Områdeguide – Costa Brava (Girona provins)

16 Feb | 29 min read

I den nordøstlige del af Catalonien, der grænser op til Frankrig og Pyrenæerne, finder du Girona provinsen, der med sin dramatiske kyst med utallige skjulte bugter, frodige grønne landskaber og historiske byer, gør dette til den perfekte destination for enhver, der søger efter det ‘ægte’ Spanien.

Costa Brava (Den Vilde kyst), er en af de smukkeste kyststrækninger ved Middelhavet. Dens uspolerede strande med glinsende smaragd farvet vand og berusende aroma fra fyrretræerne fylder luften. Hvidkalkede landsbyer fører til maleriske bugter; brede, sandstrande der kurver rundt og danner hestesko formede bugter.

Den fantastiske natur er ikke den eneste grund til at overveje at flytte til Costa Brava, da området også er kendt for sin fremragende kulinariske scene. Costa Brava er hjemsted for det højeste antal Michelin-stjerne-restauranter i Spanien. Der er gastronomiske lækkerier lige fra dagens fangst ved stranden til det fine Michelin-stjernede køkken. Der er også en række fremragende vine produceret i området takket være det varme middelhavsklima.

Provinsen huser små middelalderbyer, en varieret stort set uspoleret kyst af klipper og sandstrande, der er omgivet af duftende fyrreskove. Det er en fantastisk del af Spanien, der langsomt afslører sine mange kvaliteter, når du bevæger dig på de snoede veje, udforsker skjulte bugter og smager den fineste mad, som Middelhavet har at byde på.

Ved kysten kan du finde smukke resorts som Begur og Tossa de Mar med sine gyldne sandstrande og befæstede by, eller elskere af vandsport kan nyde Rose mod nord, som har den længste strand i regionen.

Det frodige landskab understøttes af et klima, der er perfekt til landbrug, og det betyder smuk sæsonbestemt frugt og grønt. Du finder somrene varme, men ikke alt for varme, med vintre, der er et strejf på den kølige side, og regn jævnt spredt gennem året. Provinsen har måske ikke den tørre helårs varme, som findes på de sydlige kyster, men Gironas skønhed opvejer dette.

Centrum for kultur og historie er i Girona by, en middelalderby med et af de sidste overlevende jødiske kvarterer i Europa. Her vil fans af Game of Thrones serien genkende dens stengader, stejle trin og dominerende gotiske arkitektur fra flere af scenerne i serien.

Med blot 750.000 indbyggere, der dækker 600.000 km2, er dette en provins, hvor du kan komme væk fra det hele og finde de mest bemærkelsesværdige landskaber på hele Middelhavskysten.

Find boliger til salg på Costa Brava her.(link åbner i et nyt vindue)

Guide til byer på Costa Brava

I nævnte rækkefølge: Begur, Platja d’Aro, Calonge, Lloret de Mar og Blanes.

Begur

Beliggende omkring 45 minutter fra Girona, finder du den farverige catalanske by Begur, kendt som ‘Lille Cuba’, takket være dens fine cubanske palæer.

Med Michelin-stjerne-spisesteder inden for rækkevidde, en fantastisk udsigt over Pyrenæerne og karakteristisk lokal arkitektur, er det let at se, hvorfor denne by er en af de mest eftertragtede på Costa Brava.

Begur tilbyder en storslået udsigt fra byen der ligger hævet på en bakketop og med nogle af de bedste strande på Costa Brava, som ligger mindre end 10 minutter væk fra byen. Gå til det højeste punkt i byen, og du finder en smuk middelalderborg med spektakulær udsigt over de sneklædte Pyrenæer på den ene side og de smukke strande på den anden side.

Byen med dens smalle gader og karakteristiske arkitektur gør at Begur, bliver kaldt ”lille Cuba”. Den skiller sig ud fra andre byer i området takket være sine store farvede cubanske palæer dækket af smukke prydplanter. Disse store boliger blev bygget af velhavende lokale købmænd i det 19. århundrede, der uden tvivl var blevet inspireret af de overdådige ejendomme, de stødte på, mens de handlede på Cuba – og det rygtes at Begur engang var hjemsted for pirater.

I disse dage er området mere kendt for finurlige bistroer, lokale loppemarkeder og boutiquehoteller. Byen og det omkringliggende område er et gastronomisk hotspot med Michelin-stjernede restauranter og fremragende regionale vine. Ikke underligt er Begur en af de mest efterspurgte byer på Costa Brava blandt nordeuropæriske boligkøbere.

Samfund
Begur er en lille kommune med under 4.000 indbyggere. Internationale købere udgør mere end en fjerdedel af ejendomsmarkedet her.

