Områdeguide – Costa Tropical (Granada provins)

23 Feb | 20 min read

Spanske feriegæster har holdt denne smukke kystlinje for sig selv med god grund – flyt hertil for strålende solskin året rundt, dramatisk natur og autentisk andalusisk charme.

Costa Tropical er en smuk strækning på den Andalusiske kystlinje beliggende i provinsen Granada. Denne kyst, som er den mindst kendte af kysterne, blev opkaldt efter den overflod af tropiske frugter, den producerer. Frugter som cherimoya, mango, kaki, níspero, papaya, guayaba og avocado dyrkes her takket være det subtropiske mikroklima, der tilbyder over 320 dages solskin om året og en gennemsnitlig temperatur på over 20 grader. Landskabet er dramatisk: robuste klipper, skjulte bugter og brede strande med fint gyldent sand understøttes af de snedækkede toppe i Sierra Nevada, hvilket betyder, at du kan stå på ski og gå på stranden den samme dag. Oliven- og valnød lunde samt mandel-, kirsebær- og cypress træer fylder luften med deres voldsomme duft.

Flere af strandene i dette område (Playa Granada, Carchuna og Torrenueva) har vundet priser med blåt flag for deres fremragende faciliteter, renlighed, kvaliteten af ​​deres havvand og forskellige havliv. Costa Tropical er hjemsted for nogle fantastiske fiskearter, for ikke at nævne hvaler, delfiner og bløddyr. Hvis du ønsker at se disse dyr tæt på i deres naturlige levested, kan du booke en guidet dykkerekspedition, der tilbydes flere steder langs kysten.

Med sådanne varme og rene farvande er det ikke underligt, at vandsport er så populære – uanset om det er dykning, paragliding, surfing eller blot at hygge sig på både, er der masser af muligheder for at nyde udendørs aktiviteter i betagende omgivelser her. Gå til de lokale byer Almuñécar (La Herradura), Salobreña, Motril, Castell de Ferro og La Rábita for at deltage i sportsgrene som golf, tennis, squash og ridning. Når vi nævner sport skal områdets utallige cykelruter også nævnes. Et sandt paradis for cykelentusiaster.

Byerne i sig selv er et besøg værd – disse hvidkalkede kystlandsbyer oser af romantik og autentisk andalusisk charme. Almuñécar og den omkringliggende landsby, La Herradura, er områdets to perler. Her kan du udforske smalle, snoede gader, der fører dig forbi små butikker og tapasbarer, hvoraf de fleste giver dig en gratis tapas, når du bestiller en drink. Spanske feriegæster springer ofte helt over middagsmåltidet og går i stedet fra bar til bar og spiser et par tapas på hver.

Hvis alt det gratis tapas betyder, at du ender med at have fået et par genstande for mange til at køre, er der ingen grund til at bekymre dig, da busser kører regelmæssigt fra Almuñécar busstation, herunder daglige busser til Málaga, Granada og Almería samt byer på kysten. Hvis du ønsker at tage længere væk, er Granada, Malaga og Almeria lufthavn alle omkring 1 time væk.

Find alle boliger til salg på Costa tropical her.(Link åbner i nyt vindue)

 

Guide til byer på Costa Tropical

I nævnte rækkefølge: Almuñécar, Salobreña, La Herradura.

 

Almuñécar

Denne by har spansk charme, et subtropisk klima og en overflod af udendørs aktiviteter for både unge og gamle.

Almuñécar har en fascinerende historisk fortid. Dette er der meget bevis for i den gamle bydel, en attraktiv blanding af typiske andalusiske huse, barer, butikker og al fresco restauranter blandt dens små pladser og stejle, snoede gader. Grundlagt af fønikere, der oprettede en fiskehærdningsindustri her, har den en fungerende romersk akvædukt, det middelalderlige slot San Miguel, et arkitektonisk museum i et hulehus; et Columbarium (en familie-panteon) og resterne af en fønikisk fiskesaltningsfabrik.

