AdobeStock 215397175

De bedste baner på Costa del Sol

Et sandt slaraffenland for golfentusiaster, da der er næsten lige så mange baner i området, som der er solskinsdage på et år. Der er ikke noget at sige til at området i folkemunde også bliver kaldt for Costa del Golf.

Lauro Golf

Området og banen er en storfavorit blandt golfspillere, som tiltrækkes af 27 huller i topkvalitet. Derudover arrangeres der ugentlige turneringer og arrangementer hele året rundt, så der er alle muligheder for at indgå i fællesskabet og deltage i sociale fornøjeligheder. Som eksempel kan der nævnes, at der samles mellem 40-80 danske/nordiske golfspillere hver tirsdag til golfturnering med en hyggelig præmieoverrækkelse samtidig med at der nydes en tapas samt et glas vin eller kold øl.

I resortet findes der blandt andet driving range, putting greens, paddeltennis baner, swimmingpools, restaurant og bar.

Andalusien er ud over godt vejr og golf også tyrefægtning, så hvad er mere naturligt, end at hvert hul på denne fantastiske bane er opkaldt efter en kendt tyrefægter. Den ligger 300 meter over havets overflade og byder på en uovertruffen udsigt, uanset hvor du befinder dig på banen. Det er en bane, der kan udfordre selv de bedste, og særligt hul 9 og 18 kan være drilske, da bolden let kan ryge en tur i vandet, hvis ikke man er forsigtig. Så absolut anbefalelsesværdig. Der er ialt 27 huller.

Greenfee:
Fra 37 EUR
Length:
5977 meter(s)
View on map

Zagaleta New Course

Designet af Steve Marnoch og en af de absolut mest luksuriøse og spektakulære golfbaner der findes, hvorfor det heller ikke er helt billigt at tage en runde på banen her. Der er tænkt meget over udformningen af banen i forhold til landskabet, men det er særligt udsigten, hvor du kan beskue både Middelhavet, Gibraltar og det afrikanske kontinent, der for alvor gør det til en særlig oplevelse.

Greenfee:
Fra 168 EUR
Length:
5381 meter(s)
View on map

Villa Padierna Golf Club

Et kompleks der er opdelt i tre golfbaner (Flamingos Golf, Alferini Golf og Tranmores golf). Flamingo er designet af Antonio García Garrido og har brede greens med smalle fairways. Alferini er den sværeste af de tre baner, og her er det værd at lægge mærke til, hvordan banen næsten er arbejdet ind i landskabet. Tranmore er en hyggelig bane, der også tjener som træningsbane, hvor det er muligt at modtage undervisning fra eksperter.

Greenfee:
Fra 88 EUR
Length:
6641 meter(s)
View on map

Valle Romano Golf & Resort

Cabell B. Robinson er kendt som en af de bedste golfdesignere i verden, og dette pragteksemplar af en bane er bestemt ingen undtagelse. Kvaliteten er helt i top med en specielt græsoverflade, og det er en bane, som kan benyttes af alle, uanset hvilket niveau man befinder sig på.

Greenfee:
Fra 49 EUR
Length:
6213 meter(s)
View on map

Santana Golf and Country Club

Tæt på Middelhavet og med en betagende udsigt ud over Mijas-bjergene, som du kan nyde, når du går en runde. Med fire forskellige tee steder på hvert hul kan banen spilles af alle, og det er en forholdsvis flad bane, hvilket betyder, at du også snildt kan gå en runde uden at være i den bedste form. Der løber vand flere steder langs banen, hvilket er med til at give den sit kendetegn.

Greenfee:
Fra 76 EUR
Length:
6308 meter(s)
View on map

Santa María Golf & Country Club

Banen løber gennem to dale, med en fantastisk udsigt over Middelhavet midt i Andalusiens bjerge og er utrolig smuk. Der er dog også en del lejligheder op og ned langs banen, hvilket tager lidt af udsigten, men så kan man jo koncentrere sig om selve spillet, hvor et par søer og et vandfald er med til at gøre den uforudsigelig og give den charme.

