Områdeguide – Costa Blanca Syd (Alicante Provins)

20 Feb | 111 min read

Området syd for Alicante er berømt for sine lange hvide sandstrande og smukke bugter, sin spændende historie, venlige mennesker og uspolerede landsbyer.

Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.

Beliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts. Herlige sandhvide strande i syd forvandles til karakterfulde bugter og kalkstenshuler længere mod nord. Fælles for både nord og syd er, at klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme, men dog en smule køligere end i de mere sydlige provinser.

Landskabet på Costa Blanca syd byder på megen variation, fra det barske bjergterræn til frugtbare sletter, hvor du finder citronlunde og farverige saltsøer.

Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón. Over selve Alicante by, ligger den gamle fæstning Santa Barbara med udsigt ned på den gamle havn, omgivet af smalle gader og huse, der leder tankerne tilbage på regionens arabiske arv.

Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri.

Der er generelt et livligt samfund af internationale indbyggere i hele provinsen og i området syd for alicante finder vi flere byer med op til 50 procent udlændinge. De lokale er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.

Imellem de større byer på Costa Blanca, er der et omfattende transportnet – På Costa blanca syd, er der glimrende infrastruktur med bus og tog mellem de større byer. I de mindre byer, vil man oftest have brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Spanien. Der kan altid findes gode flybilletter til den budgetbevidste.

De fleste byer på Costa Blanca syd har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf er klart den regerende sportsgren i området, med over 30 baner at vælge imellem.

Costa Blanca syd tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med frisk mad direkte fra markedet, solskin og afslapning på de talrige smukke strande. Bare du husker solcremen.

 

Guide til byer på Costa Blanca Syd

I nævnte rækkefølge: Torrevieja, Orihuela Costa, Alicante by, Gran Alacant, Santa Pola, Arenales Del Sol, Ciudad Quesada, Guardamar del Segura, Orihuela, Cabo Roig, Playa Flamenca, La Zenia, Dehesa de Campoamor, Pilar de la Horadada, Torre de la Horadada, Rojales, Benijófar, Algorfa, Punta Prima, Elche, Villamartín.

 

Torrevieja

Smukke naturlige omgivelser, sol året rundt og en blomstrende byliv gør Torrevieja området til et af ​​de mest populære bolig og feriedestinationer i Spanien.

I dag er det en blomstrende kyst- og ferieby, men indtil 1980’erne levede Torrevieja udelukkende af salg af salt. Byen er omgivet af to enorme saltvandssøer, der engang var blandt de vigtigste saltværker i Europa. Denne naturressource blev sendt så langt væk som til Cuba og derfra vendte man tilbage med den cubanske musik, som stadig fejres til Habaneras-festivalen hvert år. Du kan nu besøge søerne som en del af et betagende naturreservat, som er et godt sted at opleve regionens fugleliv og besøge saltmuseet, for at lære mere om dets historie.

Med fem ’Blå Flag’-certificerede strande i byen, alle omgivet af adskillige restauranter og barer, samt mere tilbagetrukne steder og oaser, hvor der er mulighed for ren afslapning, finder man ikke meget, der kan konkurrere med Torrevieja på Costa Blanca.

Vintrene er lune og somrene er varme i Torrevieja, så du kan overveje at tage en tur langs den imponerende Paseo de la Dique de Levante. Denne 1,5 km lange havnemole strækker sig ud over en træpromenade og byder på forfriskende briser, når temperaturerne er på sit højeste om sommeren.

Samfund

Torrevieja har siden 80’erne firdoblet sin befolkning og udgør nu 105.000 indbyggere. På trods af denne hurtige vækst og en tilstrømning af internationale indbyggere, vil du finde en venlig lokalbefolkning samt et indbydende byliv, som stadig formår at bevare en autentisk spansk atmosfære.

Ejendom

Selve byen, og især de omkringliggende projektbyggerier, har meget mere at byde på end hoteller og højhuse, herunder mindre lejlighedskomplekser, bungalows og hvidkalkede villaer. Kort sagt, har Torrevieja alt hvad hjertet begærer – til fornuftige priser!

Transportmuligheder

Du vil være inden for rækkevidde af de to lokale lufthavne i Alicante og Murcia via N-332, der løber gennem byens centrum. Hvis du er uden transportmiddel, har de lokale busser regelmæssige daglige ruter til de fleste større lokale byer og lufthavne. Busrejser er gratis i byen for beboere, der har et såkaldt borgerkort (Tarjeta Cuidadano), som også giver dig adgang til nogle fremragende lokale museer og gallerier.

Sundhed

Hvis du, som mange andre, kommer til området for de sundhedsmæssige fordele, er der en masse at komme efter! Der findes fremragende sundhedsfaciliteter lokalt, herunder et splinternyt spansk National Health hospital og en række offentlige og private sundhedscentre. Ydermere, er der det fantastiske mikroklima, takket være mineralerne i de omkringliggende saltsøer, som i særdeleshed er gavnligt for gigtpatienter, folk med luftvejsproblemer, psoriasis, m.m.

Faciliteter

Torrevieja har alt, hvad du har brug for, inklusive banker, et rådhus og forskellige fritidscentre. Der er rigelige shopping muligheder i de lokale centre, herunder Habaneras og Zenia Boulevard. Der er ligeledes mulighed for at gøre de daglige indkøb på et af de største gademarkeder i hele Spanien, hver fredag ​​morgen.

Leveomkostninger

Priserne er lave, sammenlignet med andre gennemsnitlige spanske byer. Desuden er boligpriserne i Torrevieja lave i sammenligning med lignende kystbyer i Spanien.

Find alle boliger til salg i Torrevieja her.(Link åbner i nyt vindue)

Orihuela Costa

Med omkring 320 solskinsdage, lystbådehavne, golfbaner, indkøbscentre og en række fristende restauranter. er det et af de mest populære områder på Costa Blanca. Orihuela Costa er et område, der inkluderer flere populære byer.

Orihuela Costa strækker sig i en trekant fra byen Orihuela til den 16 kilometer lange kystlinje, der panorerer Middelhavet. Det varierede landskab kombinerer bjergkæder, frugtplantager og palmelunde, men det er antallet af feriebyer og de sandede bugter, der har gjort det populært blandt turister.

Populære byer i området inkluderer Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig, Campoamor, Mil Palmeras, Pilar/Torre de la Horadada og Torrevieja. Der er masser af variation; Campoamor er et feriested med lystbådehavne, mens Playa Flamenca har en række hvide sandstrande med villaer ud til havet. Pilar de la Horadada er kendt for den gamle bydel kombineret med smukke strande og marinaen i Torre de la Horadada. Torrevieja er den største by i området, og en af ​​de hurtigst voksende byer i Spanien.

Orihuelas kulturelle og historiske fortid har efterladt et stort antal monumenter, herunder romanske, gotiske og renæssancekirker, klostre og paladser. De mest populære sportsfaciliteter inkluderer golf, vandsport, ridning og tennis.

Samfund

Orihuela Costa er et populært hjemsted for forskellige nationaliteter fra hele Europa, hvoraf mange har valgt at bosætte sig fast i området,

Ejendom

Ejendommene i området bærer selvfølgelig præg af, at byerne er meget kystnære. Med den lange kyststrækning af smukke sandstrande, er dette område, som nævnt tidligere, centrum for et væld af ferielejligheder. Der er dog også mange rækkehuse og villaer i udbud.

Transportmuligheder

Besøgende i Orihuela bruger generelt Alicante lufthavn, selvom Murcia er nærmere, da der er flere afgange til og fra Alicante lufthavn. Turister er så vigtige for området, at der i det sidste årti er blevet lavet nogle store forbedringer i den offentlige transport. Et kæmpe netværk af busruter forbinder områderne med Alicante og resten af ​​regionen – herunder en, der forbinder alle strande med Torrevieja Hospital, som kører med hyppige afgange.

Sundhed

Der er masser af sundhedsydelser i dette område. Fra læger til tandlæger, er der et væld af valgmuligheder, nogle er endda specialiserede i nordeuropæiske sprog som svensk, engelsk og tysk. Der er et mindre hospital i Cabo Roig og et stort universitetshospital i Torrevieja.

Faciliteter

Noget af det, der gør at Orihuela udmærker sig, er de mange fine faciliteter, herunder handicapfaciliteter, legepladser samt en lang række sportsfaciliteter. Dette gør området attraktivt for mennesker i alle livsfaser, fra unge børnefamilier til pensionister.

