Områdeguide – De Kanariske Øer (Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife)

12 Feb | 19 min read

De Kanariske øer er et ø-paradis for alle, der søger sol året rundt. Kanarieøerne kombinerer det bedste i Spanien med et afrikansk klima og en mangfoldig natur, der er helt deres egen.

Fra de livlige kyster til stilheden i de gamle skove og bjerge og med masser af kultur, tilbyder De Kanariske Øer noget for enhver smag.

De Kanariske Øer er et øhav med syv øer dannet ud fra spidserne af vulkaner, der brød ud fra havbunden for 14 millioner år siden. I dag finder du fantastiske landskaber, heriblandt de højeste bjerge i Europa.

Øerne ligger tættere på Afrikas kyst end på Spanien og de største øer er Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria og Lanzarote. Placeringen betyder, at du her kan nyde sol og varme året rundt med et konstant klima, der gennemsnitligt er på 17 ºC om vinteren og 24 ºC om sommeren.

På trods af at de Kanariske øer er en del af Spanien, har de deres helt egen særlige karakter. Med en befolkning, der er lige så europæisk, som den er spansk, flytter du til et mangfoldigt, multikulturelt samfund med borgere fra England, Tyskland, Skandinavien etc.

Mens turiststederne er godt besøgt i sommermånederne, er der fortsat mange steder for dig at udforske inde i landet. Øens arkitektur og kultur går tilbage til den koloniale tidsalder i det 15. århundrede, mens indflydelsen fra mange års handel og indvandring fra Latinamerika kan findes i mad, sprog og atmosfære.

Dette er øer med store kontraster, ligefra store fest resorts som Playa de las Americas på den ene side og kultur punkter som Santa Cruz på Tenerife og Las Palmas og hovedstaden på Gran Canaria på den anden. Du kan tilbringe dine dage i en liggestol på det berømte sorte vulkanske sand eller windsurfe i Jandía, Fuerteventura. Kanarieøerne har virkelig noget for enhver smag.

Find boliger til salg på De Kanariske Øer her (link åbnes i nyt vindue)

Gran Canaria

Gran Canaria, der også kaldes ‘mini-kontinentet’ af turistforeningen, består af en række mikroklimaer, inklusive et alpint nord, et tørt syd, et frugtbart centrum og massere af hvide sandstrande.

Takket være de forskellige mikroklimaer indeholder Gran Canaria bjerge, kløfter, plantager og mangfoldige strande inden for 50 km i diameter. En tredjedel af øen er med i UNESCO´s “Man and the Biosphere Program (MAB)”, og inkluderer over 30 forskellige beskyttede naturområder.

Turister har en tendens til at drages mod Las Palmas, hovedstaden og kyststederne. Playa del Ingles tilbyder en summende strand og et rigt natteliv. I Meloneras finder du eksklusive villaer og butikker. Maspalomas huser de berømte klitter frembragt af vindene og strande for både familier og nudister.

Motorveje forbinder Gran Canarias lufthavn med Las Palmas og de populære resorts. Der er desuden et godt busnetværk, der forbinder øen på bedste vis. Bortset fra eksport af bananer og tobak er turismesektoren det største aktiv og især nordeuropæiske og skandinaviske turister holder industrien i gang over vintermånederne.

Nyd den “Malede Grotte”, et arkæologisk museum og park, i byen Galdar. Pasito Blanco byder på golfbaner, og tæt på Agüimes er en krokodillepark og et krybdyr zoo. I det 19. århundrede blev Gran Canaria kendt som et sted for ‘Grand Rest’. Besøgende kom for at nyde kurbadene i Azuaje og Berrazales. I dag findes der en række spa- og wellness centre over hele øen.

