Områdeguide – De Baleariske Øer (Mallorca, Ibiza & Menorca)

15 Feb | 53 min read

De Baleariske Øer består af øerne Mallorca, Ibiza, Menorca og Formentera og ligger ved Spaniens østkyst udfor Costa Blanca og Valencia kysten. De er kendt for deres lækre strande, små bugter, hyggelige byer og smukke naturomgivelser.

Hver ø har sin særskilte karakter og charme. Ibiza, der førhen var kendt som ”festøen”, har flotte strande, masser af historie og kultur og virkelig flot natur med olivenlunde og smukke grønne bjerge.  Menorca er fredeligt og rustikt, Formentera lille og eksklusiv og Mallorca er en af Spaniens mest populære turistdestinationer og en af verdens smukkeste øer med alt hvad man kan tænke sig med hyggelige landsbyer, flotte bugter, fantastisk natur, bjerge, historie og kultur. Øens skønhed er ikke til at tage fejl af med Tramuntana bjergene (som er er på UNESCO´s verdensarvsliste), smukke landsbyer og den kosmopolitiske hovedby Palma. Mallorca emmer af kultur og er et trækplaster for musikere, forfattere og kunstnere.

Boliger til salg  på De Baleariske Øer (åbner i nyt vindue)

Mallorca

Spaniens største ø og den mest populære af de baleariske øer. Øen bliver beskrevet som et miniaturekontinent med en mangfoldig natur, smukke strande, frugtbare sletter, grønne bjerge og dramatiske kyster.

Palma, som er øens hovedstad med 400.000 indbyggere, er rig på historie og kultur. Her er overdådige kirker, flotte bygninger, pladser, gotiske kirker og modernistiske palæer. Palma er nærmest, som et museum med det bedste fra alle de spanske arkitektoniske stilarter.

Kysten på Mallorca er forskelligartet fra syd til nord og alt efter temperament, kan man finde det sted der passer ens behov. Cala Figuera i det sydlige hjørne har en stille og rolig stemning over sig med fiskerbåde der er hægtet fast til gangbroerne og nogle af de bedste fiskerestauranter på øen.

På nordvestkysten ligger stenmurede landsbyer i skyggen af Serra de Tramuntana, som er på UNESCOs verdensarvliste. Kystlinjen er dramistisk, krydret med smukke citron- og appelsinlunde og her finder man bl.a landsbyen Soller. Soller er kendt både for sit trætog der kører hele vejen ind til Palma, samt den hyggelige sporvogn der kører ud til Soller stranden. Mange kendte forfattere, kunstnere og musikere har lagt vejen forbi Soller, bl.a Chopin og Miro. Ud over Soller, var også Deia kendt for at være elsket af kunstnere. I dag er det mere ekslusivt, men du kan stadig finde en vis bohemeagtig stil.

Boliger til salg  på Mallorca (åbner i nyt vindue)

Palma de Mallorca

Alle de gode ting ved Mallorca samlet på et sted, kombineret med en komopoltisk fornemmelse gør Palma til noget helt specielt. Mange bliver overrasket over hvor meget Palma har at byde på og selvom man lokkes af de flotte strande, vælger flere at bo i den kosmopolitiske hovedstad sydvest på øen.

Palma er fyldt med arkitektoniske lækkerier, så som La Seu Katedralen der nærmest stiger ud af de rosafarvede klipper. De middelalderlige pladser og labyrentiske gader i den gamle bydel er hyggelige at slentre rundt i. Eller hæng ud ved La Lonja hvor du kan bruge timer på bare sidde på cafeer eller barer og spise snacks og drikke lokal vin.

I modsætning til resten af Balearerne er der i Palma, med sine 400.000 fastboende, massere af liv hele året rundt. Der er alle de faciliteter man har brug for og en fin infrastruktur så man nemt kan komme rundt. Livstilen er afslappet og det føles aldrig rigtig hektisk. En by der i den grad kommer ind under huden på en…

Samfund

Spaniens 12 største by og her finder man også halvdelen af Mallorcas befolkning. Der bor folk fra hele Europa og omkring 60.000 ud af de 400.000 er udlændinge. Det er med til at skabe en livlig og kosmopolitisk atmosfære i byen.