Leveomkostninger

Huspriser i regionen varierer selvfølgelig en del, alt efter hvor tæt du kommer på stranden, men sammenlignet med andre kyststrækninger, får du her meget for pengene. Priser på dagligvarer og transport m.m. er på linje med resten af ​​Spanien.

Find alle boliger til salg i Orihuela Costa her.(Link åbner i nyt vindue)

Alicante by

Alicante by tilbyder alle de fornødenheder, du kan forvente af en moderne by. Den er befolkningsmæssigt på størrelse med Aarhus og her finder du den perfekte kombination af strand, by og aften/natteliv.

Her er blandt andet den lækreste sandstrand, Playa del Postiguet, beliggende lige nedenfor de snoede den gamle bydel, Barrio de la Santa Cruz, hvor du kan se på den smukke gotiske arkitektur. Man kan også bestige den imponerende Castillo de Santa Bárbara, en middelalderlig fæstning, der ser ud til at være hugget ud af selve bjerget, hvorfra du kan nyde en betagende udsigt over hele Alicante. For foden af bjerget, er den smukke lystbådehavn, omgivet af en flot promenadestrækning med mange palmer.

På havnepromenaden vil du straks opleve en betagende stemning, lige fra festglade turister til kulturgribbe på jagt efter en sjælden Picasso i det moderne kunstgalleri. Dette er byen, der startede det store turistboom på Costa Blanca helt tilbage i 1970erne, men Alicante har bevaret sin autentiske, spanske identitet.

Samfund

Ud over at have regionens og en af spaniens travleste lufthavne har Alicante også en stor og betydningsfuld travl havn. Byen har ca 330.000 indbyggere, og man vil møde folk fra alle dele af verdenen her.

Ejendom

Uanset hvad du søger, finder du det i Alicante. Hvis du ønsker at bo ved stranden, skal du søge mod den nordlige del af byen og San Juan-stranden med dens blanding af højhuse, lejlighedskomplekser og luksusvillaer. Søger du nærmere et strejf af det klassiske Alicante, kan rækkehuse og lejligheder findes i de farverige bygninger og sandstenblokke i den gamle bydel, lige så vel som der i hele centrum er både gamle lejligheder der trænger til en istandsættelse samt nybyggede luksus-lejlighedskomplekser at finde. Der er så at sige noget for enhver smag- og pengepung.

Transportmuligheder

En af de travleste lufthavne i Spanien forbinder dig med hele verden, mens færger dagligt tager til Balearerne (Mallorca og Ibiza). Hvis du blot ønsker at bevæge dig rundt i byen, betjenes byen fremragende med tog, sporvogn og busforbindelser.

Sundhed

Du kan finde en række udbydere af sundhedsydelser her, herunder tre offentlige sundhedshospitaler og flere private og specialklinikker.

Faciliteter

Shopping er fremragende i Alicante. Ud over de sædvanlige shoppingcentre, som El Corte Inglés. er der et hav af butikker, herunder specialbutikker og almindelige gademarkeder. Byen er noget af en sportsdestination og er hjemsted for to 18-hullers golfbaner, et atletikstadion og en kommunal sportsarena. Langs strandene kan du benytte dig af volleyballfaciliteter eller deltage i et væld af muligheder for vandsport.

Leveomkostninger

Alicante er et godt sted at bosætte sig, hvis du vil nyde alle fordelene ved at bo i en større spansk by, men ikke ønsker at betale de høje boligpriser, du ville kunne forvente i andre storbyer som f.eks. Barcelona, Madrid og Sevilla.

Find alle boliger til salg i Alicante by her.(Link åbner i nyt vindue)

Gran Alacant

I Gran Alacant vil du straks føle dig velkommen i det afslappede lokalsamfund, som i øvrigt er et perfekt match til enhver, der ønsker at få mest muligt ud af at bo tæt på Alicante, lufthavnen samt en god badestrand.

Byen er en samling af moderne urbaniseringer, som tilsammen udgør den perfekte blanding af en spansk badeby og et afslappet miljø. De mange attraktive faciliteter, byen tilbyder, passer godt ind i de fantastiske naturlige omgivelser, herunder blot 4 kilometer til den ’Blå Flag-certificerede’ strand, sandklitter, saltmarsk og et naturreservat, hvor du kan fortabe dig midt i områdets unikke flora og fauna.

Med Alicante lufthavn blot 10 minutter væk, har Gran Alacant længe været et attraktivt område for både udenlandske købere og spanske husejere. Da dette ikke udelukkende er et turiststed, lægges der også stor vægt på de mennesker, der bor her året rundt; der er bl.a. taget højde for ikke at overbefolke området. Beboere kan nyde godt af et stort udvalg af faciliteter, herunder et fremragende indkøbscenter og vandsport klub. Du er også ved siden af ​​Santa Pola, som er hjemsted for den største fiskeriflåde i Middelhavet – og det betyder, du kan servere den friskeste fisk i regionen ved dit bord hver dag.

Samfund

Du bor i et samfund på omkring 10.000 mennesker, der er jævnt fordelt mellem spaniere og udlændinge fra hele verden. Mange mennesker betragter Gran Alacant som en forstad til Santa Pola i, men efterhånden som byen udvikler sig, dannes dens egne særpræg.

Ejendom

Siden den første boligudvikling begyndte i Gran Alacant, har over 25 nye urbaniseringer fulgt trop. I dag finder du huse med fantastisk udsigt over havet i den øverste del, mens det fladere nederste område giver nem adgang til stranden og lokale faciliteter. Der er noget, der passer til de fleste budgetter, fra villaer til byhuse og lejligheder til meget favorable priser!

Transportmuligheder

Du har både Alicante lufthavn og togstation i nærheden, hvilket gør at byen er godt forbundet til de fleste destinationer. Ydermere, er der i selve Gran Alacant en rigtig god busforbindelse til de omkringliggende byer, samt et lille shuttle-tog, der transporterer dig til og fra stranden.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige sundhedscenter sammen med en tandlæge og apotek. Hvis du har brug for adgang til nødhjælp, er der en 24-timers skadestue i nabolaget, Santa Pola, samt et hospital i Elche.

Faciliteter

Alle dine indkøbsbehov imødekommes takket være det store indkøbscenter og alle de forskellige supermarkeder. Gran Alacant har også sit eget rådhus, postkontor, politistation, frisører og et ugentligt marked, hvor du kan hente lokalt producerede, økologiske produkter.

Leveomkostninger

Det er muligt at leve for et beskedent budget i Gran Alacant, takket være udvalget af supermarkeder og de forskellige lavpris-faciliteter, området tilbyder. Det lokale marked gør det ligeledes nemt at leve billigt, især hvis du er villig til at prutte om priserne!

Find alle boliger til salg i Gran Alacant her.(Link åbner i nyt vindue)

 

Santa Pola

Der er en grund til, at spanierne vælger at feriere i denne smukke fiskerlandsby med sin fantastiske natur, et væld af lækre skaldyr og en afslappende livsstil.

Santa Pola var en lille charmerende fiskerlandsby, nu bedre kendt som en attraktiv ferieby. Klimaet er ideelt til at udforske de ca. 11 kilometer med smukke strande – hvoraf mange har det eftertragtede ”blå flag” status. Denne fantastiske kystlinje har maleriske hvide bugter og en betagende udsigt over bjergene og de nærliggende saltsøer.

Med en historie, der går tilbage til den romerske periode, har Santa Pola mange historiske steder, såsom Castillo Fortaleza de Santa Pola, en gammel fæstning beliggende i centrum af byen. Hvis du vil rejse endnu længere tilbage i tiden, skal du gå til Cueva de las Aranas, en gruppe huler med jernaldermalerier.

Fiskerihavnen i Santa Pola er en af ​​de største på Costa Blanca, hvilket betyder, at frisk fisk ankommer dagligt, nogle gange endda solgt direkte fra de både, hvor de blev fanget. På byens fiskemarked kan du finde et stort udvalg af frisk fisk og skaldyr. Vær især opmærksom på de røde rejer ’gambas rojas’, som er byens specialitet.

Når du er færdig med at gå på opdagelse, skal du prøve dagens fangst på en af ​​de fremragende fiskerestauranter i området.

Samfund

Santa Pola er populær blandt internationale købere, der udgør omkring halvdelen af ​​ejendomsmarkedet her. Der er blandt andet et stort engelsktalende lokalsamfund i forstaden Gran Alacant,

Ejendom

Dette er et populært område med de mange smukke lejligheder ved stranden med spektakulær havudsigt. Vover du dig længere ind i landet, er der et stort udvalg af villaer, bungalows og rækkehuse. Uanset hvad du vælger, får du meget bolig for dine penge.

