AdobeStock 63300820 Barcelona

10 spændende seværdigheder i Barcelona

Barcelona er en af de mest besøgte byer, og det er med god grund, for Cataloniens hovedstad, der har gennemgået en rivende udvikling siden den afholdt sommer OL i 1992, har seværdigheder for enhver.

Sagrada Familia

Du kan ikke sige Barcelona uden også at sige Antoni Gaudí. Arkitekten, der i grove træk har designet hele byen, som den ser ud i dag, og hvor kirken Sagrada Familia står tilbage som hans største bedrift, selvom den fortsat her snart 100 år Gaudís død, endnu ikke står færdig. Katedralen har så mange detaljer og er så imponerende et bygningsværk, at den selvfølgelig skal opleves både udvendig og indvendig.

Se mere her

View on map

Camp Nou

Endnu en katedral. Fodboldens katedral. Barcelona er kendt for sit storslåede fodboldhold, der har vundet en overflod af trofæer og måske mest af alt for Lionel Messi. FC Barcelona spiller sine kampe på det lige knap 100.000 tilskuer store stadion, der er det største stadion i Europa og som har lagt græstæppe til et utal af store fodboldkampe.

Se mere her

View on map

Bunkers del Carmel

En skjult perle på toppen af Barcelona, som giver dig en fuldstændig unik 360 graders udsigt over byen, og hvor du kan sidde og nyde en øl og dine medbragte sandwich og bruge timevis på de gamle bunkere med at spejde ud over Barcelona. Det kræver godt nok en forholdsvis stejl gåtur på 15 minutter fra nærmeste metrostation, men det er det hele værd, som du sidder der og nyder byens absolut bedste udkigspost, der endda har den store fordel, at det fortsat ikke er blevet en turistfælde.

Se mere her

View on map

Park Güell

I forlængelse af udkigsposten skal du på din vej ned igen selvfølgelig lægge vejen forbi denne imponerende park, der er et grønt areal på over 17 hektar og som blev designet af….Gaudí. Det var her kunstneren og arkitekten fik noget nær frie rammer til at eksperimentere med sine ideer, og det har efterladt et af de flotteste, mest detaljere og fuldstændige parker, der findes i Europa. En park der hver eneste dag er velbesøgt men aldrig overrandt grundet sine mange små stier og steder, og hvor mange lokale også kommer for at gå en tur, spille skak mod kammeraterne eller læse formiddagsavisen.

Se mere her

View on map

Tibidabo

Barcelonas højeste bjerg med sine godt 500 meter, og så er det hjemsted for forlystelsesparken af samme navn, hvor særligt Pariserhjulet, med udsigt over hele byen, kan anbefales. På vej op ad bjerget ligger der også flere gode restauranter og cafeer, hvor du kan nyde et måltid, der står mål med udsigten.

Se mere her

View on map

Montserrat

Vi skal omtrent 50 kilometer uden for Barcelona, så der skal sættes en dag af til turen, og ikke mindst hvis du ønsker at bestige denne imponerende bjergkæde, hvor der er flere smukke og udfordrende ruter at vælge i mellem. Helt på toppen ligger der også et kloster, som blev opført tilbage i 1100-tallet, men som stadig er aktivt den dag i dag. Der er ofte små boder og et lille marked, hvor du kan købe nogle af de lokale specialiteter.

Se mere her

View on map

La Rambla/ La Boqeria

Du har ikke været i Barcelona, hvis ikke du har gået langs ramblaen. Barcelonas og vel nok Spaniens mest berømte gade, der er 1,2 kilometer lang og begynder ved Plaça de Cataluyna og slutter ved Columbus statuen, der står og peger udover Middelhavet. En lang allé med træer på begge sider, og hvor du finder alverdens boder og restauranter samt gadekunsterne i alle afskygninger. Cirka midtvejs finder du desuden det velkendte marked La Boqeria, der er en oplevelse i sig selv. Det er et madmarked, hvor du kan finde de lækreste grøntsager, dagens friskfangede fisk, catalanske specialiteter og meget meget mere, ligesom der er flere små restauranter, hvor du kan sidde og nyde et par tapas.

Se mere her

View on map

Picassos museum

Det første museum, der decideret var dedikeret til den berømte kunster Pablo Picasso, hvorfor det den dag i dag har en af de største samlinger af al hans kunst. Picasso var ikke særlig gammel, da han og familien flyttede til Barcelona, og derfor har museet også meget af hans tidlige kunst at vise frem til sine besøgende.

Se mere her

View on map

Parc de Ciutadella/Zoo

Barcelona har flere skønne grønne åndehuller, og Parc Ciutadella er den skønneste. Det er her, de lokale søger hen for at puste ud og nyde en picnic med vennerne, ligesom der ofte er gratis udendørskoncerter i forårs og sommermånederne. Det er også i denne park, at du finder Barcelonas zoologiske have, der har en af de mest betydningsfulde samlinger af dyr i hele Europa.

Se mere her

View on map

Montjuic/Den olympiske by

Barcelona har flere bjerge, der slutter sig omkring byen, og en af disse er Montjuic. Jødernes bjerg. Det var her, at der i 1992 blev afholdt et imponerede sommer OL, og installationerne fra dengang står stadig uberørt tilbage. Og så kan du i foråret og sommermånederne de fleste aftener se det magiske springvand Mellem Plaça Espanya og Montjuic til tonerne af klassisk musik. En unik oplevelse, du ikke må snyde dig selv for.

Se mere her

View on map