Områdeguide – Costa Cálida (Murcia Provins)

21 Feb | 54 min read

Murcia regionen er tyndt befolket og relativt upåvirket af den tunge turisme, der hersker oppe på Costa Blanca og nede på Costa del sol. Som et resultat af dette, er Costa Cálida et familievenligt alternativ til førnævnte kyststrækninger. Med hvide, let skrånende strande og varme og behagelige vandtemperaturer er denne kystlinje perfekt til dem, der søger et sundt friluftsliv i smukke rolige omgivelser.

Kystlinjen inkluderer Mar Menor, Europas største kystnære saltvandslagune, hvor havvandet er varmt og lavt. Strandene er ideelle til familier med små børn eller enhver, der helst vil undgå høje bølger.

Hovedstaden er universitetsbyen Murcia, som, selvom den er rig på kultur, ikke er overrendt af turister. I det hele taget har hele Costa Cálida undgået den intense kystudvikling som Costa Blanca i nord har gennemgået.

For at komme hertil, er det selvfølgelig mest oplagt at flyve til Murcia lufthavn, men i mange tilfælde kan det være både billigere og nemmere at finde afgange til og fra Alicante lufthavn, hvis man flyver fra Danmark.

Der er et væld af måder, du kan spendere dine fridage på – lige fra sejlads til hvalsafari til dykning; kort sagt, har dette område virkelig meget at byde på! Byerne er fulde af barok arkitektur, fæstninger og ruiner samt det imponerende bevarede romerske teater i Cartagena. Murcia bys ’Terra Natura’ Zoo er anerkendt for sin humane tilgang og bevarelse af nogle af Spaniens oprindelige dyrearter. Caravaca de la Cruz, i den nordvestlige del af regionen, er en af ​​de fem hellige byer i katolicismen, hvilket betyder, at der fejres det hellige år hvert syvende år. Desuden er der Entierro de la Sardina, som er en forårsfestival, der afsluttes med at en stor skulptur af en sardin, kastes i flammer. Denne brænding skulle eftersigende fremkalde en rensende følelse.

Med sin 250 km lange strækning langs den vidunderlige middelhavskyst, er Costa Cálida (’den varme kyst’), opkaldt efter sit klima, der betegnes som værende det perfekte klima. Beliggende langs kanten af ​​regionen Murcia i det sydøstlige hjørne af Spanien, kan indbyggerne på Costa Cálida nyde en gennemsnitlig årlig temperatur på over 20 ºC (sjældent falder den under 18 ºC) og med mindre end 40 regnvejrsdage om året er det det sted i Spanien med mindst nedbør.

To have mødes langs denne kystlinje – Middelhavet og Mar Menor. Hvis du prioriterer sundhed og velvære, kan dette være stedet der er skabt for dig. Havindgangen til Mar Menor, Europas største saltvandslagune, antages at have store helbredende egenskaber til lidelser såsom gigt. Dette er ikke den eneste gode nyhed for de, der går op i deres helbred og trivsel, da Verdenssundhedsorganisationen også har udnævnt provinsen Murcia til det reneste område i Spanien, med den mindst industrielle forurening.

Mar Menors mineralrige vand er ikke det eneste sted, du finder velvære for helbredet på Costa Cálida; der også en række sportsfaciliteter i verdensklasse at vælge imellem i området. Den mest kendte blandt disse er måske La Manga-klubben, et 5-stjernet luksus-sportssted med speciale i golf. Du kan også finde ridning, dykkerskoler, windsurfing, sejlsport og kanosejlads langs Costa Cálida.

Alle disse aktiviteter har en tendens til at give en god appetit, og også her er der gode nyheder, da de frugtbare sletter på Costa Cálida producerer et stort og farverigt udvalg af frugt og grønt, som alle finder vej ind i det lokale køkken. Fisk og skaldyrselskere behøver ikke lede længere, idet både Mar Menor og Middelhavet tilbyder deres ’mariscos’ (skaldyr) i overflod. Du kan også forkæle dig selv med kød, der er opdrættet i de nærliggende bjerge, som du kan skylle ned med nogle af de fine vine fra det nærliggende Jumilla vindistrikt.

