Områdeguide – Costa Blanca Nord (Alicante Provins)

19 Feb | 81 min read

Beliggende på den østlige middelhavskyst i Spanien, er Alicante-provinsen hjemsted for Costa Blanca og dens 160 kilometer med fantastiske strande. Det er også her, du finder nogle af Spaniens mest kendte resorts.

Det nærmest perfekte klima gør, at du kan opholde dig på strandene langs kysten hele året rundt, og blot et par kilometers køretur ind i landet, finder du middelalderlige ruiner, forskelligartede landskaber og de hyggeligste, autentiske landsbyer.

Costa Blanca nord området byder på alt fra barsk bjergterræn og smukke hvide strande til karakterfulde bugter og kalkstenshuler. Klimaet er utroligt pålideligt hele året rundt; vintrene er tørre og milde, somrene er varme.

Dette er en region med en rig historie og kultur. Der er romerske ruiner og talrige slotte er spredt over landskabet, der engang var en del af en befæstet grænse mellem de gamle kongeriger Castilla og Aragón.

Alicante provinsen er afhængig af sin turistindustri, der udgør den største del af økonomien og tilbyder de fleste jobmuligheder for de lokale spaniere. Traditionelle spanske erhverv trives også stadig, inklusive landbrug, vinmarker og i særdeleshed fiskeri. De lokale spaniere er glade for (og afhængige af) turister af du får derfor en varm velkomst i dette område, ligegyldigt hvor i verden du er fra.

På Costa Blanca nord får man mere ro og idyl, men også lidt dyrere boligpriser ift. syd. For eksempel er byen Moraira, også kendt som Spaniens St. Tropez.

I de større byer på Costa Blanca nord finder du et omfattende transportnet inden for byen og mellem dem, men i de mindre byer har du brug for en bil. Desuden er lufthavnen i Alicante en af de bedste når det gælder rejser til og fra Danmark. Der kan altid findes gode flybilletter til lave priser.

De fleste byer på Costa Blanca nord har blomstrende markeder, sportsfaciliteter og nærliggende strande. Golf, tennis, cykling, vandsport og vandreruter findes på hele den nordlige del af Costa Blanca og gør denne del af kysten attraktiv for turister året rundt!

Costa Blanca nord tilbyder ganske enkelt et liv fyldt med lækker mad direkte fra markedet, masser af solskin, flot natur og afslapning på de talrige smukke strande.

 

Guide til byer på Costa Blanca Nord

I nævnte rækkefølge: Denia, Jávea, Moraira, Altea, Calpe, Finestrat, El Campello, Benidorm, Albir, Alfaz del Pi, Polop, Villajoyosa, Jalon Valley, Pego, Teulada.

 

Denia

Denia tilbyder det alt det bedste og er en utrolig populær destination på Costa Blanca. Uanset om du vil udforske bjergene eller slappe af på de dejlige sandstrande, nyde solen fra din terrasse eller spise god mad på en af de mange restauranter.

I Denia finder du lange sandstrande, hoteller og restauranter men denne pulserende by har også bevaret sin karakter og historie. I Denia finder du bla. den store færgehavn, hvor du kan tage en tur til De Baleariske Øer. Byen bugner af liv både dag og nat – fra de smalle shoppinggader i den gamle mauriske bydel til de livlige strandbarer og restauranter. Når du først har fået friskfanget fisk og skaldyr, så prøv paellaen, som er blandt de bedste i regionen, takket være de nærliggende rismarker.

Naturparken Montgo isolerer Denia fra resten af ​​kysten. Et stort fritstående bjerg, fyldt med sjældne planter. På hver side af havnen finder du to forskellige typer strande – den lange og sandede Las Marinas mod nord og stenstranden Las Rotas mod syd.

Byen bærer præg af flere årtusinders historie; den første ting, du vil bemærke, er det Moriske slot, der indeholder et arkæologisk museum. Tradition er vigtig her, og det er umuligt ikke at blive suget ind i spændingen fra de mange folkefester, heriblandt ‘Fallas’ i marts, hvor kæmpe papmachestatuer af prominente personer brændes til jorden.

Samfund

Denia er hjemsted for 42.000 mennesker, hvoraf en femtedel er udlændinge. Flere og flere skandinavere finder vej til dette smukke sted. Du føler dig meget velkommen i dette internationale samfund.

Ejendom

Denia er et af de mere attraktive områder for huskøbere, da man stadig får meget for pengene her. Du kan finde lejligheder, villaer og langs kysten og i det historiske bycentrum og smukke landhuse udenfor byen. Hvis du vil have en virkelig spektakulær udsigt, skal du kigge efter bolig på skråningen og ved foden af Montgó bjerget.

Faciliteter

Som en velfungerende helårs by er Denia godt tjent med butikker, herunder et udendørs marked på mandage. Du skal også besøge La Lonja-fiskemarkedet, hvor du f.eks. finder de mest friske røde rejer – en lokal delikatesse. Fritidsaktiviteter inkluderer vandsport og golf, hvor især Oliva Nova golf, der er designet og bygget af den legendariske Seve Ballesteros, skal prøves.

Transport

Denia er adskilt fra hovedvejen ved placeringen af naturparken Montgó. Der gode tog og busforbindelser og fra havnen går hurtigfærgen, der kan tage dig en tur til Ibiza der kun ligger 89 km ude i havet!

Sundhed

I Denia finder du en række udbydere af sundhedsydelser inklusiv tandlæger og et veludstyret nyt offentligt hospital (Marina Salud).

Leveomkostninger

Denia er et populært sted at bo men priserne på de daglige fornødenheder ligger på gennemsnittet for Costa Blanca. Denia er et billigere alternativ i forhold til de mere eksklusive nabobyer i Javea og Moraira.

Find boliger til salg i Denia her.(link åbner i et nyt vindue)

Jávea

I Jávea møder du duften af ​​lavendel og citronlunde blandet med honning og bougainvillea, en skøn og forfriskende velkomst fra de naturlige omgivelser. I Jávea oplever du Middelhavslivet når det er bedst. Her går alt op i en højere enhed.

Jávea (eller Xàbia som hedder på valenciansk), er et idyllisk sted for dem der vil have kvalitet. En bred bugt placeret mellem to klippeforhøjninger i landskabet og beskyttet af det dramatiske Montgó-bjerg, er Jávea Costa Blanca’s store uspolerede beliggenhed.