Nyd det fantastiske karneval i enten Las Palmas eller Mas Palomas i februar og marts. Mas Palomas har været vært for Gran Canaria Gay Pride-festivalen i næsten 20 år. Beboere kan også nyde hvalsafari, vandsport, vandreture, cykling og dybhavsfiskeri

Find boliger til salg på Gran Canaria her (link åbnes i nyt vindue)

Lanzarote

Denne lille ø der kun er 60 km lang og 20 km bred, er et UNESCO-udpeget biosfærereservat, og kendt for sit surrealistiske landskab af vulkaner, varmt vejr året rundt og fantastiske smukke strande. Klimaet er relativt regn frit, hvilket har resulteret i et udtørret klippelandskab, der ligner at øen er dumpet direkte ned fra en science fiction-film – og det har den faktisk: Lanzarote er blevet brugt som optagelsessted for flere sci-fi- og fantasy film. Lanzarote er en ret eftertragtet destination og dens miljøvenlige certifikater er uovertrufne takket være indflydelsen fra den visionære kunstner, arkitekt og miljøforkæmper César Manrique, som utrætteligt kæmpede for at forhindre Lanzarote i at blive ødelagt af overudvikling. Som et resultat af hans ihærdighed finder du på Lanzarote ikke højhuse eller store reklameskilte.

Du vil dog finde strande – og masser af dem. Ja, der er de sædvanlige lange strækninger med fint gult sand, der ender ud i havet, men kør mod El Golfo i sydvest, hvor du også finder en meget sort sandstrand med sin egen smaragdgrønne lagune. Det omkringliggende vand er meget forskelligt – hvad enten det er roligt vand, du leder efter, eller perfekte bølger til surfing, finder du det her.

Med 300 vulkantoppe har øen mange unikke og smukke steder, særligt at fremhæve er Timanfaya nationalpark. Her gløder vulkanske toppe med ild-og-svovl i en palet af dybe røde og kulsorte farver, boblende mudderpotter (fumaroles) gnistrer og “hvæser” og mini-gejsere damper.

Cueva de los Verdes, er en fantastisk underjordisk grotte med egen sø, der let kunne fungere som et skjul for en James Bond-skurk. I disse grotter bliver der også afholdt koncerter. Du kan her nyde levende klassisk musik i denne sublime ramme med perfekt naturlig akustik.

César Manriques fantastiske Mirador del Río, er en udkigspost i Famara-bjergene, der giver dig mulighed for at se de ældste saltsøer på De Kanariske Øer. Manrique skabte også Jameos del Agua, et unikt kunst-, kultur- og turistcenter placeret i en række af øens grotter. Her finder du et varieret program med live begivenheder, herunder musik, teater, dans og biograf i fantastiske grotte omgivelser.

Der er også masser af historiske byer at opleve på øen, såsom den gamle bydel i Puerto del Carmen. Inde i landet finder du den smukke hvidkalkede by Haria, der ligger i dalen med 1.000 palmer. Hvorfor ikke også besøge det ugentlige marked, der finder sted her hver lørdag eller besøge det lille kunstgalleri, der ligger i den gamle brønd, El Aljibe? Er du efter noget lidt mere kosmopolitisk, skal du blot tage til Arrecife, øens hovedstad. Denne kystby er hjemsted for omkring halvdelen af øens indbyggere og tilbyder masser shopping, natteliv, parker, promenader og strande. Blot fem km syd for Arrecifre ligger Lanzarote lufthavn, der tilbyder fly til det meste af Europa.

Nyd kunst, kultur og friluftsliv i virkelig sublime omgivelser og skynd dig at få en del af denne eftertragtede ø, mens du stadig kan…

Find boliger til salg på Lanzarote her (link åbnes i nyt vindue)

Tenerife

Tenerife, der er kendt som øen med det evige forår, er den største af De Kanariske Øer og ligger på samme breddegrad som Sahara-ørkenen.

Tenerife har en rig kulturel sammensætning såvel som mangfoldige områder. Øen er smuk, varm, attraktiv for internationale købere og ideel til at nyde den afslappede livsstil.

