Områdeguide – Costa Del Sol (Málaga provins)

25 Feb | 84 min read

Costa del Sol har været Spaniens mest populære destination siden slutningen af ​​1950’erne, da flyrejser gjorde det tilgængeligt for masserne for første gang at flyve hertil. Mange elskede solkysten så meget, at de aldrig forlod den igen og nye beboere kommer hertil i stadig stigende antal.

Du kender sikkert allerede til det dejlige klima, de smukke golfbaner, den fantastiske mad og selvfølgelig strandene.

Solkystens over 200 km lange kystlinje har en permanent befolkning på omkring 1,5 millioner og er hjemsted for resorts, som Fuengirola, Mijas og Marbella, som alle har udviklet sig til travle turistmekkaer. Lokale myndigheder har investeret store summer i byfornyelse i gader og på promenader, og der er hele 23 fantastiske badestrande med blå flag. I alt er der over 100 km strande på Costa del sol!

Mod vest er den ‘gyldne trekant’ der består af Marbella, Estepona og Benahavís. Området har et glamourøst, eksklusivt omdømme, og det er et anbefalelsesværdigt område til dem, som søger et lidt mere stille og sofistikeret liv.

Disse resorts er kun en lille del af denne mangfoldige region. Inde i landet finder du utallige traditionelle hvidkalkede landsbyer beliggende blandt oliven- og citronlunde. Sid på et lokalt torv og nyd en kold øl eller et glas vin, mens du nyder den autentiske andalusiske atmosfære.

Du finder et stort udvalg af ejendomme, fra luksuriøse villaer til mindre lejligheder. Der findes noget for enhver smag og enhver pengepung.

Costa del sol ligger i det sydlige Spanien i regionen Andalusien. Denne glamourøse kystlinje ligner det sydlige Californien i klima og natur, med varmt vejr hele året rundt og et landskab bestående af strande, klipper, flodmundinger, bugter og klitter.

Regionen Malaga har optimale betingelser, for stort set alle typer af madprodukter. Restauranter i området har adgang til en overflod af ferskfanget fisk og skaldyr og fremragende lokale råvarer, herunder olivenolie, vin, ost, skinke og et stort udvalg af friske frugter og grøntsager.

Som I alle andre områder af Spanien er der fremragende transportforbindelser til og fra området, ikke mindst pga. af den store internationale lufthavn i Malaga, der har daglige flyvninger til og fra Danmark. Den offentlige transport i provinsen fungerer rigtig godt med busser og tog med aircondition.

 

Guide til byer på Costa del Sol

I nævnte rækkefølge: Málaga by, Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos, Mijas Costa, Mijas, Marbella, Puerto Banús, Nueva Andalucia, Estepona, Benahavís, Casares, Alhaurín El Grande, Coín, Elviria, La Duquesa og Sotogrande.

 

Málaga by

Byen Málaga er ikke kun porten til Costa del Sol, men den er også fyldt med kunst, historiske steder, moderne butikker, strande og noget af verdens bedste mad.

Den engang lidt slidte havneby har gennemgået en stor forandring over de sidste tyve år. Siden åbningen af ​​Picasso-museet i 2003 (han blev født i Málaga) er der lavet flere store offentlig investeringer for at få Malaga helt i top. Fra den urbane gadekunst MAUS (Málaga Arte Urbano en el Soho) i Soho til bygningen af ​​det nye Center Pompidou i den luksuriøse Muelle Uno Porto, der er en fest for øjet overalt, hvor end du vender dig.

Der er 15 strande, alle pakket med Chiringuitos – traditionelle spisesteder ved stranden, der griller morgens fangst på sandet. Lokalbefolkningen i Málaga kaldes Los Boquerones (Ansjoserne) på grund af de store mængder de spiser. Málaga er kendt for sine mange tapasbarer, specielle ultramarinos (traditionelle købmandsforretninger) og gademarkeder, der sælger alle de lokale produkter. Det gode vejr gør Málaga til en strålende by til udendørs arrangementer. Fra gadekunstnere til storslåede festivaler overalt i byen er der aldrig mangel på aktivitet og fest.

Samfund

Over 1 million turister kommer hertil om året og mange af dem kommer i de varmeste måneder fra juni til august. Fastboende kan forvente en livsstil med fester, god mad og flersproget samtaler i store dele af året med en særlig travl sommer.

Ejendom

Der er flere interessante områder, hvor du stadig kan finde billige boliger, for eksempel er universitetsområdet Teatinos populært blandt studerende og unge familier. Centrum byder på klassiske lejligheder med højt til loftet, mens villaer og rækkehuse er tilgængelige i forstæderne.

Faciliteter

Málaga har etableret et godt omdømme for shopping. Calle Larios gågaden har hundreder af internationale high street butikker, mens Muelle Uno har designerbutikker, der betjener de velhavende kunder og gæsterne fra krydstogtskibene. El Corte Inglés-filialen i Málaga er fyldt med spansk og international mode og har desuden et godt supermarked. Overalt finder du lokale fritidsfaciliteter, banker og posttjenester.

Transport

Málaga lufthavn har flyforbindelser til over 60 lande over hele verden. Fra lufthavnen kan du nå byen med tog (8 minutter), hurtig busforbindelse eller taxa. Renfe-togtrafikken kører fra María Zambrano station, og du kan rejse til stort set overalt i Spanien. Fra Málaga til Madrid er der kun to timer og 45 minutter med det hurtige AVE tog. Du kan også fange det lokale tog der kører langs middelhavet fra Málaga til Fuengirola, og der er busser, der betjener byens centrum og forstæder.

Sundhed

Málaga er tæt pakket med læger i enten klinikker eller privat praksis og mange af dem har engelsk og skandinavisk talende ansatte. Der er et respekteret barselshospital, en sygeplejeskole og flere hospitaler, der er spredt over hele byen.

Leveomkostninger

Boliger i Málaga er billigere end i andre storbyer i Spanien. Den udendørs livsstil gør at man spiser mege tude. Men du kan både spise meget dyrt eller meget billig, afhængigt af dit budget.

Find boliger til salg i Malaga By her.(link åbner i et nyt vindue)

Fuengirola

Fuengirola der er et kendt navn i hele Danmark blandt turister, er berømt for sine kilometervis af smukt anlagte strande, et blomstrende natteliv, shopping samt mange spændende boligområder. Fuengirola er dog meget mere end blot en charterdestination.