Transportmuligheder

Der er ingen togstation i Santa Pola, men den er godt forbundet med bus til Alicante. Du er kun 15 minutter væk fra El Altet lufthavn i Alicante og i bil er du godt forbundet til de fleste af de store kystbyer via AP-7 og A7 motorvejene og N-332 landevejen.

Sundhed

Du finder engelsktalende læger i Quirónsalud Santa Pola, og også på Salvum-klinikken i nærliggende Gran Alacant (begge private). For offentlig sundhedspleje skal du gå til Centro de Salud Santa Pola.

Faciliteter

Santa Pola har et marked, der er åbent de fleste ugedage; inklusive fiskemarkedet, som er et af de mest kendte i regionen. Gå til Polamax indkøbscenter for at shoppe, eller måske se en film i biografen Cines Axion. Tag ud af byen til urbaniseringen, Gran Alacant, hvor du kan finde mange supermarkeder, butikker og masser af restauranter. Der findes også et stort udvalg af sportsgrene at dyrke i området – fra vandsport som windsurfing, paraglidning, surfing, dykning og svømning – til cykling, vandreture og fiskeri.

Leveomkostninger

Man får rigtigt meget for pengene i Santa Pola; ejendommene fås til meget rimelige priser, den offentlige transport er meget billig, og at spise ude er ligeledes til en overkommelig pris og i en fremragende kvalitet.

Find alle boliger til salg i Santa Pola her.(Link åbner i nyt vindue)

Arenales Del Sol

Los Arenales Del Sol ligger kun 15 minutter fra Alicantes enorme internationale lufthavn og er en smuk, rolig by med en fremragende strand, der er ’Blå Flag-certificeret’.

Byen blev opført i 1980’erne og 1990’erne, og er dermed ganske ny og fyldt med smarte lejligheder og villaer beliggende omkring Paseo Maritimo. Denne flisebelagte promenade har en gågade med cykelstier, caféer, barer og restauranter.

For at komme til stranden skal du krydse den lange træpromenade over et fladt, kratbevokset område. Dette er en del af Clot de Galvany Natur Reservat, et massivt område med saltmarsk og klitter, der ligger mellem Los Arenales Del Sol og Gran Alacant, der er hjemsted for sjældne arter af planter, fugle og dyr. Selve stranden er en næsten 3 kilometer lang strækning med fint, hvidt sand, som har så lav en hældning, at du skal langt ud før der er dybt nok til at svømne.

Dette har medført en stor tilgang af windsurfere m.m., hvor det også er muligt at leje udstyr og tage begynder-lektioner. Det er en populær strand blandt børnefamilier og der er blandt andet etableret en oppustelig forhindringsbane ude i vandet. Stien, der forbinder stranden med det nærliggende El Carabassi, bruges af vandrere, cyklister og skatere. Både byerne Elche og Alicante ligger under 30 minutters kørsel væk.

Samfund

Los Arenales Del Sol er et meget attraktivt sted for såvel spaniere, som udlændinge at eje feriehuse og/eller investeringsejendomme på grund af lufthavnens nærhed.

Ejendom

Der er flere små projektbyggerier, der består af lejligheder og rækkehuse med fremragende fællesområder samt rækker af fritliggende villaer med store udenoms arealer.

Transportmuligheder

Alicante lufthavn ligger under 15 minutters kørsel, og der er en busforbindelse, der forbinder Los Arenales Del Sol med Elche, Alicante og Santa Pola, der kører hvert 30. minut.

Sundhed

Både Consultorio Medico L’Altet og Consultorio de Verano Urbanova er i byområder i nærheden. Hospitalet IMED Elche er åbent 24 timer i døgnet.

Faciliteter

Der er en lille samling af high street-virksomheder og et gademarked tirsdag og fredag ​​eftermiddag.

Leveomkostninger

Boligerne i Los Arenales Del Sol er til yderst konkurrencedygtige priser, taget i betragtning af, hvor tæt det ligger på Alicante Centrum. Som nævnt tidligere, er boligpriserne på den sydlige del af Costa Blanca, altså syd for Alicante, en del billigere end i den nordlige del.

Find alle boliger til salg i Arenales de Sol her.(Link åbner i nyt vindue)

Ciudad Quesada

Med kort afstand til nogle af de allerbedste strande på Costa Blanca, er Ciudad Quesada en meget attraktiv by, der emmer af en blanding af nybyggede, moderne huse, charmerende urbaniseringer og en international stemning.

Golfspillere, naturelskere og dem, der blot søger sol og varme, vil finde Ciudad Quesada attraktiv med priser, der i særdeleshed holder Costa Blanca-drømmen inden for rækkevidde.

Ciudad Quesada er perfekt beliggende med adgang til de største attraktioner på den sydlige del af Costa Blanca, og er bygget på en bakke med udsigt over kysten og de smukke saltvandssøer i den nærliggende Torrevieja.

Det, der engang blot var et boligudviklingsprojekt, er vokset til at være et blomstrende samfund af mennesker, tiltrukket af dets beliggenhed og lokale faciliteter, herunder en 18-hullers golfbane og et vandland. Byen har desuden et meget livligt centrum fuld af internationale restauranter og barer.

Blot ti minutters kørsel til flere strande med ’Blåt Flag’ og inden for rækkevidde af det smukke omkringliggende landskab, er der så meget at opdage i Ciudad Quesada. Mest unik er de to, farvede saltvandssøer, som nu udgør en del af et betagende naturreservat, som er et fantastisk sted at udforske regionens fugleliv.

Samfund

Ciudad Quesada er blevet mere end blot et boligområde. Der er nemlig blevet udviklet en rigtig god atmosfære beboerne imellem, og et livligt centrum. Du vil her møde ligesindede fra hele verden. Hele 60 procent af byens 16.000 indbyggere er udlændinge.

Ejendom

Der er rigeligt med lejligheder og familievillaer i området, til meget overkommelige priser. I den anden ende af spektret er der også luksusvillaer i mere lukkede urbaniseringer, som mange finder særdeles attraktive eftersom priserne også her er meget konkurrencedygtige ift. de dyrere alternativer langs nordligere kyst.

Transportmuligheder

Du er inden for rækkevidde af de to lokale lufthavne i Alicante og Murcia. Hvis du ikke har bil er der en busforbindelse til de fleste byer i nærheden, herunder Rojales, hvor du finder flere forbindelser via vej og jernbane rundt i regionen.

Sundhed

Byen har fået sit eget sundhedscenter, og skal man på hospitalet, er der blot ti minutters kørsel til de fremragende faciliteter i Torrevieja, inklusive det splinternye Spanish National Health hospital.

Faciliteter

Det, der engang var en lille urbanisation, har udviklet sig til en fuldt udviklet by, og den spanske regering har endda anerkendt dette ved at bygge et rådhus. Du finder blandt andet en række købmandsforretninger, restauranter, et fritidscenter og golfbane i byen.

Leveomkostninger

Med ejendomspriser, der er lavere end nogle af de mere kystnære byer, er det muligt at leve på et beskedent budget, men stadig nyde godt af det gode liv, der leves på Costa Blanca.

Find alle boliger til salg i Ciudad Quesada her.(Link åbner i nyt vindue)

Guardamar del Segura

80% af jorden langs denne kyststrækning er beskyttet. Fællesarealerne er smukke, rene og charmerende.

Guardamar del Segura er et stykke kystland, der er befæstet af sandklitter, der er beplantet med 800 ha. fyrreskove med Santa Pola mod nord og Torrevieja mod syd. Nord for mundingen af ​​floden Segura ligger Els Tossals Beach, en næsten 2 km lang naturiststrand. De sydlige strande er en blanding af vilde, naturlige sandstrande og urbaniserede kyster, hvor du kan finde barer, restauranter og butikker.

Naturparken La Mata Lagoon har en stor saltvandssø med sin egen befolkning af flamingoer. Fyrreskoven ved Guardamar del Segura er en af de mest seværdige kystskove i Spanien.

Samfund

Guardamar er en ren, moderne by med en række gode faciliteter. Byens landbrugs- og fiskeriarv ses tydeligt på restauranterne, hvor den høje kvalitet af det lokale køkken opretholdes, eftersom de foretrækker at bruge lokalt fangede fisk- og lokalt dyrkede grøntsager. Der afholdes sågar en madfestival den første uge i juni, hvilket har været en fast tradition siden 2005 og er siden blevet et prestigefyldt højdepunkt for mad-connaisseurs fra hele verden. I februar holdes der karneval med kostumer og masker med en storslået bal- og kostumekonkurrence. På dagen for sommertid hans brændes et ‘Foguera’ (bål) lavet af papmaché, karton og træ. På San Juan (Sankt Hans) aften, holdes der en magisk ritualnat med ild og vand på stranden kendt som ‘La Nit Màgica’ (den magiske nat).

