Områdeguide – Costa Del Sol Øst (Málaga provins)

24 Feb | 45 min read

Costa Del sol Øst er området beliggende mellem Málaga og Nerja.

Populære byer på den østlige Costa del Sol inkluderer Competa, Torre del Mar, Torrox og Nerja. Her finder du smukke klassiske spanske byer, hvor livet er mere roligt og bjerglandskabet meget imponerende. Tæt ved har du Sierra Nevada-bjergene, hvor du kan stå på ski fra slutningen af ​​oktober til april.

Regionen er hurtigt ved at blive midtpunkt for fødevarer i det sydlige Spanien, delvis takket være et varieret landskab, der giver alle de betingelser, der er nødvendige for stort set alle typer produkter. Restauranter i området har adgang til en overflod af friskfanget fisk og skaldyr og fremragende lokale råvarer, herunder olivenolie, vin, ost, skinke og et stort udvalg af friske frugter og grøntsager.

Som med andre dele af Spanien er der fremragende transportforbindelser i området, herunder Malaga lufthavn, som giver overkommelig adgang til de fleste dele af verden. Den offentlige transport i området fungerer, med busser og tog med aircondition, som kører regelmæssigt.

 

Guide til byer på Costa del Sol Øst

I nævnte rækkefølge: Cómpeta, Nerja, Torrox, Sayalonga, Frigiliana, Torre Del Mar, Velez-Malaga, Canillas de Aceituno, Alcaucin.

 

Cómpeta

Oplev livet i et blomstrende lokalt og internationalt samfund omgivet af enestående natur i en by, der er en af juvelerne i det østlige Costa del Sol.

Competa er en typisk andalusisk bjergby med en ekstraordinær historie og kultur, der fortsætter til i dag. Bare gå på gaderne i denne blomsterdekorerede hvide by (pueblo blanco), og livet i byen gennem århundreder afsløres gennem en række smukke mosaikker. Traditioner som Vinnatten fortsætter til i dag – en fantastisk undskyldning (hvis nødvendigt) for at drikke Competas berømte søde vin og danse til flamenco-musik.

Du vil opdage en by, der har udviklet sig yndefuldt fra sine landbrugs rødder til et tilflugtssted for tilflyttere, der tiltrækkes af den afslappede livsstil, det venlige samfund og de fantastiske omgivelser. Havet ligger kun 20 km væk, og i den anden retning opdager du Sierras de Tejeda, et naturparadis, der er hjemsted for bjerggeder og gyldne ørne. Du kan let bruge år på at udforske de omkringliggende mandel- og olivenlunde og dyppe tæerne i vandløb og koldt løbende bjergvand.

Samfund

Blandt den lokale befolkning, eller Competenos, møder du folk fra Storbritannien, Danmark, Holland og Tyskland. Den permanente befolkning i denne travle arbejderby er omkring 3.500, og sammen udgør de et afbalanceret og integreret samfund.

Ejendom

I den gamle bydel finder du traditionelle hvidkalkede huse, der kan ses fra kilometer væk og er kendt som perlen af axarquia området ( Pearl of the Axarquia). I udkanten af byen findes flere moderne villaer med udsigt over kysten og bjergene. Og hvis du virkelig gerne vil starte fra bunden, er der fincas (gårde med tilstødende jord) i de omkringliggende bjerge.

Faciliteter

I en lille landsby som Competa har de et fremragende udvalg af moderne faciliteter, inklusive adskillige barer og restauranter, en række traditionelle butikker, banker og andre små virksomheder. Du vil heller ikke gå glip af lørdagsmarkedet hvor der kan købes friskfanget fisk, kød og grøntsager til fornuftige priser.

Transport

Competa ligger omkring en time fra Malaga og dens lufthavn, og er let tilgængelig via bus eller bil langs den hurtige A-7. Den nærmeste strand ligger 30 minutters kørsel fra byen.

Sundhed

Du finder en sundhedsklinik i landsbyen med nogle læger, der taler engelsk. For det nærmeste hospital skal du til Velez Malaga, omkring 40 minutter væk.

