AdobeStock 60820209 mallorca 1

Top 10 bedste strande på smukke Mallorca

Der er over 260 strande på øen Mallorca. Vi har her samlet en oversigt over ti af de absolut bedste.

Cala Torrent de Pareis (Cala Sa Calobra)

Den mest billedskønne og spektakulære strand, som Mallorca har at byde på. De 200 meter høje klipper der omslutter sig stranden, gør den til noget unikt, og det kræver derfor også lidt af en indsats for at nå frem, men som de siger i det spanske ”Se merece la pena” – det er umagen værd. Selve stranden er ikke en traditionel sandstrand, men til gengæld er det turkisblå vand så gennemsigtigt, at du kan se flere meter dybt, hvorfor stedet er det oplagte sted at snorkle.

View on map

Cala Varques

Vi fortsætter i den spektakulære afdeling for strande her på sydøstsiden af Mallorca. Cala Varques er en af de mere rolige strande, hvor du snildt kan få en hel dag til at gå med at slænge dig i det bløde, hvide sand eller dyppe dig i det krystalklare vand. Et skønt sted hvis du ønsker en lidt mere rolig strandtur uden alt for mange mennesker. Faktisk er den så rolig og afsides, at du måske endda støder på en ko, der kommer sjoskende forbi.

View on map

Playa de Formentor

På den nordlige del af øen har vi Playa de Formentor, eller Cala de Formentor, som den også kaldes. Endnu en perle, og hvor vandet næsten altid synes lidt varmere end nogle af de andre skønne strande, Mallorca har at byde på. Udover at stranden i sig selv er en attraktion, så har du en fantastisk udsigt, og når du er færdig med at slænge dig ud på aftenen, kan du tage hen til fyrtårnet Cap de Pera og se solnedgangen.

View on map

Cala Mondragó

En relativ lang, bred, kridhvid sandstrand, hvor du næsten altid kan finde en god plads. Ideel for børnefamilier, og så er den til dels beskyttet, da området er fredet. Skulle der mod forventning være fyldt på stranden, så ligger Cala S'Amarador blot 400 meter væk, og den kan mange af de samme ting som Cala Mondragó.

View on map

Cala Mitjana

Der findes to strande med samme navn, så for en god ordens skyld taler vi her om den Cala Mitjana, der befinder sig på den sydlige del af Mallorca, tæt på byen Portocolom. Det er ikke den største strand, men der er en masse steder at slå sig ned, og også steder med skygge som nogle af de mange træer sørger for.

View on map

Es Trenc

Et sandt paradis i syd, hvor det siges man finder et helt særligt, klart lys. Stranden er blandt de mest populære på øen, og derfor kan den nogle gange være lidt overfyldt, men med en 3,5 kilometer lang bred, er der heldigvis godt med plads. Og så bliver vi også nød til at nævne vandet, der giver associationer til det caribiske hav og er blandt det smukkeste på hele Mallorca.

View on map

Caló des Moro

En lille strand, hvor du bliver nødt til at vandre en del for at komme frem, men til gengæld er det et godt bud på den smukkeste strand overhovedet på Mallorca. Med sine klipper og glitrende, gennemsigtige vand ligner det noget fra en film, så eksotisk, at man skal se det før man tror på det.

View on map

Cala Torta

Måske ikke så velkendt, og det er en skam. For med sin 150 meter lange, fine hvide sandstrand, og sine indbydende turkisblå bølger er Cala Torta bestemt et besøg værd, og så er den som regel forholdsvis rolig og uden alt for mange turister.

View on map

Cala Mesquida

En dejlig og flot åben strand på i den nordøstlige del, og hvor du finder en stor parkeringsplads lige i nærheden, hvilket gør den nem at komme til. Stranden er omtrent 350 meter lang, og den er populær for dykkerekskursioner, og så er det også en af de strande, der bedst egner sig til windsurfing, da der er en del bølger.

View on map

Cala Millor

Millor betyder bedre på catalansk, og Cala Millor er bestemt også en strand, der er blandt de bedre på Mallorca. Beliggende på østkysten i et decideret ferieresort, er den et yndet tilholdssted for særligt familier, og den er blandt de længste og bredeste strande, som øen har at byde på. Og hvis du har brug for et afbræk fra solen, så er der et væld af ting at tage sig til lige i nærheden, når det kommer til både sport, shopping og restauranter.

View on map