Bolig

Der er mange typer og stilarter at vælge i mellem i Palma by. Lige fra moderne lejligheder i etagebyggeri til charmerende gamle bohemagtige byhuse.

Sundhed

I Palma de Mallorca er der et større udvalg af både private og offentlige hospitaler og lægeklinikker. Derudover er der større udvalg af private specialicerede læger og tandlæger.

Shopping

I Palma er der rig mulighed for at få dækket ens behov for shopping. Udvalget i byens centrum er stort og man finder alt lige fra små familiedrevne butikker til mode- og designerbutikker for ikke at glemme Spaniens kendte stormagasin El Corte Ingles. I udkanten af Palma findes adskillige havecentre, møbelbutikker og andre større butikker.

Transport

Palma har sin egen lufthavn hvor 28 millioner personer passerer hvert år. Derudover kan man ankomme til øen med færge fra både Valencia, Denia og Barcelona. Der er gode bus- og togforbindelser overalt på øen.

Leveomkostninger

Palma er en lille smule dyere end andre steder på øen, men bevæger man sig lidt væk fra de mest turistede steder, er det stadig billigt.

 

Puerto de Andratx

Beliggende mellem de frodige grønne Tramuntana bjerge ligger den stilfulde havn Puerto de Andratx. Denne smukke fiskerby på Mallorcas sydvestlige spids er en af de mest eksklusive destinationer på øen.  Havnen ligger ca 5 km fra Andratx by og er bl.a kendt for sine store luksusyachter og dens glamourøse villaer. Nogle af dem beboet af filmstjerner og andre berømtheder. Puerto de Andratx har en velfungerende fiskerihavn og på cafeerne og restauranterne i havnen serveres fremragende fisk og skaldyr.

Udsigten ud over det azurblå hav og de grønne bjerge er fantastisk og man kan bruge timer og dage på at sidde at nyde udsigten. Men der er også masser andet at lave i området. For de kunstinteresseret er der det interessante Liedke museum og for naturelskerne smukke naturparker. Inde i landet mellem mandel og orangelunde finder man fine huse i malede facader eller auentiske fine stenhuse. Der holdes ugentligt marked hvor man kan købe lokale råvarer.

Tag ind i landet forbi duftende appelsin- og mandellunde til byen Andratx, hvis farverige malede facader og mallorcansk sten giver en charmerende stemning til besøgende på jagt efter lækre lokale råvarer fra byens ugentlige markeder.

Samfund

Port d’Andratx er et populært område, der har tiltrukket mange mennesker fra nær og fjern og er kendt for at være tilholdssted for rige og kendte. Der er en fungerende fiskerihavn og byen er også hjemsted for de der lever af fiskeri.

Boliger

Der er et stort udvalg af boliger i Puerto Andratx. Lige fra rustikke fincaer, store moderne villaer til duplex og lejlgheder. Fælles for dem alle er meget høj standdard og meget høje priser.

Faciliteter

Udvalget af butikker er stort og man kan finde alt fra designerbutikker til økologiske fødevare- og vinbutikker. Derudover er der flere supermarkeder og dagligvarebutikker. Der er rig mulighed for at dyrke sport, især vandsport. Der er bl.a yachtcharter, vandsportsklubber og golfbaner. Udvalget af restauranter er stort og der er en række fremragende skaldyrsrestauranter og masser af steder tilbyder også internationalt køkken. Derudover er der stort udvalg af barer og loungeklubber ved vandet, hvor man kan sidde og nyde en coctail imens solen går ned.

Transport

Der kører en bus i timen til Andraxt by og derudover er der bus til Camp de Mar, Peguera og Santa Ponsa. Dog er den bedste måde at komme rundt i området på her, i bil. Lufthavnen i Palma ligger ca en halv time væk.

Sundhed

Der er en række internationale læger i området, herunder Clinica Port d’Andratx. Der er et privat hospital i nærheden af Santa Ponsa og flere offentlige hospitaler i Palma, som ligger lidt over 30 minutter væk i bil.