I Jávea finder du tre meget forskellige områder i samme by. På skråningerne af Montgo naturreservatet er en gammel bydel, der kan dateres tilbage til det 14. århundrede – her finder du smukke smalle gader, bygninger opført i naturlig sandsten, nogle stadig fyldt med kuglehuller fra borgerkrigen. Kør mod nord til den charmerende havn i Cabo de San Antonio og find de gamle vindmøller, der er fra 17. Århundrede og tag ned i den smukke marina. I bugten ligger de traditionelle fiskerbåde langs med de store flotte lystyachter og der sælger ud af dagens fangst. I havnen finder man det daglige fiskemarked hvor der er mulighed for at købe de friskfangede fisk direkte.

Gå en tur i et par kilometer langs strandpromenaden, og du når Arenal, Jávea’s mest populære badestrand. Her finder du også nogle af de bedste barer og restauranter og udvalget er stort.

Javea er en by med diversitet, liv året rundt, historie og charme og helt bestemt en by der skal på listen, hvis man vil købe en feriebolig i et eksklusivt miljø. Mange sammenligner Javea og nabobyen Moraira med de bedste steder på Mallorca, blot med den forskel at priserne her er 30-40% lavere! Dette gør bl.a. at mange skandinavere de seneste par år har fundet vej hertil.

Samfund

Jávea er en by med 33.000 indbyggere, hvor halvdelen kommer fra Storbritannien og Nordeuropa. Der bliver talt engelsk alle steder og endda kioskerne sælger engelsksprogede aviser.

Ejendom

Du finder forskellige typer ejendomme, afhængigt af hvor du vælger at bosætte dig i byen. Lejligheder findes omkring centrum og omkring stranden ved Arenal. Du finder byhuse i den gamle bydel, og der er store og små villaer at finde i boligområderne omkring byen.

Faciliteter

Jávea er en lille by, men Jávea betjener sine beboere godt med adskillige butikker, herunder et ugentligt marked, loppemarked og boghandel. Du finder også en biograf og adskillige banker, tøjbutikker og meget mere.

Transport

Placeret mellem to lufthavne har Jávea ca. 100 km til Alicante i syd og Valencia mod nord. Du kan fange regelmæssige bus- og togtjenester eller tage turen i bil på AP-7 motorvejen, der løber langs Middelhavskysten.

Sundhed

Selvom der ikke er noget hospital i Jávea, kan du få adgang til to offentlige klinikker i den gamle by og ved havnen. Der er også adskillige private klinikker.

Leveomkostninger

Jávea er en smuk og eksklusiv by, så du vil måske opleve, at dine daglige udgifter er lidt dyrere end du vil opleve det mange andre steder i regionen.

Find boliger til salg i Javea her.(link åbner i et nyt vindue)

Moraira

En streng byplanlægning beskytter de omkringliggende fyrreskove og begrænser bygningernes højde og det har været med til at gøre Moraira til et af de mest uspolerede områder og en af de mest eksklusive byer på Costa Blanca kysten.

Moraira-dalen er samlingspunkt for flere vandløb, der kommer fra de forskellige bjergkæder. Disse strømmer ned til stranden, selv under det tørreste augustvejr. Over tid har disse vandløb gjort jorden frugtbar, hvilket gør regionen berømt for landbrug og især vin.

Cap d’Or-halvøen grænser op til byen mod nord. Byen ligger i bunden af dalen, omringet af de høje bjerge, dette beskytter dalen mod hårdt vind og vejr om vinteren og om sommeren giver den en naturlige brise der køler de varme sommerdage. Den oprindelige fiskerby er nu fusioneret med nærliggende El Portet og danner en perfekt otte kilometer kystlinje.

Morairas historiske rødder som fiskerlandsby kan stadig ses og dens smukke havn har stadig fiskerbåde der er i daglig drift. For at turismen ikke skulle ødelægge den unikke og smukke natur og kystlinje og for at bevare den historiske arv i området vedtog byrådet for mange år siden nogle strenge planlægningslove. Dette betyder, at der ikke er nogle store hotelbygninger eller højhuse. Moraira bevarer derved stadig sin karakter og charme, som den lille fiskerlandsby.

Byen byder på en blanding af flotte brostensbelagte gader og brede, moderne veje, der er fyldt med palmetræer. I byen finder du små butiksgader, lækre restauranter der lokker folk til fra nær og fjern.
Der er tre hvide sandstrande inden for gåafstand af byen, i området finder vi mange smukke bugter der især er populære for de turister der ønsker at snorkle og dykke. Der er en privatejet marina, der drives af Club Náutico Moraira. Om sommeren afholder yachtklubben sejlerkurser og kapsejladser.

Markedet fredag ​​morgen, afholdes på torvet og her tilbydes friske produkter, og der er regelmæssigt fiskemarked, hvor du kan købe de lokalt fangede fisk og skaldyr. Der er restauranter, der passer til alle budgetter og stilarter, lige fra små tapas barer til Michelin-stjerne restauranter. I dalen inde i landet, trives vinmarker med dette mikroklima, hvor Muscat-druer dyrkes for at fremstille den søde dessertvin Muscatel.

Ejendom

Planlægnings reglerne betyder, at de fleste af ejendommene er fritliggende villaer i to etager med private swimmingpools beliggende langs kysten. Med udsigt til blødt hvidt sand og lavt turkis vand finder vi de smukkeste (og dyreste) villaer i Moraira langs den beskyttede bugt, Portet Beach. Moraira er sammen med nabobyen Javea det bedste alternativ til dem, som har forelsket sig i Mallorca men, som grundet huspriserne på øen, ikke kan finde den bolig de søger. Den kan de nemt finde her!

Transport

Moraira er let tilgængelig med fly til det nærliggende Alicante i syd. Eller du kan flyve til Valencia og derefter køre de 150 km sydpå. Den nærmeste jernbanestation er inde i Teulada, men der er også en i kystbyen Calpe. Busser er sjældne, men pålidelige, og både biludlejning og taxaer er lette at arrangere.