Ejendom

Internationale købere udgør næsten 50% af ejendomsmarkedet i Guardamar del Segura. Langt de fleste boliger er lejligheder og duplex. Det er dog også muligt at købe en bungalow, et rækkehus eller en villa, der er beliggende rimeligt tæt på kysten uden at spendere meget mere end 200.000 €.

Transportmuligheder

Placeret 20 minutter fra Alicante International lufthavn og 30 minutter fra Murcia lufthavn I San Javier, er Guardamar del Segura godt beliggende. Der er desuden busser og tog, der forbinder større byer og en shuttle-bus. To busruter forbinder ligeledes boligområderne.

Sundhed

Der er ingen mangel på medicinsk assistance i Guardamar del Segura-regionen. De fleste ligger syd for floden, men i hele området er der masser af læger og tandlæger. Omgivet af større byområder er der også masser af hospitaler, hvor Elche, Torrevieja og Orihuela ligger tættest på, og Murcia og Alicante også kun er en kort køretur væk.

Faciliteter

Én af byens allerbedste faciliteter, er Reina Sofia-parken, som er en del af den førnævnte fyrreskov, en kort gåtur fra Rådhuspladsen, hvor der er damme, store legepladser, populære petanquebaner og vandre- eller cykelstier. Om sommeraftenen er Casa de Cultura vært for show og musikunderholdning i ‘Les Nits d’Estiu’ (sommernætterne).

Leveomkostninger

Det er muligt at opretholde en ret høj levestandard i Guardamar del Segura, da priserne på dagligdagens fornødenheder, såsom dagligvarer og transport er meget lave. Desuden holder boligerne også nogle yderst fornuftige priser, i forhold til hvor kystnær byen er.

Find alle boliger til salg i Guardamar del Segura her.(Link åbner i nyt vindue)

Orihuela

Dette er en by, der passer til dem, der søger en kombination af regionens historie- og kulturarvearv og dens nuværende virkelighed, omgivet af arkitektoniske perler og gamle landskaber, heriblandt gamle fæstninger, der kan dateres tilbage til middelalderen.

Hvis du leder efter det ‘rigtige’ Spanien, men vil forblive inden for en rimelig afstand fra kysten, er det svært at komme i tanke om et bedre sted end Orihuela. Dette er en by med dybe, fascinerende romerske og middelalderlige rødder. Den overvejende spanske befolkning er med rette stolt af deres arv, som du sammen med resten af ​​byen kan nyde til sommerfesten (fiesta de verano) eller til vintermarkedet i januar.

Med floden, der løber gennem byens centrum, er det let at navigere til fods. Det er samtidigt nemt at gå tabt i fortiden, uanset om du besøger slottet, katedralens religiøse kunstmuseum med gode værker af Velázquez eller udforsker den bemærkelsesværdige El Palmeral park; en tusind år gammel palmelund. Og når du er blevet beriget med kultur, kan du forkæle dig selv med en god frokost fra det arabisk inspirerede køkken. Om aftenen kan du besøge en af ​​de mange tapasbarer, opleve en forestilling på Teatro Circo eller fornøje dig på byens store, gamle Casino.

Samfund

Byen Orihuela har en befolkning på omkring 30.000. Måske på grund af dens afstand fra kysten er størstedelen af ​​beboerne spanske, hvilket gør dette til en fantastisk mulighed for virkelig at fordybe sig i lokalsamfundet og den charmerende, spanske autenticitet, byen tilbyder.

Ejendom

Uanset hvilken boligtype, du er på jagt efter – om det er et rækkehus med dybe, historiske rødder eller en lejlighed til en rimelig pris, er alle disse inden for overskuelig afstand til byens bedste faciliteter og attraktioner. Mere rummelige, moderne fritliggende ejendomme findes i udkanten af byen.

Transportmuligheder

Den nærmeste større by er i Murcia, 30 minutters kørsel væk. Hvis du ankommer til regionen med fly, vil det sandsynligvis være via San Javier i Murcia eller Altet Lufthavnen i Alicante, begge under en times kørsel væk. Der er gode busforbindelser, samt en togstationen, der ligger i gåafstand fra det historiske centrum.

Sundhed

Du finder et stort udvalg af sundhedsfaciliteter, herunder et offentligt hospital i den østlige del af byen med skadestue der har åbent 24 timer i døgnet.

Faciliteter

Orihuela er en levende by med adskillige butikker, et indkøbscenter, banker og sportsfaciliteter. Om tirsdagen og lørdagen, har du desuden glæden af at kunne tage ind til byen for at gøre dagligdagens indkøb på det populære morgenmarked.

Leveomkostninger

Den berømte lokale digter Miguel Hernández er mest berømt for sit digt, Nanas de la Cebolla, der beskriver hvordan han og hans familie overlevede på brød og løg. Så selv hvis dit budget er lavt, vil du uden problemer have en høj levestandard i Orihuela!

Find alle boliger til salg i Orihuela her.(Link åbner i nyt vindue)

Cabo Roig

I Cabo Roig er du aldrig langt fra Middelhavets lækkerier. Med attraktive ejendomme og et veletableret lokalsamfund, også for andre nationaliteter end spanske, er dette en af ​​de bedste kystbyer på Costa Blanca.

Det historiske vagttårn fra 1500-tallet, der engang blev brugt som vagtpost ved piratangreb, er nu et iøjnefaldende varetegn for Cabo Roig. Desuden kan byen bryste sig af to smukke. hvide sandstrande med ’Blå Flag-certificering’, strandbarer, restauranter, en lang promenade og en af ​​de smukkeste marinaer på Costa Blanca.

Går du videre ind i byen, kan du nyde lækkerierne i ‘the strip’, Cabo Roigs pulserende hjerte, med nok barer, restauranter og caféer til at holde dig mæt og slukke tørsten hele året rundt. På klippetoppen kan du stoppe og beundre det smukke, blå vand eller tage en spadseretur langs kyststien til de nærliggende byer, der udgør resten af ​​Orihuela Costa.

Samfund

Officielle tal sætter befolkningen på kun 7.000, men især om sommeren, er tallet tæt på 50.000. Cabo Roig er hjemsted for en stor mænge nordeuropæere, og du vil møde en god blanding af britiske, irske, tyske, franske og især skandinaviske beboere.

Ejendom

Der er mange boliger i udbud i området, og du finder alt fra rækkehuse og lejligheder til små, fritliggende huse med haver I den sydlige ende af byen er der en del lejlighedskomplekser og større villaer på markedet.

Transportmuligheder

Byen er praktisk beliggende, med gode forbindelser til resten af ​​Costa Blanca ved hovedvejen, N-332, der løber gennem byens centrum. Med Murcia lufthavn blot 20 minutters kørsel mod syd og Alicante mod nord, er dette et fantastisk sted for både fastboende og ferieboligejere.

Sundhed

Cabo Roig anbefales officielt af Verdenssundhedsorganisationen, WHO, takket være det berigende mikroklima, skabt af de nærliggende salt søer; dette er især godt for mennesker med åndedrætsbesvær og gigtsygdomme. Du finder desuden et lille folkesundhedscenter i det nærliggende Aguamarina i det nærliggende Torrevieja.

Faciliteter

Selvom de fleste af bygningerne her er boliger, er der et fantastisk udvalg af restauranter og barer på den førnævnte ’the strip’. Hvis du leder efter butikker, er der et par supermarkeder i byen samt det lokale torsdagsmarked. Har du behov for mere shoppin, kan du tage til Zenia Boulevard, et stort indkøbscenter, der ligger kun få minutters kørsel væk.

Leveomkostninger

Eftersom Cabo Roig primært er en ’ferieby’, er priserne lidt højere her end i byer som Torrevieja. Der er dog rigeligt med indkøbscentre og lokale markeder inden for kort afstand, så det bestemt muligt at holde dine leveomkostninger nede. På boligmarkedet, er der ligeledes noget for ethvert budget.

Find alle boliger til salg i Cabo Roig her.(Link åbner i nyt vindue)

Playa Flamenca

Playa Flamenca er en multikulturel by, der er meget indbydende for nytilkomne. Der er masser af solskinstimer, en let tilgængelig strand, og du er godt beliggende i forhold til at udforske hele den sydlige del Costa Blanca.