Leveomkostninger

Dette er et efterspurgt og eksklusivt område og leveomkostningerne her er markant højere end de fleste andre dele af Mallorca og det spanske fastland.

 

Andratx

På den sydvestlige spids af Mallorca ved foden af Tramuntana bjergene ligger Andratx, en autentisk spansk landsby omringet af smuk natur.

Andratx har en smuk beliggenhed og her får man en bid af det rigtige Mallorca. Smalle, brostensbelagte gader der snoer sig op til kirken Santa Maria. Herfra er der en fantastisk udsigt ud over landskabet og kysten. Mange kunstnere har ladet sig inspirere af byen og Andratx er også vært for et af øens bedste kunstgallerier. Og vil man ud til kysten har man en kort køretur til nogle af Mallorcas mest berømte strande; Sant Elm, Port d’Andratx og Camp de Mar.

Samfund

Det er en autentisk landsby præget af landbrug og de omkringliggende plantager. Der er omkring 7600 fastboende.

Bolig

Her kan du finde alt fra byhuse til landhuse og moderne villaer i udkanten af byen. Prisniveauet er relativt højt, men lavere end helt ude ved kysten

Faciliteter

Man kan finde alle de basale ting, som man har brug for. Der er både butikker, cafeer og banker. Onsdag er markedsdag, hvor man har mulighed for at købe de fantastiske lokale råvarer.

Transport

Andratx ligger omkring 40 minutters kørsel fra Palma og lufthavnen. Hvis du ikke har bil, er der regelmæssige busforbindelse til Palma og mange nærliggende byer ved kysten eller landsbyer.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige sundhedscenter og apotek. Hvis du har brug for akut pleje eller hospital, er det nærmeste større hospital 30 minutters kørsel væk i Palma.

Leveomkostninger

Denne del af Mallorca er ikke den billigste på øen, men Andratx er noget mere rimeligt end ude ved kysten. Med omhyggelig planlægning og besøg på de lokale markeder kan du holde omkostningerne nede.

 

Soller

I det nordvestlige hjørne af Mallorca, gemt væk i dale af appelsinlunde, ligger Soller – et af øens mest unikke og smukke steder

Soller har hav, grønne bjerge og er omringet af appelsinlunde og selve landsbyen er hyggelig og charmerende. Soller er rigt på kultur, historie og arkitektoniske lækkerier for ikke at glemme deres gode køkken og lokalt producerede råvarer.

Samfund

Der bor omkring 14.000 indbyggere i Soller – de fleste spaniere. Dog har flere udlændinge efterhånden slået sig ned i byen, der har en lidt bohemeagtig stemning.

Bolig

Der er strenge regler for byggeri i dette område, hvorfor udviklingen ikke er gået alt for stærkt. Det gør også at mængden af boliger er begrænset og priserne er høje. Man kan finde både byhuse, rustikke landhuse eller lejligheder.

Faciliteter

Selvom det måske ikke ligefrem er et shoppingmekka, er der flere små uafhængige butikker, samt marked hver lørdag. Derudover er der masser af juice og isbarer.

Transport

Fra Soller går der en historisk gammel jernbane ind til Palma og sporvognen ud til Puerto Soller. Det tager ca 40 min (igennem bjergtunnelen) til hovedstaden eller lufthavnen.

Sundhed

Der ligger et offentligt lægecenter i Soller, sammen med en række private læger og specialklinikker. Det nærmeste hospital ligger i Palma.

Leveomkostninger

På trods af det ligger lidt inde i landet er priserne relativt høje i Soller. Det er muligt at holde omkostningerne lidt nede ved at købe mad på det ugentlige marked i byen.

 

Pollenca

På den nordøstlige del af Mallorca ligger Pollenca, en gammel by der er populær blandt turister, men stadig har bevaret sin traditionelle livsstil. Hvis man vil opleve det autentiske Mallorca, er Pollenca et godt sted og ydermere er og for naturelskere er der også masser at tage sig til, hvad enten man vil gå tur i bjergene, spille golf eller svømme på den lokale strand.

