AdobeStock 132514271 900x600

10 spændende seværdigheder i Almería

Almeria er en lidt overset perle på den spanske østkyst, hvor smukke strande, store naturoplevelser og fascinerende seværdigheder går hånd i hånd. Vi giver her vores bud på 10 seværdigheder, man ikke må snyde sig selv for.

El Cable Inglés

En stor og monstrøs højbane, der i begyndelsen af 1900-tallet blev anvendt til at transportere mineraler fra den nærtliggende jernmine. Det er ikke videre kønt, men strukturen af højbanen står tilbage som et monument og et minde om datidens industrielle arv, ligesom det tjener som et symbol på den minedrift og jernbaneeksplosion, som Europa oplevede i de år.

Se mere her

View on map

Museo de los Refugios

Almería var ekstremt hårdt ramt under Den Spanke Borgerkrig, hvor hele 754 bomber regnede ned over byen. Derfor måtte de lokale søge flugt, og man besluttede således at skabe underjordiske tunneller, hvor indbyggerne kunne søge ned. I alt menes det, at 35.000 af byens over 50.000 indbyggere søgte ophold her, og de 4,5 kilometer lange tunneller ved Plaza Manuel Pérez García, er i dag indrettet som museum, der giver dig et indblik i situationen, som den var under krigen.

Se mere her

View on map

Alcazaba

Et imponerende bygningsværk fra omkring år 955 efter Kristi, hvor araberne byggede flere fæstninger på den iberiske halvø. Det, der gør den mauriske borg i Almería til noget specielt, er, at den udelukkende blev brugt som militærbase. På toppen finder du, udover en utrolig smuk udsigt over byen og Middelhavet, også en kæmpe Jesus-statue i stil med den, vi primært kender fra Rio de Janeiro.

Se mere her

View on map

Mojácar

Mange af de spanske byer lidt mod syd har omkringliggende hvide landsbyer, hvor alle huse er hvide. Pueblos blancos, som de hedder på spansk. Det har Almería selvfølgelig også, og her er det den lille by Mojácar, der særligt er værd at fremhæve. Den ligger oppe i bjergene 90 kilometer fra Almería, men afstanden føles endnu længere, når du kommer frem. For det at gå rundt i denne gamle landsby, med få tusinde indbyggere føles som om at træde ind i en tidslomme, hvor du bliver sendt flere år tilbage i tiden.

Se mere her

View on map

Mini Hollywood

Ja, du læste rigtigt. Mini Hollywood findes i Almería, eller nærmere bestemt i Tabernas ørkenen lidt uden for byen. Det er et af Spaniens tørreste områder, og dens beliggenhed og udtryk har gjort den ideel som filmlokation for flere Hollywood film, heraf navnet. Der er således blevet optaget flere af de kendte spaghetti western film i Mini Hollywood. Området er enormt, og derfor finder du en overflod af aktiviteter for hele familien. Der er blandt andet en zoologisk have med over 800 dyr og et stort vandland, ligesom der er flere restauranter og barer at nyde godt af.

Se mere her

View on map

Cueva de Sorbas

Har du mod på en oplevelse udover det sædvanlige, og er du ikke bange for mørke eller små trængte steder, så skal du opleve disse grotter, hvor formationerne menes at være over seks millioner år gamle. Sorbas hulerne er det største kompleks i Spanien, og det er muligt at få guidet ture, når du bevæger dig rundt i grotterne. Den dybeste af hulerne er 120 meter, og Cueva de Sorbas ligger også ude i Tabernas ørkenen, hvor dele af Indiana Jones blandt andet er filmet.

Se mere her

View on map

Parque Nicolás Salmerón

En park beliggende mellem byen og haven, og som er opdelt i tre områder. Den gamle del af parken blev designet af José María de Acosta, og den består af et væld af hundrede år gamle træer prydet med springvand og damme.  Et skønt sted at sætte sig ned på en bænk og så ellers bare nyde byen Almería.

Se mere her

View on map

Catedral de Almería

Ingen by med respekt for sig uden en katedral, og katedralen i Almería fortjener rigeligt med respekt. Opførelsen blev påbegyndt i 1524, blot to år efter at en moske på selvsamme sted var styrtet til jorden efter et større jordskælv. Bygningens arkitektoniske stil er præget gotisk og renæssance indflydelse, og de to tårne, som du kan se fra facaden, får det næsten til at fremstå mere som et fort end en katedral.

Se mere her

View on map

Plaza de Toros

Hvad enten du er til tyrefægtning eller ej, så er det en stor del af Spaniens historie og ikke mindst i det sydlige Spanien. Arenaen har siden januar 2020 officielt været en del af den andalusiske historiske arv. Der er plads til 9.800 personer på arenaen, der stadig den dag i dag anvendes til tyrefægtning.

Se mere her

View on map

La Rambla

Ikke at forveksle med La Rambla i Barcelona, selvom byen Almería ofte omtales som en mini udgave af storbyen længere mod nord, da den i sin infrastruktur minder en del om den catalanske hovedstad. Gaden hedder officielt Avenida Federico García Lorca, men den omtales bare som Ramblaen, og den er væsentlig smukkere end den i Barcelona med springvand og blomster langs boulevarden. Der er ofte markeder og andre kulturelle arrangementer langs gågaden, der sammen med Paseo Marítimo er en af de mest populære gader i byen.

View on map