I 1972 vendte en gruppe flamske investorer, hvad der var et øde, ufrugtbart område, til det flade, sandede ferieparadis, vi i dag kender som Playa Flamenca. Det er et lille, afslappende landskab bestående af flot natur i form af en lang, bred strandpromenade af fint hvidt sandt, der er omkranset af klippevæg, kombineret med et moderne, kommercielt centrum.

Playa Flamenca har et subtropisk klima med et gennemsnit på 325 solskinsdage. Det betyder, at somrene er travle med masser af turister, men beboere i de roligere vintermåneder kan stadig leve et vidunderligt ’al fresco’-liv (udendørsliv). Der er desuden tre golfbaner på mesterskabsniveau omkring Playa Flamenca, herunder de verdensberømte klubber i La Manga og La Finca.

Der er et weekendmarked, der tiltrækker menneskeskarer fra miles omkreds. Her sælges alt fra lædervarer til lokale produkter. Byen har, med stor omhyggelighed, fastholdt sine populære kystvandringer, og en kort køretur bringer dig til nærliggende saltsøer i Torrevieja og La Mata. Tag en helbredende mudderdyp i saltsøens mudder, der med sit høje mineralindhold har stor indvirkning på forskellige hudlidelser, som f.eks. psoriasis, eller gå rundt i det imponerende naturreservat, Torrelamata. For folk, der søger noget spansk autenticitet, har den nærliggende by, Orihuela, mange middelalderlige fæstninger at kigge på, samt et væld af traditionelle tapas-restauranter at besøge, hvis sulten melder sig.

Samfund

Playa Flamenca har et meget multikulturelt lokalsamfund. Her er folk fra alle nordeuropæiske lande, men alle har en tendens til at bruge engelsk, som det fælles sprog. Det er et fladt landskab, og det er let at komme rundt til fods, hvilket tiltrækker pensionister såvel som børnefamilier.

Ejendom

Urbaniseringerne omkring Playa Flamenca består af lukkede samfund med fællespools og -haver. Playa Flamenca har et udbud af alle boligtyper; lejligheder, rækkehuse, bungalows og mere luksuriøse villaer med private pools og haver.

Transportmuligheder

Du kommer nemt til Playa Flamenca fra Alicante Lufthavn via hovedvejen N-332 eller motorvejen, AP-7 Der er ligeledes en Costa Azul-bus, der kører direkte fra lufthavnen til byen.

Sundhed

Den nærmeste sundhedsklinik er den svenske lægeklinik, ScandClinic. Kun fem minutter væk fra Playa Flamenca, ligger det lidt større sundhedscenter, Orihuela Costa. De nærmeste hospitaler er i Campoamor eller Torrevieja.

Faciliteter

Shoppingcentret i Playa Flamenca har et par barer, restauranter og butikker. Lige overfor stranden, ligger den lokale politistation. Zenia Boulevard, som er et stort shoppingcenter, ligger lige i nærheden og har over 200 butikker samt et par supermarkeder.

Leveomkostninger

Ejendomspriserne i Playa Flamenca er lavere end i de nordligere kystbyer. De lokale markeder gør det nemt at leve en sund og billig middelhavs-livsstil, hvilket tiltrækker et stort antal nordeuropæere.

Find alle boliger til salg i Playa Flamenca her.(Link åbner i nyt vindue)

La Zenia

Denne populære by er lille nok til, at man kan få følelsen af at bo i et mindre lokalsamfund, på trods af at de indbydende strande, det livlige centrum og det enorme indkøbscenter tiltrækker en masse turister.

La Zenia fylder mindre end en kvadratkilometer land. På trods af dette, kan byen prale af det største indkøbscenter i Alicante-provinsen. Med 200 butikker fra hele verden, pladser med offentlige springvand for børnene at sprænge ind og masser af live koncerter og begivenheder, trækker det besøgende fra hele regionen. Playa Zenia har en ’Blå Flag-certificering’ for sine faciliteter og renlighed. Cala Bosque og Cala Cerrada strandene er travle, især i sommermånederne med strandbarer, restauranter og vandsport.

CDM Orihuela Costa Sports Center har avancerede faciliteter for sportsentusiaster, og Paddy’s Point-bar er kendt for sin livlige atmosfære og levende musik. La Zenia ligger velplaceret i nærheden af ​​byerne Murcia, Cartagena og Alicante, samt de velkendte golfsteder Villamartín, Campoamor og Las Ramblas. Torrevieja i nærheden har Parque Natural de Torrevieja, der består af to søer, der er omgivet af stier, som gør at du kan cykle eller gå rundt uden at ødelægge hjemstedet for de mange fugle og dyr – inklusive de lyserøde flamingoer. Den lokale Jalon-dal producerer rød Mistela-vin og sød, hvid Moscatel-dessertvin.

Samfund

La Zenia er ganske vist lille, men det er et afslappet, familievenligt feriested med alt hvad du har brug for inden for gåafstand. Det er utroligt populært blandt købere fra Skandinavien og Nordeuropa. Både udenlandske og spanske indbyggere bruger engelsk, som deres fælles sprog.

Ejendom

Bortset fra hotellet La Zenia er kystgrundene fyldt med luksusvillaer med uforstyrret udsigt over Middelhavet. Hvis du rejser længere ind i landet, finder du billigere lejligheder og rækkehuse.

Transportmuligheder

Tæt på både Alicante- og Murcia-lufthavne, kan du komme til La Zenia via kystmotorvejen A-7, eller hovedvejen N-332. Der er ligeledes et omfattende busnetværket. Via Costa Azul-appen kan du finde bustider og information om ruter of afgange.

Sundhed

Det nærmeste lægehus er i Cabo Roig, som ligger 25 minutters gang (eller 4 minutters kørsel) syd for La Zenia. Det nærmeste hospital er i San Miguel de Salinas, en 5 minutters køretur, og endelig du kan du også tage en bus til hospitalet i Torrevieja.

Faciliteter

La Zenia er, på trods af dens lille størrelse, fyldt med alle de faciliteter, du har brug for. Du kan finde et apotek, bank og supermarked i byen, og indkøbscentret har hundreder af muligheder for at få stillet shoppelysten.

Leveomkostninger

La Zenia har masser af billige boliger i udbud, af alle typer. At spise ude er billigt, og qua den gode infrastruktur, er det ikke nødvendigt at have bil. Alt i alt, gør dette La Zenia til et sted med lave leveomkostninger.

Find alle boliger til salg i La Zenia her.(Link åbner i nyt vindue)

Dehesa de Campoamor

Livet i Dehesa de Campoamor er perfekt for enhver, der ønsker at nyde det skønne udendørsliv med de smukke strande, et pragtfuldt landskab og et sundt klima året rundt.

Dehesa de Campoamor er et populært sted at nyde livet blandt såvel skandinavere, nordeuropæere, som spaniere. Byen kan bryste sig af tre smukke sandstrande, som du vil kunne nyde året rundt takket være det gode vejr. Det dejlige mikroklima, skabt af de farvede saltsøer og de omkringliggende bjerge, bliver af verdenssundhedsorganisationen, beskrevet som et af ​​de sundeste steder at opholde sig i verden.

Du finder desuden en forhøjet kyststi, der munder ud i en spektakulær rød klippeflade, hvorfra du kan se ud over middelhavet. Drager du lidt længere ind i landet, kan du gå på opdagelse i regionens rige flora og fauna, samt de gamle fyrretræer, sandklitter og endda lyserøde flamingoer i søerne. Det er noget, mange besøgende i regionen savner til hverdag. Floden, Rio Nacimiento, er rig på planteliv og er tilmed et populært sted for fuglekiggere. Golfspillere er ligeledes forkælede her, med tre fantastiske 18-hullers golfbaner at vælge imellem.

Samfund

Dehesa de Campoamor er en af ​​de mere populære dele af Orihuela Costa for de lokale spaniere: 60% af de 33.000 indbyggere er indfødte. Resten er feriegæster, der bor her 3 måneder om året, mens andre er husejere fra England, Irland, Frankrig og Skandinavien. Du kan støde på mennesker med et væld af forskellige nationaliteter her.

Ejendom

Der er ejendomme for enhver smag i Dehesa de Campoamor. Der findes adskillige rækkehuse, lejligheder og villaer i området, hvor mange af de billigere lejligheder i højhusene tilbyder en fantastisk udsigt over kysten. Der er ligeledes en del dyrere luksusvillaer at finde, beliggende tæt på stranden.