Find alle boliger til salg på Costa Cálida her.(Link åbner i nyt vindue)

 

Guide til byer på Costa Cálida

I nævnte rækkefølge: La Manga del Mar Menor, San Pedro Del Pinatar, San Javier, Lo Pagán, Santiago de la Ribera, Los Alcázares, La Torre Golf, Puerto de Mazarrón.

 

La Manga del Mar Menor

La Manga del Mar Menor er beliggende på en tynd tange, der krydser Middelhavet mellem byerne San Javier og Cartagena på Costa Cálida. La Manga del Mar Menor er et pænt og moderne feriested med en række sundhedsmæssige fordele på grund af dets rige mineralrige laguner og søer.

La Manga del Mar Menor er en tynd jordstrimmel, der strækker sig over 24 kilometer, fra Cabo de Palos til Punta del Mojón over Middelhavet. Denne bølgeløse, lavvandede havvandslagune er varm og utroligt salt, hvilket gør den populær blandt dem, der efterspørger de sundhedsmæssige fordele, et sikkert badested for familier eller til dem, der praktiserer vandsport.

Flere sejlskoler bruger de indre strande i lagunen til undervisning, ligesom de også tilbyder kurser i sejlsport og vandski. På den anden side, ud mod Middelhavet, er der enorme sandmængder; strandene er så store og lange, at man ikke mærker de store folkemængder. Det er altså ret imponerende for et sted, hvis indbyggertal stiger fra 10.000 indbyggere i lavsæsonen til 200.000 i turistsæsonen.

La Manga betyder ‘ærmet’ på spansk; dette ’ærme’ af land blev skabt af to indgribende vulkanske rev, der til sidst overlapper hinanden. Det var ubebygget land indtil 1960’erne, men er nu hjemsted for boligblokke, hoteller, restauranter, barer, butikker og den smukke ’Tomás Maestre’ Marina.

Denne del af Murcia er kendt for sine flade sletter og overflod af frugtplantager. Alle disse lokale friske frugter og grøntsager er med til at bidrage til det varierede køkken, samt vinene fra Jumilla og Yecla, der er velkendte i hele Spanien.

Samfund

I Mar Menor-området, er der mange små traditionelle landsbyer, som endnu ikke er blevet påvirket af turismen i regionen. Disse er særligt populære blandt feriehusejere, der er interesserede i at bo i nærheden af ​​La Manga, men tilpas langt væk fra infernoet.

Ejendom

La Manga har mange moderne lejlighedskomplekser, som både er interessante for turister og fastboende. De, der vil have lidt ekstra, har også rig mulighed for at købe en luksuriøs villa. Der eksisterer nogle bygningsbegrænsninger, der forhindrer høje bygninger, eller på anden måde overdreven konstruktion. Mange af de omkringliggende landsbyer og urbaniseringer tilbyder også villaer og rækkehuse i forskellige prisklasser.

Transportmuligheder

De nærmeste lufthavn er Murcia International Airport, og lufthavnen i Alicante. Rejse med bus eller bil det mest effektive, men der er også togstationer i nærheden i Torre-Pacheco og Cartagena.

Sundhed

Sundhedscentret, Centro de Salud de Costa Cálida, ligger på Plaza Hacienda Dos Mares mod den nordlige ende af tangen, hvor du også finder 3 tandlæger. Der er hospitaler i både Cartagena og San Javier.

Faciliteter

I de varme, tørre somre er der en livlig atmosfære med travlhed på spisestederne, danseshows og folk, der er ude at male byen rød. Byerne mod syd er beskyttet i Reserva Marina de Cabo de Palos e Islas Hormigas, som kun er tilgængelige for godkendte besøgende. Sportsfans kan godt lide at besøge La Manga Fodboldstadion, som lejlighedsvis er vært for internationale hold eller La Manga Club der er en berømt golfklub og sportscenter hvor fodboldhold fra de store ligaer i Europa kommer for at vintertræne.

Leveomkostninger

La Manga del Mar Menor er et sted, hvor ejendomspriserne spænder meget vidt. Det samme gælder leveomkostningerne. Det kommer ganske enkelt an på, hvad du søger; om du vil spise på de dyre restauranter, betale for de mere avancerede sportsfaciliteter og luksusvillaer, eller om du ønsker en landlig, traditionelt spansk by med traditionelle spanske priser. Der er noget for ethvert budget – lige fra den ene yderlighed til den anden.