Gå på opdagelse i byen og du vil finde fascinerende historiske steder og dejlige parker. Den gamle havn, som engang var byens kommercielle centrum, er stadig den største leverandør af frisk fisk til Fuengirola – og du må prøve ”Espeto”, der er sardiner grillet på et spyd over åben ild direkte på stranden, en andalusisk sommertradition. Gå op til den mauriske borg fra det 10. århundrede, der længe lå forladt, men for nylig er blevet restaureret og nu er vært for festivaler og koncerter hele året rundt.

I dag finder du en by, der er kosmopolitisk med folk fra hele verden men Fuengirola bevarer stadig sin spanske charme og vigtige spanske elementer som sommerfesterne, de travle pladser og de blomstrende gademarkeder.

Samfund

En stigning fra et par tusinde i 1960’erne til 72.000 faste indbyggere i dag, hvor en fjerdedel af disse kommer fra udlandet. Du finder her det største samfund af skandinavere i Spanien.

Shopping

Fuengirola er et paradis med en virkelig forbløffende vifte af forretninger. Fra supermarkeder og store spanske stormagasiner til designerbutikker, finurlige butikker og specialbutikker, alt hvad du ønsker kan findes i Fuengirola. Og glem ikke de tre ugentlige gademarkeder, hvis du vil have et rigtig tilbud.

Faciliteter

Du finder et rigt udvalg af kultur i denne blomstrende by; med tre biblioteker, museer, teatre, kulturcentre og en zoologisk have med speciale i opdræt af truede dyrearter. Bioparc Fuengirola, er en højt respekteret zoologisk have, hvis dyr lever så tæt på dets naturlige levesteder, som muligt.

Transport

Malaga lufthavn ligger kun 25 kilometer væk, og du kan tage regelmæssige busser her og rundt omkring på Costa del Sol. Motorvejen A7 vil tage dig hurtigt langs sydkysten, ligesom toget, der kører fra byens centrum og direkte til lufthavnen.

Ejendom

En af de ting der trækker mange til Fuengirola, er det store udvalg af ejendomme, der tilbydes. Fra lejligheder i et af de mange strandpromenadekomplekser, til byhuse længere inde i byen og villaer, der strækker sig fra kysten og længere inde i landet, skal du nok finde noget, der passer til din smag og dit budget.

Sundhed

Der er en række offentlige sundhedsklinikker at vælge imellem i byen, herunder en 24-timers akut afdeling. Det nærmeste hospital ligger 25 minutters kørsel væk i Marbella.

Leveomkostninger

Det store udvalg af butikker betyder, at priserne er konkurrencedygtige, så du kan leve godt i Fuengirola på et lille budget.

Find boliger til salg i Fuengirola her.(link åbner i et nyt vindue)

Benalmádena

Benalmádena er en af ​​Costa del Sols mest populære byer med god grund. Den tilbyder alt hvad du kan forvente af denne del af Spanien: godt vejr hele året rundt, adgang til en kystlinje fyldt med fantastiske strande og en marina der kan konkurrere med glamouren i Marbella længere mod vest.

Besøg den arabiske Puerto Marina, hvor du kan gå og se på de smukke lystbåde, tage en tur ud på havet og få et glimt af delfiner eller bare stoppe og nyde de mange restauranter, barer og butikker. Fortsæt langs Paseo Maritimo-promenaden, der strækker sig i hele byens længde og fortsætter helt til Torremolinos.

Væk fra kysten tilbyder Benalmádena meget andet for at underholde dig, herunder en forlystelsespark, akvarier og et af Spaniens mest besøgte kasinoer. Og hvis du ønsker at komme væk fra det hele, tilbyder dette varierede feriested en fantastisk attraktion: Tag svævebanen til toppen af ​​det 769 meter høje Calamorro bjerg, mediter i den buddhistiske stupa eller gå en tur rundt om søen ved Paloma Park sammen med kaniner og påfugle der går frit omkring. Benalmádena er så meget mere end blot et feriested.

Samfund

Det officielle antal indbyggere i Benalmádena er 67.000, og omkring en fjerdedel er udlændinge.

Ejendom

Benalmádena er kendt for sine store og små komplekser; du kan finde overkommelige lejligheder i større højhuse eller dyrere penthouselejligheder med udsigt over marinaen. Mange villakvarterer tæt på golf, vand og indkøb. Benalmádena har boliger i alle prisklasser og til enhver smag!

Sundhed

Du finder to offentlige klinikker og et hospital i byen – eller mere præcist i Arroyo de la Miel – det store lokale område.

Transport

At komme rundt er ikke et problem i Benalmádena. Du er kun 20 minutters kørsel fra centrum af Malaga og dens lufthavn. Offentlig transport er også ekstremt praktisk med en regelmæssig busforbindelse og togstation, der kører gennem byen og kører både til Malaga og Fuengirola hvert 20. minut.

Shopping

Benalmádena er en by med masser af shopping muligheder, og du finder masser at bruge dine penge på, uanset dit budget eller din smag. De fleste af de små butikker er på hovedgaden i Benalmádena centrum og omkring marinaen. Du finder også et lille indkøbscenter og et travlt gademarked på Tivoli Worlds parkeringsplads hver fredag, der sælger tøj, smykker, sko, legetøj og mad.

Leveomkostninger

På grund at de mange turister er priserne lidt højere end på nogle af Costa del Sol’s mere stille steder. Men med let adgang til shopping uden for byen kan du let holde dit budget.

Find boliger til salg i Benalmádena her.(link åbner i et nyt vindue)

Torremolinos

Torremolinos tilbyder uberørte strande, smukke offentlige parker fyldt med magnolia og banantræer, og man bliver alle steder mindet om dens tidligere eksistens som fiskerlandsby.

Med sin ubekymrede, glade atmosfære appellerer Torremolinos til turister, som alle nemt kan indkvarteres på et af de mange hoteller eller udlejningslejligheder og der er uendelige muligheder for underholdning. Men spørg alle, der bor her året rundt eller som har en feriebolig, og de kan muligvis pege dig i retning af mere stille boligområder, som El Calvario med dens fiskerhytter og lækre fiskerestauranter. Kom med et åbent sind så finder du en by, der på trods af masseturismen fremstår meget tiltalende.

Samfund

Efterhånden som denne travle strækning på Costa del Sol har udviklet sig, er Torremolinos næsten blevet til en udvidelse af den nærliggende Malaga. Den har en befolkning på 70.000 mennesker hvor 75% er spaniere.

Ejendom

Der er mere end blot lejligheder i Torremolinos (selvom der er mange af dem). Gå mod vestsiden af ​​byen og La Carihuela for mere traditionelle spanske rækkehuse og villaer, der passer til alle budgetter.

