AdobeStock 316396774

10 spændende seværdigheder i Valencia

Valencia er Spaniens tredje største by og har det hele. Skønt klima, flotte strande, paella og et væld af smukke og spændende seværdigheder.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Et kulturelt og arkitektonisk  kompleks, der er forholdsvist nyt, men som allerede har gjort sit indtog i Valencia. Faktisk er det en af ”12 skatte” i Spanien på samme liste som Guggenheim museet i Bilbao, Sagrada Familia i Barcelona og Alhambra i Granada, og man forstår hvorfor. Set udefra er det en storslået lille by, der fremstår næsten futuristisk med et strejf af havet, da flere af bygningerne og konstruktionerne er designet, så det ligner et stort hav.
Det består af ni dele, heriblandt L’Hemisfèric, Museu de les Ciències Príncipe Felipe og L’Oceanogràfic. Du kan tilbringe timer, ja dage, i den lille by med at gå op opdagelse i en interaktiv verden, hvor særligt L’Oceanogràfic, Europas største udendørs akvarium og hjemsted for over 45.000 dyr og 500 forskellige arter, er en kæmpe oplevelse.

Se mere her

View on map

La Lonja de la Seda

På UNESCO’s Verdensarvsliste, og den gamle silkebørs er udover at være et af de bedst bevarede eksempler på gotisk arkitektur i hele Europa også et minde om de velstående dage i Valencia, da byen i det 15. århundrede var en af Europas førende områder inden for handel og kultur.

Se mere her

View on map

Jardín del Turia

Det er svært at forestille sig i dag, men floden Turia plejede at opdele byen i to, indtil den i 1957 gik over sine breder og gav massive oversvømmelser og ødelæggelser. Det blev besluttet af ændre flodens udløb, og deraf opstod en billedskøn park, der har beriget Valencia mere end nogen kunne have forestillet sig. En lang. grøn allé med en masse cafeer, legepladser, en botanisk have, en cricket klub og meget mere. Det er stedet, hvor både turister og lokale ynder at nyde en spadseretur. Det er en lang park, og derfor et intet mindre end genialt, at du kan leje cykler i den ene ende af parken, og så aflevere dem i den anden. Er vejret godt, findes der ikke meget bedre måder at tilbringe sin dag på.

Se mere her

View on map

Parque Gulliver

Har du læst om Gullivers rejser og besøg i Lilleputland, så må du ikke snyde dig selv for denne  ”storslåede” oplevelse. Specielt ikke hvis du har børn. For Parque Gulliver er en 70 meter langt park, der bringer de berømte historier til livs, og hvor du kan føle dig som en beboer i Lilleputland, når den kæmpestore Gulliver ligger på jorden og udgør en masse forlystelser.

Se mere her

View on map

Catedral de Santa Maria de Valencia

Har du af og til tænkt på, hvor den hellige gral, du ved bægeret som Jesus drak af ved den sidste nadver, befinder sig? Så er svaret Valencia. Det mener byen og katedralen i hvert fald selv, og de hævder, at bægeret kom hertil tilbage i 1400-tallet. Der findes selvsagt en del skeptikere, men hellig gral eller ej, så er besøget i Valencia katedral det hele værd, for går du op i klokketårnet Miguelete, har du en helt uovertruffen udsigt over byen.

Se mere her

View on map

Plaza de la Reina

En af de mest populære områder i byen, og et sted du vil kunne finde på flere postkort. Du føler dig i centrum af det hele, da du herfra har udsigt til rådhuset, Santa Catalina kirken samt katedralen. Har du brug for et lille hvil, så er det stedet at slå sig ned og måske nyde en horchata, mens du lader alle indtrykkene fra byen bundfælde sig.

Se mere her

View on map

Institut Valencià d’Art Modern (IVAM)

Valencias kunstmuseum, der i daglig tale ofte bare kalde IVAM, har været en populær seværdighed, siden det slog dørene op i 1989. Ikke kun i Spanien, men i hele Europa er det anset som et af de vigtigste museer inden for moderne kunst, og ofte er der koncerter eller konferencer, der komplimenterer både de permanente og midlertidige udstillinger.

Se mere her

View on map

Coves de Sant Josep

Vi er lidt uden for Valencia, mere præcist mellem Valencia og Castellon, så der skal sættes lidt tid af, men det er til gengæld også det værd. En imponerende grotte, der udgør den længste underjordiske flod i hele Europa. Oplevelsen af at befinde sig i noget, der næsten er en underjordisk by med hulemalerier og kunst er så storslået, at det er svært at beskrive. Det skal opleves!

Se mere her

View on map

Mercat central de Valencia

Ligesom så mange andre byer har Valencia også et madmarked, der fortjener at komme med på listen. Faktisk er det blandt de mest berømte i Spanien, og det er der en grund til. Over 400 små boder med hver deres delikate og varierede udbud af lokale specialiteter står klar til at forføre dine sanser med den ene kulinariske oplevelse efter den anden.

Se mere her

View on map

Torres de Serranos

En af de oprindelige 12 porte, der agerede indgang til byen Valencia i Middelalderen, og som stadig er velbevaret den dag i dag. Udover at være en majestætisk flot bygning, så har den også en lang række praktiske formål, og det er blandt andet her, at Valencias populære festival, Las Fallas, begynder hvert år. Det er muligt at komme op i tårnene og se den flotte udsigt ud over Valencia.

Se mere her

View on map