Opgiv ikke 2020-planen om at købe bolig i Spanien

30 Mar | 11 min read

Hvis det at købe en ejendom i Spanien var et af dine 2020-mål (eller drømme), er det helt forståeligt, at du måske har andre tanker i øjeblikket. Der er naturligt nok bekymring og usikkerhed omkring COVID-19 lige nu, og ingen ved, hvor længe denne situation vil fortsætte. MEN… uanset hvad der sker, går livet ikke i stå og verden vil blive ”normal” igen på et tidspunkt. Du kan derfor lige så godt forberede dig bedst muligt, så du er klar til at speede processen op, når tiden er inde.

Download vores køberguide

Før du kommer ned til Spanien for at se på boliger med os, er det nyttigt at have et overblik hvad der skal ske. Når du downloader vores gratis køberguide, finder du et væld af detaljer, der dækker alt hvad du har brug for at vide om et vellykket køb af bolig i Spanien. Vi giver dig et overblik over købsprocessen, faldgruber, finansiering, den juridiske proces samt områdeguider.

Tag dig tid til at beslutte, hvad du virkelig ønsker

Det lyder måske indlysende, men inden du begynder at søge efter dit drømmehus i Spanien, skal du være klar over, hvad du vil have. Hvilke elementer er ”must have” (f.eks. egen parkeringsplads eller i gåafstand til lokale faciliteter), og hvad er ”nice-to-have” (f.eks. en privat pool eller et lille anneks til gæster osv.). Det er en god ide at tage dialogen med os så tidligt i processen som muligt så vi kender dine ”must have” og dine ”nice to have”. Således at vi bliver enige om ønsker, behov og derudfra kan sammenholde det hele med dit budget. Du kan starte med at udfylde vores boligsøgningsformular.

Hvor vil du bo?

Når du har fundet ud af, hvilken type ejendom du ønsker, og dit budget, er det tid til at undersøge, hvilke områder der passer perfekt til dine krav, ønsker og budget. Det første du skal gøre er at læse vores store danske områdeguide hvor vi udførligt beskriver de 12 områder vi arbejder i.  Derfor er vi her for at hjælpe dig. Uanset om du vil være ved havet eller i bjergene, i hjertet af en pulserende storby eller i en traditionel spansk landsby, hjælper vores områdeansvarlige dig med at finde det rigtige sted til dine ønsker.

Begynd på at lede efter din drømmeejendom

Dette er den spændende del! For det første skal du sørge for, at du tilmelder dig vores nyhedsbrev og følger os på de sociale medier, så du hele tiden holder dig ajour med markedet og ikke går glip af mulige nye ejendomme til salg. Når du har gjort det og vi sammen har lavet behovsanalysen, kan du slappe af, læne dig tilbage og lade os e-maile dig, når vi finder nye boliger, der matcher dine kriterier.

Mens du venter, er her nogle andre ting, du kan gøre for at gøre dig helt klar inden du kommer herned.

Lær af andre køberes oplevelser

Lyt til vores kunders oplevelser ved at læse nogle af de mange anbefalinger inde på vores site. Her finder du mange positive tilkendegivelser fra andre der har været samme sted, som du er lige nu. Du kan læse om deres erfaringer, hvordan de fandt deres bolig, hvad de fandt nyttigt osv.

Kom i gang med det juridiske

Du er muligvis ikke i stand til at booke en visningstur lige nu, men der er helt sikkert tid til at forberede alt det juridiske. Uden et NIE-nummer, en spansk bankkonto eller uafhængig advokat vil du ikke være i stand til at gennemføre et ejendomskøb i Spanien. En NIE-nummer er det spanske svar på cpr-nummer og det skal erhverves før at man, som udlænding kan købe en bolig i Spanien. Det kan tage et stykke tid at erhverve sig dette nummer, så jo før du starter denne proces, desto bedre. Vores anbefaling er at ringe/skrive til den spanske ambassade i Danmark og få dem til at hjælpe dig i gang med ansøgningen. Derudover skal du have kontakt til en advokat. Du skal finde en uvildig advokat der ikke er tilknyttet en ejendomsmægler, en bygherre eller en bank – advokaten skal med andre ord KUN arbejde for dig!

Det er desuden vigtigt at advokaten er tosproget, da du derved sparer en masse tid og penge på oversættelser m.v. Sidst men ikke mindst skal advokaten være lokalkendt og kende/arbejde i det område du køber i. Der er forskellige love og regler for hvert område i Spanien, så hvis ikke advokaten arbejder lokalt, kan der nemt opstå problemer i processen. Vi kan anbefale dig advokater i hvert område, som vi ved udfører et professionelt og seriøst arbejde – hver gang.

Planlæg en visningstur

Når der bliver åbnet op for flyvning til Spanien igen og når du sammen med os har fundet de 5-10 boliger, som passer på alt det i søger, vil vi sammen planlægge en visningstur til Spanien. På denne tur vil du udover at se en masse dejlige boliger også lære området godt at kende. Vi hjælper dig med svarene på alle dine spørgsmål, så du lærer det område at kende, hvori du skal købe din bolig. Områdevisning er en meget stor del af vores visningsture.

Følg drømmen

Så selvom dine planer for at besøge Spanien er blevet sat på hold i øjeblikket, er det stadig en god ide at begynde at tænke på forberedelserne inden jeres visningstur. Husk, at når Corona er overstået, vil købere fra alle de nordeuropæiske og skandinaviske lande tage mod syd igen – og de bedste boliger bliver solgt først!

Så lad ikke dine drømme stå på vent – lad vores ekspertise, knowhow og ressourcer hjælpe dig med at begynde at planlægge processen. Vi er klar til at hjælpe dig, så du i løbet af 2020 kan nyde din nye bolig og en kølig drink under den spanske sol!

Fra boligdrøm til drømmebolig – Vi gør drømmen til virkelighed.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!