AdobeStock 244199681 La Granadella beach in Javea of Spain 1

Top 10 bedste strande på Costa Blanca (Nord)

Det vrimler med exceptionelt smukke strande, der alle har fået tildelt det blå flag. Her er vores bud på ti af de allerbedste strande på den nordlige del af Costa Blanca.

Cala Granadella, Jávea

Med sin hesteskoformede bugt, monstrøse klipper og smaragdfarvede vand er Cala Granadella en af de smukkeste, hvis ikke den smukkeste strand på hele Costa Blanca. Den er billedskøn, som du betragter den oppe fra med sit store og frodige farvespektrum, og så er den velegnet til både at snorkle og dykke. Det eneste problem er, at den især i højsæsonen godt kan risikere at blive overfyldt.

View on map

Playa La Caleta, Villajoyosa

Hvis Cala Granadella bliver for proppet, så er vi her over i en helt anden genre. Playa La Caleta er stadig forholdsvis ukendt, og det betyder, at du altid kan finde en fin plads at slå dig ned på den 160 meter lange og 30 meter brede strand. Det er ikke sand, men små, fine sten, der udgør stranden, mens vandet er tæt på gennemsigtigt og meget roligt.

View on map

Cala de Moraig, Benitachel

Lidt i samme stil finder vi Cala de Moraig, omgivet af klipper og grotter og en storslåen natur. Bølgeskvulpene er lige lidt højere her, og straden er især kendt som et yndet sted, for dem der gerne vil snorkle og opleve det imponerende liv under havoverfladen.

View on map

Playa de La Fossa, Calpe

Den anden største strand i Calpe er en fryd for øjet med sit fine, hvide sand, sine palmer og så selvfølgelig bjerget, eller toppen, Peñón de Ifach, der ligger i  naturparken af samme navn. Vandet er krystalklart, som du ellers kun ser det på postkort, og du finder også et flot udbud af gode restauranter og lækre barer, hvor du kan nyde syden sol og den flotte udsigt.

View on map

Playa del Portet, Moraira

En populær strand blandt familier, og den har en enestående beliggenhed mellem havet og bjergene. Et godt sted at ro i kajak, men også perfekt hvis du bare vil slænge dig i det dejlige sand eller bade i det flotte turkisfarvede hav.

View on map

Playa Racó de l’Albir de Alfaz del Pi, Altea

Syd for Altea finder du denne populære strand, der har alt at byde på. Der er legeområder for børnene, vandaktiviteter for de lidt større og ældre, og vandet er forholdsvis roligt. Der er også en strandpromenade med mange restauranter og barer.

View on map

Cala Tío Ximo, Benidorm

Benidorm er et yndet turistmål, og de lokale strande kan godt blive overfyldte, men så er det jo godt, at der findes Cala Tío Ximo lige lidt længere nord på. Stranden er kun 70 meter lang, men den byder med sine stejle klipper og vilde natur på en imponerende sanseoplevelse – særligt hvis du er glad for at snorkle.

View on map

Playa de Tabarca, Alicante

Tarbaca er en lille ø, faktisk den mindst befolkede i hele Spanien, der ligger 5 kilometer ud for Alicante og hvor der er flere daglige ruter til og fra øen med båd. Et absolut must at besøge, hvis du er på Costa Blanca, hvor du kan gå på opdagelse i de mange grotter eller blot nyde en af Costa Blancas allerbedste steder til at snorkle.

View on map

El Mascarat, Poble Mascarat

En lidt anderledes strand i det vi har med en bugt at gøre, som du i realiteten kun kan komme til med båd. Men det er en unik og næsten uhørt flot strand, der tilbyder en natur af en anden verden, og som bestemt er en oplevelse værd.

View on map

Playa de Postiguet, Alicante

Ved foden af slottet Santa Bárbara finder vi denne bystrand, der har fået tildelt det blå flag. Den er utrolig populær bandt både lokale og turister. Det skyldes ikke kun, at den er centralt placeret, men også at den byder på dejligt, gyldent sand og himmelblåt vand til at køle dig ned i sommervarmen  Hvis du bliver tæt af at dase på stranden, kan du gå en tur langs palmepromenaden, Passeig de Gómiz, der en af de mest berømte gågader i Alicante.

View on map