Sundhed

Der er en håndfuld lægehuse i Moraira, og de nærliggende byer Calpe og Teulada har også mange udbydere.

Leveomkostninger

Moraira er meget populær blandt det mere velhavende klientel og meget af byen henvender sig til mennesker med dyrere smag, fra sejlsport til dyre spisesteder med Michelin-stjerner. Til gengæld er mange af faciliteter og dagligvarer butikkerne på linje med resten af regionen og man får generelt meget for pengene.

Find boliger til salg i Moraira her.(link åbner i et nyt vindue)

Altea

Altea er en charmerende kystby med masser af charme og sjæl. For alle der elsker en boheme livsstil, er dette stedet!

Altea har været og er stadig en magnet for kunstnere, musikere og forfattere fra overalt i Europa siden 1950’erne. Altea har en magisk og kunstnerisk stemning, der får dig til at føle dig hensat til en anden verden.

Gå fra den smukke stenstrand, op ad promenaden, op gennem skæve brostensbelagte gader i den gamle bydel, forbi kunststudier og fristende butikker, barer og spisesteder indtil du når den blå kuppelkirke La Mare de Déu del Consol. Du finder i Altea en perfekt blanding af badeby, kunst enklave og traditionel spansk landsby.

Et ekstremt behageligt mikroklima leveret af de omkringliggende bjerge gør Altea til et sted, du kan nyde året rundt. Uanset om du udforsker stranden, undersøger de historiske bygninger eller nyder dens berømte gastronomi, så er det er et sted, du vil elske at kalde hjem.

Samfund
Altea er, selvom det er en af de større byer på Costa Blanca nord ikke overbefolket. Af de 22.000 faste indbyggere er cirka en tredjedel udlændinge. I årenes løb er byen vokset fra lille fiskerlandsby til at blive en pulserende by med masser af liv. Dog uden at miste sin karakter. Det er idag et meget efterspurgt sted at købe feriebolig.

Ejendom

Altea har boliger, der passer til (næsten) alle budgetter. I den gamle by er mulighederne begrænsede og dyrere, mens området langs strandpromenaden tilbyder lejligheder i alle prisklasser. Rundt omkring byen finder du mange villaer og traditionelle landhuse.

Faciliteter

Der er utallige butikker i den gamle bydel i Altea, mens der uden for byen er mere kommercielle butikker og supermarkeder. Ugentlige gademarkeder finder sted og her kan det anbefales at købe frugt og grøntsager fra regionen og en række andre interessante varer. Der er rig mulighed for sport i området, hvad enten det er klatring, golf, tennis eller sejlads. I denne kulturelle hovedstad finder du også et nyt kunstcenter og koncertsal, der leverer en bred vifte af underholdning.

Transport

Beliggende ved med motorvejsafkørsel og den gennemkørende kystvej er du inden for rækkevidde af lufthavnen i Alicante mod syd. Her er både mulighed for at benytte bilen eller tage toget der forbinder dig til Alicante, Benidorm og andre lokale byer.

Sundhed

Byen er Navngivet fra arabisk, ‘Althaya’, der betyder ‘Sundhed til alle’, og lever op til sit navn med gode faciliteter inden for sundhed og helbred. I Altea finder du et offentligt sundhedscenter og flere private klinikker og det nærmeste lokale hospital er kun få kilometer væk.

Leveomkostninger

Selvom Altea er populært blandt internationale tilflyttere og turister, så er det stadig et overkommeligt sted at bo. Særligt hvis du benytter de lokale markeder og hvis du benytter dig af menu del dia (dagens menu) når du spiser ude på de mange lokale restauranter. Så er du altid sikret et godt måltid til en god pris!

Find boliger til salg i Altea her.(link åbner i et nyt vindue)

Calpe

Calpe er en af de større byer på Costa Blanca. Byen har nogle interessante modsætninger, der giver byen mange charmerende kvaliteter og et moderne præg. I byen finder du en gammel fiskerihavn med en moderne marina og traditionel kultur med moderne turistfaciliteter.

Calpe har tre smukke strande og et af Costa Blanca kystens største vartegn ”Peñón de Ifach”, en kæmpe klippe der står frit og meget majestætisk. Les Salines De Calp saltsøerne er berømte nationalparker.

Calpe ligger mellem Ifach-klippen, der står 322m over havets overflade og bjerget Morro de Toix der ligger i baglandet. De store klippevægge bryder det urolige hav og bidrager til en oftest rolig kystlinje, de mange feriegæster kan nyde. Calpe har været en havneby siden romertiden og siden er byen ekspanderet og bygget op omkring et idyllisk gammelt centrum.

Den usædvanlige diversitet i landskabet tiltrækker mange fugle og byens beskyttede parker er hjemsted for mange specielle arter, der tiltrækker naturentusiaster fra hele verden. Der er mulighed for at klatre/vandre til toppen af ​​Peñon d’Ifach, hvor du kan nyde den spektakulær udsigt over hele kysten. Også dette er meget populært blandt fugleelskere, der kommer for at se sjældne arter, herunder Audouins mågen, Eleonoras falke og vandrefalken. Mens Las Salinas Natural Park er mest berømt for dets kolonier af flamingoer. Denne store saltvandslagune har en række stier der giver besøgende mulighed, for at se fuglene helt tæt uden at have nogen indflydelse på det dyrebare økosystem.

Calpe er en by fyldt med historie. Arkæologer har opdaget resterne af iberiske stammer og et team udgravede for nylig ruinerne af en romersk villa der udgjorde en del af en romersk fiskefabrik, kendt som Banys de la Reina. Dens travle havne har historisk set været angrebet af pirater og andre besættere og som et resultat af dette, er den gamle bydel et patchwork af historisk arkitektur.

I Calpe finder du også Ifach golfbanen, hvor du har udsigt over middelhavet og ønsker du at prøve kræfter med flere baner, så er der mange at vælge mellem i de nærliggende områder.

Calpe er en spændende by, med liv året rundt og masser at foretage sig.

Ejendom

Calpe by består mest af ferielejligheder, men du kan finde mange smukke villaer i udkanten af byen og på bjergsiderne.