Faciliteter

Calle San Miguel er det største shoppingområde, hvor du kan købe alt fra frisk fisk til den nyeste mode. Alle typer af sport og fritidsinteresse er tilgodeset i Torremolinos, herunder golf, tennis og vandsport. Brug lidt tid her, og du vil finde de bedste restauranter, hvor du kan prøve den lokale specialitet pescaíto frito eller stegt fisk.

Sundhed

Torremolinos har en bred vifte af muligheder for sundhedspleje, herunder adskillige offentlige sundhedsklinikker og Hospital Marítimo. For mere specialistpleje er Universitetshospitalet i Malaga kun få minutters kørsel herfra, og der er mange private læger og tandlæger at vælge imellem.

Leveomkostninger

Det er et feriemekka, men du vil stadig finde en meget rimelige priser i Torremolinos, især hvis du undgår de åbenlyse turistfælder. Og med Malaga lige ved siden af ​​har du adgang for en række større butikker og markeder, hvor du kan finde gode tilbud.

Find boliger til salg i Benalmádena her.(link åbner i et nyt vindue)

Mijas

I hjertet af denne fantastiske region tilbyder Mijas det bedste fra alle verdener: det blomstrende landsbyliv, kystens lækkerier og den smukkeste natur Sydspanien har at byde på.

En traditionel andalusisk ‘pueblo blanco’ (hvid landsby), hvor charmerende brostensbelagte gader, hvidkalkede huse og skjulte pladser gemmer sig bag de gamle mauriske mure og med en panoramaudsigt udover det sædvanlige! På en god dag i Mijas kan du se hele vejen over til Afrika.

Du finder mange af de seværdigheder, der trækker folk til sydspanske byer; en tyrefægterarena, smukke kirker og en række lokale fiestas. Det er det perfekte sted at bosætte sig, hvis du vil lidt væk fra strandene. Det er kun 30 kilometer til den kulturelle by Malaga og få minutter til et stort netværk af stier for at udforske de mange bjergruter i området.

Mijas står i afslappende kontrast til turismen i de omkringliggende resorts, der ligger kun femten minutters kørsel væk. Et velfungerende samfund med nem adgang til alt hvad på Costa del Sol.

Samfund

Blandt befolkningen på ti tusind møder du beboere fra hele verden. Det internationale samfund er så stort, at rådhuset har oprettet en hjælpsom afdeling for ikke-spansktalende. Uanset om de mennesker, du møder, er lokale eller fra et andet land, vil du finde menneskerne i Mijas meget imødekommende og venlige.

Skoler

Du kan finde flere spanske offentlige skoler i Mijas og et godt udvalg af private internationale skoler i nærheden, herunder St Anthony’s College på vej til Fuengirola.

Faciliteter

Af en by med sit beskedne antal indbyggere er der en svimlende vifte af restauranter og tapas barer. Nattelivet vil passe dig, hvis du leder efter noget, der er lidt mere afslappet end på kyststederne. I løbet af dagen summer byen med et væld af butikker at udforske, mange af de lokale og internationale kunstnere har studios i området og sælger deres varer i byen.

Sundhed

Sammen med et sundhedscenter i selve Mijas landsbyen er der et for nylig indviet specialiseret behandlingscenter kaldet CARE i det nærliggende Las Lagunas. Du finder de nærmeste hospitaler let tilgængelige i Marbella og Malaga.

Transport

Hvis du er uden bil, er der regelmæssige afgange til og fra Fuengirola busstation og fire daglige busser kan tage dig til Málaga.

Ejendom

Uanset om du leder efter et stykke autentisk spansk liv i en af byens hvidkalkede huse, en enkel lejlighed i en af ​​de mange komplekser eller en mere eksklusiv villa med udsigt, har Mijas noget for enhver smag.

Leveomkostninger

Mijas byder på et liv i en traditionel spansk landsby tæt på kysten. Dog kan det være, at du finder det lidt dyrere i det daglige end nogle af de større resorts i nærheden.

Find boliger til salg i Mijas her.(link åbner i et nyt vindue)

Mijas Costa

Området Mijas Costa dækker tolv strande på tolv kilometer, og den populære turistby Calahonda. Længere mod øst finder du områder som, Calypso, Riviera del Sol, Miraflores og Torrenueva og derefter La Cala de Mijas – en anden destination fyldt med pulserende barer og restauranter. Kysten omfatter også de lukkede komplekser i Los Claveles, El Chaparral, Los Farolas, El Faro, Calaburras, Calanova og La Ponderosa.

Marbella ligger kun 15 minutters kørsel væk, og de hvidkalkede pueblos (landsbyer) Mijas, Coín og Alhaurín el Grande ligger også tæt ved. Parque Acuatico Mijas (Mijas vandland) med vandrutschebaner, bølgebade og legeøer er en favorit blandt børn.

Der er barer, restauranter og chiringuitos (spisesteder ved stranden). På grund af det store antal turister og udenlandske indbyggere er der et bredt udvalg af køkkener fra hele verden. Los Olivos det kommercielle center i Calahonda og markederne er fantastiske steder at shoppe. Hele området er spækket med golfbaner, og der er ridning, tennis, vandsport og masser at udforske. En strandpromenade, som er en del af Senda litoral de Malaga (Malagas kyststi), forbinder alle strandene.

Ejendom

Der er masser af lejligheder i større komplekser og hvis du vil have mere privatliv, kan du finde en lejlighed i et lukket område. Det meste af byen er bygget op med moderne lejligheder, skønt der i Calahonda også er rækkehuse, villaer til salg.

Transport

Mijas Costa’s forskellige distrikter er forbundet af A-7 kystvejen. En bil anbefales, hvis du vil rundt og udforske, men ikke nødvendigt, hvis du vil bo nær stranden og er glad for korte afstande til alle bekvemmligheder. 45 min til lufthavnen i Malaga og der er transfer og taxaer tilgængelige året rundt. Offentlig transport i Mijas er begrænset til busforbindelsen, hvor både busnummer 220 og 320 tager dig til Malaga, Marbella og Fuengirola. AP-7-vejen er også tilgængelig i Calahonda, hvor der skal betales en lille vejafgift.

Sundhed

Der er hospitaler i både Marbella og Fuengirola; Calahonda og Cala de Mijas er de bedste lokale steder at finde praktiserende læger.

Leveomkostninger

De fleste restauranter tilbyder en overkommelig 3-retters frokost og aftenmenu. Spørg altid efter ”menú del día”. Prisen på den offentlige transport er lav i hele andalusien.

