Playa Mazarron murcia

Top 10 bedste strande på Costa Cálida

Med sin lange kyst og sine høje vandtemperaturer er Costa Cálida det ideelle sted at nyde den spanske sol med familien, og området har et væld af gode strande.

Playa de La Manga, Cartagena og San Javier

Hvor skal vi næsten begynde. Med en kystline på 20 kilometer af gyldent sand, er La Manga et særsyn, og den strækker sig mellem de to områder Cartagena og San Javier og munder ud i både Middelhavet og Mar Menor. Strandende omkring Mar Menor er særligt ideelle for børnefamilier, mens kysten ved Middelhavet med sine brede, hvide sandstrande er et must, hvis du er på de kanter.

 

 

View on map

Playa la Carolina, Águilas

I den vestlige del af Águilas finder du stranden La Carolina, der er blevet tildelt det blå flag, og som er en skøn og rolig strand, hvor du kan nyde udsigten udover Águilas. Der er ingen store bølger at bekymre sig om, og der er som regel masser af plads.

View on map

Playa de Calblanque, Cartagena

En af de nok mest uspolerede og rolige strande på Costa Cálida, hvilket også betyder, at der kun er et vist antal pladser til strandgæster, så kom i god tid. Omringet af bakker og klipper og med ørkenagtigt mørkgyldent sand er den en fryd for øjet og kontrastfyldt til nogle af de mange andre gode strande i området.

View on map

Playa La Llana, San Pedro del Pinatar

Ret beset er der tale om tre strande her. Las Salinas, Punta de Algas og Barra Quemada, men ofte henvises der bare til de tre som La Llana, der er en del af en naturpark, og som med sit hvide og til tider vilde sand kombineret med en række palmer skaber en næsten caribisk stemning.

View on map

Playa de Percheles, Mazarrón

En utrolig smuk strand der har været igennem en større udvikling over de seneste år, og som belønning er blevet tildelt det blå flag. Der er af samme grund kommet flere gæster til over årene, og stranden er ikke den samme hemmelige perle, som den var for et par år tilbage, men det er stadig muligt at finde små områder uden nogen som helst andre og en mere vild natur, der skaber en særlig oplevelse.

View on map

Playa de Poniente, Águilas

Den vel nok mest berømte bystrand i Águilas, og som er et postkort værdigt, når du betragter den oppefra, som den slynger sig rundt om byen med sine palmer og strandpromenade i baggrunden. Den er beskyttet mod de værste vinde, og er du til en strand med masser af liv, så er Playa de Poniente stranden for dig.

View on map

Calas de Bolnuevo, Mazarrón

En lidt mere grov og gylden sandjord adskiller den fra de andre strande. Den er let at komme til, og der er gode parkeringsmuligheder, hvilket gør den til en yndet destination for både lokale og turister.

 

 

View on map

Playa Lo Pagán, San Pedro del Pinatar

Ligger i kystbyen af samme navn, der er særligt kendt for sine mineralrige mudderbade, men det betyder ikke, at den ikke har også har flotte strande. Playa Lo Pagán er en af de flottere af slagsen i området med sine mange palmer og sit skønne, berusende hav.

View on map

Playa de Mar de Cristal, Mar Menor-Cartagena

Ligger i den sydlige del af Mar Menor, og udsigten udover La Magna er så betagende, at man næsten glemmer, at der er tale om en bystrand. Sandet har en flot mørkegylden farve, og vandtemperaturen er næsten altid lige en lille nøk varmere her end så mange andre steder på Costa Cálida..

View on map

Playa Amarilla, Águilas

Den gule strand, var indtil for nyligt en lidt mere ukendt strand, men med opførelsen af en vej, der fører næsten helt ned til stranden, er den de senere år blevet mere populær blandt både turister og lokale. En såkaldt vild strand, hvor der ikke for alvor er nogen faciliteter, men hvor du kan nyde en afslappende dag i det varme sand, eller gå på opdagelse med dit snorkeludstyr under havoverfladen.

View on map