Områdeguide – Barcelona & Tarragona provins

17 Feb | 24 min read

Barcelona provins (Costa Maresme/Garraf)

Dette mangfoldige område ligger i det nordøstlige Spanien i regionen Catalonien og har flere forskellige klimaer og mikroklimaer, men hovedsageligt middelhavs vejr, der er kendetegnet ved varme, tørre somre og milde vintre. Catalansk det vigtigste sprog i provinsen, men spansk tales alle steder. Barcelona provinsen har en række kystområder eller ‘costas’ og er hjemsted for fire naturparker: Cadi Moixero, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l’Obac og Montseny. Desuden finder du også her det smukke Delta del Llobregat naturreservat.

Størsteparten af befolkningen er centreret i Barcelona der er den rigeste og mest industrialiserede by i Spanien, og dens Poblenou-distrikt er blevet et økonomisk knudepunkt.

Provinsen er hjemsted for Cavaen (det spanske svar på champagne) og man finder hele fire restauranter med 3 Michelin-stjerner og 3 af ‘verdens 50 bedste restauranter’ findes her. Det er en region med store naturlige ressourcer, heriblandt mandler, olivenolie, frisk frugt, middelhavs grøntsager og fisk.

Hvis du elsker vin, rådes du til at besøge Vinseum der er et vin og kultur museum beliggende i den smukke middelalderlige by Vilafranca del Penedès. Du kan også tage over til Sant Sadurni d’Anoia, hvor cava produceres på samme måde som den franske Champagne.

Fortsæt din rejse til den smukke kystby Badalona, hvor du finder det smukke kloster fra Sant Gerònim de la Murtra fra det 15. århundrede. Mens du er her, er det også værd at besøge en af byens 3 strande, som drager fordel af at være mindre overfyldt end dem i Barcelona. Hvis disse afslappende eftermiddage på stranden, efterlader dig med en trang til lidt spænding, så skal du blot tage til Circuit de Barcelona-Catalunya, som hvert år er vært for den spanske Formel 1 Grand Prix.

Naturligvis er provinsen Barcelona sandsynligvis bedst kendt for den by, hvorfra den har sit navn. Barcelona er berømt for sine banebrydende kunstnere, arkitekter og kokke, og hjem for nogle af de vigtigste værker af den legendariske spanske arkitekt Antoni Gaudi. Imidlertid er Barcelona by ikke den eneste kulturelle hotspot i provinsen. Hvis du elsker film, skal du bestemt besøge byen Sitges, som særligt er berømt for sin filmfestival. Det er også værd at tjekke det verdensberømte Sitges karneval, der finder sted i februar hvert år og byder på vilde kostumer, live musik, teaterforestillinger og dans.

Find boliger til salg i Barcelona provins her.(link åbner i et nyt vindue)

Barcelona by

Den berømte danske forfatter Hans Christian Andersen kaldte Barcelona for spaniens ”Paris”. Barcelona er et stort kulturelt, kunstnerisk, industrielt og turist knudepunkt i den katalanske provins i det nordlige Spanien.

Beliggende mellem de naturskønne bjerge i Pyrenæerne og Middelhavet har den et behageligt klima, der fremmer gadeliv og med fremragende eksempler på modernistisk kunst og arkitektur – Barcelona har simpelthen alt at byde på.

Forbundet af to floder, Besós og Llobregat og omgivet af bjerge, udvidede Barcelona sig ikke, ud over sine middelalderlige mure indtil 1800-tallet, hvor industrielle byer og forstæder udviklede sig omkring byens centrum. Nu er det den største by i Catalonien, den næststørste i Spanien og den sjettestørste i EU. Med Sommer-OL i 1992 blev der foretaget store infrastrukturændringer, blandt andet oprettelsen af en 3 km lang sandstrand i byens centrum.

På skrænten i Montjuïc ligger det fantastiske Montjuïc Castle, en fæstning bygget i det 17. århundrede. I dag huser det et museum og er hjemsted for adskillige sports- og kulturevents samt Barcelonas største park og haver. Gran Teatre del Liceu er et berømt operahus på La Rambla – en lang smuk gågade. Barri Gòtic (det gotiske kvarter) omfatter den gamle bydel i Barcelona. Katalansk ‘modernista-arkitektur’ efterlod en vigtig arv, mest berømt af dem alle er den ufærdige kirke i Sagrada Família, af Antoni Gaudi.

Mercat de Sant Josep de la Boqueria (La Boqueria) er et offentligt marked i Ciutat Vella-distriktet i Barcelona, som har eksisteret siden det 13. århundrede – “en fest” for både øjne og maven. Barcelonas restaurant scene byder på både internationalt og lokal mad, lige fra fastfood, bistro madlavning, spisning ved stranden til bagerier. Spanske kunstnere som Picasso, Dalí, Miro og Velázquez og mange andre kan nydes i det offentlige rum, plus der er mange museer, der spænder fra middelalderen til nutiden.

