AdobeStock 89864035 900x600

10 spændende seværdigheder i Alicante

Alicante er en af Spaniens hurtigst voksende byer, og det skyldes ikke mindst de mange seværdigheder, som byen og området (Costa Blanca) har at byde på.

Explanada de España

Ramblaen i Barcelona er måske den mest berømte gågade i Spanien, men den smukkeste er Explanada de España. Alicantes berømte strandpromenade, hvor du har en vidunderlig udsigt udover Middelhavet på den ene side. Der er palmer, små hyggelige barer og boder, og så er hele promenaden belagt med over seks millioner marmorfliser, der med sit farvespænd og kurver giver associationer til det brusende hav, du bevæger dig langs.

Se mere her

View on map

MARQ

Det arkæologiske museum i Alicante, eller i daglig tale bare MARQ. Hvis du ikke synes, at et arkæologisk museum lyder videre interessant, så tager du fejl. Museet blev kåret som årets europæiske museum i 2004, og det skyldes ikke mindst den interaktive del, hvor besøgende bliver en del af udstillingen, når de går på opdagelse i de gamle fund og udgravningssteder.

Se mere her

View on map

Casco Antiguo-Santa Cruz

Den gamle bydel, der også bare oftest kaldes El Barrio, er Alicante, når det er bedst. Smalle, snoede gader og stræder med et væld af barer og restauranter, og hvor særligt unge mennesker ynder at nyde de varme nætter, når tørsten skal slukkes. Området har sit udspring ved foden af den smukke katedral, Sant Nicolau de Bari, som du kan kende på den flotte blå kuppel.

Se mere her

View on map

Basilica de Santa María

Det er byens ældste kirke, der er bygget i valenciansk og gotisk stil mellem det 14. og århundrede, og det var tidligere centeret for katolicismen i Alicante. Den blev sat i stand efter en brænd, hvorfor de to tårne er karakteristisk asymmetriske, og du kan snildt bruge flere timer, skal du se alle de mange detaljer indvendigt.

Se mere her

View on map

Castillo de Santa Bárbara

166 meter over havets overflade på toppen af Benacantil-bjerget finder vi Santa Barbara-slottet. I dag er et af de smukkeste steder at betragte hele Alicante fra, men ved sin opførelse var det også en vigtig bygning til at forsvare byen fra uønskede gæster. Den blev opført i det 9. århundrede, men på skråningerne ved borgen er der gjort store fund, der kan dateres helt tilbage til bronzealderen. Når du står og spejder udover byen, så læg i øvrigt mærke til det mauriske ansigt i klippen.

Se mere her

View on map

Mercado Central

Er du til god mad og lækre lokale råvarer, så skal du selvfølgelig en tur forbi byens største madmarked. Et mekka af smagsoplevelser. En utrolig smuk bygning fra begyndelsen af det 20. århundrede, og som er inddelt i to etager, hvor hver etage, og hver en lille bod, er klar til at forføre dine smagssanser. Velbekomme!

Se mere her

View on map

El Castell de Guadalest

Vi er en times kørsel væk, men stadig i Alicante-regionen, og her finder vi El Castell de Guadalest, der af mange anses som værende en af, hvis ikke den smukkeste by, i Spanien. Det anslås, at der er omtrent 200 indbyggere i denne eventyrsmukke by på toppen af verden, med den mest betagende udsigt, der kan fremskaffes udover bjerge og smaragdfarvet vand. Du kan sagtens slentre rundt og lade indtrykkene fordøje sig, men skal det være mere aktivt, kan der også arrangeres vandreruter, cykling eller klatring.

Se mere her

View on map

Cuevas del Canalobre

Godt en halv time uden for Alicante finder du en af de mest storslåede oplevelser, du kan forestille dig. Ja, eller du kan næsten ikke forestille dig det, før du går ind i den 150 meter lange underjordiske grotte. Det er her, du finder nogle af Spaniens største hvælvinger, og hvor du kan se, hvordan stenene har ændret form over årene. Akustikken i grotten er uden sidestykke, og derfor afholdes der ofte koncerter på stedet.

Se mere her

View on map

El Museo taurino

Tyrefægtning er ulovligt i flere dele af Spanien, men i Alicante hylder de stadig deres toreadorer som var de nationale helte. Uanset, om man er til tyrefægtning eller ej, så er museet her et must see, fordi det giver de besøgende et unik indblik ind i en endnu mere unik kultur, der fortæller en masse om Spanien.

Se mere her

View on map

Parque del Palmeral

Palmernes park. Det lyder henrivende, og det er det også. Så hvis du er på udkig efter et sted at nyde en søndag eftermiddag med familie og venner, mens verden langsomt passerer, så er det stedet. De tusindevis af palmetræer sammen med de mange springvand, gør stedet særligt idyllisk. Der er flere legepladser for de mindste, og særligt om søndagen kan du finde diverse kulturelle optrædener.

Se mere her

View on map