Leveomkostninger

Dette område i Spanien har længe været et rimeligt billigt sted at bo, og er det stadig. Husk, at Competa er en lille spansk by uden store supermarkeder, så omkostningerne (hvis der skal handles lokalt) kan være lidt højere end de større byer og resorts langs kysten.

Find boliger til salg i Cómpeta her.(link åbner i et nyt vindue)

Nerja

En klassisk spansk ferie- og badeby; Nerja, er en by med meget at opdage. Skjulte bugter, uspolerede gader og gamle bygninger.

Træd ud på Balcón de Europa (‘Europas balkon’) ved solnedgang, og du vil måske finde den smukkeste udsigt på Costa del Sol, et fantastisk panorama over koboltblå hav, et væld af strande og bugter og med de storslåede bjerge i Sierra Almijara stigende mod øst. Ikke underligt at så mange mennesker forelsker sig i smukke Nerja.

Som mange andre af regionens tidligere fiskerlandsbyer har også Nerja bevaret sin charme og en stærk fornemmelse af, hvad der tiltrak folk i første omgang. Du finder ikke mange skyskrabere her. I den gamle bydel er de snoede gader fyldt med blomster, der tumler fra jern balkoner på smukke hvidkalkede huse, som forbliver stort set uændrede.

Kør ned til kysten og udforsk dejlige honningfarvede bugter og små sandstrande. Lidt udenfor byen, finder du et af verdens mest fantastiske gamle hulesystemer, foret med palæolitiske hulemalerier og skulle være et af de mest omfattende underjordiske hulesystemer i hele Europa.

Samfund

Nerja har via en række store urbanisationer udvidet sig til at rumme 21.000 mennesker, hvoraf en tredjedel er fra udlandet. Byen opretholder en lokal atmosfære med en venlig ‘Andaluz’-fornemmelse, som er specielt livlig på markedsdage og til fester (fiestas).

Sundhed

Det vigtigste lægehus ligger på vej ind i Nerja med en skadestue der er åben 24/7. Hvis du har et mere alvorligt behov, er det nærmeste fuldt udstyrede hospital en halv times tid væk i Velez Malaga.

Transport

Selvom det ikke er en del af det større regionale transportnetværk, har Nerja sine egne regelmæssige busruter, der tager dig til Malaga og til de omkringliggende byer og landsbyer, herunder Frigiliana, Almuñécar og så langt væk som Granada, Córdoba og Sevilla. Den nærmeste lufthavn ligger en times kørsel væk i Malaga.

Faciliteter

Slå din vej forbi hovedtorvet, Plaza de España, for at finde et væld af butikker og spisesteder. Nerja har alle de sædvanlige spanske supermarkeder samt nogle butikker med engelske mærker. Byen et fremragende stadion med tennis- og boldbaner og swimmingpool. Og du finder alle de sædvanlige vandbaserede aktiviteter nede ved vandet.

Ejendom

Nerja indeholder tre dele; den gamle bydel med ældre, traditionelle huse; nye projekter med større villaer og bungalows i udkanten og Burriana med udsigt over havet langs en bred sandstrand. Der er også rummelige lejligheder med en misundelsesværdig udsigt nær Balcón de Europa.

Leveomkostninger

Du vil se, at det er muligt at bo meget rimeligt i Nerja. Den store række butikker, caféer og restauranter betyder, at selv på et beskedent budget kan du nyde at gå ud regelmæssigt – og det er bestemt en billigere mulighed end nogle af de mere berømte resorts vest for Malaga.

Find boliger til salg i Nerja her.(link åbner i et nyt vindue)

Torrox

Torrox Pueblo er en traditionel bjergby beliggende på de stejle skråninger i Sierra Almijara-bjergene. Det var en velhavende bosættelse under maurisk styre på grund af dens rolle i silke handelen; mange af de storslåede middelalderlige hvidkalkede bygninger stammer fra denne periode. Det ligger fire kilometer fra Torrox Costa, et internationalt turistområde med promenade (paseo) af barer og restauranter langs sandstranden. Paseoen bliver levende om natten med turister, for det meste fra Nordspanien, Skandinavien, Tyskland og Storbritannien der mødes for at få lidt socialt samvær. Der er gadeunderholdere og markedsboder der holder åbent indtil de tidlige timer. Endelig er Torrox Park et stille, moderne område, der beliggende mellem byen og kysten.

