Strand torrevieja Playa del cura 1600x1067 1

Top 10 bedste strande på Costa Blanca (Syd)

En region med et overflødighedshorn af skønne strande, hvor flere af dem har fået tildelt det blå flag for deres kvalitet. Her er et bud på ti af de allerbedste strande på den sydlige del af Costa Blanca.

Cala Capitán, Orihuela

En af de smukkeste strande på den sydlige del af Costa Blanca med sit fine, fine hvide sand. Den sydlige del af stranden er som regel mindre befolket, mens den øvrige del omvendt byder på gode barer og restauranter. Derudover så kan det anbefales at drage på et lille eventyr og tage ud på den lille ø Isla del Carmen, der ligger lige ud for Cala Capitán, hvorfra du har en flot udsigt uover stranden og byen.

View on map

Playa El Carabassi, Elche

En mørkegylden sandstrand, hvor folk, også flere lokale, særligt tager til for at opleve det utroligt transparente vand, hvor du tydeligt kan se havbunden, selvom du er i vand til halsen. De mange klitter der omgiver og beskytter stranden, giver den et helt særligt udtryk.

View on map

Playa del Moncayo, Guardamar del Segura

Endnu en af de mange strande, der har fået det blå flag, og det skyldes blandt andet det helt uovertrufne klare, blå vand og det yderst fine sand, der strækker sig over hele den to kilometer lange kyst. Et fortrinligt sted at tilbringe dagen under solens varme stråler.

View on map

Playa de las Higuericas – Torre de La Horadada

Vi skal til det absolut sydligste af Cala Blanca for at finde denne strand, der ligger på grænsen til Murcia regionen. Det kridhvide sand og det dybe blå hav er kendetegnende for Playa de las Higuericas, der også har det blå flag, og hvor parkeringspladsen lige bagved stranden om sommeren ofte anvendes til at afholde store, åbne koncerter.

View on map

Cala Ferris, Torrevieja

Gemt lidt væk i Torrevieja men en sand perle med sine gyldne klitter og det gennemsigtige vand. Hvis du ønsker at tilbringe en tæt på uforstyrret dag på stranden i absolut ro og fred, hvor motionen består i at bevæge sig fra sandet, ud i havet og tilbage igen, så er Cala Ferris det oplagte sted.

View on map

Playa Rocamar, Torrevieja

En skøn, lidt mindre strand i Torrevieja, hvor du ligeledes kan søge hen for at finde ro og fred. Ved første øjekast ser stranden relativt lille ud, men den deler sig i yderligere to bugter til både syd og nord. De sandfarvede klipper i baggrunden og det tæt på gennemsigtige hav gør denne strand til noget specielt.

View on map

Cala Aguamarina, Orihuela

Ikke langt fra Cala Capitán finder vi Cala Aguamarina, der adskiller sig lidt med sin mere autentiske og vilde natur. Så hvis ikke du gider tilbringe hele dagen på den i øvrigt flotte strand, så kan det varmt anbefales at enten gå eller cykle langs promenaden for en anderledes naturoplevelse.

View on map

Playa Mil Palmeras, Pilar de la Horadada

Som du måske har bidt mærke i, så har Orihuela et væld af  flotte og fantastiske strande, og Playa Mil Palmeras er ingen udtagelse. Selvfølgelig, fristes man til at sige, har den fået det blå flag, og den har da også noget nær det hele med restauranter, barer, legeområder og meget mere. Den kan godt blive lidt for fyldt i sommermånederne, men så kan du jo leje en lille båd og sejle ud på Middelhavet for at komme lidt væk.

View on map

Playa Tamarit, Santa Pola

Kan du lide at surfe, så er Playa Tamarit et godt bud på det bedste sted på hele Costa Blanca. Mange turister og lokale kommer hertil for at kaste sig ud i bølgerne, men den 830 meter lange strand, der også  er blevet tildelt det blå flag, har også masser at byde på med sit varme, nærmest grålige sand.

View on map

Playa del Cura, Torrevieja

En bystrand lige midt i Torrevieja og et godt sted for hele familien med sine mange faciliteter, hvor der næsten ikke er nogen bølger, og hvor det som regel altid er lavvandet. Den er let at komme til, næsten uanset hvor du befinder dig, men det gør omvendt også, at der godt kan blive lidt proppet i sommermånederne.

View on map