Med sine labyrint smalle galle og okkerfarvede bygninger, fornemmer man at byen er rig på historie og lokalt liv. Nyd en kop kaffe på det summende torv om morgenen sammen med lokalbefolkningen eller gå op ad de 365 trin op til kapellet på toppen for at se ud over denne magiske ø.

Pollenca er populær blandt turister, men har formået at holde fast i sin egen karakter og kultur og der finder masser af fester, festivaler og kulturelle begivenheder sted i løbet af året. Omkring centrum er der mange gallerier og kunsthåndværkerbutikker og mange kunstnere og forfattere har valgt at gøre Pollenca til deres hjem.

Samfund

Befolkningen er på ca. 8000 som hovedsageligt består af lokale spaniere. Dog er flere udlændinge også begyndt at slå sig ned her og de er hurtigt blevet en del af byen.

Bolig

Det er et populært område og man kan finde mange forskellige typer af boliger her. Hvad enten det gælder autentiske byhuse, moderne villaer eller gamle fincaer med udsigt ud over bjergene.

Faciliteter

Ud over de mange turistbutikker, findes der også flere supermarkeder, tøjbutikker, bagere, banker osv. Søndag er der marked på det centrale torv.

Transport

Der er ca 40 min til Palma og lufthavnen. Derudover kører der bus, både til Palma eller de omkring liggende landsbyer, samt til Pollenca Havn

Sundhed

Pollenca har sit eget offentlige sundhedscenter, som dog kun har åbent hverdage. I weekenden kan man tage til enten lægen i Puerto Pollenca eller køre til hospitalet i Alcudia som ligger ca. 15 min væk.

Leveomkostninger

Priserne på Mallorca er højere end på fastlandet. Dog er der et stort udvalg af dagligvarebutikker og priserne er rimelige.

 

Puerto de Pollenca

Er en gammel fiskerlandsby, der i dag er konverteret til en moderne turistby på den nordlige kyst på Mallorca. Her er noget for enhver smag – både eksklusiv luksus og familiehygge. Der er noget magisk og glamourøst over Puerto de Pollenca og den har igennem tiden tiltrukket mange kendte. Bl.a. har navne som Audrey Hepburn, Charlie Chaplin, Winston Churchill, Agatha Christie og Grace Kelly, ejet bolig og tilbragt sine ferier her.

I den sydlige del af stranden ligger Port de Pollenca stranden. Det er den mere kommercielle del af stranden, hvor man finder masser af cafeer, udlejning af liggestole og flere forskellige typer vandsport. Tager man nord, finder man Pine Walk, som er en hyggelig sandstrand med fyrtræer der læner sig ud mod middelhavet. Mod Lllenaire finder man de familievenlige strande Pinaret og Gotmar, som typisk bliver brugt af de fastboende. Og er man frisk på en lidt længere tur, kan man tage til Cala en Feliu, Cala Murta eller Cala en Goss.

Vandring og cykling er meget populært i dette område. Og både professionelle og amatørcykelryttere samles her i stort antal for at benytte de relativt trafikfri landeveje og bjerge og nyde turene i den flotte natur og selvfølgelig det gode vejr. For golfentusiaster ligger der en 18 hullers golfbane kun 15 kørsel inde i landet.

Samfund

Mange udenlandske købere er i de seneste år kommet til. Især blandt børnefamilier er det populært.

Bolig

Der er ikke den store forskel på huspriser i Port de Pollenca og resten af Nordeuropa. Bevæger man sig indlands, falder priserne lidt og man kan vælge mellem både by – og landhuse samt moderne villaer.

Faciliteter

Der mangler ikke noget i Puerto de Pollenca. Der er banker, postkontor, fitnesscenter, apoteker osv. Derudover findes tøjbutikker, supermarkeder og masser af barer og restauranter. Hver onsdag er der markedsdag på Plaza Miguel Capllonch

Transport

Lufthavnen ligger ca. en times kørsel fra Puerto de Pollenca. Der er offentlig transport både til Palma og til de omkringliggende byer.

Sundhed

Der er et offentligt lægecenter, som har åben alle dage (også i weekenden).  Nærmeste større hospital finder vi i Alcudia.

