AdobeStock 247203228 900x600

10 spændende seværdigheder på De Baleariske øer

Det søde ø-liv. Balearerne er spaniernes eget lille fristed, og det er der en god grund til, for uanset om du tager til Mallorca, Ibiza, Menorca eller Formentera er du sikret en oplevelse udover det sædvanlige.

Real Cartuja de Valldemossa (Mallorca)

Den lille by Valldemossa ligger kun 15-20 minutters kørsel væk fra hovedstaden Palma, men når du ankommer til de små, snævre gader på bjergtoppen, føles det som om, at du er rejst flere tusinde kilometer væk. Det er også i byen her, at du finder Real Cartuja de Valldemossa, et gammelt kloster, der i 1500-talllet var residens for den kongelige familie, og sidenhen tilbragte den verdensberømte komponist Frédéric Chopin en vinter i de smukke omgivelser med de flotte haver.

Se mere her

View on map

Cuevas del Drach (Mallorca)

Du har ikke været på Mallorca, hvis du ikke har set nogle af øens mange drypstenshuler og grotter, og her er dragegrotterne særligt værd at fremhæve, da det blandt andet er her, du finder Europas største underjordisk sø, der er hele 170 meter lang. Dragegrotterne består af fire forskellige grotter, og du kan snildt sætte en hel dag af til at besøge dem.

Se mere her

View on map

Catedral-Basílica de Santa María de Mallorca/La Seu (Mallorca)

En af Europas højeste katolske kirker, højere end Notre Damme, er La Seu Katedralen på Mallorca. Et imponerende syn set udefra, som den tårner sig op med sin gotiske bygningsstil og beliggende lige ud til vandet. Indvendigt er den næsten ligeså smuk, og så er den særligt berømt for sit store mosaikvindue, der er et af verdens største, og som, når solen skinner, skaber et helt specielt lys i alverdens farver.

Se mere her

View on map

Cabo de Formentor (Mallorca)

Mødestedet for vindene, kaldes dette sted ofte, og man forstår hvorfor, når man står ved fyrtårnet og ser bølgerne skvulpe mod de store klipper. Det er bestemt ikke for sarte sjæle, da selve køreturen op til fyrtårnet tager dig gennem en masse hårnålesving, men det er et spektakulært syn, der venter dig oppe på toppen, når du står og spejder udover havet.

Se mere her

View on map

Dalt Vila (Ibiza)

Ibizas gamle bydel er noget for sig. Med sine store, tronende mure og de gamle gader, er det svært ikke at hive kameraet frem for at forevige oplevelsen. Gå helt op ved kanonerne og nyd udsigten, eller slentr igennem de hyggelige og kurvede gader.

Se mere her

View on map

Hippy Market Punta Arabí (Ibiza)

Navnet afslører næsten det hele. Et hippie marked, hvor du tages tilbage til 70’erne med kulørte T-shirts og store, dekorative smykker. Meget af det, du kan finde på markedet er hjemmelavet, og så er der en særlig børneafdeling, hvor de yngste har mulighed for at lave deres egne souvenirs. Der er ofte musik på markedet, og stemningen er dejlig afslappet.

Se mere her

View on map

Es Vedrá (Ibiza)

En mystisk og magnetisk kalkstensø, der er næsten 400 meter høj og som ligger to kilometer ud for Ibizas vestkyst. Udover at danne grobund for en bedårende udsigt, så er øen omgivet af mystik, og det er desuden det tredje mest magnetiserede punkt i hele verden efter Nordpolen og Bermuda. Måske er det medvirkende til, at der forholdsvis ofte er blevet meldt om ufoer i området.  Dem kan vi ikke garantere nogle af, men du er sikret en utrolig smuk udsigt og en meget anderledes naturoplevelse.

Se mere her

View on map

Cova d’en Xoroi (Menorca)

Menorca er en klippeø, og det betyder også, at der er et væld af grotter og huler rundt om på øen. Nogle er gemte, og kendes kun af de lokale, og så er det de store som Cova d’en Xoroi i den sydøstlige del af øen. Her har du mulighed for at nyde øens nok smukkeste solnedgang, mens du slænger dig i en af de mange divanesere, og bliver det for varmt, kan du trække ind i grotten, hvor der om aftenen ofte er live koncerter, mens stedet om natten forvandles til en eksklusiv klub.

Se mere her

View on map

Talatí de Dalt, Menorca

Vi har nærmest med et menorquinsk Stonehenge at gøre, men der er faktisk tale om en lille by, der blev bygget 1300 år før Kristi, og som menes at have haft 100 indbyggere, da det var på sit højeste. Det er fascinerende at bevæge sig rundt mellem monumenterne, og man kan ikke undgå at mærke historiens vingesus, som man ser de forskellige udgravninger og forestiller sig, hvordan samfundet var bygget op.

Se mere her

View on map

Cap de Barbaria, Formentera

Det er den eneste af de fire baleariske øer, der ikke har en lufthavn, men det er heldigvis nemt at sejle hertil fra Ibiza af, hvor der er flere daglige afgange. Ret beset er øen ikke større, end du kan nå at se det hele på en dag eller to, men skal du vælge noget at bruge lidt ekstra tid på, så må det være et besøg til fyrtårnet Cap de Barbaria, der med sin flotte omgivelser har været med i flere film. Man forstår hvorfor, når man kører langs den lige vej med fyrtårnet i horisonten, og solen der går ned over havet.

Se mere her

View on map