Menorca beach 1

Top 10 bedste strande på Ibiza, Menorca og Formentera

De Baleariske øer er kendt som et sandt paradis, når det kommer til smukke sandstrande med krystalklart vand. Alle kender Mallorca, men de tre mindre øer kan absolut også være med. Vi har samlet ti bedste paradisstrande på Formentera, Menorca og Ibiza.

Ses Illetes, Formentera

Som den mindste af de baleariske øer er Formentera også der, hvor der er færrest turister, da det kun er muligt at komme til øen med båd. Der er et væld af gode strande på øen, men den mest populære og billedskønne er uden tvivl Ses Illetes. Faktisk er den så skøn, at den flere gange er blevet kåret til Spaniens bedste strand, og man forstår hvorfor, når man ser det turkisgrønne og blå vand samt de hvide sandbunker, der snor sig langs stranden.

View on map

Cala Mitjana, Menorca

Menorca siges at have flere strande end Ibiza og Mallorca….til sammen. Det er svært at vælge den absolut bedste, men Cala Mitjana er et godt bud, selvom det kræver en lille gåtur for at komme helt frem. Vandet er klart, som man ellers kun ser det på et postkort, og så er der mulighed for at svømme og udforske de omkringliggende grotter eller springe ud i bølgerne fra klippen, der afskærmer den ene side.

View on map

Platja de Cavalleria, Menorca

Vi bliver på Menorca, denne gang den nordlige del af øen, hvor stranden Cavalleria så absolut er et besøg værd. Modsat mange af øens andre strande ligger den lige ved en parkeringsplads, og det rødgyldne sand og de specielle naturomgivelser giver den et andet look end de hvide sandstrande i syden. Og så kan du efter dit besøg på stranden fortsætte få kilometer hen til fyrtårnet Cap de Cavalleria, hvorfra du kan nyde den vel nok smukkeste solnedgang, Menorca har at byde på.

View on map

Cala Jondal, Ibiza,

Ibiza har selvfølgelig også et væld af flotte strande at tilbyde, og en af dem er Cala Jondal, den måske mest glamourøse af dem alle sammen. I løbet af sommeren kan du støde på flere kendte mennesker, der også lægger vejen forbi for at holde sommerferie, og det er bestemt ikke kun på grund  af den berømte Blue Marlin Beach Club, der ligger i forlængelse heraf, men også fordi den med sin hvide sandstrand er en fryd for øjet.

View on map

Caló des Mort, Formentera

En af de mindre strande, men også en af de smukkeste, hvor klipper og sand flyder sammen i ét og skaber helt unikke omgivelser på den sydlige del af øen. Er du heldig at få en af de få pladser, så er her tale om et ideelt sted til at snorkle eller beskue solnedgangen, når solen går ned over havet.

View on map

Cala Pregonda, Menorca

Det kræver lidt en gåtur, men indsatsen står så rigeligt mål med belønningen, når du når frem til denne strand på den nordlige del af øen. Der ligger et par små øer lidt længere ude som sikrer, at der ikke kommer alt for meget vind, og så er vandet klart som sjældent set, hvilket er med til at gøre det til et oplagt sted at snorkle.

View on map

La Vall (Algaiarens), Menorca

Her har vi med et par skønne og dejlige børnestrande at gøre, da der næsten altid er lavvande, og hvor det som regel er til at finde plads på parkeringspladsen nær ved, selv i højsæsonen. I forlængelse af La Vall (5-7 minutters gang) finder du den lidt mindre Es Bot, der kun er endnu mere rolig og afslappende.

View on map

Cala Olivera, Ibiza

Her har vi med en forholdsvis uberørt perle at gøre, hvor du sagtens kan nyde dagen i ro og mag, mens du blot skal bekymre dig om, hvorvidt du enten skal dase i det gyldne sand eller køle dig ned i det smaragdfarvde vand.

View on map

Playa Migjorn, Formentera

Den længste strand på øen, og derfor er det næsten altid til at finde et dejligt, roligt sted at nyde dagen. Hvis du i stedet ønsker en lidt mere aktiv dag, så er der et væld af muligheder for at kaste dig ud i diverse former for havsport langs den fire kilometer lange sandstrand.

View on map

San Miguel, Ibiza

En sandstrand af den slags, man næsten kun kan drømme om, og et skønt sted hvis man har mindre børn med. San Miguel er gemt lidt af vejen fra de mere travle og fyldte strande på Ibiza, og det gør den til et fredfyldt sted at besøge.

View on map