Peniscola skyline and castle beach Spain 1

Top 10 bedste strande på Costa Castellón

Castellón byder med sin lange kystlinje på mange spektakulære strande, og det er et sandt slaraffenland, hvis du godt kan lide at surfe.

Playa de Gurugú, Castellón de la Plana

Tæt på byen Castellón finder vi Playa de Gurugú, der om dagen er et yndet tilholdssted, når Castellóns beboere skal undslippe varmen og gerne vil nyde en dag med fint sand og endnu finere vand, mens de spejder ud over bjergene i horisonten. Om aftenen forvandles området omkring stranden til attraktivt miljø, for dem der gerne vil nyde nattelivet og de mange barer.

View on map

Playa de Voramar, Castellón

Er det ro og en fredfyldt eftermiddag, du søger, så er Playa de Vormar stedet. Beliggende i badebyen Benicàssim, der er hjemsted for nogle af de smukkeste villaer, du kan forestille dig. Stranden består af fint, hvidt sand, og så er det regionens nok bedste sted at surfe.

View on map

Playa Els Terrers, Benicassim

Stranden ligger i byen Benicassim, men den er faktisk ikke så travl som så mange andre bystrande, og den er derfor lidt af en skjult oase. Stranden er forholdsvis afskærmet fra den værste vind, og derfor er vandet, der i øvrigt er tæt på krystalklart, relativt roligt året rundt. Og så skal det da også tilføjes, at den som så mange af de andre strande i regionen har det blå flag.

View on map

Playa Norte, Peñíscola

En smuk strand med sit fine, hvide sand der strækker sig ud over hele den fem kilometer lange kyst. Den ligger centralt, og den kan derfor også godt blive tætpakket i sommermånederne, særligt fordi den med sit rolige vand tiltrækker mange turister. Stranden er godt ekviperet med restauranter og barer, og hvis du er stor fan af Game of Thrones, så er det værd at nævne, at flere scener til den populære serie blev filmet i Peñíscola.

View on map

Playa La Concha, Oropesa de mar

En klassisk bystrand der er formet som en hestesko, og som er utrolig smuk at betragte fra oven, da sandstranden står i kontrast til de bagvedliggende højhuse. Den har det blå flag blandt andet grundet sit flotte, blå hav, som er børnevenligt, og hvis du vælger at blive til om aftenen, kan du nyde en af de smukkeste steder at overvære solnedgangen.

View on map

Playa de Chilches (xilces),

Stranden er opdelt i to dele. En nordlig og en sydlig del. I Nord (Les Cases) er sandet lidt mere ujøvnt og en blanding af sand og sten, mens det i syd (El Cerezo) primært består af fint, gyldent sand. Den bedste udsigt finder du i nord, hvor du kan nyde solnedgangen, mens den sydlige måske byder på en lidt bedre badeoplevelse.

View on map

Playa Carregador, Alcossebre

Byen Alcossebre byder på fire strande, hvor vi her vælger at fremhæve Carregador selvom Las Fuentes, Romana og del Moro bestemt også er et besøg værd. Caregador er blevet tildelt det blå flag, og det er den længste af de fire med sine 850 meter. Sandet er fint og vandet tæt på gennemsigtigt, og den er derfor yderst velegnet som familiestrand.

View on map

Playa Del Russo, Peñíscola

En mindre strand der blot måler 80 meter i bredde og 30 meter i længde, men som er ideel for børnefamilier, da sandet er fint, bølgerne ikke alt for høje, og der aldrig bliver fyldt. Lige ved siden af ligger Playa el Pebret, der minder en del om denne strand, og som også er et besøg værd.

View on map

Playa Fora del Forat, Vinarós

Den har et strejf af paradis over sig med sine palmer, sit gyldne sand og det turkisblå hav. Det er næppe den store overraskelse, at denne 350 meter lange og 35 meter brede strand ligesom så mange andre i området er blevet tildelt det blå flag for sine kvaliteter.

View on map

Playa El Serradal, Castellón

En 1600 meter fin sandstrand, der grænser op til den sydlige del af Benicassim. Her kan du spille Beachvolley på en af de mange baner, surfe, ro i kajak eller bare slappe af med en god bog, da stranden sjælden bliver overfyldt.

View on map