Find boliger til salg i Mijas Costa her.(link åbner i et nyt vindue)

Marbella

Marbella været et af Spaniens mest eftertragtede områder i over 50 år og med god grund.

Beskyttet af en bjergkæde, får du et mikroklima, der giver en gennemsnitlig årlig temperatur på 18 °c og nyder en fantastisk udsigt over havet og bjergene. Der er stadig masser af byens originale skønhed tilbage, og den kan især opdages i den gamle bydel. Gå gennem små gyder, hyggelige butikker og klassiske spanske kirker for at finde sjælen fra det gamle Marbella. På de varme sommeraftener er der gang i de summende udendørsrestauranter, bare læn dig tilbage og nyd atmosfæren.

Samfund

Her finder man det største antal af nationaliteter samlet på et sted. Over 40.000 af de 142.000 der tæller befolkningen kommer fra hele 127 forskellige lande. Sammen kaldes de ‘Marbelleros’.

Faciliteter

Bortset fra de 25 km strand og de fire lystbådehavne, de 15 golfbaner og de over 600 restauranter er der en ting mere, Marbella er kendt for: shopping. Der er utallige designertøj og smykkebutikker, som du kan udforske sammen med et gigantisk indkøbscenter, hyper markeder, specialforretninger samt bolig- og interiørbutikker… I Marbella vil du ikke løbe tør for steder at bruge dine penge!

Transport

Marbella har gode og pålidelige busforbindelser, der fører dig langs motorvej A7, som forbinder dig med den nærmeste lufthavn i Malaga og alle byer langs Costa del Sol.

Ejendom

Du finder mange ejendomme, der spænder fra dyre til astronomisk dyre langs byens ”Golden Mile” med dens luksuriøse villaer og ejendom. Men fortvivl ikke, mere overkommelige lejligheder er også tilgængelige i komplekser langs kysten og i bjergområderne.

Sundhed

Læge og Sundhedsklinikker er let tilgængeligt. Byens store hospital ligger lige uden for byen og er et af de bedst udstyrede i Spanien. Der er desuden private hospitaler, specialistklinikker og adskillige alternative behandlinger at vælge imellem.

Leveomkostninger

Som man kunne forvente er Marbella lidt på den dyre side sammenlignet med nogle af de nærliggende byer. Men overflod af detailforretninger hjælper med at holde prisen på ugentlige shopping nede.

Find boliger til salg i Marbella her.(link åbner i et nyt vindue)

Puerto Banús

Puerto Banús er Marbellas berømte havn, også kaldet St Tropez i Andalusien. Det er et Mekka for de rige og berømte og er hjemsted for et af de største luksuriøse indkøbscentre i Spanien.

 José Banús var en ejendomsudvikler, der byggede Puerto Banús og målet var at det ikke bare skulle ligne en traditionel andalusisk marina. Den store åbningsfest i 1970 havde en international gæsteliste  med deltagere, som filmmanden Roman Polanski, Playboy’s Hugh Hefner og Prince Rainier og Princess Grace of Monaco.

I dag er den moderne marina med 915 kajpladser hjemsted for superyachterne ejet af verdens mest velhavende. Det flyder med berømtheder, luksusbiler, dyre modebutikker og eksklusive restauranter. Besøgende strømmer til Puerto Banús populære strandklubber. Her bliver der serveret dyre cocktails og champagne til gæsterne, der slænger sig på liggestolene langs sandet.

Vest for marinaen ligger Mistral Beach, med en klub og chiringuitos der serverer traditionel fisk og skaldyr. På Nueva Andalucia-siden ligger stranden Playa de Levante (bedre kendt som Puerto Banus-stranden), som er hjemsted for vandsport og Levante Beach Club. En kort køretur væk ligger Nagueles Beach, der er hjemsted for Marbella Club Hotel, Puente Romano Tennis Club og den kendte kok, Dani Garcias Michelin restaurant.

Puerto Banus er i centrum af Costa del Golf, og entusiaster kan nyde banerne i Monte Paraiso, Golf La Dama de Noche, Aloha Golf Club, Las Brisas Golf og Las Naranjas Golfklubberne i nærheden.

Samfund

Spanierne udgør omkring 30% af befolkningen. De øvrige 70% består af europæiske (herunder mange britiske og skandinaviske), amerikanske og arabiske indbyggere.

Ejendom

Den sydlige side af lystbådehavnen er flad og bekvemt beliggende i gåafstand fra det travle shoppingområde. Boliger på denne side er dog få og dyre, især med panoramaudsigt over vandet. Du finder lejligheder i selve havnen og luksuriøse villaer i nærheden. Mod nord lidt oppe i bjergene finder du boligområder bedre egnet til familier. Disse lukkede områder er ofte med sikkerhedsvagter, fælles faciliteter som tennisbaner, opvarmede pools, butikker og restauranter. Boligerne velindrettede og med meget terrasseplads så udsigten kan nydes maksimalt.

Faciliteter

Du finder luksusbutikker, der sælger alt fra Christian Dior til Bang og Olufsen og på Antonio Banderas-pladsen finder du et enormt El Corte Ingles stormagasin, der inkluderer luksus-hypermarkedet, Hipercor. Der er masser af faciliteter, der servicerer de internationale beboere i dette område.

Transport

Malaga lufthavn ligger 60 kilometer væk, og du kan komme til Puerto Banus med taxa eller (via Malaga centrum) med bus. Kørsel er let, da der er et godt vejsystem. Du kan enten tage AP-7 (vejafgiftsvej) eller kystvejen N-340 – en lidt længere vej, men mere naturskøn rute. Der er et omfattende busnetværk, der forbinder Puerto Banus til nærliggende byer og landdistrikter.

Sundhed

Health Center San Pedro De Alcántara på Calle Príncipe de Asturias er et fremragende sted at søge statslige sundhedsydelser. Der er også rigelige private medicinske faciliteter, inklusive Helicopter Hospital Health, et lille velfungerende hospital.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne er høje i Marbella. Selvom nogle af verdens dyreste huse ligger i dette område af Spanien ligger huspriserne generelt på det niveau vi kender fra Nordeuropa og skandinavien, men forsyningsselskaber og transportomkostninger forbliver lave.

Find boliger til salg i Puerto Banús her.(link åbner i et nyt vindue)

Nueva Andalucia

Nueva Andalucia er et grønt boligområde med luksuriøse villaer og lejligheder beliggende i det sydlige Spanien i Marbella kommune. Området nyder godt af et subtropisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre med en kølig brise fra havet, der tempererer sommervarmen.

