Salget til udlændinge er firdoblet i Spanien siden krisen

25 Apr | 3 min read

Det er jagten på sol og strand, der primært driver udlændinges køb af boliger i Spanien.

I 2018 købte ikke-spanske borgere 65.400 boliger i landet. Tallene fra ejendomsregistret i Spanien viser, at udlændinges køb tegner sig for 12,6% af alle transaktioner, idet den relative andel af spanierne er faldet med undtagelse af Andalusien.

Selv om antallet af udlændinge stiger betydeligt, tegner de sig faktisk for en noget mindre del af markedet end årene efter finanskrisen. I 2016 var udlændinge bag 13,3% af købene, og i 2017 var tallet marginalt faldet til 13,1%.

Den relative tilbagegang er forklaret ved køb af udlændinge fra lande i Nordeuropa, hvor krisen ikke havde så negative konsekvenser, som for den spanske økonomi. Selv om Spaniens økonomi var blevet forbedret i løbet af disse år, var privatforbruget stadig bagud.

Udlændingenes andel af boligmarkedet vokser mest på Costa del Sol.

De fleste køb af ferieboliger i Spanien blev lavet på Balearerne 30,5%, De Kanariske Øer 28,3% og Valencia regionen 26%.

Andalusien oplevede en relativ stigning i antallet af udlændinge, der købte sommerhuse.

Udlændinge tegnede sig her for 13,1% af det samlede marked i 2018

Den laveste aktivitet registreret af ejendomsregistrene blev udført i 2009. Kun 16.500 transaktioner blev registreret, hvor køberen var udlænding. Dagens 65.400 volumen er firdoblet. Fra 2017 til 2018 steg antallet af transaktioner i markedet med 7,4%.

UK er stadig den største købergruppe i Andalusien, Murcia og Valencia regionen. På Balearerne (Mallorca) køber tyskerne mest, og i Catalonien er det franske købere der tager 1 pladsen. Så alt er som det plejer hvad det angår. Blandt de skandinaviske købere er danskerne dem der har den største % vise stigning i køb ift. året før.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!