Transport

Med adgang til motorvejen A7 og N332, der kører fra Valencia til Alicante, er Calpe under en times kørsel fra lufthavnen i Alicante. En veludstyret busstation kører intercity forbindelser til mere end 20 byer i Spanien såsom Madrid, Barcelona og Valencia. Calpe togstation er lille og ligger lidt over en kilometer inde i landet fra stranden nær byens centrum. Lokaltoget der går mellem Denia og Alicante stipper også i Calpe. En lokal bus forbinder stationen, byens centrum og strandene.

Sundhed

Der er otte lægehuse i byen, og to tandlæger, og Clinica Britannia tilbyder en hel en række sundhedsydelser målrettet mod de engelsktalende. Du kan komme til statshospitaler i både nærliggende Benidorm og Xabia.

Leveomkostninger

Ligger på gennemsnittet for regionen.

Find boliger til salg i Calpe her.(link åbner i et nyt vindue)

Finestrat

En traditionel spansk by med en maurisk sjæl; denne bys farverige rækkehuse ser ned ad bjergsiden til stranden i Cala Finestrat på Costa Blanca.

Finestrat er bygget omkring fundamentet for det mauriske slot og blev foræret stranden af ​​den spanske regering for sine generationer af arbejde med at redde Spanien fra pirater. Så selvom stranden ligger 20-minutters kørsel fra landsbyen Finestrat betragtes det af alle, som en sammenhængende by.

Bjergsiden er perfekt til at nyde den spektakulære udsigt over kysten nedenfor. Byen er berømt for sine farverige rækkehuse, og fordi de omkranser de barske klipper, er det blevet til et ikonisk vartegn.

Bjerget Puig Campana er 1410 meter højt og det tiltrækker vandrere fra hele verden og meget af det naturlige område er beskyttet område. Golfspillere kan nyde de to baner i nærheden, hvoraf den ene er professionel standard, og begge er designet af Jack Nicklaus som af mange betragtes som den bedste professionelle golfspiller nogensinde.

Den milde kyst, hvilket betyder, at der er et bredt spektrum af rekreative aktiviteter inden for under en halv times kørsel. Vand sportsfaciliteter vrimler det med på stranden ved Cala Finestrat, hvor der også er en årlig national beachvolley turnering. I nærheden fnder man den kendte Terra Mitica forlystelsespark og Terra Natura med dyreliv og vandland. Dog opholder mange sig i den gamle bydel, og nyder den gode mad og drikke, festlighederne og de nationale begivenheder ligefra madmarkederne om fredagen til fyrværkerishowet La Nit de Sant Joan.

Ejendom

Størstedelen af ejendommene i selve byen er rækkehuse eller lejligheder i traditionel spansk stil. Hvis du vil komme tættere på stranden, skal du have fat i de nye lejlighed resorts, som er med fælles swimmingpools og udendørs balkoner. Der er også mange nyere opførte luksusvillaer og lejligheder, som i stadig stigende grad bliver solgt til skandinavere.

Transport

Cirka 8,5 km fra Cala Finestrat, 12 km fra Benidorm og 55 km fra Alicante lufthavn, kan du nemt komme til byen Finestrat ved hjælp af motorvej AP-7 eller N-332. Der er en busrute og en international busstation i Cala Finestrat. Du finder også busruter, der forbinder Finestrat til lokale offentlige transportsystemer eller intercity busstationer i Benidorm, Elda og Alzira.

Sundhed

Der er et lægehus Finestrat-byen, og en læge der kan udføre hjemmebesøg. Hospital Marina Baixa er meget tæt på byen og/eller stranden. I Benidorm finder vi hospitalet IMED Levante der har et bredere udvalg af læge faciliteter.

Leveomkostninger

Alt er billigere end fastlands-Europa i denne del af Spanien. Boliger har stadig en god værdi langs dette område på Costa Blanca.

Find boliger til salg i Finestrat her.(link åbner i et nyt vindue)

El Campello

El Campello er en by beliggende i centrum af Costa Blanca, kun 20 minutter fra Alicante. Du finder en stærkt spansk karakter her; besøg den travle havn og dens fiskemarked eller deltag i en af ​​de pulserende, traditionelle fiestas. Helt generelt er El Campello et fantastisk sted, hvis du ønsker at integrere dig i den spanske livsstil.

Byens historie er bevaret og fremstår i form af et imponerende vagttårn, som før var benyttet til at holde øje med kysten og advarer mod piratangreb. I dag kan du nyde den skønne udsigt over byen og stranden, fra det historiske tårn.
Derudover finder du flere fascinerende arkitektoniske byggerier der stammer helt tilbage fra tidligere arabiske, romerske og endda bronzealderens bosættelser.

El Campello er helt perfekt, hvis du vil tilbringe dine dage udenfor, uanset om det betyder at nyde den brede sandstrand eller tage lange gåture i det fantastiske bjergrige landskab. Det perfekte middelhavsklima betyder, at du kan få mest muligt ud af byens naturlige rigdom hele året rundt.

Samfund

I El Campello er der 27.000 indbyggere hvoraf størstedelen er spansk, og de internationale indbyggere i El Campello, er mennesker der hovedsagelig er interesseret i at integrere sig med de lokale.

Ejendom

Du vil finde en bred vifte af lejlighedskomplekser i alle størrelser langs strandpromenade, hvoraf mange kan erhverves for meget rimelige priser. Rækkehuse og villaer findes nærmere byens centrum og her finder du alt fra moderne high-end boliger til mere traditionelle spanske ejendomme.

Faciliteter

I byen finder du et stort udvalg af butikker og supermarkeder, såvel som et onsdagsmarked. Ønsker du at spise ude, har El Campello et godt udvalg af restauranter med nogle af de bedste produkter fra hele regionen, især frisk fisk og skaldyr! Sportsentusiaster er også godt tjent, da området har flere golfbaner i nærheden og en yachtklub i byen, til de som holder af sejlads.

Transport

El Campello er en del af sporvognslinjen, der hurtigt forbinder dig med Alicante og fortsætter til Benidorm. Byen er også perfekt beliggende ift. Alicante lufthavn, der ligger en kort køretur derfra.

Sundhed

Byen indeholder flere lægehuse, herunder et lille akutcenter. Derudover er der det store universitetshospital i San Juan, lige nord for Alicante.