Bolig
Der er et godt udvalg af ejendomme, der tilbydes fra stilfulde villaer til moderne lejligheder. Rustikke landejendomme i traditionel middelhavsstil er også godt tilgængelige.

Faciliteter
Alt hvad du har brug for, er indenfor rækkevidde, herunder flere supermarkeder, fiskehandlere og bagerier, for ikke at nævne fascinerende butikker, barer og restauranter.

Transport
Begur ligger 45 minutter væk fra den nærmeste lufthavn, Girona og 2 timer væk fra Barcelona El-Prat lufthavnen. Offentlig transport mest almindelig i turistsæsonen her, så det anbefales at have en bil.

Sundhed
Der er et lokalt lægecenter i Begur og et antal medicinske centre i Palafrugell, som ligger omkring ti minutter væk. Det nærmeste hospital er i Palamos, lige under 20 minutter væk.

Leveomkostninger
Begur er et meget efterspurgt område; leveomkostningerne er derfor højere her end i andre dele af Costa Brava. Livskvaliteten her er fremragende, så for de mennesker der vælger at købe her, vil pengene være godt investeret.

Find boliger til salg i Begur her.(link åbner i et nyt vindue)

Platja d’Aro

Platja d’Aro er kystdelen i Castell-Platja d’Aro kommune. Tidligere en fiskerby der nu strækker sig over 2 kilometer strand. Platja d’Aro er en international beboet strandby og har masser af individuelle familiehuse og aktiviteter at byde på.

Byen blev udviklet i midten af det 19. århundrede efter at turismen steg. Ved siden af ligger S’Agaro, som er designet af arkitekten Rafael Masó Valentí og den middelalderlige by Castell d’Aro. Feriestedet Platja d’Aro har fået tilnavnet Miami Playa af de udenlandske besøgende.

Stranden er specielt bred her og forenes med interessante butikker, barer, restauranter og natklubber. Området har mange turister i sommermånederne, da den gennemsnitlige temperatur om dagen er 30 ºC. Der er mange butikker hvor det er muligt at leje vandsportsudstyr, et dykkercenter, en nautisk klub og marina. Golf d’Aro Mas Nou, der ligger højere op ved foden af Cadiretesbjergene, er en lille hyggelig 9-hullers bane med spektakulær udsigt ned til kysten.

Aquadiver Water Park er også et besøg værd. Her er der bølgebassiner, vandrutschebaner både indendørs og udendørs og en række forlystelser, der er velegnet til alle, store som små.

Platja d’Aro ligger i kort afstand til Barcelona og Girona, som begge byder på imponerende arkitektur, historiske steder og kulturelle begivenheder. El Celler de Can Roca i Girona blev for nylig kåret til verdens bedste restaurant. Der er også tæt til de katalanske Pyrenæer, et stort naturreservat i bjergene der er rig på varme kilder og søer. Det nærmeste store skisportsområde ligger kun lidt over 2 timers kørsel væk i Masella.

Samfund
Der er 20.000 indbyggere året rundt og dette tal eksploderer til 90.000 om sommeren med tilstrømningen af turister. Platja d’Aro betragtes som et eksklusivt feriested, der er tilgængeligt hele året og så er det især populært blandt britiske, franske og nordeuropæere der typisk køber private villaer med egen pool.

Bolig
Af de ejendomme, der er til salg her, er et betydeligt antal private villaer. Du finder også store familievenlige lejligheder med mindst 2 eller 3 soveværelser.

Faciliteter
Der er en bred vifte af butikker i alle de tre store centre i Castell-Platja d’Aro kommune. Der er fitnesscentre, banker, frisører og et postkontor (Correos), alt inden for gåafstand til stranden

Transport
Platja d’Aro ligger kun 30 minutters kørsel fra Girona lufthavn og 1 time og 20 minutter fra Barcelonas El Prat. Du kan tage en bus via Estación de Autobuses de Girona fra lufthavnen, men det vil tage tre gange så lang tid som en taxa. SARFA tilbyder en busforbindelse, der forbinder byerne langs Costa Brava.

Sundhed
CAP, Center Salut Platja d’Aro på Avenida de Castell d’Aro, administreret af Catalan Health Institute (ICS), er åbent fra kl. 08 til 20. Hospital de Palamos i Palamos er åbent 24 timer i døgnet.

Leveomkostninger
Selvom dette ikke er det billigste sted at flytte til, når man betragter Spanien som en helhed, er det stadig mere overkommeligt end mange nordeuropæiske lande. Dagligvarer, transport og service tilbydes til gode priser. Leje- og ejendomspriser er højere end andre kyst resorts, men du finder dog lavere leveomkostninger her end ved at bo i f.eks. Barcelona.

