AdobeStock 275173956

10 spændende seværdigheder i Málaga

En af de absolutte mest populære feriedestinationer, og man forstår godt hvorfor. For udover et fantastisk klima, så er Málaga vært med storslået natur, henrivende kunst og smuk arkitektur.

Her er 10 spændende seværdigheder, som man bare skal besøge når man er i Málaga provinsen – udover selvfølgelig alle de smukke strande på Costa Del Sol vest og Costa Del Sol øst.

Pablo Picasso museum

Der er flere Picasso-museer rundt om i Spanien, og når nu Málaga er fødeby for den legendariske kunstner, så skulle byen selvfølgelig også have sit eget af slagsen. Det fik de i 2003, og familiemedlemmer til den afdøde kunstner har doneret over 300 værker til museet. Picasso var mest kendt som maler, men på museet finder du også hans tegninger, keramik, skulpturer og grafiske værker.

Se mere her

View on map

Caminito del Rey

Generelt er naturen storslået i Málaga, og du har måske hørt om Caminito del Rey, der er så fascinerende, at Lonely Planet har den på sin liste over verdens mest interessante attraktioner. Det er en længere sti, hvor særligt gangbroen med garanti giver et lille sug i maven, når du krydser klipperne og begiver dig ud på gyngende grund, og hvor du kan, hvis ellers du kan abstrahere fra højden, nyde en utrolig udsigt, og samtidig gå i fodsporene på stjerner som Antonio Banderas og selveste Frank Sinatra, der begge har krydset gangbroen. Ikke for sarte sjæle, men en oplevelse uden lige.

Se mere her

View on map

BioParc Fuengirola

Rhinoceros Iguana (Cyclura cornuta) in the Bioparc Fuengirola

En halv times kørsel fra Málaga finder vi Fuengirola, der har mange flotte strande, men som især også er berømt for sin BioParc. I bund og grund så kan du finde mange af de dyr, som du også vil kunne forvente at finde i en normal zoologisk have, men den store forskel er, at stedet her er indrettet med det formål at genskabe dyrenes normale habitat og sikre mere naturlige omgivelser.

Se mere her

View on map

Aqualand Torremolinos

Mellem Málaga og Fuengirola finder vi dette imponerede vandland, der sikrer sjov for hele familien. Der er både de stejle og næsten lodrette rutsjebaner, til dem der søger arenalinen, mens der også er store børneområder og børnepools for de lidt mindre. Et ideelt sted at nyde en dag sammen.

Se mere her

View on map

Alcazaba

The fortress Alcazaba withe ruins of roman theater, Malaga, Spain

At træde ind af portene ved denne store fæstning, er som at træde over 1.000 år tilbage i historien. Et imponerende bygningsværk, der for alvor viser, hvad maurerne var i stand til at kreere. Fæstningen har flere utroligt smukke haver, der, når blomsterne springer ud i slutningen af foråret, får det til at ligne en oase, og så skal den smukke udsigt selvfølgelig også nævnes.

Se mere her

View on map

Castillo de Gibralfaro

Når nu vi er ved udsigter, så bliver det altså ikke mere malerisk og billedskønt end udsigten fra Gibralfaro borgen, der er byens gamle udkigspost, og som ligger lige i nærheden af Alcazaba, hvorfor det er oplagt at kombinere de to seværdigheder samme dag. Det kræver lidt at komme helt til tops, men det er så afgjort det hele værd, som du står deroppe på toppen og spejder udover Málaga og endda kan ane Marokko i det fjerne, hvis ellers vejret arter sig.

Se mere her

View on map

Málaga Katedral, La Manquita

En romersk-katolsk katedral, hvis oprigtige navn er La Santa Iglesia Catedral Basílica de la Encarnación. Manquita betyder lille hånd, og katedralen har fået sit tilnavn, fordi der mangler et tårn, da der ved opførelsen af katedralen ikke var penge til at færdiggøre hele bygningen, der er et miks af både barok, det gotiske og renæssancestil.

Se mere her

View on map

Cueva de Nerja og Europas Balkon

Nerja er en lille by uden for Málaga, men med storartede seværdigheder. Det er her du finder Europas Balkon, der, som navnet måske nok antyder, er en form for balkon med udsigt over hele Middelhavet. Det er også i Nerja, at du finder nogle af de imponerede drypstenshuler. Der er tale om underjordiske huler, der strækker sig over fem kilometer, og hvor du blandt andet kan se en 32 meter høj søjle. Er du heldig, kan du om sommeren se koncerter i hulerne, der nyder godt af dens helt specielle akustik.

Se mere her

View on map

Mijas

De mange hvide landsbyer omkring Ronda, halvanden times kørsel fra Málaga, er ikke bare billedskønne, men også en indgroet del af regionen, og de findes som perler på en snor. Faktisk er der så mange landsbyer med hvide bygninger og huse, at la Ruta de los Pueblos Blancos (de hvide landsbyers rute) var en af de første kulturelle ruter for turister i Spanien. At træde ind i en af disse hvide landsbyer, er som at træde ind i en tidslomme, hvor alt virker til at foregå i et mere tilforladeligt tempo.

Se mere her

View on map

Teatro Romano de Málaga

Blev opført for over 2000 år siden af Kejser Augustus, og det var i brug helt indtil 1300-tallet, inden det gik lidt i forglemmelsen, blandt andet fordi, der blev benyttet sten derfra til at opføre Alcazaba, der ligger lige i nærheden. I dag står teatret tilbage som Málagas ældste historiske monument, efter meget af byen blev bombet under Den Spanske Borgerkrig. Selvom det langtfra er lige så storslået som ved sin opførelse, er det stadig en udflugt værd.

Se mere her

View on map