Byen ligger på en bakke mellem to floder og støttet af de herlige Sierra Nevada-bjerge, har byen ikke mange flade byggegrunde, så der er ingen store boligblokke, som man ser andre steder på kysten. De klippefyldte klipper og små bugter er populære blandt dykkere. Klipperne i Maro Cerro Gordo er populære blandt vandrere, og floden Rio Verde er fantastisk til kanosejlads. Du kan stå på ski om vinteren og bade i vandet i Playa de San Cristobal om sommeren.

Der er en dejlig stemning ved strandbarerne og de blomstrende kunstgallerier i byen.

Det subtropiske klima og frodige dale er hjemsted for en lang række af tropiske afgrøder som mango, avocado, kiwier og figner. Mange af dem findes i det lokale køkken sammen med kaktus is og mandel desserter, som regionale specialiteter.

Samfund

Der er et etableret internationalt samfund i Almuñécar, en blanding af for det meste britere og skandinaver. Selvom højsæsonen er overvældet af turister, stilner byen markant af fra oktober til april.

Ejendom

Dette er en by for tilhængere af de traditionelle, hvidkalkede villaer. Billige lejligheder er tilgængelige i byområder i nærheden af Costa Banana, som kun ligger 10 minutters gang til centrum af byen og 15 minutters gang til stranden i San Cristobal.

Faciliteter

Der er et postkontor og politistation i byen og masser af banker, fitnesscentre, legepladser og supermarkeder. Olivares på Calle Mariana Pineda har mange internationale produkter, og det indendørs kommunale marked sælger lokale produkter mellem kl. 9 og 14 mandag til lørdag.

Transport

Málaga lufthavn er tættere end Granada lufthavn, men begge er omkring 90 minutters kørsel. Både byer og lufthavne er tilgængelige med bus til og fra Almuñécar centrum.

Sundhed

Centro de Salud de Almuñécar Medical and Health Centre og Centro de Salud La Herradura er mulighederne for lægepraksis. Der er en 24-timers alarmtjeneste på Intermedical Suarez Saavedra Almuñécar. Du finder tosprogede læger på den private klinik Vithas Salud Almuñécar.

Leveomkostninger

Produktion er i overflod her, så det er meget billigere at spise ude og købe dagligvarer end i Nordeuropa. Boliger, mad og personlig pleje (apoteker, frisør, kosmetik osv.) er alle billigere end for eksempel i Málaga eller Marbella.

Find boliger til salg i Almuñécar her.(link åbner i et nyt vindue)

Salobreña

I Salobreña finder du det perfekte alternativ til Costa del Sol. En ægte spansk oplevelse ved havet, du er inden for en markant afstand fra det kultiverede Granada og det forbløffende Alpujarras.

Der er ikke mange steder i verden, hvor du kan spise grillede sardiner på stranden til frokost og nyde afterski festen om aftenen, men Salobreña er et sådant sted. Beliggende mindre end en times tid fra Granada og skisportsstedet Sierra Nevada, er denne postkort by på Costa Tropical perfekt beliggende og helt fantastisk fra alle vinkler.

Du kører igennem et landskab domineret af sukkerrørsmarker, og du ser den hvidkalkede by stige op foran dig. Her klatrer de brostensbelagte gader forbi huse, der er dækket af farverige blomster, og du når til sidst til et fantastisk maurisk slot med udsigt over de fem strande samt den attraktive moderne bydel omkring strandpromenaden.

Samfund

Salobreña har en befolkning på 12.500 mennesker, som svulmer op i weekender og helligdage af besøgende fra Granada og det omkringliggende område. Dets nærhed til byen betyder, at dette er en overvejende spansk by, selvom du vil møde folk fra hele verden. Internationale købere i byen udgør 9% af ejendomsmarkedet.

Ejendom

Du finder en række forskellige boligtyper i Salobreña såsom villaer, lejligheder og rækkehuse i den historiske gamle bydel med fantastisk udsigt over havet til rimelige priser. Under den store klippe er attraktive moderne projekter hovedsageligt bestående af lave boligblokke, mange af disse er beliggende lige ved siden af ​​kysten.