Leveomkostninger

Selvom priserne omkring stranden muligvis er lidt højere, kan du spise ude til rimelige priser. Hvis du virkelig vil reducere omkostningerne, kan du besøge det daglige fiskemarked, hvor du kan købe lækre råvare til aftensmaden og endda til gode priser!

Find boliger til salg i El Campello her.(link åbner i et nyt vindue)

Benidorm

Benidorm er stedet der byder på en varm velkomst året rundt og er kendt for sine bemærkelsesværdige højhuse. Byen har flere skyskrabere pr. indbygger end noget andet sted i verden, endda flere end i New York! Dette er dog ikke kendt som byen der aldrig sover. Man oplever i dag en stor diversitet i de folk der besøger byen. Her kommer turister fra alle nationaliteter og aldersgrupper.

Med tre store strande og alle de tilhørende fornøjelser er dette en dejlig badeby og uden tvivl en af ​​de allerbedste hvad angår strandene. Tag en tur ind i den gamle bydel og gå ind på Balcon de Mediterraneo, og du vil blive mødt af en af de mest dramatiske udsigter på hele Costa Blanca. En ubeboet ø, der står alene, omringet af det dybe blå Middelhav.

Samfund
Befolkningen består af 70.000 indbyggere og 46% er spaniere. Du vil her møde udlændinge fra alle dele af verden, hvilket gør det til en af de mest multikulturelle byer i Europa.

Ejendom

Det er ikke overraskende, at der er masser af lejligheder i Benidorm. Udvalget er varierende og du finder alt fra luksuriøse penthouselejligheder med store tagterrasser til små studios med et soveværelse. Benidorm er en stor by, med mange forskellige områder helt fra det meget livlige Rincon til Levante der er et mere roligt kvarter. Der er boliger til ethvert budget, derudover har de eksklusive lukkede urbanisationer og mere afgrænsende kvarterer i form af bungalows og villaer.

Faciliteter

Ikke alt er Britiske barer og fish and chips som benidorm tidligere har haft ry for! I dag kan du spise praktisk talt alt fra hele verden – også Spansk selvfølgelig! Med utallige former for aktiviteter såsom golf, forlystelsesparker, vandland, kasinoer, cabaret shows og meget mere… er det på son plads at sige, at du ikke løber tør for ting at lave. Benidorm er også et fantastisk sted til shopping, med store indkøbscentre og markeder, som er rettet mod både turister og lokale.

Transport

Benidorm er et meget let sted at komme omkring, selv uden din egen transport. Rimelig pris for busser og sporvogne der kører regelmæssigt rundt i lokalområdet og til lufthavnen i Alicante. Busstationen er et vigtigt knudepunkt, der forbinder dig til andre dele af Spanien og Europa.

Sundhed

Der er adskillige offentlige sundhedsklinikker og et større hospital her, samt en række private hospitaler, hvoraf mange har engelsktalende personale.

Leveomkostninger

Udtrykket ‘billigt og muntert’ kan have været opfundet for Benidorm. Fødevarebutikker er der rigeligt af og priserne holdes lave – omkring ti procent mindre end i den nærmeste storby, Alicante.

Find boliger til salg i Benidorm her.(link åbner i et nyt vindue)

Albir

Placeret i hjertet af Costa Blanca og med et klart overtal af internationale indbyggere finder vi Albir. Byen passer enhver, der ønsker at nyde dette enormt populære ferieområde i et mere afslappet tempo.

Albir er et kystsamfund, hvor boligerne ligger spredt i et lavere terræn, med lange brede gader. Tag en tur ned ad den tropiske boulevard bygget over en tidligere flod og du kommer frem på den prisbelønnede strand, Playa de Racó del Albir, der et skønt sted at slå sig ned for at koble af og nyde udsigten og de naturlige omgivelser på Costa Blancas kyst.

Du finder mange charmerende oplevelser i Albir, såsom et fantastisk fyrtårn, der er kan opleves ved at tage spadseretur langs kanten af ​​Sierra Helada. Går du en tur ned til Paseo de las Estrellas på det rigtige tidspunkt af året, ender du måske med at stå skulder til skulder med kendte spanske skuespillere i forbindelse med den årlige filmfestival. Ønsker du noget god mad, så er der rig mulighed for dette. I byen finder du et stort udvalg er gode restauranter, med mad fra hele verden såvel som lokal spansk mad.

Samfund

Denne landsby på ca. 5.000 indbyggere består af mere eller mindre lige mange spaniere som udenlandske tilflyttere. Hovedsageligt fra nordeuropæiske lande, herunder især Norge og Holland. Albir hører til moderbyen Alfaz del Pi, der ligger et par kilometer inde i landet.

Ejendom

Dette er en by med mange ejendomme designet til de behov købere fra det nordlige Europa har. Du finder lejligheder, rækkehuse og villaer til en rimelig pris og lidt dyre ejendomme tættere på stranden og byens centrum.

Faciliteter

Byen er godt udstyret i form af supermarkeder med fem store butikker, hvoraf nogle sælger produkter fra Storbritannien og Norge. I sommermånederne er der et lille marked, der sælger lokalt håndværk, smykker og kunst. Børnefamilierne er glade for de to børnevenlige legepladser på selve stranden.

Transport

Albir er godt beliggende mellem lufthavnene Alicante og Valencia, som begge er under en times kørsel på motorvejen A7. Du kan også benytte sporvognen på linjen fra Alicante til Denia. Den har 40 stop, inklusive Benidorm langs de 93 kilometer.

Sundhed

Udover et offentligt sundhedscenter kan du også finde lægehuse der taler engelsk, norsk og hollandsk. Det nærmeste hospital ligger 10 minutter væk fra Albir, i Benidorm.

Leveomkostninger

Albir er stadig et overkommeligt sted at bo med fem supermarkeder og utallige restauranter til rimelige priser.

Find boliger til salg i Albir her.(link åbner i et nyt vindue)

Alfaz del Pi

Perfekt beliggende i hjertet af Costa Blanca og med et etableret internationalt samfund har vi Alfaz del Pi. Byen passer til enhver, der ønsker at opleve de naturskønne omgivelser området har at tilbyde, appelsinlunde, det bjergfyldte landskab og den fantastiske udsigt over Altea, Albir, Benidorm og middelhavet.