Sierra Almijara-bjergene er en del af en enorm naturpark, der tiltrækker vandrere, klatrere og jægere.

Hvis du foretrækker at forblive lokalt, er der masser af traditionelle restauranter i Torrox Pueblo med specialiteter såsom lokalt fremstillet vin, grillede sardiner, hvidløgssuppe med druer og søde churros – doughnut lignede pinde til at dyppe i chokoladesovs. Den sidste søndag før jul fejrer Torrox sin festival for Migas. Migas er en tallerken lavet af stegte brødkrummer, grøn peber og chorizo. Tusinder af besøgende deltager hvert år i festen med vin, musik og dans.

Samfund

Selvom mange internationale fastboende har gjort Torrox til deres hjem, bevarer det stadig sit autentiske spanske præg. Først opdaget af tyske turister og senere af briterne, som begge har et stort internationalt sammenhold. Det betragtes generelt som mere afslappet, familievenligt sted end de mere vestlige byer på denne kyst.

Ejendom

Torrox området er en af ​​de mest overkommelige områder på Costa del Sol. Langs kysten finder du lejligheder med lejepotentiale, flere lejligheder og villaer inde i landet i komplekserne, og i selve byen; gammeldags rækkehuse.

Faciliteter

Mange af de lokale faciliteter findes enten på kystpromenaden eller i Torrox Pueblo. Der er banker, postkontorer, parkeringspladser, benzinstationer og offentlige motionscentre alle i gåafstand til hinanden. Der er supermarkeder i Torrox Costa og Torrox Pueblo.

Transport

Torrox ligger ved N-340 kystvejen og motorvej AP-7 ligger kun 40 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. Der kører bus fra Malaga centrum til Torrox Pueblo, og der køres regelmæssigt mellem byen og kysten.

Sundhed

Torrox har to offentlige lægehuse: et beliggende ved kysten og et andet inde i landsbyen. Der er også tre private klinikker med engelsktalende og tysktalende læger ved kysten. Der er flere tandklinikker og et hospital i nærheden af ​​Axarquia.

Leveomkostninger

Hvis du spiser spanske råvarer, kører en lille tur og spiser lokalt, er leveomkostningerne meget billigere end i Nordeuropa.

Find boliger til salg i Torrox her.(link åbner i et nyt vindue)

Sayalonga

Sayalonga, en rolig perle hvor du nyder en fredelig livsstil i absolut fantastiske omgivelser.

Denne maleriske hvidkalkede landsby på bjergsiden ligger omkring 30 minutter inde i landet ud fra byen El Morche. Beliggende i Axarquia-regionen, udgør Sayalonga en del af den smukke rute bedre kendt som “Sol og vinruten’, en 55 km lang rute, der krydser kyst- og indre områder af vinproduktion.

Navnet Sayalonga er afledt af latin for ‘lang kappe’, og siges at være blevet navngivet af romerne, der bemærkede den måde, denne landsby på bjergsiden lignede et stykke tøj, der var hængt over en kam til tørring i solen.

Naturligvis, med landsbyen beliggende på bjergsiden, på denne måde kan du forvente nogle temmelig dramatiske udsigter over det omkringliggende landskab og den nærliggende kyst. Ikke nok med det, er selve landsbyen også fyldt med historiske steder.

Samfund

Landsbyen har en befolkning på omkring 1.200 indbyggere, hovedsageligt spanske. Der er et lille internationalt samfund her og lokalbefolkningen er som alle andre steder meget venlig og imødekommende. Med et travlt program med festivaler og fiestas har du masser af muligheder for at få venner.

Ejendom

Udbuddet her omfatter en blanding af moderne og rustikke landejendomme og villaer, men du kan også finde byhuse og landbrugsejendomme.

Faciliteter

Alt hvad du har brug for til dagligdagen kan findes i landsbyen med butikker, et lille supermarked, flere banker, et apotek, postkontor og en mekaniker. For de større butikker skal du tage til Velez Malaga, som ligger cirka 30 minutter væk.