Find boliger til salg i Platja d’Aro her.(link åbner i et nyt vindue)

Calonge

Calonge er en kommune, der dækker både den indre middelalderlige landsby Calonge og stranden ved Anton Antoni de Calonge. Her får du det bedste fra begge verdener: en traditionel spansk bjerglandsby og en veludstyret badeby. Let at komme til og omgivet af fascinerende steder.

Landsbyen Calonge er en klassisk spansk by med små snoede gader, middelalderlige voldgrave og smuk arkitektur. De lokale taler catalansk sammen, og der er mange regionale skikke i live, såsom Sant Jordi festen.

Godt beliggende er marinaen Sant Antoni blevet en blomstrende turistby. Sant Antoni-stranden dækker det meste af kystlinjen, der suppleres af det kommercielle centrum af butikker, barer og restauranter. I den sydlige ende starter en gangsti i Playa Torre Valentina. Denne sti fortsætter gennem fyrretræsskov forbi den klippeformede Cala del Racó dels Homes-bugten til Cala Cap Roig: en bugt opkaldt efter den glitrende røde klippe, der springer ud af Middelhavet i horisonten.

Nattelivet i både det nærliggende Palamos og Playa d’Aro er varieret og fortsætter ind i de tidlige morgentimer. De frodige nationalparker, Massis de les Gavarres og Zona Volcanica de la Garrotxa, ligger henholdsvis 30 minutter og en time og 20 minutters kørsel væk. Girona, Barcelona, Figueres og den franske grænse ligger alle inden for køreafstand, og der er masser af bjerglandsbyer som Pals, Monells og Madremanya at udforske i området.

Samfund
Borgerne består af en blanding af spanske og europæiske beboere. Mange af de spanske boligejere her kommer fra Barcelona og har her deres weekendhus.

Bolig
Dette er et dyrt område for Spanien, men folk kommer, fordi det har et sofistikeret og kulturelt omdømme. De fleste købere er efter villaer med private haver og swimmingpools. Større lejligheder med minimum 2-3 soveværelser er også eftertragtet, og de dyrere boliger har havudsigt.

Faciliteter
Calonge har fordelen ved at have både strandbyen og den middelalderlige landsby, så der er masser af forskellige muligheder.

Transport
Girona lufthavn ligger kun 35 minutters kørsel væk, og Lufthavnen Barcelona El Prat ligger ca. 2 timer væk, men har hyppigere fly til alle europæiske byer, herunder byer i Danmark. Busnummer 44, 42 og 5 kører mellem landsbyen og kysten.

Sundhed
Costa Brava Medic i Sant Antoni er en international medicinsk service, og Consultori Local de Calonge på Plaça de la Concòrdia i landsbyen er et sundhedscenter. Hospital de Palamós ligger i den nærmeste by, kun 10 minutters kørsel fra Calonge.

Leveomkostninger
Selvom husleje og boligkøb her generelt er dyrere end andre dele på den spanske kyst, kan du stadig nyde et autentisk spansk liv med en højere levestandard for mindre end på det europæiske fastland.

Find boliger til salg i Calonge her.(link åbner i et nyt vindue)

Find boliger til salg i Sant Antoni de Calonge her.(link åbner i et nyt vindue)

 

Lloret De Mar

Lloret de Mar er en meget populær ferieby på Costa Brava. Den ligger i Selva nord for Barcelona i Catalonien. Med sine smukke strande og sin beliggenhed tæt på Barcelona har Lloret del Mar bogstaveligt talt alt hvad ferieboligkøbere søger.

Lloret de Mar er den mest populære feriedestination på Costa Brava og er en af de mest besøgte byer i Europa. Et sted bygget for rejsende, af rejsende siden 1700-tallet, hvor byens handel med Amerika betød, at de lokale beboere blev velstående. Mange byggede spektakulære huse i modernistisk og neoklassisk stil. I 1920’erne begyndte velhavende borgere fra Barcelona at bygge sommerhuse i området. I 50’erne begyndte udenlandske turister så at overstrømme området, og urbaniseringen begyndte. I 1975 var der mere end 200 hoteller, mere end 400 barer og over 50 natklubber i Lloret de Mar.

Lloret de Mar-stranden er 1,5 kilometer lang og komplimenteret af en stribe barer og restauranter med alle mulige tilbud. Der er roligere strande i nærheden og gangbroer, der forbinder indløb og bugter.