Med den pulserende by Benidorm mod syd og kunstnerbyen Altea mod nord er byen Alfaz del Pi et par kilometer tilbagetrukket fra kysten et godt alternativ. Alfaz del Pi har et afslappet miljø og er gennem årene blevet en enorm populær destination for udlændinge der vælger at bosætte sig på kysten.

Byen er opkaldt efter det århundreder gamle fyrretræ plantet på byens torv og omgivet af grønne bakker, hvor du kan nyde udsigten over det skønne middelhav.

Alfaz del Pi tiltrækker mennesker fra hele verden, der finder de mange sportsfaciliteter og muligheder interessante, heriblandt cyklister og personer der nyder at vandre og klatre. Mange finder også de årlige begivenheder spændende og særligt den årlige filmfestival i Albir tiltrækker mange besøgende.

Samfund

Med flere udenlandske indbyggere end spaniere, må man sige at Alfaz del Pi er en international by. Faktisk er der over 90 forskellige nationaliteter repræsenteret blandt dens 21.000 store befolkning og du finder her en spændende kombination af spansk og skandinavisk kultur.

Ejendom

Vælg mellem et stort udvalg af lejligheder, rækkehuse og villaer i byen, mange med deres egne swimmingpools. På grund af sin placering lidt væk fra kysten er priserne ofte lidt mere overkommelige end dem du finder i nogle af de nærliggende byer.

Faciliteter

Byen har fremragende sportsfaciliteter, bl.a. atletik, svømning og fodbold derudover selvfølgelig også nem adgang til sejlads, dykning og andre vandsport. Hvis du foretrækker noget lidt mindre energisk, er der mange restauranter, barer og butikker at vælge imellem, der tilbyder lokale skaldyr og skandinaviske specialiteter!

Transport

Alicante og dens lufthavn ligger omkring 50 minutters kørsel mod syd. Hvis du er uden bil, er der fremragende offentlige transportmidler såsom den populære sporvogn, som forbinder dig med Benidorm, Alicante og mange andre byer på Costa Blanca.

Sundhed

Byen har en række forskellige klinikker at vælge imellem, inklusiv et nationalt sundhedscenter, og det nærmeste hospital ligger kun 10 minutter væk fra Benidorm. Mange mennesker kommer til Alfaz grundet de sundhedsmæssige fordele, og du vil finde mange komplementære og alternative behandlinger tilgængelige lige til dig.

Leveomkostninger

Selvom det er et populært sted for udlændinge og turister, forbliver Alfaz et overkommeligt sted at bo, især hvis du handler på det lokale marked og spiser af den lækre “menu del dia” (dagens menu) på de mange lokale restauranter.

Find boliger til salg i Alfaz Del Pi her.(link åbner i et nyt vindue)

Polop

Hvis du elsker Costa Blanca, men også higer efter fred og ro i en traditionel spansk landsby, så er Polop måske noget for dig. Byen ligger inde i landet fra Benidorm, men føles som en helt anden verden.

Den berømte spanske forfatter Gabriel Miró Ferrer beskrev Polop som en ‘oase på Costa Blanca’. Det er endnu mere sandt i dag, end det var på Miros tid. Denne smukke by ligger kun 15 kilometer

væk fra de lysene skyskrabere i Benidorm, og kunne ikke være mere forskellig.

I Polop er du aldrig langt fra en betagende udsigt eller spændende historie. Tag vandrestien til den gamle borg øverst i byen, og du bliver belønnet med udsigt over havet og det berømte bjerg ”Leon Dormido”, der betyder den sovende løve.

Polop er en traditionel ‘hvid og blå’ landsby, hvor du med glæde kan tilbringe dage, gå rundt i smukke snoede gader eller tage et hvil på torvet eller drikke direkte fra en af kilderne. Tag en tur rundt i landskabet, hvor du er omgivet af dufte fra citrus, oliven og mandler og, hvis du er heldig oplever du også det smukke dyreliv, der er at finde i området, her er mulighed for at se ørne, vildkatte og endda vildsvin.

Samfund

Med lidt afstand fra kysten appellerer Polop hovedsageligt til folk, der leder efter noget mere roligt og mere traditionelt spansk. Landsbyen har en befolkning på omkring 4.500 og over en tredjedel af dem er udlændinge.

Ejendom

De traditionelle landsbyhuse står i kontrast til de moderne og minimalistiske hvide boliger, som nu spreder sig over bjergskråningerne, men smelter sammen for at skabe en behagelig helhed. Du finder en blanding af lejligheder og villaer til priser, der er rimelige i betragtning af beliggenhedens skønhed.

Faciliteter

Omkring torvet er der barer og restauranter med supermarkeder placeret overalt i

landsbyen. Andre nyttige tjenester de har er bl.a. en bank, postkontor og et lille marked hver onsdag.

Transport

Det er omkring en times kørsel til lufthavnen i Alicante og 20 minutter til kysten. Hvis du er uden egen bil er der regelmæssige busser rundt i regionen hver time.

Sundhed

Eftersom at der ikke er et sundhedscenter i landsbyen, har nabobyen Nabo La Nucia sin egen klinik, apotek og tandlæge, hvor du finder personale, der taler forskellige sprog inklusiv engelsk. Det nærmeste hospital er i Benidorm.

Leveomkostninger
Dette er muligvis et af de billigste steder at bo og opholde sig på Costa Blanca nord.

Find boliger til salg i Polop her.(link åbner i et nyt vindue)

Villajoyosa

Navnet Villajoyosa betyder glædens by. Det er en pulserende by med fredelige bugter, dejlige sandstrande velegnet til børnefamilier og solbadning.

Sprudlende, og iøjnefaldende farvede rækkehuse afgrænser denne gamle by. Byen har igennem historien været overtaget af alle, der var noget i spansk historie – grækerne, fønikere, romere, maurere og endelig bygget til sit nuværende af en admiral i Aragons flåde i 1293 – der kapitaliserede sin position ved mundingen af ​​floden Amadorio. Først og fremmest for at handle med oliven, korn og vin, indtil det blev en havn for skibsbyggere og til sidst i det 19. århundrede begyndte Villajoyosa sin historie med produktion og distribution af chokolade. Det kendte spanske Valor-chokolademærke fremstilles stadig her og distribueres til supermarkeder overalt Spanien og resten af verden.