Transport

Busser kører regelmæssigt til Malaga, og du er godt forbundet. A-7207 løber gennem byen, der fører dig direkte til AP-7 motorvejen og forbinder også til den gratis N340 kystvej.

Sundhed

Der er læger, kirurgi og apotek. Hospital Comarcal Axarquia ligger lidt over 20 minutter væk i Torre del Mar.

Leveomkostninger

Ejendomspriser er meget rimelige, og leveomkostningerne er generelt lave i dette område.

Find boliger til salg i Sayalonga her.(link åbner i et nyt vindue)

Frigiliana

Der er få andre steder at opleve en traditionel spansk landsby som Frigiliana, med dets internationale samfund af mennesker dedikeret til at nyde det bedste fra den andalusiske livsstil.

Frigiliana er blevet kåret til Spaniens smukkeste landsby, og har man set den er klart, hvorfor. Byen ligger ved foden af ​​Sierra de Tejeda, de uplettede gader fører dig forbi hvidkalkede, blomsterbedede huse til et gammelt maurisk slot og panoramaudsigt over Costa del Sol. Det er, hvis du kommer så langt og ikke forstyrres af en af ​​de 60 cafeer, barer og restauranter gemt væk i sidegader og skjulte terrasser. Dette er en lille landsby, som du kan bruge hele livet på at lære at kende.

Landsbyens umiddelbare omgivelser er lige så spændende: forlad byen og følg Rio Higueron eller den nærliggende Rio Chillar, hvor du kan tilbringe lange dage på vandreture, ridning eller blot picnic. Hvis stranden er mere dig, så kør mod Nerja, især bugterne omkring klipperne i Maro, som tilbyder nogle af de mest blå og mest gennemsigtige laguner på Malaga-kysten.

Samfund

I Frigiliana hører du lige så sandsynligt, engelsk, hollandsk eller skandinavisk talt på gaderne, som du hører spansk. I dette kosmopolitiske samfund på 3.000 indbyggere er omkring en tredjedel udlændinge fra mere end 20 forskellige lande. Dette er dog ikke noget nyt, og den årlige festival for de tre kulturer fejrer de kristne, muslimske og jødiske traditioner, der længe har eksisteret i Frigiliana.

Ejendom

Du vil ikke være alene om at ville flytte hertil, og som et resultat af dette er der færre gode tilbud at finde. De dyrere ejendomme findes i det ældre område øverst i landsbyen, mens rækkehuse og lejligheder i den mere moderne nedre halvdel er lidt billigere. Du kan også undersøge de lokale omgivelser for villaer og fincas (landhuse).

Faciliteter

Frigilianas ry som en uspoleret pueblo blanco (hvid landsby) betyder, at du ikke finder nogen store supermarkeder. Der er dog dagligvarer, et bageri og adskillige interessante uafhængige butikker. Landsbyen er vært for et marked hver torsdag og søndag, et fantastisk sted at købe lokale råvarer, speciel mad og tøj. Du finder også en stor sports pavillon og kommunal swimmingpool.

Transport

Det er en 10 minutters køretur ned ad snoede veje til Nerjas strande. Hvis du ikke har lyst til selv at køre, findes der en billig, regelmæssig busforbindelse, som tager dig derned og til andre steder rundt om på Costa del Sol. Du finder den nærmeste lufthavn under en times kørsel væk i Malaga.

Sundhed

Der er et lægehus og apotek i landsbyen, men hvis du har brug for mere specialist pleje, er det nærmeste fuldt udstyrede hospital 30 minutters kørsel i Velez Malaga.

Leveomkostninger

Costa del Sol har altid været et rimeligt billigt sted at bo, og det er det stadig. Men uden store supermarkeder i Frigiliana kan omkostningerne måske være lidt højere end de større byer og resorts langs kysten.

Find boliger til salg i Frigiliana her.(link åbner i et nyt vindue)

Torre del Mar

Torre del Mar er en familievenlig kystby med et internationalt samlingspunkt for beboere langs den lange sandstrand.