Find alle boliger til salg i La Manga her.(Link åbner i nyt vindue)

San Pedro del Pinatar

San Pedro del Pinatar er den nordligste by på Mar Menor og ligger tæt på grænsen til Alicante provinsen.

Med både det varme vand i Mar Menor og Middelhavet tilbydes der masser af både action prægede og kulturelle aktiviteter. Perfekt til det aktive friluftsmenneske.

Strande som Playa de la Torre Derribada, Playa Llana og Playa el Mojón, ligger direkte mod Middelhavs-delen og tilbyder fremragende vandsport faciliteter. Mar Menor-strandene er beskyttet af sandbanker, hvilket gør dem til perfekte badestrande. ’Las Charcas’ er varme søer, hvor folk tager helende mudderbade, der er særligt ideelle for folk med forskellige hudlidelser, herunder psoriasis. Salinas y Arenales er et kystnært naturreservat af saltsøer og klitter, hvor trækfugle som flamingoer holder til.

Der er blevet udvundet salt i San Pedro Del Pinatar, siden romerske kolonister ankom, hvilket, kombineret med fiskeri, har gjort det til et velstående område. Sletterne i Murcia er frugtbare og er et skatkammer af frugt, grøntsager, nødder, vinstokke og ris. På det ugentlige mandagsmarked i nabobyen Lo Pagán, kan man købe de lækre, lokaldyrkede råvarer, samt en masse fisk. Her afholdes også loppemarked forholdsvis hyppigt, med tilnavnet ’El Sal’.

Samfund

Siden tilstrømningen af ​​internationale turister, er den permanente befolkning mere end fordoblet. San Pedro del Pinatar består for det meste af nordeuropæere, der vil have solskin året rundt (325 dage i gennemsnit pr. år). Det er desuden meget populært blandt børnefamilier, da strandene er meget sikre – der er fremragende sportsfaciliteter, og der er en lang række forskellige faciliteter og aktiviteter at nyde udendørs – fra kyststier til vragdykning.

Ejendom

Hvor den spanske kystlinje drejer fra øst til syd, varmer vejret op, og ejendommen bliver billigere. Selv den berømte luksus-sports by, La Manga, er mere overkommelig rent prismæssig en nogle af de andre kystnære byer i andre regioner. Du kan stadig lave en god forretning på lejligheder i de forskellige golf resorts, herunder Camposol og i de mange Polaris World resorts. Alternativt er der et godt udvalg af moderne villaer og rækkehuse i selve San Pedro del Pinatar.

Transportmuligheder

Du er kun 25 minutter i bil til Cartagena og 35 minutter fra Murcia og Región de Murcia International Airport (som har erstattet den tættere San-Javier lufthavn) og en lille times kørsel til Alicante lufthavn. Murcia har en togstation, der kan tage dig så langt som til Orihuela eller busser, der regelmæssigt kører til Cartagena. Derfra er der busruter via Torrevieja eller La Manga til San Pedro del Pinatar.

Sundhed

Centro de Salud på Avenida de las Salinas er det største sundhedscenter i byen. Det tilbyder almen lægebehandling og har også en 24-timers alarmtjeneste. LG Dental og Centro Dental Pinatar er begge stærkt anbefalede tandlægepraksisser. Byen er omgivet af hospitaler i Torrevieja, Cartagena, Orihuela og Murcia.

Faciliteter

Byens centrum har flade, stille veje, der er lette at navigere på. Der er en politistation, fritids- og ungdomscenter, flere fødevarebutikker og supermarkeder og et indkøbscenter i det nærliggende Cartagena, kaldet Espacio Mediterraneo. Der desuden en lille havn.

Leveomkostninger

Murcias gennemsnitlige ejendomspris er næsten halvdelen af ​​naboregionen Alicante og næsten en tredjedel af Málagas badebyer. Det appellerer meget til familier, da der er så mange billige udendørs aktiviteter, samt et væld af spanskproducerede produkter – hvilket er meget billigere end de internationale mærker.

Find alle boliger til salg i San pedro del Pinatar her.(Link åbner i nyt vindue)

San Javier

Denne fantastiske kyststrækning er unikt beliggende ved Mar Menors særligt varme vand og er omgivet af en fantastisk natur. Beliggende tæt på den populære Costa Cálida og inden for rækkevidde af Murcia, kan San Javier tilbyde et fantastisk klima, stor naturrigdom og det bedste af den spanske kultur.

