Områdeguide – Costa Almería (Almería provins)

22 Feb | 29 min read

Almería, i den østlige ende af Andalusien, er en af Europas mest unikke regioner med et rigt landskab, en lang historie og snesevis af fine ukendte byer og landsbyer; i Almería finder du en helt ny og anderledes side af Spanien.

Hvorfor Almería?

Varm, tør og mangfoldig. Almería er som en glemt skat i det sydlige Spanien. En region rig på kultur, traditioner og historie og hjemsted for nogle af regionens mest dramatiske landskaber.

Det første, du vil bemærke ved Almería, er klimaet. Varmt og tørt med en gennemsnitlig årlig temperatur på over 20 grader.  Almería by er den anden varmeste og mest solrige by i Europa (kun overgået af Sevilla). Det er en region med masser af kontraster og der er masser natur og fauna at udforske. Høje bjerge, forskellige økosystemer og kystlinjer samt Europas eneste rigtige ørken, som er berømt for optagelserne af flere spaghettiwesterns. Film som, ”Lawrance of Arabia”, ”Cleopatra”, ”The Good, the Bad and the Ugly” og “Indiana Jones and the Last Crusade” er alle blevet optaget her.

I Almería finder du nationalparken Cabo de Gata.  En enestående naturpark med dramatiske og gemte bugter, hvor flere af dem, kun er tilgængelige til fods. Nærmest gemt bag disse eroderede bjerge i Taberna ørkenen ligger landsbyen Nijar. En landsby der har bevaret flere håndværkstradtioner fra gammel tid, hvilke man kan se i produktionen af både keramik og tæpper.

Himmelen er blandt de klareste i Europa og netop derfor er et af verdens største teleskoper installeret på Cergal bjerget i Almería.

Hovedstaden i provinsen er Almería by. Det er en større livlig havneby og som mange andre andalusiske byer er den præget af maurisk historie og arkitektur. Bl.a. det store mauriske fort Alcazaba. Fra Almería by er der regelmæssige busser og det er nemt at tage videre enten til Roquetas de Mar mod syd eller til den populære badeby Mojacar mod nord. Derudover er der togstation med afgange til større byer samt en lufthavn.  Almería har 217 km kystlinje, fra Pulpi der grænser op til Murcia mod nord, til Adra som grænser op til Granada mod syd. På denne kystlinje finder du nogle af Sydspaniens billigste ferieboliger. Nogle af de mest populære badebyer er Vera, Mojacar, Roquetas del mar og Almerimar.

Mojacar er den mest kendte; den var nærmest forladt i 1950’erne, da en ny borgmester tilbød at give byens tomme huse væk til dem der var villige til at sætte dem i stand. På den måde tiltrak man kunstnere og andre kreative folk og den dag i dag, har byen bevaret det bohemeagtige samfund.

Det er Spaniens og Europas varmeste kyst og de høje gennemsnitstemperaturer har bla gjort at, der med stor fordel kan dyrkes alle former for drivhusafgrøder – på trods af ørkenen og de barske klipper.

Kystlinjen i Almería provinsen er stadig rimelig uberørt. Fra syd hvor man finder Nationalparken Cabo de Gata ( Nijar ) med stejle klipper, kløfter og skjulte bugter, til nord hvor der er populære moderne ferie  resorts, golfbaner og dejlige sandstrande.

Guide til byer på Costa Almeria

I nævnte rækkefølge: Mojacar, Vera & Vera Playa, Albox, San Juan de los Terreros, Huercal Overa, Arboleas.

 

Mojacar

På en bjergside for foden af Sierra Cabrera ligger Mojacar, som er en smuk hvid landsby med masser af kultur og historie. Perfekt hvis man kan lide at vandre i bjergene og samtidig kan man hurtigt komme ned til kysten. Selve landsbyen er præget af de kunstnere og forfattere der kom til byen i 60’erne og mange af husene er smukt renoveret og har bevaret sin lidt bohemeagtige stemning.  Udsigten deroppe fra er helt fantastisk med udsigt ud over bjerge og vand.

Et par minutter i bil nede af bjerget ligger den populære badeby Mojacar Playa , som er et perfekt eksempel på en moderne badeby med alle dens fornødenheder, som samtidig har bevaret områdets arkitektur og byggestil. Der er et stort udvalg af restauranter og cafeer, barer og butikker. En kystlinje på 17 km hvor man kan slentre og nyde nogle af de mange gode restauranter eller barer.