Dette eksklusive område er meget efterspurgt på grund af dets spektakulære udsigt over Middelhavet og den majestætiske bjergkæde Sierra de Ronda, for ikke at nævne dens nærhed til de smukke strande på Costa del Sol. Faciliteterne i området er fremragende – butikker, barer og restauranter, frisører, fitnesscentre, kasinoer, lørdagsmarkeder og golfklubber er alle inden for gåafstand.

Med så mange fantastiske faciliteter i nærheden, kan du nemt klare dig uden nogensinde at skulle forlade området, men med glitrende Marbella og historiske San Pedro de Alcantara kun 10 minutters kørsel væk, for ikke at nævne de mange golfklubber i området , er der masser af grunde til at vove sig længere væk.

Apropos golf – flyt hertil – og du vil have fire top golfbaner lige uden for døren, alle med en fantastisk natur, udfordrende baner og fremragende faciliteter. Aloha Golf, Las Brisas, Los Naranjos har alle en fremragende udsigt over Sierra de Ronda, og Europas første 24-timers bane, La Dama de Noche, giver dig mulighed for at spille et midnatsspil takket være dens belyste bane – ikke underligt at de kalder den ‘The Lady of the Night’!

Golf er dog ikke den eneste måde at udforske alt udendørs – Los Reales de Sierra Bermeja naturpark er mindre end en times tid væk og har en betagende udsigt over kysten. Dette ‘røde bjerg’ har fået sit navn fra de jernrige klipper, der giver det sin spektakulære rustne farve.

Der er selvfølgelig masser af strande at udforske; de fleste af Nueva Andalucias egne strande ligger inden for gåafstand, med mange mindre end 10 minutters kørsel væk, inklusive Puerto Banus.

Om lørdagen kan du nyde kunsthåndværksmarked i Nueva Andalucia – et af de største loppemarkeder på Costa del Sol. Her finder du en lang række håndværksvarer fra håndskårne figurer, keramik, malerier, beklædning, møbler, tekstiler og antikviteter, for ikke at nævne krydderier og friske lokale råvarer.

Ejendom

Her findes ejendomme, der passer til (næsten) ethvert budget, fra luksuriøse villaer med pools til moderne lejligheder og moderne byhuse.

Transport

Selvom der er busser, der kører fra byen, er der ingen direkte togforbindelse, så det er tilrådeligt at have en bil.

Sundhed

Der er en række private klinikker i området; til offentlige sundhedsydelser i Nueva Andalucia besøges  La Campana Clinic.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne i dette område afhænger i vid udstrækning af livsstil – forsyningsselskaber er generelt meget rimelige priser, og den enorme vifte af spisesteder betyder, at der er noget, der passer til alle budgetter.

Find boliger til salg i Nueva Andalucia her.(link åbner i et nyt vindue)

Estepona

Estepona er en traditionel fiskerby, med et tydeligt andalusisk udseende. Gå forbi hvidkalkede bygninger pyntet med fantastiske blå og lyserøde blomster mod strandpromenaden og tag ud og spis i en af ​​de mange chiringuitos (strandbarer), der serverer frisk fisk og paella.

Omgivet af bjergene i Sierra Bermeja har Estepona et behageligt mikroklima med omkring 325 solskinsdage om året. Du finder somrene varme og tørre og vintrene behageligt milde, og det betyder, at du kan få mest muligt ud af byens to blå flagstrande. Den mest populære er den 2,5 km lange Playa la Rada i centrum af byen med sin moderne promenade, hvor du passerer palmer og eksotiske kaktus.

Livet leves til fulde omkring det traditionelle torv i centrum – den smukke Plaza de las Flores er altid fyldt med mennesker, der hygger sig på bænke eller en af de mange udendørs caféer.

Samfund

Med en befolkning på omkring 70.000 finder du byen livlig, men ikke overvældende. Dette er stedet at være, hvis du søger noget mere traditionelt spansk.

Ejendom

Estepona er en del af den ‘gyldne trekant’, der også inkluderer smukke Benahavís og glamourøse Marbella. I den smukke gamle bydel finder du små lejligheder, mens der de senere år er kommet mange moderne nybyggerier. Boliger strækker sig langs kysten med en række forskellige komplekser. Og hvis du ønsker at bygge selv, er der også grunde med byggetilladelse til rådighed.

Transport

Du er mindre end en times kørsel fra lufthavnen i Malaga. Estepona er forbundet til den omkringliggende region med den hurtige vejafgift AP-7, eller du kan tage dig god tid og nyde kysten langs A-7. Hvis du er uden en bil, forbinder en hyppig kørsel fra en moderne busstation på østsiden af ​​byen dig med de største byer og lufthavnen.

Shopping

Estepona by er fri for store shopping centre, men du kan finde et godt udvalg af små og mellemstore butikker i byens centrum. Der er også et antal markeder, der er værd at undersøge. Køb frisk frugt og grøntsager på det traditionelle bymarked og søndag formiddag skal du besøge det altid populære Mecadill del Puerto i lystbådehavnen, en Aladdins hule af gaver, smykker og håndværk.

Sundhed

Estepona har fremragende tilbud til offentlig sundhedspleje med bl.a. det offentlige ‘Ambulatorio’ i byen og regionens hovedhospital i det nærliggende Marbella. Derudover er der et udvalg af private specialiserede læger.

Leveomkostninger

Huspriser er generelt højere i den ”gyldne trekant” og forvent at betale lidt mere for et måltid ude eller for dine ugentlige indkøb. Men når det er sagt så er Estepona et af de bedste ”value for money” områder i det nuværende marked.

Find boliger til salg i Estepona her.(link åbner i et nyt vindue)

Benahavís

En traditionel andalusisk bjerglandsby med alle de fordele, du kan forvente af dens nærhed til fornemme Marbella. Smuk natur, golf og gourmetmad er lige uden for døren.

Benahavís tilbyder en fantastisk udsigt over kysten mellem Marbella og Estepona. På en god dag kan du endda se den afrikanske kyst. Byen der oprindeligt blev grundlagt af arabiske nybyggere i det 11. århundrede, var i sin oprindelse brugt som udkigspost mod hyppige angreb fra pirater og invaderende styrker.

I dag har byen bevaret meget af sin landlige charme, mens der er tilføjet golfbaner, hoteller og fremragende restauranter, der trækker skarer fra de mere eksklusive kystbyer. Charmen ved den gamle bydel og den naturlige skønhed i det omkringliggende område har også vist sig at være en inspiration for byens kunstneriske samfund.