Leveomkostninger

Det er lidt billigere at spise ude eller i det hele taget købe dagligvarer, men ikke så billigt som på fastlandet. Boligpriserne er relativt høje overalt på Mallorca ift. fastlandet.

 

Alcudia

Mellem to skinnende bugter ligger Alcudia. En af Mallorcas første og førende turistdestinationer og man forstår godt hvorfor. Med gamle middelalderlige labyrintsnoede gader spækket med cafeer og små butikker, den flotte bymur og ikke mindst Puerto de Alcudia, med sine fine sandstrande er det den perfekte turistdestination. For naturelskere er man tæt på naturparken Albufera og Tramuntana bjergene.

Alcudia ligger i den modsatte ende af øen end den anden meget populære og travle turistdestination Magaluf, men på trods af at begge er store turistdestinationer, er forskellen til at føle på! Alcudia har bevaret sine charme og autensitet og der er masser af traditionel mallorquinsk atmosfære. Ofte bliver den faktisk beskrevet som ”lille Palma”, da den er fyldt med hyggelige cafeer og restauranter, hyggelige gader med stenhuse og masser af historie.

Samfund

Sammen med Puerto de Alcudia har byen næsten 20.000 indbyggere, hvor ca 35% af dem er udenlandske tilflyttere.

Bolig

Takket være sin historie og sin fantastiske beliggenhed nær bjerge og hav er Alcudia meget efterspurgt. Man kan finde stort set alle typer boliger her. Hvad enten man vil have strandlejlighed, luksusvilla, familiebolig, række eller byhus, eller charmerende landejendomme.

Faciliteter

Selvom byen ikke er kæmpestor, er der alt hvad man har brug for. Der er supermarkeder, butikker, bagere, apoteker osv. Der er marked 2 gange om ugen lige ved siden af de gamle bymure. Her kan man købe lokalt produceret madvarer samt tøj og håndværk. Derudover ligger der et fremragende bibliotek Casa Torro, et af de vigtigste på øen.

Transport

Selvom Alcudia ligger på den modsatte side af Palma, tager det kun ca 40 min i bil til lufthavnen. Der er gode busforbindelser både til hovedstaden og til de mange nærliggende byer og strande i nærheden.

Sundhed

Der er et offentligt lægecenter, apoteker, private klinikker og tandlæger. Hovedhospitalet ligger i Palma 40 min kørsel fra Alcudia.

Leveomkostninger

Priserne er noget højere end på fastlandet. Dog er det stadig muligt at holde omkostningerne nede hvis man handler på markedet.

 

Portal Nous

På den sydvestlige del af Mallorcas kyst ligger Portal Nous, en stilfuld kystby beliggende mellem bjergene og havet. Her finder man et udvalg af flotte strande og man er tæt på både den livlige Magaluf og hovedstaden Palma.

Portals Nous ligger smukt ved kysten men bliver ikke overrendt af turister. Folk kommer her for sin afslappede atmosfære, fornemme marina og udvalget af lækre restauranter, der bl.a. servere friskfanget fisk og skaldyr. Strandene er gode og er et perfekt sted til afslapning eller vandsport.

Samfund

De fleste boliger her er ferieboliger, men der bor omkring 2.500 fastboende fra Spanien og andre europæiske lande.

Bolig

Jo højere op du kommer i Portals Nous des dyrere bliver boligerne. Der ligger mange eksklusive boliger med helt fantastiske udsigter til havet og mod Palma i øst.

Faciliteter

Der er et godt udvalg af butikker, supermarkeder osv. Der er også et shoppingcenter og et ugentligt marked.

Transport

Der er kun 10 km til Palma og 16 km til lufthavnen. Der kører også et par få busser i lokalområdet, men bil er at foretrække.

Sundhed

Der ligger et offentligt lægecenter i Portals Nous og der er engelsktalende personale. Det tætteste hospital ligger i Palma ca. 15 væk.

Leveomkostninger

Portals Nous ligger i en af de mest velhavende dele af Mallorca, så prisniveauet er derefter.