Indtil for nylig har du måske kun kendt San Javier som placeringen af ​​Murcia lufthavn og som en gennemkørsels by for at komme til Costa Cálida. Lufthavnens lukning i begyndelsen af ​​2019 og flytning en halv time mod vest, har betydet en større påskønnelse af byens andre fordele. En af disse, er nærheden til den herlige Mar Menor, en strækning med roligt lagunevand indkapslet fra Middelhavet ved hjælp af en lang, smal stribe land, bedre kendt som La Manga, hvilket udgør et fremragende alternativ til de befærdede strande på Costa Blanca

San Javier er en moderne, velorganiseret by med fremragende butikker, caféer og restauranter. Byen har en ældgammel landbrugskultur, hvilket gør, du ikke vil få svært ved at finde frisk frugt og grønt her; prøv den lokale specialitet, Caldero, en skål med ris og frisk fisk krydret med ’ñoras’, en soltørret peber, der er dyrket i Murcia-regionen. Folk drages til området for det fantastiske klima, de kulturelle begivenheder som f.eks. den årlige jazzfestival, samt de gode golf- og vandsportsfaciliteter.

Samfund

I de seneste årtier er San Javier vokset fra at være en lille kystby til en blomstrende by, hvis placering har tiltrukket mange fastboere fra Nordeuropa. Selv om det nu er en vigtig turistdestination, opretholder San Javier sin oprindelige identitet som centrum for landbrug og fiskeri.

Ejendom

Indtil for nylig var San Javier og det omkringliggende område et billigt alternativ til den nærliggende Costa Blanca. Lejligheder, villaer og rækkehuse er stadig billigere, men priserne er steget i de senere år, grundet den tiltagende turisme.

Transportmuligheder

Selvom lufthavnen nu ligger en halv times kørsel væk, er San Javier stadig virkelig godt placeret. Selv for dem, der ikke har eget transportmiddel, er der en lang række busforbindelser, der gør det let for dig at komme til de lokale byer samt den regionale hovedstad, Murcia.

Sundhed

Mange mennesker drages til San Javier-området for dets luftkvalitet og klimaet i Mar Menor, med de helbredende mudderbade ved Lo Pagán kun få minutters kørsel væk. Hvis du har brug for mere end mudder og sol, har byen to sundhedscentre, og kommunens hospital, Los Arcos del Mar Menor, ligger i udkanten af ​​byen.

Faciliteter

Du finder en fantastisk blanding af gammelt og nyt i San Javier. Et traditionelt ugentligt marked sælger regionens lokalproducerede produkter hver torsdag, og det moderne Dos Mares indkøbscenter findes i udkanten af ​​byen og inkluderer biograf og bowling. Golfspillere tager til Ronda Golf Resort og prøver kræfter med 18-huls-banen, og vandsportsentusiaster kan dykke eller surfe i Mar Menor.

Leveomkostninger

Livet i San Javier er lidt mere fornuftigt prismæssigt, end tilsvarende byer på den mere turistede Costa Blanca. Dette gælder både ejendomspriserne, men i særdeleshed også på dagligvareindkøb og de forskellige faciliteter. Dette en god mulighed for alle, der ønsker at opretholde en høj levestandard på et lavt budget.

Find alle boliger til salg i San Javier her.(Link åbner i nyt vindue)

Lo Pagán

Kystbyen Lo Pagán på Costa Cálida har udsigt over Mar Menor, Europas største saltvandslagune. Tag til dette smukke kyststed for at dase i middelhavssolen eller svælge dig i det mineralrige mudder i Mar Menor. Denne del af Spanien har lange måneder med sol om sommeren og milde vintre, hvilket gør det til et populært rejsemål for feriegæster.

Byen er måske mest berømt for sine mineralrige mudderbade, der tiltrækker besøgende fra nær og fjern i håb om at få glæde af de helende effekter af en eftermiddag med at soppe og tilsmøre sig i det sorte, solvarmede ler. Det mineralrige ler er kendt for at give lindring af en lang række lidelser, fra inflammatoriske tilstande såsom gigt, til hudproblemer som akne. Dette skyldes det høje mineralindhold, der inkluderer calcium, magnesium og kalium. Den gode nyhed for dem, der ønsker at købe ejendom her, er, at disse mudderbade er helt gratis, hvilket betyder, at du kan nyde de terapeutiske fordele året rundt.