Greenfee:
Fra 37 EUR
Length:
6372 meter(s)
View on map

Santa Clara Golf Marbella

Enrique Canales Busquets står bag denne perle, der er skabt med øje for de naturlige omgivelser, som den er placeret i. Der er brede fairways med få roughs og åbne greens, hvor dem der mestrer det lange, præcise slag dog vil have en fordel, da den byder på flere par fem huller undervejs.

Greenfee:
Fra 76 EUR
Length:
5878 meter(s)
View on map

Real Club de Golf Las Brisas

Her har vi med en af de ældste baner på Solkysten at gøre, da den kan dateres helt tilbage til 1969. Den har gennem årene lagt græs, sand og vand til talrige store turneringer, heriblandt to World Cups og tre Spanish Opens. Designet byder på en masse vand med hele ti kunstige søer, rigelig beskyttelse mod bunkers, og greens,som for det meste er hævet. En bane der for alvor udfordrer dine evner som golfspiller.

Greenfee:
Fra 290 EUR
Length:
5665 meter(s)
View on map

Real Club de Golf Guadalmina

Beliggende blot få minutter fra San Pedro de Alcántara, mellem Marbella og Sotogrande. Endnu en ældre klub, der har en flot historie, og som har været vært for flere store turneringer gennem årene. Der er to 18-hullers baner, en 9-huls bane samt en driving range og en chipping og putting green at øve sig på.

Greenfee:
Fra 42 EUR
Length:
6200 meter(s)
View on map

Parador Málaga Golf

Med blot ti minutter fra Malaga by og lufthavn, kan du stå på golfbanen og slå ud i flot natur få øjeblikke efter, du er landet i sydens sol og varme. Det er den ældste bane i hele Andalusien, så hvert hul byder på sin helt egen historie. Det var nemlig her, at nogle af de første pionerer inden for sporten slog deres første slag i sin tid. Den er blevet moderniseret over årene, og i dag kan alle uanset niveau være med.

Greenfee:
Fra 40 EUR
Length:
6024 meter(s)
View on map

Miraflores Golf Club

Den ligger lige midt i golfens centrum omringet af de mange andre golfbaner i området, og selvom den ved første øjekast kan forekommet bakket, så er den faktisk forholdsvis flad. En bane fra 1990, der er blevet designet af Falco Nardi.

Greenfee:
Fra 47 EUR
Length:
5148 meter(s)
View on map

Mijas Golf

En bane, eller rettere to 18-hullers baner, beliggende i byen Fuengirola tæt på Marbella, der første gang så dagens lys i 1976. Los Lagos (søerne) og Los Olivos (Oliventræerne) er navnene på de to baner, og det fortæller vist meget godt, hvordan de har hver deres karakteristika.

Greenfee:
Fra 46 EUR
Length:
6536 meter(s)
View on map

Marbella Golf Country Club

Endnu en bane designet af Robert Trent Jones, og som navnet nok antyder, så ligger den klods op og ned af Marbella. Den har ry for at være en af de bedste, men også sværeste golfbaner i hele Europa, hvor fantasien spiller ind på de forskellige huller. Og vil du forkæle dig selv efterfølgende, så følger der et stort wellness center med komplekset, hvor man kan få løsnet op i eventuelt ømme muskler.

Greenfee:
Fra 69 EUR
Length:
6000 meter(s)
View on map

Marbella Club Golf Resort

En af Andalusiens nyeste baner, beliggende lige ved Benahavís-bjergene med en skøn udsigt over havet. Der er dog ikke tid til at nyde udsigten al for meget, for det er en krævende bane, der sætter selv den mest erfarne golfspiller på prøve, hvor særligt hul 12 kan være drilsk, mens hul 18 byder på en spektakulær afslutning.

Greenfee:
Fra 90 EUR
Length:
6240 meter(s)
View on map

Los Naranjos Golf Club

Navnet kommer af de mange appelsintræer, der er langs banen, og som giver den en flot kulisse og farvekontrast. Selvom både fairways og bunkerne er brede, er det ikke en nem runde, og du bliver nødt til at slå lange og præcise slag for at sikre par på hullerne. Der er stor forskel på de første ni huller og de sidste ni. Det i sådan en grad, at det kan føles som om, man næsten spiller på to forskellige baner.