Transportmuligheder

Med Murcia kun femten minutters kørsel væk, og Alicante en halv time langs A-7 er dette et ideelt sted at eje en bolig. Det er desuden også nemt at bevæge dig rundt i regionen, selv hvis ikke du er i besiddelse af en bil. Der er nemlig regelmæssige busforbindelser, der gør det nemt dig for di at komme til Torrevieja og mange af kystens andre byer.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige lægecenter, der hænger sammen med både en tandlæge og et apotek. Har du brug for et hospital, er det nærmeste i Torrevieja.

Faciliteter

Der findes et godt udvalg af restauranter omkring stranden med supermarkeder og et sportscenter i byen. Banker og andre faciliteter findes en kort gåtur væk i Cabo Roig, eller en kort køretur i bilen eller med bussen til det imponerende indkøbscenter, Zenia Boulevard. Er du båd-interesseret, og overvejer du at købe en båd, er der 348 kajpladser i lystbådehavnen.

Leveomkostninger

I Dehesa de Campoamor er det, ligesom de fleste andre byer på Costa Blanca, muligt at opretholde en høj levestandard for få penge. Du får meget ejendom for pengene, det er billigt at spise ude og billigt at gøre dagligdagens indkøb.

Find alle boliger til salg i Dehesa de Campoamor her.(Link åbner i nyt vindue)

Pilar de la Horadada

Hvis du leder efter en autentisk spansk by, er Pilar de la Horadada en mindre kendt perle med et enormt potentiale.

Bare et par kilometer inde i landet fra en af ​​de smukkeste strækninger på Costa Blanca, ligger denne lille, charmerende by perfekt, hvis du vil opleve autentisk spansk liv året rundt. Et livligt marked, et fremragende lokalt køkken og et meget behageligt klima gør dette til et attraktivt sted for den kræsne livsnyder.

Hvis du er historieinteresseret, vil du også nemt kunne få stillet din lyst på det arkæologiske og etnologiske museum, der er delt op i fem forskellige afdelinger med alt fra gamle historiske beklædningsdragter til fossiler og møntsamlinger. Byen, som engang var en vigtig handelsdestination på den romerske handelsrute, lever stadig af landbrugshandel med grøntsager og blomster.

Naturelskere vil ligeledes finde det omkringliggende område interessant. Følg bare duften af ​​rosmarin og timian op ad flodbunden, hvor du også finder forskellige arter af vilde orkideer, dværgpalmer og vilde oliventræer sammen med rede byggende vandfugle, vilde katte og endda ørne.

Samfund

Med en befolkning på 21.000 er Pilar de la Horadada et sted, hvor du hurtigt vil føle dig en del af lokalsamfundet. Det meste af områdets udenlandske befolkning er bosat i de nærliggende landsbyer, samt projektudviklingerne tættere på kysten. Byens lokalbefolkning er meget venlige, og byder altid nytilkomne af forskellige nationaliteter varmt velkommen.

Ejendom

Du finder en god variation af ejendomme i udbud, med priser, der er ekstremt varierede afhængigt af den bydel, du er interesseret i. Det er klart, priserne stiger, jo tættere du kommer på kysten. Området er især godt, hvis du leder efter rækkehus eller villa.

Transportmuligheder

Pilar de la Horadada er, som alle andre byer på den sydlige del af Costa Blanca, velplaceret i forhold til lufthavne, herunder Murcia (San Javier) og Alicante, begge let tilgængelige. Hvis du er uden bil, er der en regelmæssig busforbindelse, der forbinder dig med de nærliggende byer.

Sundhed

I 1986 erklærede Verdenssundhedsorganisationen klimaet i området for et af de bedste i verden. Hvis det ikke er nok til at kurere eventuelle sygdomme, er der en lokal sundhedsklinik i centrum af byen, samt det nærmeste hospital beliggende i Torrevieja.

Faciliteter

I centrum finder du butikker, mindre madmarkeder og banker langs den største Calle Mayor. Besøg fredag ​​og søndag det lokale marked, hvor du kan hente lokal mad og købe friske blomster. Hvis shopping ikke lige er dig, vil den nærliggende 18-hullers La Romero golfbane måske være et interessant alternativ.

Leveomkostninger

Det at byen er tilbagetrukket fra kysten, men med en god række butikker betyder, at du betaler lidt mindre end i de mere folkerige badebyer helt ude ved kysten.

Find alle boliger til salg i Pilar De Horadada her.(Link åbner i nyt vindue)

Torre de la Horadada

Denne by er perfekt, hvis du vil nyde en afslappende livsstil i en by ved havet, der bevarer sin spanske personlighed med let adgang til regionens kulturcentre og unikke naturlige omgivelser.

Torre de la Horadada, som er en familie by beliggende i den sydlige ende af Costa Blanca, er en ideel mulighed for alle, der ønsker at nyde Middelhavslivsstilen og de fantastiske faciliteter, området tilbyder. Fald ned i det typiske spanske tempo; Slap af på én byens torvepladser, drik en kop kaffe på en af de gode caféer, nyd en traditionel tapas eller en kold ’cerveza’.

Byen har nogle af Costa Blanca allersmukkeste strande, nemlig Playa de las Mil Palmeras (de tusinde palmers strand), Playa Rocamar, Playa Jesuitas, Playa del Puerto og Playa de las Villas.  Fælles for dem alle, er at de har det Blå Flag og at der er krystalklart vand og hvidt sand – perfekt til at dykke eller bare dyppe tæerne i.

Samfund

I Torre de la Horadada finder du en by, der er lige så populær blandt spanierne som de udenlandske tilflyttere, der udgør 30 procent af dens 2.500 indbyggere. I modsætning til nogle af de andre byer på Orihuela Costa, vil denne by formentlig bibeholde en stærk, spansk identitet. Det har den i hvert fald formået at gøre indtil nu.

Ejendom

En stor del af de boliger, vi ser i dag, blev bygget under det store byggeboom ved årtusindskiftet og du vil finde en række forholdsvis moderne lejligheder og villaer til en rimelig pris. Mod nord og syd er der forskellige små urbaniseringer, der stadig er inden for gåafstand fra strandene.

Transportmuligheder

Torre de la Horadada ligger tæt på 2 lufthavne – med Murcia kun femten minutters kørsel mod syd og Alicante under en time mod nord. Selvom offentlig transport er begrænset her, er byen beliggende ved både kystvejen N-332 og motorvejen A-7, hvilket gør at infrastrukturen stadig er god.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige lægehus samt en tandlæge og apoteker. Opstår behovet for mere end dette, skal du tage den korte tur til hospitalerne i Torrevieja.

Faciliteter

I Torre de la Horadada er der alle de nødvendige faciliteter, herunder supermarkeder, barer, restauranter og en levende strandpromenade. Lidt væk fra kysten finder du også en campingplads med fremragende svømmebassiner, spa og fitnesscenter.

Leveomkostninger

Ligesom de fleste andre byer på den sydlige del af Costa Blanca, vil du opleve at priserne her er lavere sammenlignet med nogle af byerne i nord – det gælder såvel boligpriserne som fødevarepriserne.

Find alle boliger til salg i Torre de la Horadada her.(Link åbner i nyt vindue)

Rojales

Rojales har et karakteristisk centrum med gode faciliteter og nem adgang til kystlinjen fra Alicante til Mar Menor. Samtidig ligger byen også tæt på større byer som Murcia, Orihuela og Elche.

Rojales er en forholdsvis stor by med hjertet i en traditionel maurisk landsby som centrum. Beliggende inde bag ved kystbyerne, Guardamar del Segura og Torrevieja, er der let adgang til at nyde strandene i disse byer. Segura-floden løber gennem midten, og Azud-dæminingen udgør ikke blot et fint monument til stor beundring for forbipasserende – den leder nemlig også vandet til kunstvandingskanaler (først oprettet af maurerne i det 16. århundrede), der sørger for at opretholde en frodig plantebestand i den nærliggende dal.

Der er et museum i byen, der tilbyder forskellige historiske udstillinger, og det velbesøgte ’Casa de Las Conchas’ – et helt hus omhyggeligt dekoreret af muslingeskaller. Oppe i bakkerne (klipperne), der omgiver byen, lavede man i det 18. og 20. århundrede ’cuevas de las rodeo’: boliger gravet ud af klipperne, som nu fungerer som gallerier, der viser lokale kunsthåndværk. Et andet gallerirum er placeret inde i en af ​​byens gamle vandbrønde. Denne nu afviklede ferskvandskilde er en del af en duo kaldet Gasparito-brøndene

Der er gode cykel- og vandreruter rundt om i Segura og saltsøerne i Torrelamata. Rojales har sin egen 18-hullers golfbane, og der er en anden i den nærliggende by, Ciudad Quesada. Der er også tre vandland inden for køreafstand, hvoraf det nærmeste er Park Aquatico. De, der ønsker at feste, kan tage til Los Palacios, lige nord for byens centrum, hvor der er et udvalg af livlige barer og klubber. De, der søger al fresco-aftener (aftener udendørs), kan finde næsten ethvert køkken, de kunne ønske sig omkring det travle torv.