Bolig
Boliger i Barcelona er blandt de dyreste i Spanien, men er stadig en god investering da det er et stort og vigtigt marked. Særligt populært er investeringer med henblik på “buy-to-let”. Det er dog vigtigt at undersøge, om det område, du køber i, er et område med mulighed for udlejningslicens. I det centrale Barcelona er lejligheder den mest almindelige indkvarteringstype, men villaer og mindre huse er også en mulighed, hvis du er parat til at bo i udkanten af Barcelona.

Transport
Barcelona er den tolvte mest populære turistdestination i verden og den femte i Europa med sin lufthavn, hvor 40 millioner passagerer passerer årligt. Beliggende 17 km væk er den forbundet til byen med motorvej, metro, tog og busforbindelser.

Fra togstationen, Estación de Sants Barcelona, der forbinder byen med resten af Spanien afgår der også de nye højhastighedstoge (350 km i timen) til både Madrid og Paris (via Perpignan).

Sundhed
Når du registrerer dig i et lokalt center d’atenció primària – eller CAP – så giver de dig oplysninger om en lokal alment praktiserende læge (Metge de capçalera). Der er seks hospitaler i byen.

Leveomkostninger
Som i mange Spanske byer er det muligt at leve godt også på et stramt budget. Mange af attraktionerne, gallerierne og museerne er gratis. Priserne på køb og leje er dog meget høj på grund af efterspørgslen der langt overstiger udbuddet.

Find boliger til salg i Barcelona by her.(link åbner i et nyt vindue)

Sitges

Denne livlige kystby ligger kun 30 minutter syd fra Barcelona. Sitges ligger ved Garraf-kysten og er omgivet af bakkerne i Garraf Nationalpark.

Tag til denne boheme by for et livligt natteliv, festivaler året rundt, smukke strande og luksuriøs livsstil.

Sitges kaldes af mange for Spaniens St Tropez, takket være sin smukke strandplacering og dens stil, kultur og boheme energi. Sitges ligger kun 30 minutter syd for Barcelona og er en af verdens største homoseksuelle destinationer. Denne tidligere landsby har en permanent befolkning på omkring 25.000, men turismen udvider antallet til over 100.000 i sommersæsonen. Fra juli til august omdannes kystlinjen til en lang strandfest.

Underholdning i Sitges er dog ikke begrænset kun til sommermånederne – Sitges har året rundt et program med begivenheder. Disse inkluderer det berømte Sitges Karneval, Mardi Gras, veteranbilrallyet og Sitges Film Festival, verdens største fantasi filmfestival.

Sitges omdømme som et kreativt centrum er forankret i dens historie: i slutningen af det 19. århundrede var byen et centralt sted for den modernistiske bevægelse, og lokkede kunstnere, som Picasso til at udforske sine snoede gader og slentre langs den smukke promenade. Besøg de samme gader i dag, og gå på opdagelse i den lange række af gallerier, museer, stilfulde butikker, unikke barer og fremragende restauranter.

Samfund
Sitges samfund består af en blanding af velhavende familier fra Barcelona, kunstnere og boheme typer, tech-millionærer og et internationalt homoseksuelt samfund.

Bolig
Du vil finde en god blanding af forskellige ejendomme her: Luksuriøse villaer med pool og terrasser, moderne lejligheder og duplex rækkehuse med høj standard. Sitges har nogle af de højeste ejendomspriser i Europa og er et af de bedste områder at investere i.

Faciliteter
Sitges har mange fantastiske butikker – uanset om det er kendte mærker eller økologiske lokale produkter, du leder efter – kan du finde det her. Du finder også masser af fremragende restauranter, caféer og barer, museer og kunstgallerier. Besøg et af byens mange markeder med sublime spanske råvarer eller tag en tur til marinaen for at få et glimt af de smukke lystbåde og luksusyachter. Du er også blot et stenkast fra forskellige sportsaktiviteter, herunder vandsport, golf, tennis og ridning.

Transport
Hvis du vil til Barcelona, er det blot at tage toget. Det tager kun 30 minutter og er den billigste og nemmeste mulighed. Du kan også rejse med bus, som er næsten lige så billig og hurtig. Bonus er at busser kører hele natten og er derfor tilgængelige 24 timer i døgnet.

Sundhed
I Sitges finder du ‘CAP’ (Center d’atenció primària), som er det offentlige sundhedscenter. De nærmeste offentlige hospitaler er placeret i Sant Pere de Ribes (Hospital-Residència Sant Camil) og Vilanova i la Geltrú (Hospital Comarcal de Sant Antoni Abat). Der er en række private klinikker i området, herunder Center Medic Sitges, Institut Pediàtric Sitges og Nou Policlínic.

Leveomkostninger
Sitges er et eksklusivt område og er kendt for at være blandt de dyreste byer i Spanien, så leveomkostningerne er højere her sammenlignet med andre dele af landet. Levestandarden er dog også meget høj og du får bestemt noget for dine penge.

Find boliger til salg i Sitges her.(link åbner i et nyt vindue)

Tarragona provins (Costa Dorada)

Syd for Barcelona ligger denne smukke, men for mange danskere ukendte, provins.