Torre del Mar, der oprindeligt var en fønikisk by og derefter senere en romersk landsby bygget omkring mundingen af ​​floden Velez, var en succesrig handelshavn for fiskeri og landbrug i århundreder. Fra 1796-1991 var det et stort sukkerproducerende område med en arbejdsmølle og sukkerfabrik, der nu er et industrielt kulturarv, museum og et udstillingscenter. Det fungerede også som en bastion mod flådeangreb; der er ikke mindre end 5 vagttårne ​​af maurisk afstamning, der stadig står den dag i dag.

I disse dage kommer de fleste for stranden. En 4 kilometer lang strand med lige palmer, fint sand, der tilbyder alt, hvad en familie kunne have brug for. Der er god adgang for handicappede, en legeplads, fitnessområder, en bred vifte af chiringuitos, vandsport faciliteter, liggestol udlejning og livreddere.

Det suppleres af strandpromenaden Paseo Maritimo, der strækker sig helt til marinaen ved Caleta de Velez. Denne promenade er fyldt med restauranter, cocktailbarer, markedsboder og unikke butikker. Om sommeren findes et natmarked indtil de tidlige timer, og en række klubber og barer på El Copo spiller musik i de sene timer.

Weekend Beach Festivalen starter i begyndelsen af ​​juli. Denne moderne musikfestival trækker skarer på op til 40.000 tilskuere til byen. For dem, der ønsker at slappe af, er de landlige strande i Chilches og Benagalbon gemt bag stenklipper. Caleta de Velez har et fiskemarked og kan prale af en række traditionelle fiskerestauranter. Baviera golf bane er kendt for sin smukke udsigt, og shoppere kan finde de internationale high street butikker i El Ingenio Shopping Center.

Samfund

Dette er stadig en spansk by, der tiltrækker spansk turisme. Den er dog blevet populært blandt nordeuropæere de seneste år.

Ejendom

Der er flere forskellige distrikter i Torre del Mar: El Tomillar og Jardines del Rocío er alle tæt på stranden og faciliteter, mens El Capitan og Los Toscanos er længere ude langs floden. Du vil finde lejligheder i overflod i alle områder. De, der vil have lidt mere kan vælge et byhus eller villa.

Faciliteter

Paseo de Larios og Avenida de Andalucia er der, du finder de fleste butikker. El Ingenio Shopping Center er et af de største i Malaga, og der er en politistation samt high street banker, apoteker og frisører i byen.

Transport

ALSA-busfirmaet kører lokale tjenester rundt i byen og ind til Velez-Malaga, La Herradura, Granada, Molina, Orgiva, El Palo og Torre de Benalgalbon. Malaga lufthavn – som er den tætteste internationale lufthavn, er en 40 minutters kørsel i bil eller lidt over en time med bus.

Sundhed

Der er adskillige hospitaler, medicinske centre og private sundhedsudbydere i Torre del Mar, hvoraf de fleste støder op til N-340-vejen, der løber gennem byens centrum. Hospital Comarcal Axarquia ligger i den nordøstlige afdeling El Tomillar.

Leveomkostninger

Hvis du er glad for at spise friske, lokalt dyrkede sæsonbestemte produkter, købe spanske mærker i supermarkedet og spise og drikke sammen med de lokale, kan du leve betydeligt godt for meget lidt. Ejendom øst for Malaga er en smule lavere i pris sammenlignet med den vestlige del af Costa del Sol.

Find boliger til salg i Torre del Mar her.(link åbner i et nyt vindue)

Velez-Malaga

Omfattet af spansk historie og kultur er Velez-Malaga en traditionel by væk fra, men tæt nok på, den livlige, kosmopolitiske Costa del Sol og Malaga by.

Velez-Malaga, kendt lokalt som Velez, er en gammel markedsby. Med fønikiske, romerske og kartagiske arvsteder der er intakte og både barok og Mudejar-arkitektur dominerende i byens centrum, er der en del spansk historie at se på et sted.

På trods af at være så tæt på de populære Costa del Sol resorts i Torre del Mar og Caleta de Velez, har byen undgået at blive fanget af turisme. Det forbliver en spansk autentisk by, der er bygget på landbrug af afgrøder, der dyrkes i nærheden, herunder sukkerrør, oliven og Muscat druer, der bruges til at fremstille de berømte Malaga-vin.

