Så er den nye Corvera lufthavn i Murcia endelig åbnet

22 Jan | 4 min read

Efter længere ventetid, er den nye Corvera lufthavn i Murcia endelig åbnet!

Lufthavnen i Corvera har stået færdig i næsten 7 år og er nu endelig klar til at tage i brug.

Et Ryanair-fly fra England var det første fly, til at anvende de nye landingsbaner og kort efter ankom Kong Felipe i sit eget fly fra Madrid, for officielt at åbne lufthavnen.

Terminalbygninger og faciliteter i lufthavnen besætter over 37.000 kvadratmeter, og den sidste udvej at forberede åbningen sidste weekend og indtil åbning tirsdag.

Folk var mødt talstærkt op for at få et glimt af kongen, der kom i sit eget fly for at åbne den nye lufthavn.

Faciliteterne er helt i top i Corvera International Airport, der er 24 indtjekningsskranke og en til specialbagage i stueetagen og på anden sal er der ni gange med udgang til landingsbanen.

Lufthavnen har en kapacitet på 140 daglige flyvninger og tre millioner passagerer om året. På åbningsdagen var der otte landinger og afgange med i alt ca. 3.000 passagerer.

Aena håber at passere en million passagerer i den nye lufthavn det første år. Det er færre end hvad San Javier Lufthavn havde de seneste år, da de have omkring 1,2 millioner passagerer om året.

Parkeringspladsen til lufthavnen rummer pladser til 1112 biler på et 43.317 kvadratmeter område. Derudover har biludlejningsselskaberne 528 parkeringspladser til deres biler.

Der er 77 pladser til taxaer, mens der er plads til 24 busser.

Dog går der lidt tid, før alle cafeer og restauranter er klar, men lidt efter lidt vil tilbuddene blive sat på plads. På åbningsdagen havde en enkelt café åben, men flere vil åbne løbende.

Ud over en toldfri-butik er der lokaler til delikatesse, gaver, aviser og blade og pengeautomater.

PS! Norwegian bliver den næststørste spiller på Corvera, når sommerprogrammet starter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!