Samfund

I Mojacar er en stor del af befolkningen udlændinge. Faktisk kommer næsten 50 % af den fastboende befolkning fra andre lande i Europa.

Bolig

Eftersom Mojacar ligger på en af Spaniens mindre kendte kyster, er prisniveauet meget fornuftigt. Man kan vælge mellem hvidkalkede landsbyhuse, lejligheder, villaer eller tradinionelle fincaer. I Mojacar Playa finder man det største udvalg af komplekser og ferielejligheder. Mange af dem med fantastisk havudsigt.

Faciliteter

På trods af at Mojacar er en lille landsby, er der både supermarked, to ugentlige markeder og et fint udvalg af restauranter og barer. Nede ved kysten, på Mojacar Playa er der rig mulighed for at dyrke sport, hvad enten man er til golf eller vandsport. Der udover finder man flere butikker, indkøbscenter, supermarkeder, banker, apoteker og lign.

Transport

Fra landsbyen kan man gå ned til stranden , Mojacar Playa på ca en halv time. Dog skal man regne med noget længere tid til tilbagevejen, da det er op ad bjerget hele vejen. Der går regelmæssige busser til og fra Mojacar Playa. Derudover er der busforbindelse til Almería lufthavn og Almería by.

Sundhed

Mojacar Playa har sin egen læge, sit eget apotek, samt der ligger en akutklinik lige ved indkøbscenteret.

Leveomkostninger

I Almería regionen er leveomkostningerne 21 % lavere end i Madrid og er lavere end i de nærliggende kystbyer.

Find boliger til salg i Mojacar her.(link åbner i et nyt vindue)

Vera & Vera Playa

Vera er en by omgivet af bjerget der ligger ca 10 km fra Vera Playa. Selve Vera, er en hyggelig by med brostensbelagte gader, romantisk renæssancearkitektur og åbne pladser. Hovedpladsen er Plaza Mayor hvor kirken Iglesia de la Encarnacion fra det 15 århundrede ligger. Der er flere forskellige urbanisationer, flere forskellige strande og en mangfoldig blanding af mennesker. Bevæger man sig ned mod kysten vil man se flere forskellige urbanisationer og nyere komplekser, som forbinder Vera by med Vera Playa.

Vera Playa har 3 strande; Playazo, Las Marinas og Puerto Rey. Playazo er en af verdens mest populære naturiststrande både pga a den flotte natur og de uendelige timer med sol, men også pga de mange faciliteter stranden tilbyder. Las Marinas og Puerto Rey er også to virkelig gode familiestrande med traditionelle spanske chiringuitos der serverer mad og drikke. Las Marinas og Puerto Rey ligger i forbindelse til hinanden og når helt hen til den grænsende by Garrucha

Samfund

I Vera by er hoveparten af befolkningen spansk. Men bevæger man sig ud mod urbanisationerne mod Vera Playa (stranden) er der også en del udlændinge. Hvis du ønsker at bo i Europas første naturisturbanisation, så skal du søge mod den nordlige del af Vera Playa (ved Playazo)

Bolig

Der er flere forskellige urbanisationer i Vera; Puerto Rey, Vera Mar 6, Playa de Bahia og Mirador er alle almindelige urbanisationer for alle slags mennesker (med tøj på) , der gerne vil nyde enten ferie eller bosætte sig i Vera.

Hvorimod Natsun, Vera Natura, La Menara, Bahia de Vera, Torremar Natura, Parque Vera, Marina Natua, Armoni Natura, og Vera Luz er udelukkende urbanisationer for folk der praktiserer naturisme.

Faciliteter

Vera er i sig selv en travl by med alle de nødvendige fornødenheder, man har brug for. Der er frisører, dyrelæger, apoteker, supermarkeder, spisesteder osv.

Transport

Der er regelmæssige busforbindelser som kører mellem Vera Playa, Garrucha, Mojacar og Vera by. Almería lufthavn ligger omkring 90 km væk og Murcia lufthavn 130 km. Alicantes internationale lufthavn ligger 210 km fra Vera.

Sundhed

I Vera er der både lægecenter og tandlægeklinik, samt det nærmeste hospital ligger i Huercal – Overa, kun ca 25 min kørsel fra Vera.

Leveomkostninger     

I Vera får man virkelig meget for pengene og det er faktisk endnu billigere end Mojacar. Og jo længere du bevæger dig ind i landet, des mere plads og jord får du for dine penge, hvis det er det du ønkser.