Playa del Centro er den største og mest velholdte strand i byen og ligger placeret ved byens centrum. Stranden har Blå Flag, og du trygt kan gå i vandet under opsyn af livreddere. På stranden finder du forskellige sportsfaciliteter og en stor dejlig legeplads. I Villajoyosa er der andre strande, der er værd at besøge heriblandt Playa del Xarco, en lille bugt med et gammelt historisk tårn i terrænet. Playa del Paraíso er på størrelse med Playa del Centro, men meget roligere og mindre befolket og til sidst Cala Mallaeta, en klippebugt der er meget besøgt af naturelskere og naturforskere.

Moros y Cristianos-festivalen afholdes i Villajoyosa og er en stor årlig folkefest, der bringer folk for hele verden til området og bestemt en oplevelse, man ikke vil være foruden.

Villajoyosa er en charmerende by, med masser af historie, flotte strande og et hyggeligt, pulserende og samtidigt roligt byliv.

Samfund

Placeret imellem Benidorm og Alicante, er dette er en favorit blandt mange europæiske turister, men på grund af sin industrielle historie har byen stadig et stort flertal af den spanske befolkning.

Ejendom

I byens centrum består størstedelen af lejligheder, alt fra moderne nyrenoverede til gamle traditionelle lejligheder. Villaer er tilgængelige, hvis du er villig til at bevæge dig mod de urbaniserede byområder i udkanten af byen og i de nærliggende landsbyer.

Faciliteter

Villajoyosa har alt hvad du har brug for. Besøg det kendte chokolademuseum med tilhørende café. Der er et dagligt fiskemarked, et ugentligt marked og et loppemarked i weekenderne.

Transport

Alicante lufthavn ligger kun 32 kilometer væk og Alicante Metro linjen er en billig og nem måde at rejse til enten Benidorm eller Alicante. Der er også en ALSA-busforbindelse, der forbinder Villajoyosa og Benidorm.

Sundhed

Centro de Salud Almassera de Tonda driver en 24-timers offentlig medicinsk service i Villajoyosa og Centro Medico La Creueta tilbyder en privat facilitet med mulighed for specialiserede sundhedsydelser.

Centro Municipal Assistencia Hospital Asilo Santa Marta ligger på Career Alacant og regionens generelle hospital, Hospital Marina Baixa ligger kun 10 minutters kørsel mod Benidorm.

Leveomkostninger

Priserne er generelt rimelige og på niveau med mange andre byer på Costa Blanca kysten hvilket betyder at de er væsentligt lavere end i Danmark.

Find boliger til salg i Villajoyosa her.(link åbner i et nyt vindue)

Jalon Valley

I Jalon finder du et samfund, der indeholder en blanding af international og traditionel spansk karakter. Mange udlændinge kommer for roen, de lokale råvarer og for at undslippe turismen i kystbyerne.

Floden Gorgos skærer gennem Sierra de Bernias og Sierra del Forno bjergene. Dette skaber et frodigt mikroklima og beskytter hele Jalon-dalen. Hele dalen blomstrer året rundt med grønne fyrretræer og afgrøder af mandeltræer, vinmarker og olivenlunde. I januar opleves en af de mest fantastiske syn for øjet når de ​​lyserøde og hvide mandeltræer blomstrer i dalen. Vinhøsten foregår i september. Hele området har naturlig skønhed.

Selve Jalon by (pueblo) er en charmerende blanding af mudejar og neoklassisk arkitektur og på den centrale plads i byen, er der en bemærkelsesværdig kirke med en berømt blå kuppel. Udover den charmerende arkitektur, finder du en masse barer og gode restauranter, hvor du kan nyde lokale råvarer og vin. Her sælger de bla. regionens ‘denominación de origen’ Alicante Moscatel og rødvin. Bagerier, serverer slik og kager lavet med de lokale mandler.

I Jalon finder du et hav af bjergstier, der er populære blandt cyklister, vandrere og andre motionister, og det er nemt at komme til enten Calpe og Denia i bil eller på cykel.

Ikke langt fra Jalon, finder du Gandia, hvor man kan besøge Cova de les Meravelles; huler, hvor eksperter for nylig har opdaget forhistoriske fund.

Samfund

Jalon Valley tiltrækker internationale beboere, der søger efter eksistensen af landdistrikter og nogle af de traditionelle spanske værdier. I de seneste år, Jalon er de seneste år blevet meget populær blandt nordeuropæere og skandinavere, der ønsker at flytte til en mere rolig del af Spanien.

Ejendom

Der er en blanding af traditionelle spanske villaer og rækkehuse, men samtidigt er det også muligt at finde moderne lejligheder og villaer i dalen og de omkringliggende landsbyer.

Faciliteter

Byens centrum har masser af charmerende lokale kunst- og kunsthåndværksbutikker, bagere, slagtere og adskillige barer, såvel som banker og apoteker. Jalon loppemarked trækker mange besøgende der kommer for at kigge på de mange antikke møbler, husholdningsartikler, lokalt håndværk og vintage tøj. Det ugentlige marked afholdes hver tirsdag på torvet, her er rig mulighed for at købe lokale råvarer til gode priser.

Transport

Jalon ligger cirka en times kørsel nord nord for Alicante lufthavn og en times kørsel syd fra Valencia lufthavn. Fra Jalon kan du tage bussen til Denia eller stoppe på vejen, ved nogle af de mange seværdigheder. Fra Denia kan du tage L9-sporvognen, der forbinder alle kystområderne fra Denia til Alicante.

Sundhed

I Jalon finder du en praktiserende læge, men det nærmeste døgnåbne lægecenter er Centro de Salud de Benissa i nabobyen Benissa. Det nærmeste almindelige hospital er; Hospital de Denia-Marina på Av. Marina Alta i Denia, som ligger ca. 20 min kørsel fra Jalon.

Leveomkostninger

Generelt er huspriserne i Jalon lavere end det vi oplever i de omkringliggende kystbyer. Priserne på mad, husholdningsregninger og offentlig transport er ligeledes lavere end det vi oplever i de omkringliggende kystbyer og betydeligt lavere end i Nordeuropa.