 

Llucmajor

Denne landsby ligger under Puig de Randa (Randa Hill) og er kendt for sin autentiske mallorcanske karakter. Hvis man vil undgå store skare af turister er denne landsby perfekt. Masser af historie og traditioner for landbrug, håndværk og håndarbejde. Dette ses tydeligt når man bevæger sig rundt i byen hvor man kan se byens fortid skrevet i jern, træ og sten. Stemningen er autentisk og afslappet og her emmer af historie med masser af gamle bygninger så som rådhuset på Plaza de España, San Miguel på Plaza Santa Catalina og barok-klosteret Bonaventure. Rundt om byen er der plantager af bl.a. abrikoser og mandler.

Samfund

Størstedelen er mallorquinsk lokalbefolkning og byen er stadig meget lokal og autentisk. Mange af byens håndværkstraditioner er hold i live, bl.a. fremstillingen af sko.

Bolig

Her kan du finde alt fra moderne lejligheder, rækkehuse til rustikke fincaer og landhuse.

Faciliteter

Du kan finde alt hvad man har brug for i din dagligdag. Masser af butikker, supermarkeder osv. Samt et ugentligt søndagsmarked hvor man kan købe områdets lokale frugt og grønt.

Transport

Llucmayor ligger kun 30 min fra Palma – enten i bus eller bil. Derudover er man tæt på det populære feriested S’Arenal og landsbyerne Algaida, Campos, Porreres og Randa, som alle ligger under 30 min herfra.

Sundhed

Der findes både offentligt lægecenter og private, samt tandlæger, optikere og dyrlæger. Det nærmeste offentlige hospital ligger i Palma ca. 30 min væk.

Leveomkostninger

Eftersom Llucmajor ikke er en turistdestination, er leveomkostningerne betydelig lavere end på andre dele af Mallorca.

 

Manacor

Øens næstmest befolkede by er Manacor, hjemsted for bl.a. møbler og en kyst med dramatiske huler og bugter.

Den mindre turistet og mere jordnære by, kan være et godt alternativ til Palma. Det er måske ikke den by de fleste har i tankerne, når de tager til Mallorca, men befolkningen er åben og atmosfæren i byen er god og man føler sig velkommen, som udlænding.

Manacor er en historisk gammel by, med smalle gader der fører op til den store gotiske domkirke der dominerer de lave huse og bygninger der omgiver den.

Manacor er også hjemsted for Via Verde, en 29 km lang vandresti med en betagende natur. Man er også tæt på den smukke havneby Porto Cristo og de flotte strande i Cala Millor og de fantastiske underjordiske huler i Drach.

Samfund

Det er en overvejende spansk by med omkring 30.000 indbyggere. Der er dog udlændinge der har valgt at slå sig ned der. Specielt i landområder i landhuse eller fincaer.

Ejendom

Der er et stort udvalg af boliger. Lejligheder eller byhuse hvis man vil bo inde i Manacor eller landhuse og fincaer hvis man vil bo uden for byen, i lidt mere landlige omgivelser.

Faciliteter

Man har alle nødvendige faciliteter her. Supermarkeder, butikker (hvor mange af dem ligger i gågaden), apoteker samt det ugentlige marked. Derudover er der fremragende sportsfaciliteter bl.a Rafa Nadals berømte tennisakademi, som tiltrækker talenter fra hele verden.

Sundhed

Der findes både offentlige lægecentre og et offentligt hospital, samt flere apoteker med engelsktalende personale.

Leveomkostninger

I forhold til at Mallorca er noget dyrere end fastlandet ligger Manacor faktisk i den billige ende og leveomkostningerne er relativt lave.

 

Ibiza

Ibiza er en lille ø beliggende tæt på Spaniens kyst. Ibiza er kendt for sine betagende solnedgange, smukke landskaber og milde klima. Det er ikke bare et musikmekka for festglade mennesker, men også en fredfuld og smuk ø.

Ibiza er populær blandt unge mennesker og tiltrækker verdensberømte DJs til øen, som hver sommer underholder millioner af mennesker. Den er populær blandt spanske og internationale jetsettere med store dyre villaer og superyachter, men også blandt familier der kan lide den afslappede og lidt alternative stemning man også finder på øen.