En middelalderlig mur, omkransede engang den gamle bydel beskyttet af den mauriske fæstning i Velez-Malaga; dele af begge stadig står. Chapel of Our Lady of the Remedies er en typisk hvidkalket kirke fra det 17. århundrede. Biennale Palads og Casa de Cervantes – hvor forfatteren Miguel de Cervantes rygtes at have opholdt sig – er eksempler på eksisterende herregårde. CAC Vélez-Málaga Center for moderne kunst drives fra en smukt restaureret nonne skole.

Der er en blomstrende flamenco scene med månedlige begivenheder, der ledes af Peña Flamenca Niño de Vélez. Blandt de mange fiestas skal fremhæves Royal San Miguel-festivalen med sin vifte af aktiviteter, koncerter og mad. Strandene på Caleta de Velez og Torre del Mar imødekommer et livligt, internationalt publikum og tilbyder gode caféer og restauranter, en promenade, en marina og vand sportsfaciliteter. Golfspillere kan spille året rundt på Baviera Golf banen.

Samfund

Beboerne her er overvejende spanske. Men dens popularitet er stigende blandt de nordeuropæiske og skandinaviske købere.

Ejendom

Der er et pres for at genoprette den gamle bydel i Velez-Malaga, hvor borgmesteren tilbyder fleksibilitet til at renovere. Her finder du traditionelle villaer og restaurerede lejligheder. I de omkringliggende områder af Cruz Cordero, El Limonar, Real Bajo og Alborán er der mere moderne villaer og lejligheder. Dem, der vil ud af byen, kan være heldige at finde land huse og villaer spredt i bakkerne.

Faciliteter

Dette er en by, der passer sig selv. Den har alt, hvad du har brug for i dagligdagen. Der er et regelmæssigt torsdagsmarked, mens de, der higer efter et moderne indkøbscenter, kan tage til El Ingenio i Torre del Mar.

Transport

Der er en lufthavn til fritids flyvninger i Velez-Malaga, der hedder Airport Axarquia, men internationale fly afgår fra Malaga (40-minutters kørsel væk) eller Granada (en og en halv time væk). Fra Malaga kan du tage en bus eller taxa. Busforbindelser kører til Torre del Mar, Vinuela og Nerja.

Sundhed

Der er flere lægehuse i byen. Comarcal Axarquía er det nærmeste almindelige hospital, der ligger i udkanten af ​​Torre del Mar.

Leveomkostninger

Leveomkostningerne er betydeligt billigere i Velez-Malaga end i de fleste andre byer på Costa del Sol omkring kysten. Byens ejendomspriser ligger i den billige ende, og omkostninger til at gå ud og spise og drikke er lavere.

Find boliger til salg i Velez-Malaga her.(link åbner i et nyt vindue)

Canillas de Aceituno

Canillas de Aceituno tilbyder et traditionelt, roligt liv væk fra masseturismen på Costa del Sol. ideelt til vandrere eller folk der bare vil nyde den fantastiske natur.

Ved foden af det højeste bjerg i Axarquia og med Sierra Tejeda Nationalpark lige uden for døren er landsbyen Canillas de Aceituno en del af et magisk landskab af skove, floder og klippetoppe. Gå en tur gennem de smalle hvidkalkede gader til Mirador Blas Infante, et udsigtspunkt med panoramaudsigt over La Vinuela-reservoiret og helt til Middelhavskysten.

Denne smukke moriske landsby byder på en afslappet andalusisk livsstil i et integreret internationalt samfund af mennesker, der regelmæssigt mødes til festivaler, som Dia de Morcilla, også kendt som Black Pudding Day.

Samfund

Canillas de Aceituno har en befolkning på omkring 1.700 indbyggere, 20% af dem der tiltrækkes området, er fra udlandet. Landsbyen har et ry for at være venlig og imødekommende for alle der kommer.

