Boligkøb i Spanien – Følg disse 8 gode råd og kom godt på vej

By august 15, 2022 4 min læsning
AdobeStock 188767792 1

1. Brug altid en købermægler

Det spanske boligmarked er især på et punkt essentielt anderledes end det danske. I Spanien skelner man mellem købers og sælgers mægler. Derfor er det vigtigt at du, som køber altid, gør brug af en professionel købermægler med mange års erfaring og lokalkendskab.

En købermægler, som bolig-udland.dk kan hjælpe dig med at finde og forhandle drømmeboligen. En købermægler agerer som købers bisidder under hele søge- og forhandlingsprocessen, og det er guld værd at have sin egen mægler med i en forhandling i et fremmed land.

Har du som køber indgået en aftale med en købermægler så har din købermægler krav på halvdelen af sælgermæglers honorar, og derved er købermægleren gratis for dig. Man bruger kun én købermægler, da for mange kokke, som bekendt fordærver maden! Så I kan lige så godt vælge den bedste fra start 😊

Vores service og rådgivning er GRATIS for køber. Sælgermægler er forpligtet til at dele sit honorar med os.

På nybyg (projektsalg) modtager vi også vores honorar direkte fra bygherren, så heller ikke her er der en extraomkostning ved at bruge os som din købermægler. Der vil der altid være en besparelse for dig, som køber når vi kommer ind over bolighandlen. Både i form af tid, bekymringer og penge.

De fleste købere starter i dag med at søge ferieboliger på nettet, og det er også et godt sted at starte – men man skal holde sig tilbage med at kontakte de forskellige lokale mæglere, da man så senere er forhindret i at have sin egen købermægler. Har man allerede kontaktet sælgermægler eller bygherre omkring en konkret ejendom, så fanger bordet og man får meget sværere ved senere at introducere sin købermægler og gøre brug af vores ydelser, da sælger allerede er bekendt med interessen for boligen og allerede har jeres kontaktdetaljer i sit system.

Så lige meget om du finder en spændende bolig på en af de store spanske portaler eller du finder den hos en lokal sælgermægler, så er alt du skal gøre at sende linket videre til din kontaktperson fra bolig-udland.dk, som så tager boligen med i vores samlede analyse af markedet. Vi leder i øvrigt også selv bredt blandt alle aktører i markedet og vi ved hvad vi kigger på – så du kan også blot vælge at læne dig tilbage og lade os lave hele analysen i ro og mag.

2. Forbered dig hjemmefra

Undersøg salgspriser og udbud på nettet og samarbejd professionelt med din købermægler. Kommenter og analyser på det du får tilsendt. Jo bedre forberedelse vi sammen laver inden besigtigelsesturen jo bedre resultat får vi under og efter turen.

3. Prioriter dine ønsker

Hvad er vigtigst for dig? Aftensol, havudsigt eller gåafstand til byen? Prioriter dine ønsker, udvælg fx de 3 vigtigste kriterier, for det er ikke sikkert at du kan finde en ejendom, som opfylder alle dine ønsker. Købermæglerens opgave er først og fremmest at hjælpe dig med at finde og forhandle relevante boliger, som svarer til dine søgekriterier – så jo mere konkret du er, jo nemmere er det for mægleren at finde relevante emner. Vi anbefaler at I udfylder vores søgeagent der kommer hele vejen rundt om jeres krav og ønsker.

4. Begræns dit søgeområde

Hvis I søger i øst, vest, nord og syd så kan det være meget svært at finde konkrete boliger. Så læs og kig grundigt i vores områdeguider og find evt. mere information andre steder på nettet så du kan finde det område der tiltaler dig mest. Lyt til din køberagent og gør brug af vores store erfaring. Vi kender områderne og ved hvilke områder der har alt det I søger.

5. Overvej om der er udlejningspotentiale

Hvis du overvejer at udleje din bolig, så prøv at sætte dig i en lejers sted; er det et attraktivt område at besøge? – hvor langt er der til strand og lufthavn? Spørg dine venner, familie og arbejdskollegaer om de ville leje en bolig af jer i det pågældende område.

6. Få lavet din egen gennemgang

I Spanien udarbejdes der ingen tilstandsrapport og sælger har som udgangspunkt intet ansvar for hverken synlige eller skjulte mangler, så for at sikre dig mod at du køber “katten i sækken” bør du få udarbejdet en byggesagkyndig rapport af en lokal autoriseret byggesagkyndig. Vi kan selvfølgelig hjælpe med henvisninger.

7. Brug en spanskkyndig dansk advokat

De spanske notarer har monopol på berigtigelse af overdragelse af fast ejendom. Som dansker har man et andet rådgivningsbehov end en spanier, så en dansk advokat med kendskab til spanske retsforhold kan give en samlet rådgivning om dokumenternes indhold, forskellene mellem dansk og spansk arveret og samtidigt rådgive om samspillet mellem dansk og spansk skatteret.

8. Få styr på arvereglerne

En spansk ejendom er som udgangspunkt underlagt spanske arveregler, herunder afgiftsregler, som på visse punkter er meget anderledes end de danske regler – derfor bør man tidligt i forløbet få afklaret om der skal tages særlige hensyn til de spanske regler, fx køb via selskab eller oprettelse af dansk/spansk testamente.

God boligjagt! 🙂

Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for rådgivning om køb af fast ejendom i Spanien.

Mange solrige hilsener,

Christian Boesen

Direktør & Stifter

Bolig-Udland.dk – Spanien Specialisten

Mail: info@bolig-udland.dk / Web: www.bolig-udland.dk