Greenfee:
Fra 83 EUR
Length:
6532 meter(s)
View on map

Los Arqueros Golf

Det var den første golfbane, der blev designet af Severiano Ballesteros, og så har den en fortrinlig placering blot ti kilometer fra lufthavnen og Marbella. Det er en bane, der egner sig til alle spillere uanset niveau, da alle vil kunne finde udfordringer ved at gå en runde.

Greenfee:
Fra 49 EUR
Length:
5667 meter(s)
View on map

La Quinta Golf & Country Club

En populær bane, der er åben året rundt, og som blev designet af Antonio Garrido og Manuel Piñero. Der findes en 18-hullers og en 9-hullers bane der kan kombineres, og selvom der er ujævne fairways og dybe bunkers, så er der en bane, hvor alle kan spille med. Klubhuset har også faciliteter som fitnesscenter, paddlebaner, swimmingpool, squashbaner, tyrkiske bade og et wellness center.

Greenfee:
Fra 71 EUR
Length:
5706 meter(s)
View on map

La Duquesa Golf & Country Club

En 18-hullers bane, der dog føles, som er den opdelt i to, og med masser af bunkers. De første ni huller har mange smalle fairways og hævede greens, der kræver spil af højeste klasse, mens de sidste ni huller er noget nemmere og giver dig mulighed for at kompensere for nogle af de fejl, der givetvis vil finde sted på de første huller.

Greenfee:
Fra 30 EUR
Length:
6062 meter(s)
View on map

La Cala Resort

Et resort med hele tre golfbaner. Campo America, Campo Asia og Campo Europa. Sidstnævnte er den nyeste og adskiller sig lidt fra de to andre med dens vandforhindringer, og det at den er en smule lettere. Både Campo America og Campio Asia sætter dit golfspil på prøve og sikrer dig en fabelagtig udsigt.

Greenfee:
Fra 62 EUR
Length:
6187 meter(s)
View on map

Guadalhorce Club de Golf

Ligger lige lidt vest for Malaga og kun syv kilometer fra lufthavnen. En 18-hullers bane opdelt i to meget forskellige områder. På de første ni huller er fairways flade uden større farer, men derfra bliver banen noget mere vanskelig med ujævnt terræn og hævede greens. Så det gælder om at komme godt fra land, hvis scoren skal holdes lav.

Greenfee:
Fra 60 EUR
Length:
6194 meter(s)
View on map

Golf Torrequebrada

Vi har med en bane at gøre, der vidt og bredt er anerkendt som en af de absolut bedste af sin slags i ikke bare Spanien, men hele Europa. Talrige søer og strategisk placerede bunkers er med til at give banen en høj sværhedsgrad, og det kræver fuld koncentration på hvert eneste hul, hvis man ikke skal noteres for alt for mange slag.

Greenfee:
Fra 66 EUR
Length:
5852 meter(s)
View on map

Golf Rio Real

Denne storslåede bane blot et par gode golfslag fra Marbella kan snart fejre 60 års jubilæum, mens dens fremskredne alder gør den bestemt ikke mindre attraktiv. For da meget af banen er beliggende på en skråning, hvor du begynder på toppen, så har du mulighed for at nyde et fantastisk skue ud over havet, som du går fra hul til hul.

Greenfee:
Fra 90 EUR
Length:
6000 meter(s)
View on map

Finca Cortesin Golf Club

Et referencepunkt i golfverden og en af verdens længste bane med sine knap 7.000 meter. Den er utrolig naturlig med en flot udsigt udover Middelhavet og bjergene, og så kræver den også, at du finder dit bedste golfspil frem med sine flere end 100 bunkers fordelt over dette pragteksemplar af en bane.

Greenfee:
Fra 175 EUR
Length:
6800 meter(s)
View on map

Estepona Golf

En bane der første gang så dagens lys i 1989 og som drager fordel af de smukke omgivelser, den er placeret i, hvor den tilbyder brede fairways og endda meget lange greens. Den er også hjemsted for det længste hul i hele Spanien – hul 3 der måler 568 meter. Dens greens er dens særtegn, og de er flere gange blevet beskrevet som de bedste af de bedste på Costa del Sol.