Benahavís er et paradis for naturelskere, der kan vandre mellem de to toppe og forbi flodbredder foret med kastanje- og oliventræer. Det er en robust, dramatisk region, hvor ren bjergluft blandes med det altid solrige hav nedenfor.

Samfund

Du finder et lille samfund på 8.884 mennesker, hvoraf en fjerdedel er fra Storbritannien. Golf og luksuriøse boliger har gjort det særlig populært blandt de velhavende, der blander sig med de lokale og den kunstneriske befolkning. Benahavís er den rigeste kommune i Andalusien og tilbyder derfor mange ekstra fordele til dens beboere.

Ejendom

Benahavís har udviklet sig markant i de senere år til at blive et af de mest attraktive steder i regionen. Priserne er på den højere side med ejendomme, der inkluderer lejligheder i stilfuld udvikling, traditionelle landsbyhuse og luksusvillaer med udsigt over bjergene og havet.

Faciliteter

Der er en hård konkurrence på Costa del Sol, men golfelskere vil nyde nogle af de bedste baner i regionen lige uden for døren. Maden er af gourmetstandard, der kombinerer lokale delikatesser med frisk fisk og lokalt opdrættet kød. Du finder også et nyt supermarked i byen.

Sundhed

Ud over et lokalt offentligt sundhedscenter og apotek, vil du blive betjent af hospitalet i det nærliggende Marbella og et større nyt sundhedscenter, i San Pedro, 15 minutter væk.

Transport

Bjergbeliggenheden betyder en mindre hyppig busforbindelse. Det anbefales at køb eller leje en bil.

Leveomkostninger

Benahavís er ikke det billigste sted at hverken købe bolig, bo og leve, men til gengæld så får man hvad man betaler for. Forsyningsudgifter er stadig halv pris af hvad man kender det fra Danmark.

Find boliger til salg i Benahavís her.(link åbner i et nyt vindue)

Casares

Denne klassiske ‘pueblo blanco’ er det perfekte sted for dig der er på jagt efter traditionelt andalusisk landsbyliv og en rig historie, skønhed og kultur og stadig inden for rækkevidde af kystens larm.

Opkaldt efter Spaniens berømte tidligere guvernør Julius Caesar, der siges at have besøgt de nærliggende varme svovlholdige kilder i Casares, finder du en landsby med mere historie end mange af byerne på ​​Costa del Sol. Besøg den mauriske borg, med dens status som et af de sidste fæstninger i maurernes tid. I dag lever byen hovedsageligt af turistindustrien og betager enhver, der er heldig nok til at finde den.

I Casares finder du alt hvad du kunne forvente i en ‘pueblo blanco’; gader med gamle hvidkalkede bygninger foret med blomster, en smuk plads i hjertet af byen, hvor man kan sidde og suge den rolige atmosfære ind, fantastiske vandreture i Sierra Crestellinas naturreservat. Caseres er også hjemsted for dejlige kunsthåndværksbutikker, en af ​​de bedste golfbaner i regionen og ejendomme med udsigt, der strækker sig fra bjergene helt til Gibraltar-kysten.

Samfund

Selve landsbyen forbliver overvejende spansk med omkring tre tusinde indbyggere. Mens der er nogle internationale beboere, der bor i landsbyen, findes de fleste i de omkringliggende byer og i de nyere komplekser i nærheden af Casares Costa.

Ejendom

Hvis du er heldig, kan du muligvis købe et af de traditionelle hvide landsbyhuse, hvoraf mange er hundrede år gamle. Der er større fincas og cortijos (landhuse) i nærområdet, hvoraf nogle kræver en kærlig ånd og andre er istandsat højt på luksusskalaen.

Faciliteter

Måske på grund af dens uopdagede status er Casares ikke stedet med store supermarkeder, men det har flere små landsbybutikker, der sælger mad og håndværksprodukter såvel som et ugentligt gademarked. Der er også nogle fremragende restauranter og barer, hvor du kan nyde at sidde og spise, drikke og hygge til sent ud på natten.

Transport

En bil er temmelig vigtig her, da der kun er to daglige busser til Estepona, en om morgenen og en om aftenen. Vejen til kysten tager femten minutter og fører gennem et utroligt malerisk landskab.

Sundhed

Du finder en offentlig sundhedsklinik i landsbyen sammen med flere apoteker. Derudover er der hospitaler i Marbella eller Estepona.

Leveomkostninger

Dette er ikke den billigste del af Costa del Sol, da den er lige uden for ”den gyldne trekant’. Men det er bestemt muligt at leve inden for et budget, hvis du bruger de større supermarkeder ved kysten.

Find boliger til salg i Casares her.(link åbner i et nyt vindue)

Alhaurin El Grande

Nyd den autentiske andalusiske livsstil, som den har været i generationer, med kysten inden for rækkevidde.

Mens meget af Costa del Sol er kendt for sin moderne udvikling og natteliv, er bjergbyen Alhaurin El Grande en påmindelse om de tusinder af år med landdistrikter i Andalusien.

I nærheden indeholder skovene spor af gamle neolitiske indbyggere, og i de omkringliggende bjerge finder du romerske ruiner. I byen fører en maurisk buegang dig ind i den traditionelle spanske Plaza. Af alle disse grunde er dette et paradis for flere og flere der søger det autentiske Spanien.

Klimaet er et andet træk; geografien betyder, at du er beskyttet mod ekstreme temperaturer i sommervarmen og er lige så behagelig om vinteren. Uden for byen finder du villaer og fincas (landhuse) omgivet af jord, der er dækket af oliventræer, egetræer og fyrretræer og med en fantastisk udsigt til bjergene og/eller til kysten. Du kan tilbringe livet på at udforske dette smukke naturlige sted til fods, på cykel og på hesteryg. Eller du kan du tage en afslappet runde golf, eller se verden gå forbi på en af ​​byens fremragende tapasbarer og restauranter.

Samfund

Alhaurin er hjemsted for 25.000 mennesker med en god blanding af lokale og internationale indbyggere. Selve byen er overvejende spansk, mens omkring halvdelen af ​​ejendommene i omgivelserne ejes internationalt.

Ejendom

Selve byen er meget overkommelig med lejligheder og huse, der passer til de fleste budgetter. Bebyggelse blev forbudt i det omkringliggende landskab i 2003, så du kan ikke finde nogen nyere komplekser. Dette betyder mere fred og ro, men også færre ejendomme på markedet.