Ejendom

Du finder traditionelle hvidkalkede landsbyhuse i forskellige størrelser og til rimelige priser. Hvis du leder efter noget større eller mere luksuriøst, er der mange villaer i det omkringliggende landskab.

Faciliteter

Der er restauranter og barer, som findes i landsbyen sammen med butikker, der tjener dine grundlæggende behov. Den kommunale swimmingpool er især populær om sommeren og fungerer som et levende musiksted.

Transport

Dette er en bjerglandsby, så vejene er mindre. Det tager cirka en time at nå Malaga og 30 minutter til kysten ved Torre del Mar. Hvis du er uden bil, er der regelmæssige busforbindelser til den nærmeste store by Velez Malaga.

Sundhed

Landsbyen har sin egen sundhedsklinik, apotek og privat tandlæge, men det nærmeste hospital er 30 minutter væk i Velez Malaga. Besøg de lokale kilder, hvis vand siges at være helbredende.

Leveomkostninger

Dette område i Spanien har længe været et rimeligt sted at bo, og det forbliver således. Mens Canillas de Aceituno har nogle butikker, er de ret begrænsede, og priserne kan være lidt højere end de større byer og resorts langs kysten.

Find boliger til salg i Canillas de Aceituno her.(link åbner i et nyt vindue)

Alcaucin

Flyt til denne efterspurgte landsby for at nyde en autentisk spansk livsstil i betagende naturlige rammer.

Denne naturskønne hvidkalkede landsby ligger omkring en times kørsel nord for Malaga og ligger ved foden af ​​de majestætiske Sierra de Tejeda-bjerge. Denne rolige landsby byder på en fantastisk udsigt over bjergene og Vinuela-søen og tilbyder et traditionel spansk liv i naturlige omgivelser.

Gå en tur i de smukke smalle gader i denne maleriske landsby og opdag historien rundt om ethvert hjørne; fra mauriske mosaikker til hvidkalkede appelsintræer: landsbyen er fuld af dejlige og overraskende karakter. Uden gennemgang trafik er du også garanteret masser af fred og ro her.

Alcaucin har holdt sine kulturelle traditioner i live, inklusive det espartogræs håndværk, som landsbyen er kendt for. Landsbyen ligger på Olivenolie- og bjergruten og fejrer også en unik lokal gastronomi, der inkluderer honning og omelet, stegte søde kartofler, kastanjer, retter baseret på velsmagende kød og utallige skaldyrsretter, som er ledsaget af den lokale vin – en sød moscatel.

For naturelskere er Alcaucin i gåafstand fra den betagende naturpark Sierra de Tejeda, Almijara og Alhama. Du ser måske en grævling eller en bobcat, bjergged, væsler og en lang række forskellige fuglearter.

Samfund

Alcaucin har et større spansk samfund med et mindre samfund af internationale fastboende indbyggere.  Landsbyen mødes jævnligt for at deltage i festivaler, såsom den årlige Chestnut Festival, her ses folk fra hele Malaga regionen spise store mængder ristede kastanjer, imens der er live musik og dans.

Ejendom

Vælg fra rustikke fincaer og landejendomme, rækkehuse eller moderne villaer og lejligheder. Der er også kommercielle muligheder i dette område, og mange ejendomme tilbyder en fantastisk udsigt over de nærliggende bjergene Sierra de Tejeda.

Faciliteter

Alt hvad du har brug for kan findes i landsbyen, herunder et supermarked, caféer, barer og restauranter, bageri, et fitnesscenter og legeplads.

Transport

Alcaucin har en busstation, der tilbyder tjenester til forskellige destinationer i regionen, men en bil anbefales stadig. Malaga og dens lufthavn ligger cirka en times kørsel væk, mens strandene ligger 30 minutters kørsel derfra.

Sundhed

Landsbyen har sit eget offentlige medicinske center og apotek; det nærmeste hospital ligger ca. 30 minutter væk i Torre del Mar.

Leveomkostninger

Dette er en efterspurgt landsby, så ejendomspriserne er lidt højere end andre indre områder. Dog finder du stadig nogle gode tilbud, især sammenlignet med de dyrere kystområder.

Find boliger til salg i Alcaucin her.(link åbner i et nyt vindue)

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!