Hjemsted for Costa Bravas sydlige karneval, Americanos-messen, Cuina del Peix de l’Art (Gastronomiske dage), en middelaldermesse, Tirada a l’Art festen (en fejring af fiskeri), Santa Cristina og Sant Roma-festivalerne og festen Ball de Place (dans på torvet), er dette det perfekte sted at finde en god fest…og det endnu inden du har haft mulighed for at prøve det varierede natteliv! Byen er også populær blandt bilentusiaster, der kan prale af Lloret Formula Weekend og den årlige Rally Costa Brava. For at gøre det endnu bedre så er der både golf, vandsport, shopping til ud på aftenen, Europas største vandland, zoologisk have og Universal Studios Port Aventura temaparken – alt inden for rækkevidde.

Samfund
Dette er et område, der tiltrækker “package tourists”, hvor Club 18-30 bruger byen som den første destination nogensinde. Men det er den samme livskraft, der gør det til et tilflugtssted for unge fagfolk.

Bolig
Ejendomme er ikke specielt billige på denne strækning af Costa Brava, men du kan finde forskellige priser for både lejligheder og villaer.

Faciliteter
Lloret har det næsthøjeste antal butikker på Costa Brava, der kun er overgået af byen Figueres. De fleste butikker er koncentreret i byens gamle kvarter. Forretninger i Lloret de Mar har fået tilladelse til at åbne hver dag hele året, inklusive helligdage.

Transport
Barcelona lufthavn ligger kun 75 km væk, og Girona lufthavn 30 km. Der er busforbindelser til Barcelona og både Barcelona og dens lufthavn El Prat kan også nås med tog fra Blanes. Du kommer til Lloret del Mar via GI-682-vejen, C-32-motorvejen og AP-7-motorvejen.

Sundhed
Der er tæt på 20 lægehuse og tandlæger i Lloret de Mar og ikke mindre end 5 hospitaler inden for 15 minutters kørsel fra byens centrum.

Leveomkostninger
Du kan leve på ethvert budget i Lloret de Mar. Boliger går fra tusinder til millioner, der er eksklusive barer og restauranter “All inclusive”. Egne producerede varer er til en god pris, mens udenlandske mærker er dyrere.

Find boliger til salg i Lloret de Mar her.(link åbner i et nyt vindue)

Blanes

Blanes er en stor kystby i Selva, nord for Barcelona. Costa Brava kysten begynder fra Blanes og har alt hvad du har brug for, by, strand, smukke naturlige omgivelser og et livligt turistområde.

Stranden er populær blandt lokalbefolkningen, beboere fra Barcelona og turister fra Europa. I den nordlige ende af stranden, finder du La Palomera, et klippeområde, som er adskilt fra en mindre bugt, hvor solbadere nyder stilheden. Mod syd finder du El Pins, med campingpladser – et turiststed i miniature.

Der er masser af barer og restauranter langs promenaden, og et par gader længere inde føres du rundt gennem et labyrintisk kvarter af traditionelle pladser og passager kendt som shopping distriktet. Der finder du en blanding af terrasse barer og eksklusive butikker. Blanes er også hjemsted for forskellige haver, herunder de enorme Marimurtra botaniske haver, Santa Clotilde Haver og den mindre Pinya de Rosa tropiske botaniske have.

Samfund
Der er en blanding af spanske indbyggere (primært fra Barcelona) og hollandske, tyske og engelske købere. Katalansk er stadig meget udbredt brugt som sprog her.

Bolig
Blanes ejendomme spænder fra lejligheder ved strandpromenaden, urbaniserede boligområder bestående af rækkehuse, fritliggende villaer og eksklusive villaer på bjergskråningerne.

Faciliteter
Daglige markeder, en fiskeauktion, masser af butikker, restauranter og caféer betyder, at du ikke behøver at køre efter basale behov.

Transport
Girona lufthavn ligger 25 minutter væk, mens Barcelona El Prat ligger lige under 1 times kørsel væk. Der er togforbindelse med blot et enkelt stop fra Barcelona lufthavn og et direkte tog til Girona, som både er billige og hurtige. Busruter forbinder byen og udflugter til Lloret de Mar og Tossa de mar.

Sundhed
Der er et par lægehuse og tandklinikker i Blanes bland andet Centre de Salut Blanes på Carrer de Sebastia. Hospitalet Comarcal de la Selva og Hospital Sociosanitari Sant Jaume de Blanes er begge åbne døgnet rundt.

Leveomkostninger
Blanes er ikke billig på grund af at den ligger tæt på Barcelona, men de fleste dagligdagsudgifter er dog stadig lave.

Find boliger til salg i Blanes her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!