Nu er det officielt, EU vil have dig på ferie!

15 May | 7 min read

Europa-Kommissionen vil have folk på ferie og ud og rejse til sommer og har i denne uge vedtaget en række forslag, der har til formål at lette de begrænsninger, som de fleste EU-medlemsstater har indført inden for rejser og turisme.

Bruxelles ønsker, at folk skal rejse og at turismen og genåbningen bør koordineres.

EU ønsker, at åbningen skal ske i faser. Det første skridt er at fjerne de begrænsninger, der i øjeblikket er pålagt rejser mellem EU-stater med en “relativt lignende epidemisk situation”. Dette betyder, at beboere i lande med samme infektionsniveau vil være de første, der er i stand til at rejse frit i hinandens lande.

Åbner EU med den samme model, som Spanien allerede følger

Åbningen vil også tage højde for hvert lands kapacitet til at udføre test, hvor stor den ledige kapacitet er på hospitaler ud hvordan man håndtere sporing af infektioner. Dette er allerede den model, der bruges i Spanien til at bestemme, hvilken region og provins der er gået fra den strengeste fase 0 til den mere åbne fase 1.

Book online på forhånd

EU anbefaler, at alle rejsende booker online, og at de køber billetter online. Dette er for at undgå køer og unødvendig samling af mennesker, hvor de ellers ville have købt deres billetter eller hentet deres lejebiler.

Tog- og busrejser

Ombord på busser og tog skal der være en øvre grænse for antallet af passagerer. Dette praktiseres allerede i dag i Spanien på bus- og togrejser.

Rejser med fly

Det anbefales ikke at holde centerlinjen fri for passagerer om bord på fly. Det anses for ikke passende at begrænse infektion. Luft ombord på fly er blandt de reneste, der er tilgængelige. Normale fly har såkaldte HEPA-filtre, og luften skiftes ombord flere gange hver time. Ansigtsmaske anbefales om bord på fly lige som al transport.

Håndsprit skal være let tilgængelig til alle typer rejser. Mad om bord på fly og tog bør ikke sælges.

EU overlader det til hver medlemsstat at overholde retningslinjerne fra Bruxelles – men budskabet fra EU-topmødet er klar: Der skal kunne holdes sommerferie i udlandet og grænserne skal åbnes.

Mens f.eks. Malaga Lufthavn har været åben for regelmæssig trafik i hele “Corona perioden”, har Alicante Lufthavn har kun tilladt flyvninger med særlig tilladelse. Den 15. juni ophæves alle restriktioner og der kan flyves normalt igen.

Danskere, der har bopæl i Spanien, kan fri rejse til Spanien, så længe der er et fly. Turistsektoren forbereder sig primært til national turisme i den første del af sommeren.

EU vil sandsynligvis åbne grænserne fra midten af ​​juni.

Den 14. maj definerede EU-retningslinjerne og køreplanen for åbning af grænserne for almindelige turister. Datoen, for hvornår de første lande kan åbne deres grænser, falder sammen med “udløbsdatoen” for lukningen af ​​Alicante lufthavn.

Det forventes, at der vil være en gradvis åbning med begrænsninger.

Der åbnes for turister til Mallorca og De Kanariske Øer i juni. Præsidenten for den baleariske region, der inkluderer Mallorca, har meddelt, at den vil åbne for turister nu i juni.

Francina Armengol siger, at der er mulighed for rejsende fra andre europæiske lande med lave infektionsrater at flyve til andre regioner med lav infektionsrate.

Dette er helt i tråd med EU’s beslutning, der blev vedtaget den 14. maj, hvor EU opfordrer medlemsstaterne til at åbne vejen for lande og regioner, der har mere eller mindre det samme niveau af Corona-infektion. Dette giver mulighed for såkaldte “grønne broer”, dvs. trafik mellem specifikke stater og regioner.

Præsidenten for de Baleariske Øer, Francina Armengol, sagde under en videokonference med journalister: “Vi skal lære, hvordan vi lever og rejser med Corona-virussen, og hvordan vi gør det sikkert.”

Bolig-udland.dk følger sagen tæt og kommer med mere information løbende. Kontakt os på info@bolig-udland.dk for hjælp, råd og vejledning.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!