Find boliger til salg i Vera Playa her.(link åbner i et nyt vindue)

Albox

I hjertet af Almanzora dalen ligger Albox. Denne hvidkalkede by ligger omringet af bjerge, olivenlunde og citrusplantager. Befolkningen er hovedsagelig spansk og det emmer af liv og kultur i byen, med alle dens spisesteder, byfester og i det hele taget liv på gaden. Der er også også udlændinge der har slået sig ned og det lille expat samfund er blevet en integreret del af Albox. Byen er et godt alternativ til nogle af de lidt mere turistede områder, da priserne her er favorable og man kan få rigtig meget for pengene. Man er stadig relativ tæt på kysten og kan være ude på stranden på lidt over en halv time.

Samfund

Der bor omkring 12.000 indbyggere i Albox hvor ca 25% er udlændinge. Albox har et rigtig godt ry når det gælder om at få expats og udlændinge til at føle sig velkommen og flere virksomheder som apoteker, banker og lign har ansat engelsk talende folk, som kan gøre det lettere for udlændinge at kommunikere med folk.

Bolig

Priserne på boliger i Albox er lave sammenlignet med priserne på boliger der ligger tæterre på kysten og man kan finde en god blandning af byhuse, villa eller landhuse.

Faciliteter

Der er alle de nødvendige faciliteter i byen. Herunder banker, butikker, supermarkeder, postkontor, bibiliotek osv og stort set alle muligheder for at dyrke sport. To gange om ugen afholdes der marked hvor man kan finde en bred vifte af lokalproducerede madvarer.

Transport

Der er omkring 90 min til Almerías lufthavn og ca 2 timer til Alicantes internationale lufthavn. Har man ikke egen bil er der gode busforbindelser til flere steder i Almería regionen.

Sundhed

Byen har sit eget offentlige lægehus, med engelsk talende læger,  som er åbent 24 timer i døgnet. Det nærmeste hospital findes i Huercal Overa, ca 30 min kørsel fra Albox

Leveomkostninger

At man er kommet væk fra de lidt mere turistede områder ved kysten gør at priserne er en del lavere og leveomkostningerne ligeså.

Find boliger til salg i Albox her.(link åbner i et nyt vindue)

San Juan de Los Terreros

San Juan de los Terreros ligger i Pulpi kommune og ligger lige på grænsen til Murcia. Det er stadig ikke så kendt men et meget interessant område der virkelig er begyndt at vokse. Oprindeligt var San Juan de los Terreros en lille landsby, som var beskyttet af et fort bygget i det 16. århundrede. Fortet ligger der endnu og man kan der oppe fra nyde udsigten ud over havet helt ud til den beskyttede ø Cabo Cope, som er kendt for sin iberisk afrikanske flora og fauna.

Byen har med tiden vokset sig større og mere moderne og er idag et hyggeligt turistmål med flere forskellige strande at vælge imellem. Den største er Las Palmeras som er 1 km lang og opkaldt efter palmetræerne der står i udkanten af stranden. Las Palmeras er meget populær blandt famililer. Ved siden af ligger Los Cocedores bugten med klart vand og natursten og klipper. Andre strande i området er Mar Rabiosa, Calypso og Mar Serena som alle er små bugter med fint sand og lavt vand. Der er masser af undervandsplanter og dyr og et godt sted at udforske livet under vandet. Kun 15 min væk ligger et moderne vandland og lidt inde i landet ligger Oasys en stor film tema park. Er man golfinteresseret er der golfbaner i San Juan, Aquilon og Mojacar.

Samfund

I San Juan er beboerne hovesageligt spansk, dog er der en lille skare af nordeuropæerer der også har opdaget området.

Bolig

Hovedparten af boligerne ligger i fine velholdte urbanisationer, som består af lejligheder og rækkehuse med fællesområder eller fritliggende villaer. Priserne er rimelige og man får som regel nogle pæne boliger for pengene.

Faciliteter

Der er masser af faciliteter, herunder butikker, barer og restauranter, som har åbent året rundt. Vil man i biografer, indkøbscentre eller i store hypermarkeder skal man tage enten til Pulpi eller Aguilas i Murcia.

Transport

San Juan de Los Terreros ligger lige mellem Murcia og Almería lufthavn og der er kun 2 timer til Alicantes internationale lufthavn. Der ligger togstationer inden for ca 15 kørsel ( Jaravia og Aguilas ) og der er busforbindelse der forbinder alle kystbyer mellem Almería og Cartagena.