Hvis du træt af mudder, og mere til en god sandstrand, skal du ikke lede længe. Lo Pagán har nemlig en helt fantastisk strand med en smuk palmepromenade. Tag nordpå langs kysten til San Pedro Marina, hvor du kan finde butikker, barer, restauranter og klubber. Hvorfor ikke afslutte din eftermiddags-shopping og solbadning med en god middag og en cocktail eller to.

Du kan også tage en tur til de berømte, nærliggende ’Salinas’ (saltsøer), et beskyttet område, der er hjemsted for fantastiske vilde dyr, herunder flamingoer; se dem gennemsøge vandet for rejer og andre skaldyr, der giver dem deres karakteristiske farve.

Samfund

Dette område er populært blandt indfødte spanske købere og flere og flere nordeuropæere og skandinavere finder vej hertil. Her er en stærk samfundsånd, der kan mærkes på de mange festivaler og forskellige byfester, der finder sted i området.

Ejendom

Du får masser af ejendom for dine penge, uanset om du leder efter en lejlighed, villa og rækkehus. Uden tvivl et af Spaniens billigste områder for feriebolig.

Transportmuligheder

Busserne kører regelmæssigt, og til de forskellige populære destinationer inklusiv Murcia, Valencia, Madrid og Alicante. Du er kun 5 minutter væk fra motorvej AP-7 og hovedvej N332, som begge tager dig til Alicante lufthavn på cirka en time.

Sundhed

Der er en række sundhedscentre, klinikker og tandlæger i området. Du er også kun lidt over 10 minutter væk fra hospitalet, Los Arcos del Mar Menor, som har nogle engelsktalende læger og en gratis oversættelsestjeneste.

Faciliteter

Der er et godt udvalg af butikker, restauranter og barer i centrum, som også har et ugentligt marked på mandage. Hvis du er på udkig efter natteliv, skal du gå til La Curva gaden hvor du finder masser af barer og klubber med en sjov, livlig atmosfære. Vil du i et større indkøbscenter, så hop i bilen og tag til Dos Mares, et indendørs center i San Javier, der tilbyder næsten alt hvad du har brug for. Her finder du butikker, en biograf og en stor sektion med forskellige restauranter. Parkering er gratis. Om sommeren er der et børnetivoli overfor marinaen, og i nærheden kan du også udforske Salinas gå- og cykelrute, der fører dig ud i den smukke Mar Menor.

Leveomkostninger

I dette område får du rigtigt meget for pengene, eftersom leveomkostningerne er lave, og ejendomspriserne er meget konkurrencedygtige.

Find alle boliger til salg i Lo Pagan her.(Link åbner i nyt vindue)

Santiago de la Ribera

Et charmerende feriested med strande, der strækker sig så langt øjet kan se langs saltvandslagunen i Mar Menor. Med adgang til den populære Costa Cálida og inden for rækkevidde af Murcia, har Santiago de la Ribera meget at byde på, uanset om du leder efter strande, sportsaktiviteter eller gastronomi, der får tænderne til at løbe i vand.

Beliggende ved bredden af ​pragtfulde Mar Menor, er Santiago de la Ribera et fremragende alternativ til de travlt beskæftigede kystbyer på den nærliggende Costa Blanca. Byen ligger 3 kilometer fra centrum af hovedbyen San Javier, der tidligere var hjemsted for områdets lufthavn. Efter dennes flytning en halv times kørsel vestpå, bliver meget af trafikken selvsagt dirigeret udenom den charmerende by.

Santiago de la Ribera er et fantastisk sted at nyde de smukke naturarealer, uanset om du bruger tiden på at slappe af på de mange strande i Mar Menor, eller du spadserer på den palmefyldte Ribera-promenade med cykelstier, der giver adgang til områdets bedste strande, uden skulle ind i sin bil. Med San Javier lige uden for døren, har du adgang til fremragende shopping og spisesteder i et område, der producerer enorme mængder frisk frugt, grøntsager og friskfanget fisk.