Samfund

Rojales har en stor udenlandsk befolkning, og det er en af de neste byer på kysten hvor de lokale spaniere faktisk er i mindretal. Byen er især populær blandt familier og er dermed en god indgangsvinkel til nytilkomne, der ønsker at lære området og livet i Spanien hurtigt at kende.

Ejendom

Ejendomstyperne spænder vidt fra boligblokke, lukkede urbaniseringer, centralt beliggende traditionelle rækkehuse til større villaer. Omkostningerne ved at købe er relativt lave i sammenligning med kyststeder og mere nordlige Costa Blanca byer.

Transportmuligheder

Alicante Lufthavn er den største og nærmeste lufthavn (ca. 35 minutters kørsel), og du kan komme direkte til Rojales derfra via Costa Azul-busforbindelsen, der går via Torrevieja. Denne rute forbinder i øvrigt Rojales med alle strande mellem Guardamar og Torrevieja.

Sundhed

Der er et døgnåbent lægehus/skadestue i Rojales – dette er en mindre afdeling af Torrevieja Universitetshospital. Der er også et hollandsk privat hospital.

Faciliteter

Rojales har alt, hvad du har brug for på daglig basis; butikker, supermarkeder, barer, restauranter, caféer, pubs, banker, fritidsklubber og et posthus. De større indkøbscentre finder du i Torrevieja, Murcia, Alicante og Elche.

Leveomkostninger

Både ejendomme og dagligdagens fornødenheder fås til billige penge i dette område. Skatten er generelt lavere, men det afspejler også lavere indkomster.

Find alle boliger til salg i Rojales her.(Link åbner i nyt vindue)

Benijófar

Et roligt alternativ til de nærliggende kystsbyer, Guardamar og Torrevieja og de andre større omkringliggende byer. Benijófars navn stammer fra det arabiske ord Jófar, der betyder ‘perle’. Benijófar er en lille perle, der emmer af spansk charme med dens mange torvepladser og parker.

Der er en charmerende kirke i centrum, der ligger på Plaza de la Constitución, som er et moderniseret hovedtorv. I nærheden har det lokale kulturhus, Casa de Cultura, en scene, der bliver anvendt til alt fra live-begivenheder til teaterstykker og koncerter. Denne bygning har udsigt over den nordlige ende af Cañada Marsa Parque, den største af tre offentlige parker i byen.

Benijófar er fantastisk til gå- og cykelture rundt på Rafaels-stien, Parc Natural de La Mata y Torrevieja og Rio Segura. Til dem, der kan lide at vandre, er der de nærliggende bjerge, Sierra de Orihuela og de Callosa inden for rækkevidde. Strandene i Guardamar del Segura, Torrevieja og La Mata er tilgængelige i bil på under 20 minutter. Er man glad for at svømme, er her adgang til både indendørs og udendørs offentlige pools. Aquapark Ciudad Quesada er et nærliggende vandland med masser af rutsjebaner, mens Lo Rufete Multiaventura Park tilbyder ATV-kørsel, ridning, paintball, bueskydning, kajaksejlads og meget mere. Golfspillere har desuden flere baner at vælge imellem, bl.a. den berømte La Finca golfbane, der ligger lige i nærheden.

Der er ingen hoteller i Benijófar, hvilket gør det til et roligere sted i sammenligning med nogle af de nærliggende byer. Det lokale marked finder sted hver tirsdag, og selvom det er en forholdsvis rolig by, er der altså et væld af internationale og spanske barer og restauranter.

Samfund

Benijófar er relativt lille sammenlignet med sine nabobyer, men den tiltrækker stadig både spanske sommerhusejere og internationale fastboere, hvilket giver byen et multikulturelt præg.

Ejendom

Der er boliger i alle prisklasser tilgængelige i Benijófar. Trækker man lidt væk fra centrum, finder man villaer af forskellig karakter, mens man tættere på centrum finder et større udvalg af bungalows og rækkehuse, men meget få lejligheder.

Transportmuligheder

Benijófar ligger mellem Murcia og Alicante, hvilket gør byen lettilgængelig for rejsende fra de fleste lande, ligesom der er et godt netværk af busser til større byer og strandene langs kysten.

Sundhed

Ved rådhuset finder du en underafdeling af Torrevieja hospital, som har åbent alle ugens dage. 24-timers skadestue er tilgængelig fra i Rojales, som er ca. 10 min. Kørsel herfra. Virksomheden Medcare tilbyder privat og offentlig lægehjælp, tandpleje og kosmetisk pleje til spansk- og engelsktalende.

Faciliteter

Flere af dagligvarebutikkerne fører udenlandske mærker og produkter i deres sortiment. Der er desuden masser af banker, fitnesscentre, frisører, apoteker, barer, caféer og restauranter at finde i Benijófar.

Leveomkostninger

Som med mange af de andre sydlige byer på Costa Blanca, er området her billigere end i den nordlige del af Costa Blanca. Produktion, boliger, transport og sundhedsydelser er billigere.

Find alle boliger til salg i Benijofar her.(Link åbner i nyt vindue)

Algorfa

Perfekt beliggende i et fantastisk landskab, kan Algorfa tilbyde et liv i en ægte spansk landsby med adgang til det bedste fra Costa Blanca og et venligt, multinationalt lokalsamfund.

På bredden af ​​Segura-floden i skyggen af bjerget ​​Mount Escotera og omgivet af marker, der er fyldt med duftende citrustræer, er Algorfa en landsby beliggende inde i landet, tilbagetrukket fra kysten i det sydlige Costa Blanca. Netop dette, gør byen til et roligt og attraktivt tilflugtssted fra travlheden i kystbyerne.

I Algorfa finder du et væld af barer, butikker og restauranter sammen med nogle af de bedste golfklubber på Costa Blanca. Byen har en perfekt beliggenhed med let adgang til de mange strande med ’Blåt Flag’; den nærmeste er kun 8 km. væk. Denne hyggelige, autentiske by (pueblo) er et godt valg for dig, der søger den spanske autenticitet og et liv i et roligere tempo, hvor du samtidig er placeret tæt på større byer, hvor der er lidt mere action, fra vandland til utrolige naturlige saltsøer og bjergvandringer.

Samfund

Området har en befolkning på omkring tre tusinde, hvoraf halvdelen bor i landsbyen og er hovedsageligt lokale spaniere. Den anden halvdel af befolkningen består dels af nordeuropæere, men også af spaniere fra større byer, der har investeret i en bolig nr. 2 i Algorfa, de bruger som ’tilflugtssted’, når de trænger til et afbræk fra storbyens stress og jag.

Ejendom

I landsbyen er der et udvalg af lejligheder og lidt større byhuse, mens der lidt udenfor byen er et stort udvalg af fritliggende villaer til rimelige priser i de omkringliggende urbanisationer, ligesom du kan finde luksusejendomme ved La Finca golfbane.

Transportmuligheder

Der er ingen offentlig transport i Algorfa, så du vil have brug for en bil for at komme rundt – men du behøver ikke køre længe. Den nærmeste ’Blå Flag’-strand, ved Guardamar, ligger et kvarter væk, mens lufthavnene i Alicante og Murcia også er mindre end en times kørsel væk.

Sundhed

Du finder et sundhedscenter i landsbyen samt et apotek. Er der brug for et hospital, er det nærmeste hospital i Torrevieja, tredive minutters kørsel væk.

Faciliteter

Algorfa har en række traditionelle tapasbarer, købmandsforretninger, et apotek og en optiker. På onsdage skal du besøge det lokale marked for lokalt producerede grøntsager og tøj. For alt andet er du kun få minutters kørsel fra den større by, Ciudad Quesada. Der er også fremragende kommunale sportsfaciliteter på den vestlige side af byen, herunder en udendørs swimmingpool.

Leveomkostninger

Af en forholdsvis lille landsby at være, er der et godt udvalg af spisesteder, hvor du kan gå ud at spise til meget få penge. Du vil hurtigt finde ud af, at Algorfa, med sin placering indlands, er billigere at leve i, end de omkringliggende kystbyer, ligesom boligpriserne her naturligvis er noget lavere.