Faciliteter

Shopping er fremragende med flere supermarkeder, en grønthandler, der sælger friske, lokale råvarer og gademarkeder på torsdage og lørdage. Du finder rigeligt med barer, restauranter. Golfbanen er designet af selveste Seve Ballesteros.

Transport

Alhaurin El Grande er forbundet med Malaga og de nærliggende byer og landsbyer med bus. Takket være nye veje, der fører til Fuengirola og Marbella, er det utroligt nemt at komme til kysten. Den nærmeste strand er omkring en tyve minutters kørsel herfra.

Sundhed

Du finder et statsligt sundhedscenter i byen sammen med et apotek og flere private tandlæger. Det nærmeste store hospital er i Malaga, tyve minutter i bilen.

Leveomkostninger

En af de gode ting ved at bo væk fra kyststederne er, at priserne er lidt lavere, både når det gælder ejendomme og i butikker og restauranter.

Find boliger til salg i Alhaurin El Grande her.(link åbner i et nyt vindue)

Coin

Coin ligger måske en halv time fra Costa del Sols kyst, men for mange vil dette være stedet at finde den andalusiske charme og nyde de mange attraktioner.

Ved foden af ​​bjergene i Sierra de Mijas og 30 km inde fra Malaga og Marbella finder du Coin. Med udsigt over Guadalhorce-dalen, er det et af de mest frugtbare områder i det sydlige Spanien hvor der stadig i vid udstrækning dyrkes landbrug. I ‘byen med de 300 frugtplantager’ har du både det traditionelle spanske liv som kun findes i en lille by og du har adgang til fantastiske butikker og faciliteter i verdensklasse. Her kan du nyde de omkringliggende fyrreskove med deres fortryllende vandløb og små vandfald.

I dag appellerer byen til mange til internationale beboere, der ønsker at komme tættere på den traditionelle spanske livsstil.

Samfund

Befolkningen i denne lille by er omkring 22.000, hvoraf kun 13% er internationale beboere. Denne balance gør Coin til et fantastisk sted at komme til, hvis du er interesseret i at integrere i et ægte andalusisk samfund. De fleste af de nyankommne kommer her med dette i tankerne og tager en bevidst beslutning om at være lidt adskilt fra livet ved kysten.

Ejendom

I centrum af byen finder du en blanding af lejligheder og rækkehuse, for det meste beboet af spanske familier. Der er komplekser i udkanten, med villaer og flere internationale beboere. Og hvis du ønsker fuldstændig isolering, skal du overveje en finca (landejendom), hvoraf mange har meget tilhørende jord hvor alt kan dyrkes.

Faciliteter

Et nyligt åbent indkøbscenter har bragt nogle af Spaniens største mærker til Coin sammen med caféer, biograf, et fitnesscenter med en lokkende spaafdeling. Du finder alle de sædvanlige supermarkeder her sammen med det store marked hver søndag, som er kendt for deres fantastiske frugt og grønt-afdeling, og tiltrækker mange besøgende fra nær og fjern.

Transport

Du er kun 33 kilometer vest for Malaga og 30 kilometer nord fra Marbella, hvilket er omtrent 30 minutters kørsel. Hvis du ikke har din egen bil, forbinder busser dig med de store byer og landsbyer i nærheden.

Sundhed

Coin har sit eget lægehus med en akutafdeling, der er åbent døgnet rundt. Der findes også flere private læge og tandlægepraksis. For alt andet er du inden for rækkevidde af hospitaler i Malaga og Marbella.

Leveomkostninger

Dette er en fantastisk mulighed, hvis du leder efter et alternativ til regionens eksklusive områder og byer. At spise ude er for det meste meget rimeligt, og en god række butikker betyder, at du ikke behøver at tage en lang tur ud af byen hver uge for at købe dine dagligvarer.

Find boliger til salg i Coin her.(link åbner i et nyt vindue)

Elviria

Tag til det kosmopolitiske Elviria for at nyde stilfulde barer og restauranter, en lang række udendørs aktiviteter, fantastiske udsigter og ejendomme, der er bygget i en høj standard.

Elviria er et luksuriøst og efterspurgt kystområde beliggende ti minutter væk fra den glamourøse by Marbella. Med 320 solskinsdage om året og nogle af de fineste strande i Marbella, er Elviria populær blandt købere, der ønsker at nyde friluftslivet. Dette velholdte, frodige samfund er populært blandt familier, der bliver tiltrukket af overfloden af ​​grønne områder samt rolige og trygge omgivelser.

Selvom dette område er meget fredeligt, skal du ikke tro, at det er kedeligt – med festbyen Marbella i nærheden finder du restauranter, butikker og barer i massevis, for ikke at nævne masser af sportsaktiviteter såsom golf, tennis, vandsport, ridning, cykling og meget mere.

Elvirias strande er nogle af de bedste på Costa del Sol med fint sand og alle de faciliteter, du har brug for, til en perfekt dag udendørs. Elviria er også fuld af liv med stilfulde barer og restauranter, fashionable strandklubber og cafeer beliggende ved siden af ​​maleriske lokale chiringuitos.

Med en betagende udsigt overalt og et fremragende udvalg af lokale faciliteter lige uden for døren, det er ikke underligt, at Elviria er så populær blandt udenlandske købere, der leder efter deres helt eget stykke af Costa del Sol.

Samfund

Med den kosmopolitiske Marbella i nærheden er det ikke overraskende, at Elviria har et blomstrende internationalt samfund. Området er populært blandt mennesker fra Nordeuropa – især med britiske fastboende og danskere og svenskere der vælger at bosætte sig her.

Ejendom

Du finder nogle meget luksuriøse ejendomme i Elviria med den ekstra bonus, at priserne generelt er lavere end dem, der findes i det nærliggende Marbella. Mange af husene i området har deres egne pools, og de fleste lejlighedskomplekser og villaer ledsages af smukke tropiske haver, der giver masser af mulighed for skygge.

Mange af ejendommene har en fantastisk udsigt over Middelhavet og bjergene, og de fleste er bygget i en meget høj standard. Hvis du har dybe lommer, finder du nogle meget storslåede villaer her – med panoramaudsigt, private pools og tropiske haver. Selv med et mindre budget vil du stadig være i stand til at finde smukke lejligheder i private komplekser.

Faciliteter

Beboere i Elviria har masser af butikker at vælge imellem, inklusive dem fra det nærliggende område El Rosario. Der er supermarkeder, spanske butikker og forskellige gavebutikker. Tag bilen og kør til de større indkøbscentre der kun ligger få minutter væk. På cirka 10 minutter kan du komme til det store shoppingcenter La Canada, hvor du både finder luksusdesignermærker og mere almindelige butikker såsom Zara, H&M og Mango.