Kendt som Spaniens højeste top, er Mount Teide, en sovende vulkan, der dominerer øens landskab. Fra ældgamle skove, lavamarker og snedækkede toppede til berømte sorte sandstrande, består Tenerife af meget forskelligt terræn på et lille område. Ifølge Spaniens ministerium for sundhed og industri er Tenerife et af de reneste steder i landet med et luftforureningsindeks langt under det nationale gennemsnit. Det er delvist grundet mindre industri, men også på grund af havbrisen, som hersker her. Der er på Tenerife 13 blå-flag strande i højsæsonen, og nationalparkens status beskytter meget af det indre mod bebyggelse.

Tenerife fik global betydning, da Spanien erobrede Amerika, med havnebyen og nu hovedstad, Santa Cruz de Tenerife, der udgjorde et handelssted for sejlere på vej over Atlanterhavet. Turismen begyndte for alvor med victorianerne og tegner sig nu for en betydelig del af Tenerifes økonomi – med hele 78% af befolkningen i serviceindustrierne.

På grund af sin internationale befolkning er mange virksomheder og tjenester åbne fra 10:00 til 22:00, hvor kun de mindre byer fortsat holder siesta-pausen. Det er den bedst kommunikerede ø på De Kanariske Øer hvad angår lufthavne, hvor to internationale lufthavne (nord og syd) vokser eksponentielt med hele 24 nye ruter tilføjet i vinterhalvåret 2019 alene.

Hvad angår fritid, er der indkøbscentre, vandland, restauranter og et rigt natteliv. Mens vandsport, fodbold, volleyball, dybhavsfiskeri, golf og sejlsport er populære, trives også de oprindelige sportsgrene fortsat på øen. Disse inkluderer kanarisk wrestling og Bola Canaria, et spil, der ligner det franske Boules (petanque). Hvis du kan lide at danse, er der Santa Cruz Carnival, nummer to efter Rio de Janeiro og en begivenhed i verdensklasse, der varer i 3 uger!

Find boliger til salg på Tenerife her (link åbnes i nyt vindue)

Fuerteventura

Der er bestemt noget i luften på denne ø af bjerge og ørkenlignende sandklitter. En ø med et utroligt landskab, kunst, skulpturer og hellige rum, hvor du vil nyde uendelige dage i solen og blive inspireret af den virkelig betagende natur.

Fuerteventura er den næststørste af Spaniens Kanariske Øer og ligger blot 100 kilometer ud for den afrikanske kyst. Landskabet er smukt og anderledes: De ørkenlignende sandklitter i Corralejo topper forsigtigt op, mens stenørkenen i Malpais Grande ændrer sig dramatisk i nuancer af dyb rødbrun og guld. Landskabet er tørt, som fra en anden verden og fantastisk smukt.

Ja, der er bogstaveligt talt ‘noget i luften’ på Fuerteventura; måske er det derfor, folk ofte beskriver, at de føler en næsten ‘åndelig’ forbindelse til denne mystiske ø. Den stille landsby Betancuria har et museum for hellig kunst, hvor du kan udforske religiøs ikonografi, der spænder over alle tænkelige former. Der er det Mars-lignende ‘hellige bjerg’ i Tindaya, som af øens oprindelige indbyggere, antages at have magiske egenskaber og har mystiske, fod lignende indgraveringer. Vend øjet mod nord, og du finder Barranco de los Encantados med sine store og mystiske sandskulpturer, der var med Star Wars-filmen, Solo: A Star Wars Story fra 2017.

150 kilometer med smukke sandstrande og varme vinde fra Sahara, skaber optimale forudsætninger for bla. windsurfing. Du kan bruge mange dage ved dette klare, turkise farvede hav og de fine, hvide, tilsyneladende uendelige sandstrande. Der er mange strande at vælge imellem – kør mod øst til øens hovedstad, Puerto del Rosario, og du vil blive belønnet med en blå-flag badestrand med alle faciliteter: brusere, toiletter og omklædningsrum plus restauranter og butikker. Tag en tur rundt i byen, så finder du kunstværker praktisk talt overalt hvor du kigger, da området nærmest fungerer som en udendørs skulpturpark og fremviser mere end 100 værker.

Find boliger til salg på Fuerteventura her (link åbnes i nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!