Find alle boliger til salg i Algorfa her.(Link åbner i nyt vindue)

Punta Prima

Bor  man til Punta Prima, er det for at nyde det fantastiske klima, den smukke strand samt et væld af lokale fornødenheder, alt sammen inden for gåafstand.

Punta Prima er en urbanisation, beliggende helt ude på Costa Blancas sydlige kyststrækning, der ligger inden for 30 minutter fra både Murcia og Alicante lufthavn. Middelhavsklimaet betyder, at du kan forvente omkring 320 solskinsdage om året – perfekt til at dig, der gerne vil have fuldt udbytte af at bo ude ved stranden, hvor badevandstemperaturerne i øvrigt er nogle af de højeste i hele Spanien, takket være havstrømmene fra Afrika.

Alt hvad du har brug for, er inden for gåafstand, da Punta Prima har et lille shoppingcenter med et godt udvalg af butikker og restauranter, flere banker og et motionscenter. For større butikker skal du tage til det nærliggende Torrevieja, som kun er ti minutters kørsel væk. Her finder du en lang række faciliteter, herunder et af de største gademarkeder på Costa Blanca og Las Habaneras, et stort indkøbscenter, hvor du finder mange populære mærkevarer. Hvis du leder efter sjove aktiviteter for hele familien, er der masser af muligheder, herunder et vandland, biograf, bowling, marina, og de smukke strande i Playa Flamenca. Hvis det er det natteliv, du søger, finder du også en række barer, klubber og restauranter.

For golfelskere er der adskillige golfbaner at vælge imellem, herunder Villamartin Golf Club, Las Ramblas Golf Club samt hele Costa Blanca områdets bedste bane beliggende i det mondæne Las Colinas Golf Club, for blot at nævne nogle få.

Samfund

Punta Prima er et meget internationalt samfund med et stort antal udenlandske fastboere. Området er også populært blandt spanske feriehusejere. Der er, som i de fleste andre kystbyer, mere travlt i byen om sommeren end om vinteren.

Ejendom

Der er masser af ejendomme ved stranden, herunder en blanding af lejligheder, byhuse og villaer. Du vil også finde flere luksuslejlighedskomplekser i området, hvoraf mange tilbyder store fælles haver, swimmingpools, sikkerhedstjenester og sikre parkeringsmuligheder.

Transportmuligheder

Der er gode transportforbindelser i området: busser kører hver time til Torrevieja og det er kun 30 minutters kørsel fra Murcia og Alicante lufthavne.

Sundhed

Der er en række sundhedsfaciliteter i området, herunder læger, tandlæger og dyrlæger. Disse er alle inden for gåafstand. Hvis det er et hospital, du har brug for, er du kun en kort køretur fra universitetshospitalet i Torrevieja.

Faciliteter

Som nævnt ovenfor, tilbyder Punta Prima alle de fornødenheder, du har brug for. Der er et væld af som butikker, restauranter, barer, et motionscenter og banker – alle inden for gåafstand, med åbent hele året rundt.

Leveomkostninger

Som det helt generelt gør sig gældende i dette område, får du meget for dine penge. Det er klart, ejendomspriserne her er højere, end hvis du kører et par km. ind i landet, men taget i betragtning af, at det er en kystby, er leveomkostningerne lave.

Find alle boliger til salg i Punta Prima her.(Link åbner i nyt vindue)

Elche

Er du på jagt efter spansk autenticitet, og vil du stadig nyde godt af storbylivets fordele, er denne gamle by med palmelunde og kulturrigdom et godt bud; her er desuden gode uddannelsesmuligheder, høj levestandard og nærhed til strandene på Costa Blanca.

Lidt under 20 minutter væk fra Alicante lufthavn, ligger denne historiske by. Beliggende 10 km. inde i landet, er denne historiske by ofte overset af turister, der har tendens til at tage direkte til kystbyerne på Costa Blanca. Du finder heller ikke mange omtaler af Elche i rejseguide, hvilket er en skam, da byen er fyldt med historie og kultur, og endda med hele tre steder, der er opgivet på UNESCOs verdensarvslister: Den historiske palmelund, det teatrale Misteri d’Elx og Pusol skolemuseum, der tager dig tilbage i tiden.

Den historiske palmelund er uden tvivl det sted, Elche er bedst kendt for. Det antages, at denne frodige lund på mere end 200.000 palmer er blevet plantet omkring det 5. århundrede f.Kr. og er desuden den eneste af sin art i hele Europa.

Elche selv antages også at være grundlagt i det 5. århundrede f.Kr. og er således hjemsted for mange arkæologiske opdagelser. Disse inkluderer La dama de Elche, en af ​​de mest berømte artefakter i Spanien. Du kan se en kopi i Museo Arqueológico y de Historia de Elche, som er beliggende i det smukke palads, Altamira fra det 12. århundrede. Her vil du også kunne se en skattekiste af byens antikviteter og historiske artefakter.

Byen indeholder også mere ‘immaterielle’ artefakter, såsom det førnævnte Misteri d’Elx, et slags spirituelt og teatralt ritual, der skildrer Jomfru Marias opstigning til himlen via et aggregat fra det 15. århundrede, kaldet en Deus ex machina (‘gud fra maskinen’). Med al sin utrolige kultur, autenticitet og skønhed er Elche helt sikkert en skjult perle, der bare venter på at blive opdaget.

Samfund

Elche er en autentisk spansk by, og dette afspejles i dens samfund. Du finder mennesker af forskellige nationaliteter i Elche, men størstedelen af ​​byens befolkning består af indfødte spanske indbyggere.

Ejendom

Der er en lang række ejendomme i udbud i området, fra moderne villaer til landejendomme på store grunde. Du finder også et udvalg af by lejligheder samt store grunde hvis man selv vil bygge sit drømmehus.

Transportmuligheder

Elche har fremragende transportforbindelser og er inden for rækkevidde af to internationale lufthavne: Alicante og Murcia. Byen har to togstationer, og du finder regelmæssige busafgange i området, foruden motorvejsforbindelser til nærliggende Torrevieja og Cartagena.

Sundhed

Elche har fremragende sundhedsydelser inklusive mange klinikker, to store offentlige hospitaler og et privat hospital.

Faciliteter

Du finder alt hvad du har brug for i Elche, hvor de fleste af kvartererne tilbyder butikker af forskellige slags. Du finder dog det bredeste udvalg af butikker i byens centrum og det populære L’Aljub center. Der er masser af barer og restauranter i byen og også biografer, museer og teatre. Den nærmeste strand ligger kun 15 minutters kørsel fra byen.

Leveomkostninger

Du vil finde Elche billigere end andre spanske byer af denne størrelse – det hænger bl.a. sammen med at størstedelen af befolkningen er lokale spaniere.

Find alle boliger til salg i Elche her.(Link åbner i nyt vindue)

Villamartin

Villamartín, der ligger syd for Costa Blanca i provinsen Alicante, befinder sig 25 minutters kørsel fra Murcias lufthavn og 45 minutter fra Alicantes lufthavn.

Villamartín er en kendt feriedestination og har en smuk beliggenhed omkring en solid golfbane. De mange forskellige træsorter og den varierede fauna i det fri gør Villamartín til et utrolig dejligt sted.

Området kan prale af et misundelsesværdigt klima året rundt med en årlig gennemsnitstemperatur på 19ºC.

Antallet af indbyggere varierer meget på grund af den store tilstrømning af golfspillere og turister hele året.

På byens hyggelige pladser, i shoppingcentrene og restauranterne kan man nyde mange forskellige slags madlavning.
I Villamartin finder man alle ønskelige faciliteter, et højt sikkerhedsniveau og gader med palmetræer. Vi har produceret en video fra Villamartin som fint illustrere denne ferie og golf destination.

Eksklusive villaer eller luksuslejligheder – alle danner ramme om golfbanen, som anses for at være blandt de bedste i Spanien på grund af banens unikke design.

Denne destination værdsættes af udlændinge fra hele Europa som et skønt sted at tilbringe en ferie med familien eller deltage i en golfturnering i enestående omgivelser.

Stranden ligger blot 10 minutter fra byen. I Cabo Roig og Playa Flamenca finder man strande med det Blå Flag, gyldent sand og krystalklart vand.  Der er adskillige promenader, hvor man kan beundre kontrasten mellem de rødlige klippeskrænter og det blå Middelhav.

Adspredelse, sport og afslapning – Villamartín er det perfekte sted at nyde en pause fra hverdagen.

Find alle boliger til salg i Villamartin her.(Link åbner i nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!