Find boliger til salg i Jalon her.(link åbner i et nyt vindue)

Pego

Ud over at være et smukt sted, så er Pego et af de bedste eksempler på en spansk landsby, der har formåede at bevare sin identitet samtidig med, at byde et bredt internationalt samfund velkommen.

Så snart du ankommer gennem byens sidste overlevende middelalderport, er det tydeligt, at du er i en by, der er fyldt med historie og skønhed. Kør mod det centrale torv og du ser et smukt springvand og du vil opdage en behagelig og meget venlig atmosfære, hvor folk snakker og børn leger i skyggen af træerne.

Pego er regionens fiesta-hovedstad! Her finder forskellige begivenheder sted hver måned. Madkulturen er ligeledes en vigtig del af Pegos identitet og det kan opleves, når du besøger en af byens fremragende restauranter eller barer. Her finder du traditionel spansk mad og du bliver ikke skuffet! Det omkringliggende landskab er fyldt med appelsinlunde og i bjergene kan du nyde betagende udsigter over kysten og landskabet.

Samfund

Pego er et blandet samfund på omkring 10.000 mennesker. Selvom det er blevet populært blandt internationale tilflyttere, har byen stadig et tydeligt spansk præg med omkring 80% af indbyggerne, der kommer fra Spanien.

Ejendom

I selve byen finder du en blanding af traditionelle rækkehuse og moderne lejligheder og i udkanten kan du finde større villaer. Priserne er blandt de billigste på Costa Blanca Nord kysten.

Faciliteter

Denne livlige by er fuld af barer, restauranter, butikker, banker og et ugentligt marked. Pego har også har et sportscenter med tennisbaner og en pool, og så er der flere golfbaner indenfor kort rækkevidde.

Transport

Lufthavnene i Alicante og Valencia ligger begge omkring 60 minutters kørsel, hvilket giver dig et bredere udvalg af flybilletter og muligheden for at flyve til Valencia og opleve denne spændende by på vej til eller fra din feriebolig.
Hvis du ikke har egen bil, så er der er en lokal busforbindelse, der forbinder dig med byerne omkring, så du nemt kan komme omkring.

Sundhed

Der er et offentligt sundhedscenter i Pego, men hvis du har brug for speciallæger mm, så er det nærmeste hospital i Denia, som er 20 minutters kørsel fra Pego.

Leveomkostninger

Med sin hovedsageligt spanske befolkning undgår Pego turistpriserne, du kan oplever i mange andre områder på kysten og med et fremragende ugentligt marked skulle du være i stand til at holde omkostningerne til mad nede på et godt niveau.

Find boliger til salg i Pego her.(link åbner i et nyt vindue)

Teulada

Den rolige by Teulada er et tilflugtssted for folk der elsker Costa Blanca, og som søger et grønt og naturskønt landskab.

Den gamle bymidte er omgivet af en middelalderlig mur og af den gotiske kirke Santa Catalina. En af de moderne bygninger, der kan findes i byen, er auditoriet i Teulada-Moraira, der blev bygget i 2011, og er blevet en slående, moderne koncertsal designet af arkitekten Francisco Robado Beloqui.

Byen har været omringet af landbrug lige siden de omgivende bjergskråninger blev terrasseret og overrislet af Maurerne og regionen er kendt for sin overflod af vin, rosiner, appelsiner, oliven og mandler. Tilgængeligheden af ​​frodige lokale råvarer betyder, at der er en fremragende udvalg af restauranter med noget for ethvert budget, heriblandt den anerkendte Michelin restaurant Sand i Moraira.

Gennem tiden er landbruget blevet en mindre del af den økonomiske styrke og turismen har langsomt taget over og er nu området største indtægt, selvom området har væsentligt mindre turisme end det vi ser i de fleste andre områder på kysten. Dette skyldes hovedsageligt kommunens kystby Moraira, som ligger ca. 6 Kilometer væk og har 8 km. kyststrækning der byder på skønne strande, rå og uspolerede klippekyster med små paradis lignende strande. Playas of Platgetes, Portet og L’Ampolla er kunstneriske og perfekt til aktiviteter som dykning, sejlads eller cykeltur.

Teulada ligger omkring en halv times kørsel fra Denia, Javea, Calpe og Benidorm. Så det er nemt og hurtigt at udnytte de større byer omkring og de faciliteter der er at finde der.

Samfund

Indflydelsen fra det internationale samfund i Teulada er så markant, at partiet Moraira i 1999 vandt kontrol over rådhuset. Partiet Moraira består af engelske, tyske og hollandske indbyggere i regionen, der ville repræsentere deres interesser. Selvom det nu igen er det nationale spanske folkeparti der leder kommunen, udgjorde er antallet af udenlandske indbyggere en tredjedel af de registrerede vælgere i regionen i 2015. I øjeblikket er 55% af de fastboende udlændinge.

Ejendom

Dette er et fremragende område for købere der søger en landlig bolig, som f.eks. en traditionel spansk Finca. I området er det stadig muligt at finde denne type traditionelle boliger, som kan købes gennemrenoveret eller med mulighed for selv at gøre det istand og sætte sit eget præg. I byens centrum finder du rækkehuse og lejligheder og i udkanten af byens centrum er det også muligt at finde moderne villaer med pool.

Faciliteter

Selve byen har et strålende marked, der afholdes hver onsdag morgen. For større indkøbscentre er det en kort køretur til enten Denia, Benidorm eller Finestrat, hvor du kan finde shopping, et hav af gode restauranter mm.

Transport

Den nærmeste lufthavn er i Alicante. L9-metrolinjen kører fra Luceros-stationen i Alicante til det centrale Teulada, og der er planer om at forbinde lufthavnen til denne sporvognslinje i fremtiden.

Sundhed

Det lokale læge center Centro de Salud i Teulada ligger på Calle Doctor José Pitarch og nær ved ligger Centro de Salud de Benissa der har åben 24 timer i døgnet. Policlinica IMED tilbyder privat sundhedspleje på nærmeste statslige hospital i Denia.

Leveomkostninger

Fordi Teulada er inde i landet, er huspriserne meget lavere end i Moraira, men med mange af de samme fordele. Dette er et behageligt sted at leve og priserne for transport, dagligvarer, boligrenovering og sundhed er lave.

Find boliger til salg i Teulada her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!