Barcelona strand 1

Top ti bedste strande på Costa Barcelona

Barcelona er en af de mest populære feriemål i hele Europa, og det skyldes ikke mindst de mange flotte strande du finder i og omkring storbyen. Her er ti af de absolut bedste af slagsen.

Playa Ocata, El Masnou, Barcelona

Med offentlig transport skal du blot en halv time væk fra Barcelona for at finde en af de smukkeste strande, som regionen har at byde på. Den er ikke så kendt som de mange bystrande, og derfor er den også væsentlig mere fredfyldt. Sandet er flot og gyldent, og hvis du bliver træt af at svømme, er der som regel gode muligheder for at slutte dig til en af de mange beachvolley kampe, der foregår på stranden.

View on map

Playa de els Tres Micos, Caldes d'Estrac, Barcelona

Lidt ligesom med Ocata, så skal vi lidt ud af Barcelona for at finde endnu en skjult perle, som du oven i købet kan have næsten for dig selv. Der er ikke så mange turister, der lægger vejen forbi, og det kan forekomme en smule underligt, for Playa de els Tres Micos er tæt på den ideelle strand for både store og små.

View on map

Playa Castelldefels, Castelldefels

Vældig populær strand for mange lokale, der gerne vil lidt væk fra de mere travle bystrande, men som ikke gider rejse for langt. I Castelldefels kan du finde kilometer lange kyster med blødt, hvidt sand, og da du skal et godt stykke ud, før vandet bliver dybt, er det særligt velegnet til familier, der vil nyde en dag i ro og mag på stranden.

View on map

Nova Icària, Barcelona

Ikke lige så kendt som bystranden Barceloneta, og det gør, at den heller ikke bliver ligeså overfyldt, selvom stranden måske endda er lige det bedre. Der er dog altid mange mennesker, og både lokale og turister kommer hertil for enten at dase i det varme mørkgyldne sand, spille volleyball på en af de  mange baner eller prøve kræfter med nogle af de mange aktiviteter, der kan laves ude på vandet. Og når du får brug for en pause, er der både et væld af barer og restauranter samt et stort shoppingcenter lige ved siden af.

View on map

Playa Barceloneta, Barcelona

Den vel nok mest berømte strand af dem alle. Det var her, der var OL-by ved sommer OL i 1992, og det er en yderst populær strand, når de lokale skal have en dukkert for at køle lidt ned i sommervarmen. Der er som regel altid godt fyldt i løbet af sommeren, og om aftenen finder du nogle af Barcelonas mest berømte natklubber på strandpromenaden lige bagved.

View on map

Playa San Pol, Sant Pol de Mar

Vi er i det absolut nordligste af regionen, og det tager lidt tid at komme hertil, så sæt godt tid af til din dagrejse. Til gengæld kan du også være sikker på, at du snildt kan tilbringe en hel dag på den måske mest billedskønne strand af dem alle. Der er flot natur rundt om stranden, hvor ikke mindst grotterne er et særsyn, og så er det krystalklare vand ganske enkelt en oplevelse værd.

View on map

Playa de Montgat, Mongat

En lille halv time væk fra Barcelona, og du føler du træder ind i en helt anden verden. Med sin to kilometer lange flotte sandbred er der plads til alle, og du er sikret en flot udsigt over det smaragdfarvede hav. Særligt populær blandt surfere og kitesurfere.

View on map

Playa La Fragata, Sitges

Du har helt sikkert hørt om byen Sitges, der ligger lidt syd for Barcelona og som af mange omtales som det spanske Saint-Tropez. Den er berømt for sit karneval men også sine mange fabelagtige strande. Faktisk er det hele 17 af slagsen, men her fremhæves Playa La Fragata, der ligger lige i hjertet af byen, og som udover beliggenheden byder på gyldent sand og roligt vand.

View on map

Platja del Centre, Badalona

Byen Badalona er næsten ved at vokse sammen med Barcelona, men den er selvstændig og har også tre fine strande, hvoraf Platja del Centre nok er den mest populære. Det skyldes blandt andet den centrale beliggenhed, men også fordi både sand og vand er ypperste kvalitet.

View on map

Playa de Llevant

Barcelona bliver som by ved med at vokse og særligt nordpå, hvorfor der hele tiden kommer ”nye” strande til, som nu Playa de Llevant, der gennemgik en større fornyelse i 2006. Den ligger i forlængelse af Playa Nova Mar Bella, og hvis du vil lidt væk fra de mere vilde og travle strande med knap så mange teenagere men uden at skulle rejse for langt væk, så er Playa de Llevant et godt bud.

View on map