Sundhed

Der er læger i San Juan de los Terreros og ellers er der lægecenter og tandlæge i Pulpi. Hospitalet ligger i Huercal Overa ca 30 time væk.

Find boliger til salg i San Juan de los Terreros her.(link åbner i et nyt vindue)

Huercal Overa

En vigtig landbrugs – og handelseby i Almería provinsen, som er omgivet at et fascinerende landskab som både består af ørken og frodige grønne skove og plantager. I byen er der et pulserende liv og ægte spansk atmosfære. At gå på gaderne i Huercal Overa er som at tage tilbage i tiden, med smalle gader, gamle bygninger og smukke gamle pladser. Den bærer præg af mauernes og romernes indflydelse, samt de utallige erhvervsdrivende der har formet byen gennem årtusinder.

Den omkringliggende natur er fascinerende for dest mangfoldighed. Der er ørkenlandskaber, skov, frugt og mandelplantager og grønne områder der mest af alt minder om grønne oaser. Og tager du en kort køretur på en halv time ender du ude ved kysten på en af Almerías fantastiske strande.

Huercal Overa er en velfungerende landbrug – og handelsby med ca 20.000 indbyggere. Omkring 20% af dens befolkning er unlændinge.

Bolig

Man kan finde en bred vifte af boliger til meget overkommelige priser i Huercal Overa. Der er alt lige fra moderne lejligheder, byhuse til fincaer i det omkring liggende område

Faciliteter

Der er adskillige barer og restauranter i byen. Masser af butikker og et to gange ugentligt markedet, hvor man kan købe lokalt dyrket frisk frukt og grøndt. Der er banker, posthuse og apoteker og i det hele taget alt hvad man har brug for. Sportsfaciliteterne er gode og der er både et prisvindende teater og biograf i byen.

Transport

Man er tæt forbundet med veje der forbinder en til kysten eller det omkringliggende område. Alicante lufthavn ligger kun 1 time og 50 min væk. Derudover er der busstation der har ruter til over 20 spanske byer samt destinationer i Europa.

Sundhed

Byen har fremragende sundhedsfaciliteter og det inkluderer et rigtig godt hospital der tilmed har et stort antal engelsktalende ansatte og læger

Leveomkostninger

Priserne i både butikker og på spisesteder er lavere end på de noget mere turistede steder på kysten.

Find boliger til salg i Huercal Overa her.(link åbner i et nyt vindue)

Arboleas

Arboleas er en landsby i Almanzora dalen tæt på kystens feriebyer. Den ligger ved bredden af floden Almazora, klimaet er varmt og tørt og det gunstige klima gør at der rigelige af afgrøder som citrus, mandler og oliven.

Byen er hyggelig med hvide huse,  gamle og nye broer i udkanten af byen og et middelaldertårn med en fantastisk udsigt ud over dalen. Ud over at landsbyen er hyggelig er landskabet omkring den, med dens oliven, mandel og citrusplantager et fantastisk sted til cykel og gåture. De nærmeste strande ligger i Mojacar eller Vera.

Samfund

Arbolas er blevet populært blandt udlændinge i dag og der bor en hel del der er udsationeret – specielt fra England. Det anslås at der bor ca 60% spaniere og 40% ulændinge.

Bolig

Der er flere moderne ubanisationer i området, herunder Higuerales, El Chopo, El Prado, La Perla og Los Carrascos. De fleste af disse urbanisationer har fællesområder med swimming pools og lign. Derudover kan man finde landhuse eller fincaer til fornuftige priser.

Faciliteter

Der er et godt udbud af restauranter, barer og caféer, og der er alt hvad man har brug for af butikker, supermarked, banker osv. Hver tirsdag er der marked hvor man kan købe områdets lokalt dyrkede frugt og grønt.

Transport

Almería lufthavn ligger en times kørsel vækg og Alicante ca 2 timer væk. Der er bus til lufthavn, men det tager noget længere tid end med bil.

Sundhed

Der er et lægecenter der er åbent mellem 8 og 15 og ellers er der både læger og tandlæger i det nærliggende Albox. Det nærmeste hospital ligger i Huercal Overa ca 20 min væk.

Leveomkostninger

Eftersom det ligger lidt inde i landet og ikke ude ved de populære kystbyer er priserne stadig meget fornuftige hvad enten man vælger række eller byhus eller et landhus. Leveomkostningerne er også lavere og det er billigt at gå ud at spise eller få noget at drikke.

Find boliger til salg i Arboleas her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!