Kender du til pensionsfinten?

12 May | 3 min read

Der er ikke mange der er klar over det, men man kan faktisk købe feriebolig i Spanien for sine ubeskattede pensionsmidler i Danmark.

Det går i alt sin enkelhed ud på at hvis man har sparet penge op i en pensionsordning i en bank, kan man hæve nogle af pengene og købe en ejendom i Spanien, hvis man går sammen med andre om at eje boligen.

Penge der er sat ind på en kapitalpension, er endnu ikke blevet beskattet, så det er altså ubeskattede midler man køber for – hvilket gør denne finte meget interessant! Det skal dog være et selskab der ejer ejendommen og hver person må max eje 20% af selskabet.

Man må ikke være i familie med de andre ejere af selskabet.

Krav til investeringens størrelse ift. den samlede pensionsformue:

  • Min. 100.000 DKK
  • Max 20% af den del af pension der ligger under 2 mio. DKK
  • Højest 50% af den del af pension der ligger mellem 2 og 4 mio. DKK
  • Højest 75% af den del af pension der ligger over 4 mio. DKK.

Eksempel

Vi har fem venner der alle en kapitalpension. De har ikke betalt skat af de penge der er røget ind på pensionen. Hver især hæver nu 1 million dkk og stifter et selskab. De ejer 20% hver af selskabet. De har nu 5 mio. dkk at købe feriebolig for i Spanien. Der skal betales leje af huset til selskabet hver gang de eller andre skal bruge huset.

Lejeindtægten går til at betale de faste omkostninger på huset og går ind i selskabet. Selskabet kan herefter købe flere ejendomme for overskuddet, eller det kan udbetale overskuddet til dets fem ejere hvert år.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!