96 nye hotelprojekter i Spanien

11 Sep | 3 min read

Spanien topper stadig som et af verdens mest populære rejsemål, og det er en position, der fører noget med sig.
Lige nu er der påbegyndt 96 hotelprojekter, som alle er beliggende på de mest populære feriedestinationer.
Det giver ekstra 17.225 hotelværelser til de i forvejen 407.147 værelser og svarer til en stigning på 4,2 procent.
Især Costa del Sol oplever et voldsomt boom i antallet af overnatningspladser med en stigning på 11,7 procent. Herefter kommer Costa de la Luz i Cádiz-provinsen med en stigning på 9,8 og Costa Dorada i Valencia-regionen med et plus på 6,7 procent.

Firestjernede mest populære
Flest værelser befinder sig i kategorien firestjernede hoteller, der nemlig tegner sig for en andel på 57 procent, efterfulgt af to-stjernede hoteller med 27,8 procent og femstjernede hoteller med 8,4 procent.

Hoteller, der er tilknyttet store hotelkæder, står for for næste tre-fjerdedele af det samlede udbud af hotelværelser med hele 73,2 procent.

Den største hotelkæde er Meliá Hotels med 4,7 procent af det samlede antal, efterfulgt af Barceló Hotel Group med 2,5 procent og Riu Hotels & Resorts med 2,3 procent.

Flest hotelværelser på øerne
De Baleariske Øer har det største udbud i Spanien med 119.586 hotelværelser.

De Baleariske og De Kanariske Øer står tilsammen for mere end halvdelen af samtlige hotelværelser på det spanske turistmarked med hele 51,1 procent af den totale kapacitet.

Når det gælder fastlandet findes hovedparten af hotelværelserne på Costa del Sol, Costa Blanca og Costa Brava med 23,5 procent, mens Costa Tropical har det mindste antal med 0,6 procent af alle.

Artiklen er taget fra vores partner ”Spanien idag” – læs artiklen her

Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag de bedste tilbud først!