Oplev historiske byer, herlig kystlinje, smukke fiskerlandsbyer, sletter, bjerge og dale i denne boheme provins rig på kunst, kultur og vin. En fest for dit sind, sanser og sjæl med et overflødighedshorn af historie, kunst, kultur, gastronomi og betagende natur.

Beliggende i det østlige Spanien i regionen Catalonien, er provinsen Tarragona kendt for sine smukke byer, kultur og rige historie. Provinsen har tæt på et subtropisk klima, med milde kølige vintre og varme, lette somre. Tarragonas smukke kystlinje hedder Costa Dorada, også kaldet ‘The Golden Coast’.

Selvom denne del af Spanien er mindre kendt for turister, har provinsen et stort antal strande med blåt flag og er en klar top feriedestination for spanierne. Med smukke fiskerlandsbyer, prisbelønnede strande med fint gyldent sand, klart turkisfarvet vand og afsondrede, maleriske bugter, er det ikke svært at se, hvorfor mange spaniere vælger at feriere her.

En anden grund er også det svimlende antal festivaler og fiestas, der finder sted her – gastronomiske, religiøse, traditionelle, historiske og karnevaler giver alle en fest for sanserne. Her kan du se fantastiske pyrotekniske opførelser, danse natten væk til levende musik og nyde lokale specialiteter som calçotada (grillet forårsløg) og xató (torsk og escarole salat).

Overflod synes at markere området, da denne del af Catalonien er gennemsyret af historie og kultur, herunder flere UNESCOs verdensarvsteder, såsom den romerske civilisation i Tarraco. Fantastisk middelalderarkitektur dukker op, uanset hvor du befinder dig – det er ikke overraskende, at denne provins var fødestedet for den legendariske arkitekt Antoni Gaudi.

Elsker du kunst? Dette kunne være stedet for dig, da dette frugtbare område plejede de kreative talenter fra Picasso, Gaudi, Miró og Casals. Du kan bogstaveligt talt følge i deres fodspor på ‘Four Geniuses’ ruten, der fører dig gennem Reus, byen hvor Gaudí blev født, på Horta, hvor du kan se nogle af Picassos malerier gennem Mont-Roig, hvor Miró hævdede alle hans værker blev undfanget og til sidst El Vendrell, hjemlandet for den legendariske musiker, Pablo Casals.

Måske er alt det kreative talent provinsen har at byde på forbundet med den “juice”, der findes i overflod her – nemlig cava og vin. Dette er et vinland – med et væld af fremragende vinruter at gå på opdagelse i. Du kan også fonøje dig med vandreture gennem sletter, bjerge og dale for at udforske den cisterciensiske klosterrute, hvor du vil møde Cataloniens mest emblematiske klostre.

Transportmulighederne er fremragende. Med Reus lufthavn kun 7 kilometer uden for Tarragona by og regelmæssige, busser og tog, er du godt forbundet med resten af Spanien.

Costa Dorada (The Golden Coast) er en 216 km lang kystlinje. Der er kun en eller to timer til Barcelona, alt afhængigt af hvilken del af kysten du befinder dig på. Klimaet her er varmt og tørt, med sommertemperaturer der ofte når over 30 grader. Det prestigefyldte blå flag – som indikerer høje miljø- og kvalitetsstandarder – findes på ikke mindre end 38 af Costa Doradas store strande med fint gyldent sand og klart lavt vand.

Kystens lange strækninger af gyldent sand ligger midt i et slående og robust landskab. Tag en tur ind i landet, og du vil opleve maleriske landsbyer og byer, eventyrslotte samt landbrug omgivet af en idyllisk natur skabt af vinmarker, oliven-, og mandellunde. Besøg Miravet, en smuk lille landsby beliggende midt i Terres de l’Ebre – beliggende på en smuk bakketop, og hvor landsbyens historiske huse bogstaveligt talt ender i floden Ebro, som du skal krydse med færge for at kunne komme dertil.

Du kan også tage til Tarragona by der engang var en stor romersk by og har nogle storslåede ruiner som bevis, herunder et amfiteater og et velbevaret romersk cirkus. Historien er rig og levende her – du kan suge den ind gennem de solbeklædte gader og den gamle bydels storhed. Byens katedral er et gotisk mesterværk, der skal ses!

Du bør også tage til Ebro Delta, et kæmpe naturreservat lige syd for L’Ampolla, klemt inde mellem havet og bjergene Ports de Beseit. Her finder du utallige rismarker, hejrer, høge og flamingoer. Andre smukke seværdigheder langs kysten tæller også Les Ferreres-akvedukten, de slående rester af en gammel romersk akvædukt og Circ Romà, ruinerne af en romersk vognbane, der giver dig et unikt glimt af den romerske historie. Hvis du søger efter familieaktiviteter, er du heldig, da både forlystelsesparken Port Aventura (Spaniens svar på Disneyland i Paris) og Shambhala forlystelsespark er placeret på Costa Dorada.

Find boliger til salg i Tarragona provins her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!