Samfund

Byen Santiago de la Ribera har udviklet sig til at være en turistdestination siden slutningen af ​​det 19. århundrede. I dag finder du en permanent befolkning på 7.600 mennesker, et imødekommende lokalsamfund med en blanding af mennesker fra hele Spanien og Nordeuropa.

Ejendom

Santiago de la Ribera er, som de fleste andre kystbyer på Costa Cálida, et godt alternativ til de dyrere områder på Costa Blanca. Her er et stort udvalg af moderne lejligheder og villaer, hvor mange af disse har havudsigt.

Transportmuligheder

Lufthavnen ligger 30 minutters kørsel væk, og Santiago de la Ribera er placeret tæt på et antal større veje, der forbinder dig med Murcia og Alicante. Hvis du ikke er i besiddelse af en bil, vil en lang række busforbindelser kunne tage dig rundt til de byer, du har brug for, mens den lille færge er den hurtigste måde at nå strandene i La Manga del Mar Menor.

Sundhed

Mange mennesker drages til området for dets luftkvalitet og Mar Menors klima, med de helbredende mudderbade ved Lo Pagán kun få minutter væk. Santiago har sit eget offentlige sundhedscenter, og der er ligeledes en skadestue i San Javier, samt hospitalet, Los Arcos del Mar Menor, i udkanten af ​​byen.

Faciliteter

Dette er stedet at være, hvis du vil få mest muligt ud af denne alsidige kyststrækning med fantastiske vandsportsfaciliteter lige uden for døren. For daglige indkøb, gå op ad vejen til San Javier, hvor du finder supermarkeder og Dos Mares indkøbscenter, som også inkluderer en biograf og bowling.

Leveomkostninger

Santiago de la Ribera er, som de andre nærliggende kystbyer, billigere at leve i, end det mere turistede Costa Blanca. Ejendomspriserne her er også lidt lavere, hvilket gør dette til en god mulighed for alle, der gerne vil holde sig til et lidt lavere budget.

Find alle boliger til salg i Santiago de la Ribera her.(Link åbner i nyt vindue)

Los Alcázares

Los Alcázares ligger inde i den dybeste del af bugten mod Mar Menor, Europas største saltvandslagune i provinsen Murcia, i det sydlige Spanien. Det er et landområde, dedikeret til fritidsaktiviteter. Fra kurbade til golf, til god mad og drikke, er der en livlig atmosfære året rundt, såvel som et boom i disse aktiviteter om sommeren.

Hvad der engang var en lille fiskerby, har tiltrukket tusinder af mennesker, der søger hvile og afslapning, siden de første romere bosatte sig og byggede de termiske badehuse. Los Alcázares, der stammer fra det arabiske ord ‘Al Kazar’, der betyder ‘palads’ eller ‘adelshus’, tredobler sit befolkningstal i løbet af sommeren.

Historisk set, kommer folk for de naturlige kilder og kurbade, inklusive Spahotellet, La Encarnación, berømt for sine ‘novenaries’ – en serie på ni bade – som hotellet har kunnet tilbyde sine gæster siden hotellet blev bygget i 1902. Men for nylig har området udviklet sig til en af de største golfdestinationer i Spanien, med over 30 golfbaner inden for 1 times køreafstand.

Samfund

Los Alcázares-beboere har noget at fejre året rundt. Med ‘Semana de la Huerta’ i august, hvor man fejrer de mange store frugtlunde i området, ‘Incursiones Berberiscas’, et middelaldermarked samt en lang række teaterforestillinger i påsken. Ud over de sædvanlige byfester, er der en uges lang fejring af uafhængighed i oktober med live musik og forskellige events, herunder windsurfing-turnering og fyrværkeri.

Ejendom

På grund af dens faciliteter er Los Alcázares dyrere end mange af de omkringliggende områder. Byen har 3 kvarterer: Los Narejos, med bungalow, lavhuse, rækkehuse og villaer, hvor flest af de fastboende bor. I byens centrum, er det mest lejligheder (ofte udlejet til feriegæster i sæsonen), og den gamle bydel, som er i traditionelt spansk, snarere end moderne i stil med charmerende rækkehuse. Der er også resorts – ligesom Ronda Golf, hvor man finder de mest luksuriøse lejligheder og villaer i området.