Nordområdet er mindre befolket men der er efterhånden en voksende wellness industri der er begyndt at poppe up i dalene.

Ibiza har egen lufthavn og de fleste store luftfartsselskaber flyver dertil. Man kan også sejle dertil fra Denia det tager kun 4 timer med hurtigfærge.

Der er masser at tage sig til på Ibiza. Hvad enten man vil klatre i bjerge, dykke, dyrke yoga på stranden eller bare gå på opdagelse på et af øens mange hippiemarkeder.

Boliger til salg  på Ibiza (åbner i nyt vindue)

Ibiza by

Ibiza by er hovedbyen og kendt som Eivissa af lokalbefolkningen. Ud over det berømte natteliv er det en by med en utrolig historie og en rig moderne kultur. Den har på fineste vis, fundet balancen mellem den energiske masseturisme og samtidig bevare sit originale og autentiske præg. Der er virkelig noget for en hver smag. Man kan udforske de smalle gader der befinder sig inden for den gamle fæstning eller tage på barhop langs havnefronten og måske slutte af på nogle af verdens mest berømte natklubber.

Denne kosmopolitiske by er fyldt med farverige mennesker lige fra jetsettere og hippier til musikere og kunstnere…og alle derimellem.

Befolkning

Der bor omkring 50.000 fastboende i Ibiza by, hvor de fleste er spanske.

Bolig

Eftersom det er en international og meget eksklusiv by, er det ikke det nemmeste sted at finde en bolig og priserne er relativt høje.

Faciliteter

Her finder man masser af butikker, boghandlere, kunsthåndværk og lokalproducerede fødevarer. Det er også et fremragende sted hvis man er til vandsport, vandring eller cykling

Transport

Ibiza er en lille ø og det tager ikke lang tid at komme rundt i bil. Ellers er der god busforbindelse til de lidt større byer eller lufthavn. Der er færger til fastlandet, Mallorca og Formentera.

Sundhed

Ud over to hospitaler og adskillige offentlig og private klinikker, samt tandlæger.

Leveomkostninger

Priserne er noget højere end på fastlandet og specielt i højsæsonen, bliver priserne skruet godt i vejret

 

Sant Josep de sa Talaia

Kun 15 kilometer fra Ibiza hovedstad ligger Sant Josep de sa Talaia – kendt lokalt som Sant Josep. En smuk landsby vest på øen med fantastiske naturlige omgivelser og flotte udsigter.

En traditionel balearisk landsby med et pulserende socialt liv, fantastiske butikker og fantastiske restauranter, der gør den til et virkelig godt alternativ til kystbyerne.

Her er man langt fra travle strande og natklubber og kan slappe af til lyden af kirkeklokker og gå ture i gaderne med de hvidkalkede huse. Stemningen er autentisk og livet her leves stille og roligt. Det er et andet Ibiza, væk fra øens travle strande og natklubber. Et sted, hvor livet fortsætter, som det har gjort i de sidste 100 år. Et sådant sted er Sant Josep de sa Talaia, også kendt som San Josep. En landsby i skyggen af Ibizas højeste bjerg med fantastisk udsigt over den magiske ø.

Befolkning

Landsbyen har omkring 2.500 indbyggere, hvor størstedelen er spansk befolkning. Der er dog også nogle udlændinge der har slået sig ned i byen.

Bolig

De fleste boliger finder man lidt uden for byen. Specielt landhuse eller fincaer. Men man kan også finde moderne luksusvillaer.

Faciliteter

Lørdag er markedsdag og her kan man finde lokalt økologisk mad og håndværk fra lokale producenter. Men der er også både supermarkeder, slagter og bagere i byen og en række butikker der sælger tøj, keramik eller legetøj.

Transport

Selvom man føler, at man er længere væk, er der faktisk kun 15 min ind til Ibiza by og til San Antonio. Der findes offentlig busser der kører til de omkringliggende landsbyer og kystområder.

