Overvejer I at købe feriebolig i Spanien? Pas på med at vente for længe!

By november 22, 2021 3 min læsning
AdobeStock 65684478

Det spanske boligmarked gennemgår i disse år “en ny guldalder” ifølge avisen El Mundo. Hos bolig-udland.dk kan vi kun nikke genkendende til dette og vi slår nye salgsrekorder hver måned. Vi ser at de boliger vi får ind til salg, (både nybyg og gensalgsboliger), sælger langt hurtigere end normalt og til priser der er højere end før Corona!

For at underbygge dette skal man blot kigge på tallene der viser at der alene i september 2021 var 53.410 boliger i Spanien der fik nye ejere. Dette er en stigning på hele 40 % i forhold til samme periode i 2020 og en stigning på 7,1 % i forhold til måneden før. Man skal langt tilbage for at se lignende aktivitet på markedet. Ikke siden april 2018 er der solgt så mange boliger. Rekorden er fra rekordåret 2008, lige før finanskrisen, hvor blev der solgt 54.801 boliger på en måned. Den rekord bliver overgået inden længe.

Andalusien, som omfatter Costa del Sol, er blandt de regioner, hvor salget steg mest i september med hele 54,9 %. Lignende tendenser ses også i regioner, hvor danskere er meget aktive. Direktør for bolig-udland.dk, Christian Boesen bekræfter tendensen og fortæller at det lokale marked på både Costa Blanca, Mallorca, Barcelona, Valencia og især på Costa del Sol har været brandvarmt siden juni 2021.

Bolig-Udland.dk spår at 2022 bliver det travleste år nogensinde, på det samlede spanske boligmarked. Så overvejer man at investere i en feriebolig i Spanien, så begynd at kig på mulighederne allerede nu!

Vi har aldrig solgt så mange boliger før, og vi har heller ikke haft så stor tilgang af kunder, der vil sælge for at købe noget større eller noget mindre. Vores købere har lige nu et kæmpestort tag-selv-bord af spændende boliger i alle prisklasser at vælge imellem. Et drømmescenarie for enhver ejendomsmægler, siger Christian Boesen.

Spanierne vil også have sommerhus

Faktorerne, der driver efterspørgslen på boligmarkedet, er flere. Pandemien har betydet, at der er opbygget stor efterspørgsel over tid. Man kalder det ”ketchupeffekten” og vi vidste godt den ville komme – blot må vi sige at vi er overrasket over den var så stor. Det er den store magnumflaske der er gang i pt. Samtidig er mange Spaniere også i markedet for køb af sommerhus bl.a. med henblik på en eventuel ny “Lockdown”. Dem, der kom bedst igennem Spaniens strenge “karantæneperiode”, var dem med store rummelige boliger og/eller med adgang til en feriebolig. Mange Spaniere der bor i lejlighed i de store byer som Barcelona, Madrid og Valencia vil derfor sikre sig en feriebolig ved vandet hvis samme scenarie skulle udspille sig igen.

Mange har også fået genereret en opsparing under pandemien, som de gerne vil investere for nu. For spanierne har en investering i en feriebolig altid været en god måde at spare op til pensionen på og boliger langs middelhavskysten i Spanien har længe givet gode afkast både ved udlejning og salg.

Stabil lav Euro rente

Det er praktisk talt gratis at låne penge i euro. Den Europæiske Centralbank låner stadig spanske banker penge med negativ rente, hvilket giver en markedsrente til dem, der låner til bolig i Spanien på 1-2%.

Køb først når I er helt klar!

Jo boligmarkedet i Spanien er attraktivt lige nu og det bliver, alt andet lige ikke bedre, rent prismæssigt nogensinde igen! Vores bedste råd er at lave et godt forarbejde og vente til man føler sig helt klar til at trykke på købsknappen. En bolighandel skal altid ses i et langsigtet perspektiv og man skal derfor ikke tage forhastede beslutninger, men derimod sørge for at lave sit forarbejde ordentligt med hjælp fra en professional rådgiver, der kender markedet indgående.

Kontakt bolig-udland.dk på mail info@bolig-udland.dk eller på telefon +34 609977262 hvis I vil have en snak om jeres muligheder på det spanske boligmarked. Sammen kan vi lægge en god køreplan og sikre at I laver den bedst mulige investering i markedet.