Transportmuligheder

Byen ligger 30 minutters kørsel fra Región de Murcia International Airport og en time fra Alicante lufthavn. Motorvejen, AP-7 og hovedvejen N-332 forbinder alle de største kystbyer og indre byer; busser forbinder nærliggende byer som Torrevieja og Cartagena. Der er også bybusser, der regelmæssigt cirkulerer i området.

Sundhed

Byen har et fremragende offentligt sundhedscenter sammen med en række praktiserende læger og tandlæger. Der er også et universitetshospital inden for 15 minutters kørsel.

Faciliteter

Strandpromenade er fyldt med butikker, restauranter og barer, der både imødekommer tilstrømningen af ​​sommergæster og beboere året rundt. Her kan man blandt andet smage de lokale råvarer på restauranterne, samt de lokalt producerede vine.

Leveomkostninger

Eftersom her er en stor produktion af fødevarer, er det meget billigt at handle ind og spise på restaurant.  Omkostningerne til varer (tøj, husholdningsartikler osv.) og tjenesteydelser er imidlertid på niveau med resten af området. Murcia-regionen er i det store hele billigere end de mere nordlige kyster i nærheden af ​​Alicante, for ikke at tale om det sydligere Málaga.

Find alle boliger til salg i Los Alcazeres her.(Link åbner i nyt vindue)

La Torre Golf

På Costa Cálida, nær de unikke strande i Mar Menor og den historiske by Murcia, er det dejlige Golf Resort, La Torre, bygget op omkring en fantastisk 18-hullers golfbane. La Torre er naturligvis attraktivt for golfelskere, men det er også et fremragende sted for enhver, der ønsker at få mest muligt ud af denne smukke region, mens de bor i et sikkert, luksuriøst miljø.

Denne smagfulde landsby blev grundlagt i 2006, sammen med en af de bedste golfbaner på Costa Cálida, hvor du får muligheden for at bo midt i fantastiske omgivelser ved bredden af en menneskeskabt sø. Her er fantastiske faciliteter, herunder barer, restauranter, et supermarked og endda en international skole. La Torre er godt beliggende tæt på både lufthavne og de historiske byer, Murcia og Cartagena og kun en kort køretur fra de populære strande i Mar Menor.

Samfund

La Torre Golf er meget påvirket af sæsonen; travl om sommeren og noget mere rolig resten af ​​året. Ligegyldigt hvilket tidspunkt på året du kommer, vil du blive mødt af et venligt lokalsamfund, der primært består af andre nationaliteter end spansk.

Ejendom

Der er over 2.500 ejendomme i La Torre, inklusive byhuse, lejligheder og villaer bygget omkring golfbanen. Afhængig af boligen du vælger har du enten villa med egen have eller lejligheder/ rækkehus med adgang til fællesarealer og pool.

Transportmuligheder

Du vil være tæt på både Mar Menor-kysten og lufthavnen. Hvis du ikke har bil, kan du godt du godt komme til lufthavnen via offentlig transport, men ikke til de omkringliggende områder. Derfor vil det være nødvendigt med bil, hvis du agter at bevæge dig mere rundt i området.

Sundhed

Byen har sit eget sundhedscenter samt apotek i nabolandet Roldán. For mere avancerede sundhedsydelser, er det en 20-minutters kørsel til universitetshospitalet i Murcia.

Faciliteter

Sammen med den velholdte 18-hullers bane, designet af Jack Nicklaus, er der en lang række faciliteter, herunder supermarked, frisører, bank, advokater, legepladser og en børnehave. Der er 16 fælles svømmebassiner at vælge imellem, alle til fri afbenyttelse for områdets beboere.

Leveomkostninger

La Torre ligger lidt tilbagetrukket fra kysten og syd for den mere turistede Costa Blanca, hvilket gør dette område billigere end tilsvarende resorts på Costa Blanca. De lokale butikker kan dog være lidt dyrere, så hvis du vil holde omkostningerne på dagligvarer nede, bør du overveje lejlighedsvise ture til de større butikker i de nærliggende byer.