Sundhed

Landsbyen har sit eget offentlige lægecenter og et apotek. Ellers er det nærmeste offentlige hospital i Ibiza by.

Leveomkostninger

Priserne her er noget højere end på fastlandet og udbuddet af boliger er ikke stort. Men som altid i Spanien kan man leve på budget, hvis man kigger sig om og handler lokalt.

 

Santa Eulalia Del Rio

Santa Eulalia Del Rio er en kystby på den sydøstlige side af Ibiza og Ibizas 3 største kommune efter Ibiza by og San Antonio.

Det er en rigtig familievenlig by med en fantastisk strand og et godt udvalg af butikker og restauranter. Stemningen er afslappet og på igen måde hektisk, som den kan være i Ibiza by.

Santa Eulalia Del Rio er stedet at komme til hvis man ikke har lyst til fest og natklubber men bare med en mere afslappet stemning. Det betragtes som et center for gastronomi på Ibiza og man finder her nogle af øens bedste restauranter. Der er masser af kunstgallerier og butikker og et marked og spiseområde omkring Port Esportiu marina.

Santa Eulalia stranden er en bugt på 300 meter der er afskærmet fra vinden Punta Arabi af Puig de Missa. Stranden bliver holdt ren og fin. Vandet er klart og ikke dybt og det er et yndet sted for folk der vil dykke eller snorkle. Lige uden for byen på toppen af Puig de Missa ligger en kirke fra 1500-tallet. Herfra kan du se udover hele Santa Eulalia del Rio.

Samfund

I San Antonio har en del udlændinge slået sig ned. Det er mest familier der har valgt det, da stedet er stille og roligt, men samtidig er der liv hele året rundt – også uden for sæsonen.

Bolig

Her er alt lige fra moderne villaer og penthouse lejligheder med havudsigt til mere overkommelige rækkehuse og duplex med fællesområder og swimming pools.

Faciliteter

I centrum og på gågaden er der masser af butikker. Og ellers er der både supermarkeder, dyrlæger, frisører, bagere og alt hvad man ellers har brug for. Det originale hippiemarked ligger kun 8 min kørsel derfra.

Transport

Santa Eulalia Del Rio ligger kun 21 kilometer væk fra den internationale lufthavn. Det er nemt at komme rundt på øen i bil, men ellers er der bus der kører til Ibiza by

Sundhed

Der er offentligt lægecenter og apoteker. Nærmeste hospital ligger i Ibiza by

Leveomkostninger

Priserne er højere end på fastlandet. Dog er der stor forskel på sommer og vinter, hvor vinter klart er det billigste.

 

Menorca

Menorca er på UNESCO verdensarvsliste og udgør en del af det baleariske øhav. Det ligger nærmest uberørt i forhold til søsterøerne. Her kan du undgå masserne, nyde fantastisk natur og den afslappede livsstil og den gode mad.

Vandet er turkisblåt, strandene hvide og bjerge frodige, landskabet frugtbart og solnedgangene gudesmukke. Det er ikke mærkeligt at øen er beskyttet af UNESCO for deres biosfærereservat. Man for en fornemmelse af noget gammeldags og autentisk når man er på Menorca.

Inden i landet er der overflod af plantager og landbrugsarealer, som er opdelt af smukke stenmure. Der bliver produceret olivenolie, æbler, vin og den kendte Mahon ost.

Landbrugets tilstedeværelse og de gode produkter der produceres, samt Menorcas afslappede og uhøjtidelige atmosfære lokker flere fra fastlandet til øen for at slå sig ned på nogle af de gamle charmerende fincaer på øen.

Øen tilskynder bæredygtig turisme og har især satset på cykel og gå turisme. De har givet adgang til områder via stier, som man aldrig ville kunne komme til i bil.

I hovedbyen Mahon er der et godt udvalg af gode barer og restauranter. Det er en lille men livlig havneby og der er en speciel glød omkring byen med sine kanariegule og terrakottafarvede huse. Tag en spadseretur igennem de små gader med hyggelige cafeer og gå på opdagelse i de små lokale butikker der sælger friske fødevarer.

Boliger til salg  på Menorca (åbner i nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!