Greenfee:
Fra 52 EUR
Length:
5893 meter(s)
View on map

El Paraíso Golf Club

Den ligger i en dal omgivet af bakker, og udover det faktum at det giver et flot skue, så har designeren også benyttet beliggenheden til at lave en udfordrende bane med en større hældning. Fairways er forholdsvis brede, men man skal være forsigtig med sine indslag, da der gemmer sig alverdens søer i roughen. Hul 13 og 14 er utroligt smukke og er så afgjort med til at yde retfærdighed til navnet – paradisbanen.

Greenfee:
Fra 57 EUR
Length:
5912 meter(s)
View on map

Doña Julia Golf Club

Vi er i forhold til placering helt tæt på Gibraltar, så på store dele af banen har du en imponerede udsigt udover Afrikas kyst. Golfbanen byder på to meget varierede runder og er velegnet til spillere på alle niveauer. De første ni huller er længere og mere vanskelige, mens de sidste ni er mere behagelige at spille på og ligger meget tæt på havet. En udfordring for alle uanset niveau.

Greenfee:
Fra 57 EUR
Length:
6205 meter(s)
View on map

Chaparral Golf Club

Siden dens genåbning er El Chaparral Golf Club blevet en af de mest attraktive baner på

Costa del Sol, som folk fra hele verden søger mod. Og så er det den eneste bane i regionen med seks par 3, seks par 4 samt seks par 5-huller. Du skal holde tungen lige i munden, hvis du vil rundt i en fornuftig score.

Greenfee:
Fra 52 EUR
Length:
6000 meter(s)
View on map

Calanova Golf Club

Fairways er meget varierede og brede og med op til fem tee steder per hul, er der mulighed for at lege med distancen alt efter temperament og niveau. Du har generelt en god udsigt fra teestederne, da de er placeret højt, og det gør dig i stand til at kunne se hele banen foran dig og forhåbentlig nyde det perfekte slag, som bolden suser gennem luften.

Greenfee:
Fra 50 EUR
Length:
5866 meter(s)
View on map

Cabopino Golf Marbella

Banen består af tre par 3 huller, to par 5 huller og hele tretten par 4 huller. Det længste hul er det 14. med sine i alt 456 meter, mens det korteste er hul 13, hvor der er 134 meter fra tee til hul. Det er en bane, der kræver, du bruger alle dine golfkøller, og hvor dem der tør tage risici meget vel kan blive belønnet for deres mod.

Greenfee:
Fra 41 EUR
Length:
5170 meter(s)
View on map

Atalaya Golf & Country Club

To skønne 18-huls baner, hvor den ældste kan dateres helt tilbage til 1968. Den gamle hører bestemt til i den lettere ende af skalaen, mens den nyere er en lille smule mere vanskelig, uden at den dog er decideret svær. Desuden finder du her en af Spaniens største træningsbaner, hvor der gives undervisning på næsten alle sprog.

Greenfee:
Fra 55 EUR
Length:
5179 meter(s)
View on map

Aloha Golf Club Marbella

En dejlig bane, der kan spilles for de fleste niveauer, og hvor hullerne med få undtagelser ikke er voldsomt lange. Det der gør den vanskelig er, at den er forholdsvis smal, og roughen kan sagtens volde dig problemer, hvis ikke du er helt præcis i dine slag. Ellers er banen særligt kendt for sin hyggelige stemning i klubhuset.

Greenfee:
Fra 36 EUR
Length:
6246 meter(s)
View on map

Alhaurin Golf

Du er kun 20 minutters kørsel fra Mijas og 25 minutters kørsel fra Malaga, men det er som om, at banen befinder sig i en helt anden tidszone, da den har en særlig afslappende følelse over sig. Hvert hul er unikt, og der stilles krav til, at du har en god dag, hvis ikke du skal komme i for mange problemer på denne dejligt udfordrende bane.

Greenfee:
Fra 51 EUR
Length:
6045 meter(s)
View on map