Faciliteter

Sammen med det sædvanlige udvalg af supermarkeder og gavebutikker, er Salobreña vært for Zoco de Artesanos, et håndværksmarked, imens der i Parque de la Fuente er markeder to gange ugentligt om aftenen. Dette er desuden et fantastisk sted at holde sig i form med Los Moriscos Golf klub i det sydøstlige og et vandland i det nærliggende Almuñécar. Dykkere og snorklere kan endda udforske et kunstigt rev fra Peñon-klippen, som er hjemsted for noget af det mest fantastiske havliv.

Transport

Granada er den nærmeste store by, cirka 45 minutters kørsel og med sin egen lufthavn, mens Malaga ligger cirka en time mod vest. Der er ingen busstation i byen, men et busstoppested ved turistkontoret forbinder dig med de største byer i regionen.

Sundhed

Der er et sundhedscenter sammen med flere private tandlæger og apoteker. Du finder det nærmeste hospital i Motril, en 15-minutters kørsel herfra.

Leveomkostninger

Salobreña og Costa Tropical er generelt lidt billigere end dens travle nabo, Costa del Sol.

Find boliger til salg i Salobreña her.(link åbner i et nyt vindue)

La Herradura

Slip for byens stress og jag – udforsk de smukke rev, eller slap af på La Herraduras usædvanlige sorte sandstrande.

På Granadas Costa Tropical finder du La Herradura, en hvidkalket by ved bjergkæden Sierra Nevada. Denne typiske andalusiske by ligger i den østlige ende af en slående bugt og byder på en meget dramatisk natur. Kig mod himlen for at opdage de fløjlsagtige sorte tinder på Sierra Nevada bjergene, der stiger majestætisk over horisonten, som en sovende kæmpe.

Dette område har en af de smukkeste bugter i det sydlige Spanien, så det er ikke overraskende at opdage, at det er en favorit blandt beboere i Granada, der trækker sig tilbage her om sommeren for at slippe for byen. For resten af verden er denne kyststrækning stadig relativt ukendt – men det er kun gode nyheder, hvis du ønsker at købe her.

Gå hen ad den smukke palmetræ promenade, hvor du kan beundre landskabets fulde rækkevidde. For næsten et halvt årtusinde siden sank 25 spanske flådefartøjer i bugten og som et resultat heraf, er området blevet et populært sted for dykkere, der strømmer til fra hele verden for at udforske revene og vragene.

Samfund

La Herradura er hjemsted for folk fra hele verden, men spaniere udgør størstedelen af befolkningen. Der er masser af samfundsånd med et antal velgørenhedsorganisationer, der opererer i byen og en gratis lokalavis for beboere med lokale nyheder og funktioner.

Ejendom

Byen består hovedsagelig af moderne lejligheder og rækkehuse. Hvis du foretrækker ejendomme i ældre stil, kan du vove dig ud i de omkringliggende landdistrikter, hvor du kan finde traditionelle fincas og cortijos.

Faciliteter

Selve byen er godt forsynet med butikker, barer og restauranter, så du er inden for gåafstand fra det væsentlige du har brug for i hverdagen. Den nærliggende by Almunecar ligger lidt over 10 minutter væk i bil og har adskillige store supermarkeder.

Transport

Der er en regelmæssig busforbindelse, der kører fra La Herradura til Marina del Este og Almunecar. Motorvejen A-7 ligger ca. 5 minutter fra byens centrum og bringer dig til Malaga lufthavn inden for en time.

Sundhed

Der er en række små klinikker i området. For større lægepraksis og hospitaler kan du tage til den nærliggende by Almuñecar.

Leveomkostninger

La Herradura tilbyder god værdi for pengene, med overkommelige ejendomspriser, lave leveomkostninger og fremragende livskvalitet.

Find boliger til salg i La Herradura her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!