Derudover kan du også slappe af med en runde golf på Elvirias Santa Maria Golf Club, en 18-hullers bane beliggende midt i en fantastisk natur.

Transport

Busser kører regelmæssigt, og du er kun 40 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. En række taxiselskaber opererer i området, og hvis du er i bil er du godt forbundet til de største kystbyer via A7 motorvejen.

Sundhed

Der er en række engelsktalende læger i området omkring Elviria, såsom Marbella Medical Services i Marbella. Du kan også finde både danske og engelsktalende læger i Fuengirola i nærheden på Clinica Quiron.

Leveomkostninger

Selvom dette er et eksklusivt område, er leveomkostningerne generelt stadig lavere end Nordeuropa. Levestandarden er meget høj, så du får bestemt værdi for pengene, hvis du vælger at købe her.

Find boliger til salg i Elviria her.(link åbner i et nyt vindue)

La Duquesa

Godt beliggende tæt på Marbella, Sotogrande og Gibraltar, er La Duquesa en af ​​Costa del Sols bedst bevarede hemmeligheder.

La Duquesa er populær blandt både bådejere. I løbet af dagen flyder bådene rundt på krystalklart vand i marinaen og bag dem står strålende hvide lejligheder og forretningsbygninger med grønne palmer op langs promenaden. Om natten kaster lyset en romantisk glød over spisesteder og fodgængere, der suger atmosfæren i sig.

Flankeret på begge sider af strandene: Playa de las Gaviotas og Playa del Castillo mod vest og Playa Sabinillas til vest, samt fiskerlandsbyerne Sabinillas og Castillo de la Duquesa er der nok at udforske.

Bag havnen har La Duquesa Golf and Country Club en 18 hullers golfbane designet af Robert Trent Jones Sr. Valderrama, Sotogrande, La Reserva, La Cañada og San Roque banerne ligger alle inden for en times kørsel.

Samfund

I modsætning til mange steder på Costa del Sol er La Duquesa kun rigtig travlt i løbet af sommeren. Resten af ​​tiden forbliver det en stilfuld, autentisk spansk by. Der er et internationalt samfund sammensat af hovedsageligt englændere og skandinavere.

Ejendom

De fleste komplekser omgives af golfbaner, der tilbyder en blanding af rækkehuse og lejligheder med fælles pools. Længere inde i landet er der villaer med private haver og pools og hvis du foretrækker en lejlighed i selve byens centrum, er der også rig mulighed for dette.

Faciliteter

Marina-tjenesterne dækker fortøjningspladser til både på op til 20 meter, tankning, vaskefaciliteter, satellit-tv, 24-timers sikkerhed, elektricitet og vand. Der er masser af butikker, supermarkeder og banker i selve byen.

Tranport

La Duquesa ligger ca. en times kørsel fra Malaga lufthavn. Den ligger på busruten Estepona – La Linea (til Gibraltar).

Sundhed

Der er mange lægehuse i byen, både offentlige og private. Det nærmeste medicinske center og tandlæge er begge i Sabinillas.

Find boliger til salg i La Duquesa her.(link åbner i et nyt vindue)

Sotogrande

Sotogrande er en diskret, gådefuld og grøn enklave for folk, der søger eksklusivitet, privatliv og faciliteter langt væk fra de travle byer og områder.

Sotogrande er det største privatejede boligområde i Andalusien. Denne meget efterspurgte urbanisering har nogle af de dyreste boliger i Europa. Det har tiltrukket royale, verdensledere, politikere og internationale kunstnere. Dets succes findes i den moderne arkitektur, høje standarder og følelse af privatlivets fred.

Baseret ved foden af ​​Sierra Almenara-bjergene og omgivet af skov, består det af 20 kvadratkilometer kystland. Der er flere kunstige søer, hvoraf den ene er en menneskeskabt strand med en privat beach club. Andre strande inkluderer Sotogrande Port Beach, Torreguadiaro Beach, Alcaidesa Strande og Cala Sardinia Beach.

Grundlagt i de tidlige 1960’ere af Joseph Rafael McMicking y Ynchausti og Mercedes Zobel de Ayala y Roxas, blev Sotogrande bygget ved købet af fem tilstødende landgrunde. Der byggede partnernes nevøer Jaime og Enrique Zobel de første huse, hvad der dengang var, et lukket kompleks.

Der er 5 internationale golfbaner, herunder Valderrama Golf Club, designet af Jaime Ortiz-Patiño og vært for Ryder Cup 1997 og European Tour Volvo Masters. Den travle marina er hjemsted for en sejlklub, butikker og restauranter. Der er 6 polo baner, 2 tennisklubber, padlebaner, ridestalde, yoga, kajaksejlads, windsurfing, longboards, el-cykler, paddleboards, segways og scootere er tilgængelige til leje og salg. Nærliggende udflugter inkluderer Alcornocales naturpark, klippen i Gibraltar og Marbella ligger kun 30 minutters kørsel herfra.

Samfund

Dette engang lukkede samfund er nu åbent for besøgende med et par hoteller bygget rundt om komplekserne. Dog tiltrækker det stadig mest en international skare af velhavende familier der foretrækker at leve privat.

Ejendom

Sofistikerede lejligheder og farverige rækkehuse blandes med enorme luksusvillaer. Dette område består af fire større kvarterer: La Reserva de Sotogrande, Sotogrande Costa, Sotogrande Marina og Sotogrande Alto.

Faciliteter

Pueblo Nuevo de Guadiaro er det største område for butikker og restauranter, men Torreguadiaro tilbyder også et travlt centrum. Der findes en concierge-service for at forsyne beboerne med alt, hvad de måtte have brug for, herunder butlers, arbejdere, personlige shoppere, chauffører, personlige trænere og private sikkerhedsvagter. Apoteket findes på Plaza Blanca.

Transport

Concierge-tjenesten tilbyder support til dem, der ankommer med privat jet eller yacht. Internationale flyvninger fører dig til lufthavne i Gibraltar eller Malaga. Når du er ankommet, er der flere private biludlejningsfirmaer tilgængelig.

Leveomkostninger

Selvom Sotogrande sigter mod verdens mest velhavende, betragtes Sotogrande ikke som lige så prangende som det nærliggende Marbella. Selvom huspriser og faciliteter er dyre, er det relativt billigt at spise og leve godt.

Find boliger til salg i Sotogrande her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!