Læs hele artiklen her