Lanzarote playa papagayo 1

Top 10 bedste strande på Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura

De Kanariske øer er er et sand ø-paradis, der byder på nogle helt utrolige strande. Her har vi samlet ti fantastiske strande på de tre smukke øer Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura.

Playa de Papagayo, Lanzarote

Der er en del strande med same navn, men denne er den sidste, du finder inden Punta del Papagayo. Vandet er smaragdfarvet, men i en sådan grad at det skal opleves, for det kan ganske enkelt ikke beskrives, hvor smukt det er. Og apropos smuk. Så er Playa de Papagayo også et af de bedste steder at nyde en storslået solnedgang.

View on map

La Tejita, Tenerife

Billedskøn som sjælden set, hvor Montaña Roja – det røde bjerg – bidrager til de mange farvenuancer, som det lyseblå hav og den gyldne sandstrand giver, og så fås udsigten uover den røde vulkan altså ganske enkelt ikke bedre. Det er en populær nudiststrand, men der er også nudistfrie områder på stranden.

View on map

Playa de las Teresitas, Tenerife

Sandet af fra Sahara, og det giver det et rødgyldent skær, som står i kontrast til det krystalklare vand. Det er den nok mest berømte strand på den nordlige del af Tenerife, og så ligger den tæt på fiskerlandsbyen San Andrés, hvor du helt sikkert kan finde nogle gode fiskerestauranter, når sulten melder sig på banen.

View on map

Playa de Sotavento, Fuerteventura

Af mange anset som den bedste strand på Fuerteventura, og man forstår godt hvorfor, som man betragter den enormt lange kyst, hvor strandbredden slynger sig ud i det turkisblå hav. Surfernes foretrukne sted, da bølgerne kan gå ret så højt.

View on map

Playa el Bollullo, Tenerife

En autentisk strand, der, med sit mørke sand og sine vilde klipper, minder os om, at Tenerife er en vulkanø. Det er en strand for dem, der gerne vil lidt væk fra turismen og nogle af de lidt mere fyldte strande og i stedet nyde en dejlig afslappende dag. Vejen til stranden er en smule bøvlet, men det er så afgjort besværet værd.

View on map

Playa Viejo / Grandes Playas de Corralejo, Fuerteventura

Fuerteventuras bedste strande finder vi på den nordlige del af øen, og det er også her, at Playa Viejo eller Grandes Playas de Corralejo, som den også kaldes, befinder sig. Vandet er så klart, at det næsten er som om at træde ud i en enorm udendørs pool. Du kan ikke besøge Fuerteventura uden også at lægge vejen her forbi.

View on map

Playa Flamingo, Lanzarote

En af to større strande i Playa Blanca området og som er velegnet til familier. Det bliver ganske enkelt ikke meget mere tropisk end at nyde skyggen fra en af de mange palmetræer, mens du ligger og daser på det kridhvide sand og spejder ud over det næsten helt transparente vand.

View on map

Playa Chica / Pila de la Barrilla, Lanzarote

En af de smukkeste strande på Lanzarote, som også er en af de mindre strande på øen, hvilket bidrager til en mere rolig og intim atmosfære. Også vandet er roligt, og havbunden byder på er rigt dyreliv, så husk dit snorkeludstyr eller dyk ned og oplev et væld af eksotiske fisk.

View on map

Playa del castillo / Caleta de Fuste, Fuerteventura

En familievenlig strand der måler cirka 800 meter i længden og 40 meter i bredden. Der er dejligt, blødt gyldent sand, vandet er krystalklart, og så er den let at komme til. Hvis du vil have et afbræk fra at ligge og slænge dig i sandet, kan det anbefales at gå en tur langs den skønne promenade lige bagved, hvor den ene palme efter den anden strutter op og skaber en idyllisk rute.

View on map

Playa de Tamadiste, Tenerife

En komplet anderledes strand end hvad vi ellers finder på disse kanter, og derfor er du også nødt til at begive dig ud på noget af en travetur for at nyde synet af denne grønne strand med en storslået natur, som man næsten ikke tror mulig, før man selv står midt i det.

View on map