Find alle boliger til salg i La Torre Golf her.(Link åbner i nyt vindue)

Puerto de Mazarrón

Puerto de Mazarrón er en havneby på Costa Cálida, vest for Cartagena i Murcia-provinsen. Denne by er faktisk lidt en velholdt hemmelighed for de turister, der har opdaget den, ligesom den er attraktiv for dem, der er på udkig efter en ejendom ved uberørte, varme farvande.

Puerto de Mazarrón er, som navnet antyder, en udvikling af havnen tilhørende byen, Mazarrón, der er beliggende lidt længere inde i landet. Romerne brugte først havnen, og derefter, i det 19. århundrede, anvendte minearbejdere den til forsendelse af mineralekstrakter. I disse dage fungerer det som en travl fiskerihavn for tunbåde.

Da turismen ramte Spanien i 1960’erne, udviklede Puerto de Mazarrón sig ved at imødekomme behovene hos rejsende, der søgte de lange, tørre somre i Murcia-regionen. Udviklingen koncentrerede sig imidlertid om Marinaen, så kystlinjen forblev uberørt. Verdenssundhedsorganisationen udnævnte det til det reneste sted i Spanien (med den laveste industrielle forurening) i midten af ​​1980’erne. Området opretholder fortsat dette ry, hvilket bemærkes ved den fortsatte omhyggelige vedligeholdelse af strandene.

Der er typisk over 320 solskinsdage i dette område i løbet af året, hvilket er fantastisk til både solbadning og svømning – med vandtemperaturer, der når fantastiske 20ºC i højsommeren. Puerto de Mazarrón har ikke mindre end 6 strande inden for sine grænser. Fra det familievenlige, lave vand i Playa de la Isla til den summende atmosfære i Playa de Bolnuevo. Strandfodbold er et stort tilløbsstykke på Playa de la Reya, hvor der spilles kampe til sent ud på aftenen. Vandsportsentusiasterne har i øvrigt rig mulighed for at dyrke alt fra dykning til kajaksejlads.

Selve indlandsbyen, Mazarrón, er en traditionel spansk by, der er kendt for sin arkitektoniske og arkæologiske arv. I den nærliggende Bolnuevo, er der bemærkelsesværdige naturlige formationer i klippen, bedre kendt som Gredas de Bolnuevo. Mirador del Cabezo del Gavilancoastal-promenaden tilbyder fantastiske udsigter ud over Middelhavet. Den største ’fiesta’ er Virgen del Carmen, hvor byens fiskerbåde fører Jomfruen ud på havet.

Samfund

Puerto de Mazarrón tiltrækker både spanske og nordeuropæiske turister. Det er især populært blandt britiske feriehusejere, der kommer her uden for den travle sommersæson for at kunne slappe af i ro og mag, mens de nyder de mange stille solskinstimer i foråret og efteråret.

Ejendom

Der er et stort udbud af lejligheder her, lige fra små etværelses til store både 3 og 4-værelsers, der imødekommer større familiers behov. Der er også masser af moderne villaer, rækkehuse og bungalows.

Transportmuligheder

Der er både en central busstation og taxaholdeplads i Puerto de Mazarrón. Den lokale busforbindelse kører rundt i byen, ind til moderbyen, Mazarrón og tilbage. Der går ligeledes busser til Almería, Madrid, Camposol, Luca og Cartagena (med stop undervejs). Den nærmeste lufthavn er Murcia International og Alicante lidt længere væk. Begge kan nås på lidt over en times kørsel.

Sundhed

Puerto de Mazarrón Health Center ligger på Calle Sierra del Carche, og der er en tandklinik på Avenida Tierno Galvan. SUAP Mazarrón i Mazarrón tilbyder døgnåben skadestue, og det nærmeste hospital ligger i Cartagena.

Faciliteter

Byen har alle de faciliteter, du har brug for. Fra banker til apoteker, supermarkeder, restauranter osv. Det lokale byråd arrangerer desuden forskellige aktiviteter for alle, herunder bjergvandring, dykning, sejlsport og en række andre aktiviteter såsom levende musik og gadefester de fleste aftener om sommeren.

Leveomkostninger

Du får her muligheden for at opretholde en høj levestandard, eftersom du får utroligt meget bolig for pengene i dette område. Det er ligeledes billigt at leve her; det er billigt at gå ud at spise, handle ind og gøre brug af de lokale faciliteter.

Find alle boliger til salg i Puerto de Mazarron her.(Link åbner i nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!